Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Oké,csak a kőtáblákkal vigyázz!![​IMG]

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Szerencsére kicsik és nem nehezek... [​IMG]

3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok!
    Ez hajt engem is, mert a végén elégedett vagyok magammal, és jó napot zárok. :)
    Ma lazábbra tervezek, de mindig be jön valami.
    Még mindig az utolsó 3 ablakban toporgok, jelenleg24 kulcsom van, ami nem kell, és 2 háromszög kellene, amiből nincs egy sem. Mi lesz ebből.........Kellemes, szép napot!

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  4. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

A napok óta tartó kapkodás...és nehézségek ellenére bőt terméssel végeztem a növényekkel... A repkedők még így is foghijjasak.. (669----559)!!!!! Állatok, hosszú érések mellett!

Na gondoltam belekezdek.....

Viszont a szépen leírt , bemutatott sorrend nálam nem úgy működik--1-2--3

Az egyes be sem zöldűl... nem lehet kinyitni elsőre....gyártottam a köveket mind 2 helyen akkor sem zöldült be csak az amelyik be akart zöldülni.....

(tatusnál kezdtem) Nem azok nyíltak ki amiket én akartam, hanem amit a legényke akart....????? Szóval nem tudom, hogy hol tartok?

Arról nem is beszélve.... hogy igencsak megcsappant a növény készletem.... még a túltermelés ellenére is..

Mit tanácsoltok? Termeljek még??? Amúgy is kell még jó pár kőtábla.....

GRATULÁLOK! akiknek sikerült! Talán ti tudtok valami ötletet adni?
    Jutus

sutimami57, mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  5. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van “Tibor a pacsirta megszólaltatója”. Ha ilyenkor már szép zöld a vetés, a rét is kizöldült, akkor jó szénatermésre számíthatsz – vélik a Mura vidéken. Azt is megfigyelték, hogy ezen a napon szokott megszólalni a kakukk meg a pacsirta.

130 éve született, 1886-ban Tóth Árpád költő, műfordító.
    A Nyugat értékelése szerint Ady Endre után a második legjelentősebb költő. Ezt az értékelést ma már túlzónak tarthatjuk, és inkább jelentős, de nem meghatározó érvényű költői pályáról beszélhetünk. Ennek oka pedig költői világképének rendkívüli homogenitása, egysíkúsága. Munkásságának filozófiai hátterében Schopenhauer áll, az ember kielégíthetetlen vágyaival, a fölfokozott magányérzettel, a tétovasággal és melankóliával. Mindez 1918-ig mint korjelenség, korélmény, némiképp kordivat jelentkezik. 1919 elején a történelmi események hatására rövid időre a nietzschei életöröm váltja fel, hogy aztán haláláig tartó nagy költői korszakában saját létélménnyé dolgozza át a lemondás és fájdalom schopenhaueri gondolatát. A világképnek megfelelően a meghatározó műfaj az elégia. A hangnem, a hangfekvés pedig a borongásé.
    Kevés magyar költő karakterizálható olyan jellegzetes szókinccsel, mint Tóth Árpád: bús, lomha, méla, beteg. Stílusára a szecesszióval rokonított impresszionizmus a jellemző; a világ állóképekben való megragadásának igénye. Kedvenc stíluseszköze pedig a szinesztézia, mely a világ teljes hangulati és érzéki felfogásának igényéből fakad. Verselése gazdag, tudatos; sajátos versformája a 7/6 vagy 6/7 osztású jambikus sorok, a nibelungizált alexandrin vagy kortársi elnevezéssel Tóth Árpád-vers.
    Korai költészetének reprezentatív darabja a Meddő órán. Az elégikus dalforma hatásos módon közvetíti a szecesszió emberképének egyik vonását, a személyiség izoláltságát, magára maradottságát.
    Tóth Árpád: Esti sugárkoszorú

Az egyes szögletes kulccsal nyílik, amit a bal oldali beváltásban tudsz váltani, azt a jobb oldaliban nem adja.
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?attachments/1-szoba-png.6328/

Megyek a dolgomra, van elég...

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Jutus, a termelés attól függ, hogy mennyire szeretnéd befejezni az eventet.Tanácsot adni nem egyszerű, mert nem látom, hogy merre tartasz.A lényeg, hogy mindig arra koncentráljál a három ajtó közül, amilyen kulcsod a legközelebbi.
    "Viszont a szépen leírt , bemutatott sorrend nálam nem úgy működik--1-2--3
    Szóval nem tudom, hogy hol tartok?"

