Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Pontosan ez történt, hogy ketté és közé a lekvár.Még ilyet!![​IMG]

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Nagyon kreatívak vagytok.

sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Muszáj kitalálni a megoldást, ha nem a kutyával akarjuk megetetni a sütit... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Remélem, kipihentél valamennyit ebből a nagy fáradtságból. Még olvasni is rengeteg. :)
    Már hónapok óta rakosgatom a gyapotot, mindhárom nagyságú üvegházba. Bezzeg a szegfűt elsőre megkaptam. :)

Fogalmam sincs, reggel így ébredtem, pedig meg kellett járjam a várost is meg délután is volt mennivalóm. Még ma is fáj sajnos, majd rendben lesz egyszer. ;) Csak az esti programom ugrik. :(
    Remélem, már mindenki pihenőbe rakta magát. Békés estét!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Sziasztok !

Be ugrottam egy kicsit olvasni, mert már olyan fáradt vagyok. A sütemények jól sikerültek, még a holnapi nap lesz húzós, aztán minden vissza tér a régi mederbe. Az orvos azt mondta mozgassam a lábam, hát ma alaposan meg lett mozgatva. Az egyik sütiből hoztam egy kis kóstolót, el bibelödtem vele egy [​IMG] darabig de finom lett.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Holnap már biztosan jobb lesz, elképzelhető, hogy esetleg megrántottad. Nem?
    Ajajaj Rozika, ez a süti nagyon finom.Valamikor még én is sütöttem.Közepében van a krém, és azzal van a széle is bekenve.Ó de fincsi.

Jó pihenést kivánok mindenkinek.

7. szlyák

szlyák Törekvő

===================================

köszi a választ, de most liliomozok, mert iszonyú sok kell, leszedtem minden ólamat 6 kivételével, de azok sem adnak metszőollót.
    lehet, hogy emiatt megint nem leszek készen az eventtel, akárhogy igyekszem.
    segitsetek már mit csináljak.

nincs elég ollóm, SOS

szlyák nagymama, az unokám itt száguldozik a farmom körül, most ketten idegeskedünk a metszőolló miatt.

ma meg jól kibánt az internet szolgáltató: nem volt internet, szerelik a faluban itt Boldván. Azt hittem felmászok a paszujfára mérgemben, volt ami be is gazosodott emiatt.
    segítek a szomszédaszonyomnak, mert dolgozik, erre fel nem tudtam leszedni az orchideáját.

úgy látom a nyúlak nem akarnak nekem jók lenni, hogy metszőollóm legyen, jááááááááááááááááááááááj!

sutimami57 kedveli ezt.
  8. kpe59

Ebben a topic-ban kérhetsz a gazdatársaidtól felreppenőt:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...s-lehet-a-hirdetőnk.12306/page-47#post-471797

Azt vedd figyelembe, hogy egy nap csak 20 db napi ajándékot kaphatsz, tehát emellett még magadnak is kell szorgoskodnod a felreppenőkkel.

mimi, sutimami57 és szlyák kedveli ezt.
  9. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok! nagyjából elvégeztünk az ünnepi készülődéssel. Hatlapos, 3 méteres kalács csak szeletelésre vár, sonka megkövesztve a kocsonyában, az is már megdermedt a tányérokban.(sőt már meg is ettem egyet belőle)
    A felröpikkel én is sokat mérgelődöm. Hogy az eventgaz nem adott, azt még elnézem, de hogy a komfort földes rózsa csak 7 darabot adjon területeként, na, ezen már felháborodtam. Most szegfút tettem ki éjszakára, majd meglátom reggel. Úgyis kiváncsi vagyok, hogy hogyan számolja a farmerama az óraátállításnál az érési időt.
    Most még festek néhány piros tojást, mert a tesóm kitalálta, hogy a reggeli sonka csak azzal jó. (szerintem meg jó vad tormával)
    Marika! Ügyesen megoldottad a süteményt. Így kell ezt csinálni. Végül is az a lényeg, hogy a lekvár íze is benn legyen
    Sütike! Lassíts, holnap jön a nyúl, lehet, hogy éjjel be is fejezi a konyhádat. Ha nem, akkor csinálunk nyúlpörköltet:D.
    Erről jut eszembe... Egyszer így húsvét előtt az erdőben sétáltunk, a lány lehetett vagy 6 éves. Találtunk egy halom őzbogyót, de a gyerek azt hitte, hogy a nyúl potyogtatta el, és igen megörült neki, hogy a nyuszi már a kertek alatt járkál. persze az apjának muszáj volt egy kicsit böllenkednie vele, és megjegyezte, hogy ez a hülye nyúl össze piszkítja az erdőt, majd szól a vadásznak, hogy lőjje le... Hogy ebből mekkora háború kerekedett, alig tudtam igazságot tenni köztük. Kérdeztem is a zuramat, hogy szerinted most ki a gyerek ebben a családban??
    Ezzel a kis szösszenettel kívánok mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket: Lujza

mimi, -elzemari-, -Joe8- és még 1 ember kedveli ezt.
  10. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

mimi, -elzemari-, -Joe8- és még 1 ember kedveli ezt.
  11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Csak egy köszönés erejéig!
    Hulla vagyok..... Ma is 4-kor keltem..... de megérte.... Ilyen hangzavaros, vidám családi régen volt!
    Végre itthon voltak a külföldön dolgozó fiatalok is....teljes volt a létszám!

