Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jaj, nem lájkolok, mert nem tetszik, sajnálom.

Hoztam valami vidámítót. :)
    Szép napot nektek!

sutimami57, -elzemari- és Fatther kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

sutimami57 kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Kedves vagy, semmi baj, már sikerült két seprűnyelet megfaragnom, és olyan honom alá való mankóvá kialakitani, s most már fel is tudok kelni.A kutyafáját, csak nem fogok ezen a hideg padlón üldögéln!!

Ha már elkezdődött,. akkor futok is egy kört, hátha szerencsém lesz.

Utoljára szerkesztett: 29.3.16
    sutimami57 kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Elképzeltelek... :D

Én meg hiába szállok fel a léghajóra, eddig nem nagyon tudtam seftelni.

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Remélem nem nagyon hangosan hahotáztál!!Ó a sefteléstől én is nagyon távol állok.Azt hiszem be is fejeztem.

Még ilyen pocsék időt, mint ami felénk van.Hideg van, szakad az eső.Pfúj, de jó hogy nem kell már ki menni.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Hahotázhatok, nem hallja senki. :)
    Nekem az ezzel járó sötét nem tetszik. Tavasz van, vagy mi a fene...

-elzemari- kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Ó jaj, ne is mond, egyáltalán nincsen tavaszi jelleg.Voltam a gyógyszertárban, még az a szerencse, hogy közel volt, mert utálatos volt az egész kinti lét.Csepeg, esik, szürke, csatakos.A legjobb csak bent lenni.
    Azt beszélték a képládában, hogy húszfok körüli hőmérséklet fog meglepni minket.Ámbár, ha azt vesszük, amit olvastam a szomszédban a Bellától, náluk még a hó is esett.Akkor ahhoz képest mi sokkal jobb helyzetben vagyunk.
    Csak eljön felénk is a Tavasz[​IMG], vagy mindjárt a Nyár[​IMG]?

mimi kedveli ezt.
  8. kpe59

Az eső [​IMG] kényszerpihenőre küldött a kertből, pedig olyan jól haladtam.

mimi kedveli ezt.
  9. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Borzalmas ez az időjárás, nem beszélve róla mit tesz a fájó ízületeinkkel. Most nem a műtött lábam fáj, hanem a másik. Hát a léghajón nem találtam semmit, igaz ami kellene azt még nem engedik cserélni. Egyszer majd meglesznek azok is, utólag minden meglesz csak ki kell várni. Mimi úgy látszik az igazi tavasz [​IMG] még várat magára, de majd csak eljön egyszer.

mimi kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Egyáltalán ma ki tudtál menni a kertbe??
    Rozika,
    nem vagy egyedül, mert én is nagyon éreztem.Bár azt mondják, ha reggel valami nem fáj, az nincs is.

mimi kedveli ezt.
  11. kpe59

Délelőtt egy pólóban melegem volt, olyan szépen sütött a nap. Ebéd után is aránylag jó volt, míg nem kezdett el csepegni.

12. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Utoljára szerkesztett: 30.3.16
    sutimami57 kedveli ezt.
  13. stadler42

[​IMG]Sziasztok !

Valóban szép napsütéses idő van nálunk is. Biborka! köszi a kávét [​IMG] finom volt. Én már fel sem megyek a léghajóra, úgy sincs szerencsém. Mert ami nekem kellene , azt még nem lehet cserélni. Erzsike! ma remélem befejezheted a kinti munkát. Ma én is neki kezdek és ki mosók, ha minden igaz az erkélyen még ma meg is szárad. További kellemes napot, és jó játékot.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  14. András

András Kivételes tehetség

Szép jó reggelt!

Biborka, köszi a kávét.. itt még borus az idő....mint a hangulatom...

Látom ti sem vagytok szerencsésebbek....

Jutusnak akartam kűldeni citrancsfát, de nem lehet.....

Hát ez van,,,,

András dereka..... jó lerobbant.... se ülni, se állni, se feküdni nem tud... a körzeti doki írt fel neki 3 féle lórugást!
    Én szaladgáltam a dokihoz, onnan telefonon konzultált a fájdalom tüneteiről....

Na most ez van....

Így megint csúszik a tanyai pakolás... szekrények, tűzhely, ágyak helyre rakása.... .... Na majd csak kész leszünk egyszer....

Túl sok mindent nem is tervezek itthonra sem....hajpakolás...mosás, főzök egy lencsét a sonka maradékhoz....

További jó szerencsét a cseréhez... Tatus

sutimami57 kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt nektek! Napsütésre ébredtem.
    Derekam javult (páncélban volt már harmadik napja), léghajón nincs kedvem böngészni. Illetve talán egy szomszédom kedvéért mégis futok rajta egy kört.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Tegnap nagyon eltévedtem a naptárban és senki nem vette észre.... Balassagyarmat emléknapja január 29-én van.

270 éve született, 1746-ban Francisco de Goya spanyol festőművész és 163 éve, 1853-ban Vincent van Gogh holland expresszionista festőművész.