Voltam én is úgy, hogy azt sem tudtam hol jöttem be, de aztán sikerült.

Szerintem termeljél még, mert idő is van vasárnapig.Biztos fog sikerülni!!!

Erzsike,
    én is hoztam egy Tóth Árpád verset.

A SOK TAVASZI SZÍNNEK...

A sok tavaszi színnek mért örülsz,
    A zengő zöldnek s mind a többinek,
    Mely föld alól, szivárványfényü tűz,
    Most fellángol, ó, mindez minek?

Bolond tavasz! te is csak elröpülsz,
    Benned is él az örök élet vágya,
    S téged is vár az ősz halottaságya,
    És elvonulnak a harsány szinek...

Utoljára szerkesztett: 14.4.16
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt Nektek!
    Nem idézek, mert nehogy kifelejtsek valakit. Gratulálok a kész eventekhez, nekem még egy kitehetőt meg kell szerezni a felhőre. Nem úgy adja a kulcsokat, ahogy én akarom, de nem aggódok, készen leszek. :) Csak eventgazt termeltem és egy csomó kőtáblám van, azzal nem volt gond. Ahogy van valamennyi, kulcsra váltom és beadom.

A szintlépés is nagy öröm, gratulálok! [​IMG]
    A futóbajnok képeit majd én is megkukucskálom. :)

A mai napban is teljék örömötök, ne fájjon semmi! ;)

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  8. kpe59

[​IMG] Mostantól mind az öt mesterségem az ötödik szinten van... [​IMG]
    Igaz, csak a lekvárfőzőben gyártok ötös szintű terméket, de akkor is jó érzés, hogy ezeket a fejlesztéseket is megcsináltam.
    A gyapotnál már csak a 7-es és a 8-as bónusz nincs meg. A 8-asra pályázok, de biztos előbbre veszi a másikat...

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  9. -elzemari-

A vidámságodat meg is tudom érteni és csak gratulálni tudok érte.Én nem mondhatom magamat ötös szintűnek csak a pékségben, de ott is azért, mert Zsemle Tóni minden reggel ellát mindenféle finom friss árúval.A lekvárdában, ahol meg a sok gazdaságból kikerülő gyümölcsöm kerül feldolgozásra.Itt én is besegitek nyaranta a szilva és a sárgabarack befőzéssel.A többiek, még csak a negyedik szinten kószálnak, ám egyszer csak elérem én is[​IMG] az áhitott ötödik szintet.
    A nemesitésről már szót sem ejtek, mert még a Lidi is unja már, ha mondom neki hogy málna.Ám addig is tillárom haj.[​IMG]

Randiztam a gépésszel!![​IMG]

Utoljára szerkesztett: 14.4.16
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Erzsike! Gratulálok, tényleg van okod örülni. Én még küzdök az alkimistával. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

A felhő üzemel... [​IMG]
    A teljes befejezéshez kell még 4 db kör kulcs és 12 db szögletes kulcs. Addig a szögletest nem gyártom le, míg a kör kész nincs...

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  12. András

András Kivételes tehetség

Köszi Erzsike, Marika az ötleteket......

Majd valahogy összehozom..... a 16.320 lándzsa nem elég.... lehet, hogy nem volt jó a számolás, vagy csak nálam??? Nem értem..

Lehet, hogy buta a kérdés: de hol lehet megnézni, hogy hol tartok a nyitogatásba? Hányat kell még kinyitni......?

Nem olyan átlátható, követhető mint a gazdaköri feladatok..... (lehet, hogy itt szerencse is kell?) az meg nekem nincs, nem is volt......

Na nem ügy........

Inkább megyek sütök megint egy sütit, mert a keddi már elfogyott......

A kocsonyám fogyóban....... Akkora a sikere, hogy magam sem hiszem el............ :D:D:D:D:D

Megyek is.....sütni...ott nagyobb a sikerélményem... az állatok legelnek, fák, növények........növögetnek...... Tatus

_Ilona49_ és sutimami57 kedveli ezt.
  13. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!