Learatok és megyek az ágyikóba....

Marcsi Örök hálám Neked a képekért....Nagyon köszönöm..... én is szeretném megosztani képekkel is a sikereket...de hát a kétbalkezesség nálam nem javul...;)

Kellemes Húsvétot továbbra is... békés ünnepeket....Jutus

12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be robogtam, nehogy hiánylistára kerüljek.

Iszonyatos egy napom volt, a lábomon alig , alig alig.......Reggel 5-kor álltam munkába, fél nyolc körül végeztem.
    Minden kész, amit meg kellett csinálnom. Ki takarítottam az egész házat, felmostam, be fejeztem még a konyhai munkát, amit kellett, még egy kis húsvéti dekorálást is csináltam, nem így akartam, de erre volt időm.

Meg főztem a sonkát, az ebédet, dél körül álltam neki sütni, meg mosogatni...estig be is tartott. Közben még be is futottak hozzám, volt két hosszú telefonom is, fülem alatt a teló, kezemben a két kesztyű, meg a forró tepsi..:D :D Nem is mondom, mi mindent alkottam. 3 adag süti kész, holnap csak főzök........
    Kicsit olyan most, mintha vendégségben lennék valahol, idegen a konyha, és mivel hogy még nincs kész, el van rakva egy csomó dolog, és a potya utak kimerítőek voltak. Mindent keresni kell, máshol katatok, mint ahol éppen van...szóval, nagyon várom, hogy végre rend legyen, de most ezzel kell beérni. :)

Event kész lett a nagy farmon, nem is értem, hogyan, mert alig voltam itt... a kicsin még mindig az event gazak vannak...azt sem értem, hogyan.......eszem is el ment ebben a nagy munkában. De azért jól vagyok...Jutus, örfülök, hogy jól sikerült a családi buli, így érdemes volt annyit dolgozni.
    Mindenkinek Nagyon kellemes, szép Húsvétot, jó pihenést kívánok!

mimi, stadler42 és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  13. szlyák

szlyák Törekvő

==============================

puszika
    nekem sem jönnek a metszőollók, borzalmas, mérges vagyok én is, itt küszködöm a liliom ültezésével, minden ólat leszedtem, hogy még több földem legyen, és liliomom, erre fel a felröppen ollók eltüntek, megint nem leszek kész az eventtel, pedig répás almás csatnival ültetek,aratok, még sincs szerencsém, kész fáradtság az egész, Pont ünnepre! Felmérgesitett nagyon, ha nem lennének jó szomszédaim, egy pár db ollóm lenne csak.

miért nem lehet normálisan csinálni eventet, miért csinálják mindig el, azért lehetne már jobb is az event.
    nem lesz meg az eventem, az tutti. Főleg hétfőn el is felejhetjük a farmot.

Farmerama ki a mennyekben vagy, segítsd meg a fáradt embereket.
    Adj egy kis boldogságot már az elfáradt embereknek!
    Kellemes ünnepeket! szlyák

stadler42 kedveli ezt.
  14. szlyák

szlyák Törekvő

===============================

puszika
    nekem sem jönnek a metszőollók, borzalmas, mérges vagyok én is, itt küszködöm a liliom ültezésével, minden ólat leszedtem, hogy még több földem legyen, és liliomom, erre fel a felröppen ollók eltüntek, megint nem leszek kész az eventtel, pedig répás almás csatnival ültetek,aratok, még sincs szerencsém, kész fáradtság az egész, Pont ünnepre! Felmérgesitett nagyon, ha nem lennének jó szomszédaim, egy pár db ollóm lenne csak.

miért nem lehet normálisan csinálni eventet, miért csinálják mindig el, azért lehetne már jobb is az event.
    nem lesz meg az eventem, az tutti. Főleg hétfőn el is felejhetjük a farmot.

Farmerama ki a mennyekben vagy, segítsd meg a fáradt embereket.
    Adj egy kis boldogságot már az elfáradt embereknek!
    Kellemes ünnepeket! szlyák

15. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.

Áldott Húsvéti Ünnepeket[​IMG]
    Ma sűrű nap lesz. Jönnek a gyerekek. Ilyenkor 10-n üljük körbe az asztal. Nagyon élvezem, mert az unokák mindig produkálnak valamit, ami ha később eszembe jut, mindig mosolyra fakaszt.
    A felhőt én is megmásztam. Reggelre két terület adott 10 metszőollót. Mivel ilyen kevés felröpi kellett, szerintem visszavették a megszokott mennyiséget, mert különben miért dolgoztunk volna. Legfeljebb a pajtatöltögetés lett volna a feladat. Nem kell izgulni ha kevés is jön az event végére mindenki befejezi.
    Elfelejtettem az óraátállítást, így teljes időzavarban vagyok.
    Megyek a napi munkát végezni.
    Szép napot mindenkinek[​IMG]

mimi, sutimami57, stadler42 és még 1 ember kedveli ezt.
  16. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Sziasztok!