Goya lefestette a spanyol királyi család több tagját, beleértve IV. Károly és VII. Ferdinánd királyokat. A témái széles skálát ölelnek fel a vidám ünnepélyektől a csatajelenetekig és holttestekig. A témaválasztása kedélye sötétebbé válását jelzi. A mai orvosok arra gyanakodnak, hogy a festékben levő ólomtól mérgezést kapott, és ez okozta siketségét, amely visszahúzódóvá tette. Élete vége felé félelmetes képeket festett őrültekről, betegekről és fantasztikus alakokról; ezeknek a "fekete festményeknek" a stílusa az expresszionizmust vetíti előre.
    Goya maga mondta, hogy három tanítója volt: a természet, Velázquez és Rembrandt. Goya festői géniusz, aki Velázquez és Rembrandt útját folytatta és új festői problémákat vetett fel, számos egyéni hangvételű festménye mutatja e vonalat, köztük A Kolosszus c. festmény 1810-ből. A kolosszus nyilván Bonaparte Napóleon, aki egész Európát hatalma alá akarta vonni, köztük a spanyol népet is.
    A budapesti Szépművészeti Múzeumban a Bermúdezné képmása 1790-es években, valamint A vízhordó lány című 1810 körül festett képe látható.

Van Gogh testvérei közül a nála négy évvel fiatalabb Theóval alakított ki szorosabb kapcsolatot, aki szellemileg és anyagilag is támogatta bátyját. A családnak szoros kötődése volt a művészethez: három nagybátyja műkereskedelemmel foglalkozott. Van Gogh tanulmányait egy zunderti falusi iskolában kezdte, majd kilenc hónap után egy nevelőtől sajátította el ismereteit. 1862-ben készültek első rajzai: A falra mászó macska és a Kutya.
    Pontosan nem tudjuk, milyen elmebetegségben szenvedett. Orvosai epilepsziát állapítottak meg, de ma már nem fogadja el mindenki ezt a tényt. Valószínűsítik, hogy szifilisz-betegség okozta paralízisben szenvedett, de nem bizonyítható. Némely kutató porfíriára gyanakszik, amely egy genetikai úton terjedő betegség, és agykárosodást idéz elő. Annyi bizonyos, hogy van Gogh életvitele és étkezési szokásai kedveztek e betegség kialakulásának. Felmerült a mániás-depresszió és a skizofrénia lehetősége is. Szenvedélyesen szerette az abszintot, ezt a gyógynövényekből készített, akkor divatos zöld szeszesitalt, amelyet később betiltottak, mert hamisítványai általában mérgezőek voltak.
    Újabban egy másik feltételezés is van öngyilkosságának okáról. Kiderült, hogy halála napján egy szemészorvosnál járt. Látásproblémáiról, szemének fáradtságáról leveleiben már korábban is panaszkodott öccsének. Párizst azért hagyta ott, mert fényre vágyott, de képei Provence-ban is egyre sötétebbek lettek. Megjelent a képein egy látászavar jele: a világító testeket körülvevő szivárványszínű fényudvar. Mindez a kutatókat arra engedte következtetni, hogy van Gogh egy akkor még gyógyíthatatlan betegségben, zöldhályogban szenvedett, ami kezelés nélkül, rövid időn belül teljes vakságot okoz. Érthető, hogy ez a hír a színek szerelmesének olyan volt, mint egy halálos ítélet.

A kinti munka még jó egy hétig tart, ma még semmiképp nem érek a végére. Délelőtt csavargyárba megyek... Délután jutok ki a kertbe, remélem nem esik megint az eső.

A cserenapot sikeresnek könyvelhetem el, mert amit szerettem volna beszerezni azt sikerült. Részben a csere ablakban, részben magán cserékkel.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Jó reggelt kivánok![​IMG]

Ma nagyon szép napnak nézünk elé.Süt a napocska, hőmérséklet kellemes.
    Jutus,
    jobbulást kivánok a férjednek.
    Erzsike,
    nem vettük észre , mert nem szoktunk kételkedni abban, amit hozol!
    Mimi,
    nagyon bizom benne, hogy ma még jobban javul a derék, és hamarosan el is feleded, hogy gond volt vele.
    Rozika,
    én is azt gondoltam, hogy nem lesz szerencsém a cserénél, aztán mégis sikerült három bájital fára szert tennem.Próbáld csak meg, hátha..
    Biborka,
    ugyan már túl vagyok a reggeli kávén, de majd ebéd utánra elteszem.

Derűt és vidámságot a mai napra, és a mosolyt, tudjátok, ne feledjétek.Adni nem kerül semmibe, de aki kapja, annak jobb lehet a napja.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  18. hopi57

hopi57 Junior szaki

üev, segitséget kérnék

van egy szárnybontogatóm,
    csak nem tudom mit eszik, melyik ólnak a társa.

19. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

A vakond ól terményes változata.

hopi57 kedveli ezt.
  20. stadler42

[​IMG] Helló helló !

Nálunk elromlott az idő, sötétség lett, és fúj a szél nagyon. Kíváncsi vagyok hogy lesz ebből holnap 25-fok, ugyanis az időjósok annyit mondanak holnapra. A léghajón csak nem találok semmit, majd a következő csere napkor már biztos lesz olyan is ami nekem kell. A ruháimat meg fújta a szél, holnap ki vasalók és az is le lesz tudva. Jutus ! remélem András dereka javulgat, s nem lesz komolyabb baja.

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.