6 : A termeken való haladásunkat követhetjük nyomon. Ahol épp tartunk, fényesebben kiemelve látható. A képen az 1. termet mutatja

Az egér mutatóját ráhúzva az információs buborék segít.

sutimami57 kedveli ezt.
  14. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok!
    Gratulálok Erzsike a haladáshoz. Pjotrnak meg a sikeres event befejezéshez!
    A nemesítésekből nálam is megvannak a lényeges dolgok. Szinte szégyenlem leírni, de baromi könnyen, és gyorsan megkaptam a kívánt bónuszokat
    mindegyik növényhez, amelyiket nemesítettem!
    A felhősorom nekem is meg van már , csak egy -két kulcs kell, és végzek az eventtel.
    Marika.
    Az alkimista, a természetgyógyász, és a virágkötő, nálam is a négyesen, a lekvárfőző, és a pék az 5 -ős szinten van.
    Szeretném felfejleszteni az ötösig őket. Mindegyik részlegen folyamatos a termelés .
    Zúgolódnak is a munkások, hogy legalább vasárnap hagyjam pihenni őket!
    Mondtam nekik, szó sem lehet róla.... mert vasárnap itthon vagyok, és a körmükre tudok nézni...
    A múltkor is, mikor nem figyeltem rájuk, ott bratyiztak mindnyájan a Természetgyógyásznál, és bólét iszogattak!!! xD
    Legyen nagyon szép a napotok, és vigyázzatok magatokra!

_Ilona49_, -elzemari-, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

De jó!

sutimami57 kedveli ezt.
  16. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  17. András

András Kivételes tehetség

Köszi Laboviti!

"Gyanús" volt nekem is a sok kis gömb.....de nem mertem volna rá "mérget" venni! Köszi!:)

Szia Ági! Jó látni! Kellemes napokat Neked is!

Tatus

18. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Sziasztok.
    Köszönöm a segítséget. Sikerült befejeznem az eventet. Maradt 3 hullám,2 háromszögkulcs 6283 lándzsavirág, 4639 rákollóvirág. A kör kulcs adta meg magát nehezebben. Nem 0 perceztem, mert kevés a szuper trágyám.
    Erzsike gratulálok a mesterségek völgyében elért eredményedhez.
    Nekem még az alkimistát kell gyúrnom, mert ott csak a 4. szinten vagyok, a többi már elérte az 5. szintet.
    Jutus én úgy csináltam, hogy addig termeltem a gazt, míg az összes kulcsot megadta, utána már sétagalopp volt kinyitogatni az ajtókat. Először minden szoba első ajtaját, aztán a másodikat, végül a harmadik ajtót nyitottam ki. Így nem keveredtem meg, hogy hol milyen kulcs hiányzik.
    Nem kell izgulni kényelmesen meg lehet csinálni.

További szép napot mindenkinek.

19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Erzsike, gratulálok a műhelyekhez! Nagy öröm, nekem is az volt, amikor el értem mindegyikben az ötödik szintet, mert rengeteg növény, stb. kellett a haladáshoz. Most meg annyi az alapanyag, hogy nem is tudok mit kezdeni velük! :) :)

A nemesítés is meg lesz, az biztos! Kitartó vagy, és az meghozza az eredményt. Utána mit fogsz csinálni?
    Nekem rengeteg feladatom van még a gazdakörben, növényes egy, azt csinálgatom event mentes időszakban. :) További szép sikereket! :)

Nahát! A gépész, meg a Lidi, meg aztán a Zsemle Tóni...zajlik a farmélet!! :) :) Imádom olvasni..:) :)

Adnék én kerek kulcsot, nekem van 25 kulcsom csak magában. Egy kellene a háromszőg, hogy mehessek tovább, de nem hajlandó. Én azért nagyon rossz osztásba kerültem.

A kis farmon egy kicsi lyuk van hátra, azon van a felhő, és egy kulcs kell. Persze, hogy nem adja...de itt a nagyon már bele untam.
    Buktácska! Nagyon ügyes vagy, és azért szerencsés is! Gratulálok a sikerekhez, és a munkásokat meg csak rázzad gatyába, mert el kanászkodnak! Mosolyogtam, amíg olvastam..:) :) Szép délutánt!

mimi, _Ilona49_ és -elzemari- kedveli ezt.
  20. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Ma reggel óta nem voltam, az eventem még nincs kész. Remélem én is csak befutok idő van még, de ha nem bevettem a 0-perceset. Most egymás után 6-hullámosat adott, és kör kellene. De várok türelemmel majd csak befut. Aki már a végére ért annak gratulálok, most megyek hátha hozzánk is meg érkezett a gépész.

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.