Meghitt, örömteli szép húsvétot kívánok!

mimi, sutimami57, stadler42 és 2 más kedveli ezt.
  17. András

András Kivételes tehetség

Békés családi ünnepeket mindenkinek!

Laboviti! Köszönjük, és Neked ezt kívánjuk!

Hugi! Tegnap mi is 10-en voltunk... Jó kis hangzavar volt, mert a 3 világjáró is itthon volt, és az öcsém folyamatosan tette fel a kiváncsi kérdéseket, mi meg a másik fele csacsogtunk szintén...Olyanok voltunk mint az olaszok.... Jókat nevettünk magunkon..

Sajnos nálunk még nincsenek apróságok.... de elméláztunk a sogórnőmmel, hogy olyan jó látni ahogy a 3 unokatestvér így megvan... mi több 2-nek már itt van a menyasszonya, barátnője.... a 3-ik (a legfiatalabb 24 éves és most szólózik) De Ő a legmagasabb 198 cm-el.
    Felnöttek a gyerekek.

Lassan én is kipipálhatom az eventet. Ma csak pihenés lesz....lazítás.....

Süti! Hajrá bele.... a mosogatáshoz már lesz segítséged!

Mindenkinek további szép napot... Tatus

mimi, sutimami57, stadler42 és még 1 ember kedveli ezt.
  18. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Színházi világnap és II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem emléknapja van ma.

232 éve született, 1784-ben Kőrösi Csoma Sándor székely-magyar nyelvész, könyvtáros, a tibetológia megalapítója, a Tibeti-Angol szótár megalkotója.
    Szegény sorsú székely kisnemesi család hatodik gyermekeként megszületett Csoma Sándor. Édesapja Csoma András határőr katona, édesanyja Getse Krisztina. Hat testvéréből három érte meg a felnőttkort: Júlia, Krisztina és Gábor.
    1790-ben megkezdte tanulmányait az elemi iskolában. 1799-ben édesapjával felgyalogolt Nagyenyedre és beiratkozott a Bethlen Kollégiumba, ahol „szolgadiákként” kezdte meg tanulmányait: kisebb munkákkal pénzt keresett, abból fizette tandíját. Már enyedi diákként érlelődött benne a gondolat, hogy fel kell keresnie ősei hazáját.
    1807-ben befejezte gimnáziumi,1815-ben pedig főiskolai tanulmányait. Elindult Németföldre, Bécsben konzultált Ujfalvy Sándorral, majd – valószínűleg – egy heidelbergi tartózkodás után ment Göttingenbe. 1816 és 1818 között a Göttingeni Egyetem angol ösztöndíjas hallgatója volt, Johann Gottfried Eichhorn tanítványaként orientalisztikával foglalkozott. Ekkor már 13 nyelven írt-olvasott.
    Tanulmányai után hazatért Erdélybe és felvette a kapcsolatot a kolozsvári tudóskörrel: Döbrentei Gáborral, Gyarmathi Sámuellel, Kenderesi Mihállyal. 1819. november 24-én Csoma Sándor Nagyenyedről indult útjára. November 28-án a Vöröstoronyi-szorosnál lépte át szülőföldje határait. Így írt egyik levelében: „Elhatároztam, hogy elhagyom hazámat, s Keletre jövök, s ahogy csak lehet, biztosítván mindennapi kenyeremet, egész életemet oly tudományoknak szentelem, melyek a jövőben hasznára lehetnek az európai tudós világnak általában, és különös világot vethetnek bizonyos, még homályban lévő adatokra nemzetem történetében.
    1842 februárjában megkísérelte a Lhászába való eljutást. A Mahananda folyón vízi úton haladt, ahol a mocsaras, egészségtelen éghajlatú vidéken gyalogosan kelt át és maláriát kapott.Március 24-én megérkezett Dardzsilingbe. Április 4-én súlyos rohamok kínozták, egészségi állapota a láz következtében nagyon leromlott. Április 11-én, reggel 5 órakor Kőrösi Csoma Sándor földi élete véget ért. Másnap a dardzsilingi európai temetőben helyezték végső nyugalomra, a Himalája harmadik legnagyobb csúcsa, a Kancsendzönga (KangchenDzö-nga) árnyékában.

Köszönjük, mi is kívánunk neked kellemes húsvétot!

-Joe8-, mimi, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  19. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Sziasztok! Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok. :)

-Joe8-, mimi, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  20. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Áldott Békés Húsvéti Ünnepeket kívánok!

-Joe8-, mimi, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.