Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Én is nyomokban voltam ma, mint a mogyoró....Jutus! természetesen nem a kevert tésztára értettem, hogy drága, hanem az aszalt gyümölcs, és a marcipán. :) Én is sütök gyümölcsös sütiket, van még a fagyóban, és a kamrában is. :)

Az event kész, nagy nehezen meg lett az utolsó háromszög is. 25 kulcsom maradt pluszban.

ma is dolgozós nap volt, most végeztem az udvaron. Jó az idő, csak ne fújna a szél.
    Az idő kedvezett a festéshez, biztosan nagyon szép lesz. :) Nekem is kellene......

Ezt a kis fickót el hoznám segíteni, nagyon ügyes! :)

Gratulálok Neked is! Jó lett volna, de ez a szerencsefüggő dolog nagyon nem a kedvencem.
    Rozika! Neked is gratulálok a sikeres befejezéshez! Jó már túl lenni rajta. :)

Marika! Jó olvasni a vidám híreket, gratulálok, örülök neki, hogy ilyen jó kis csibék is vannak, nem csaka panaszokat halljuk! Pátyolgassad csak őket, ha megérdemlik! További örömteli játékot!

mimi, -elzemari- és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  3. sutimami57

Éppen most nézegetem a szigeti újdonságokat, és éppen azon agyaskodtam, hogy a madarat nem is érdemes ki váltani. Így mindjárt más a helyzet, mert tudjuk etetni.
    Amúgy neg aztán, aztaleborult kutyafáját annak az egetrengető toronynak! Itt aztán van ám minden, csak tudjuk ki várni, amíg a végére érünk....az megint vagy 6 év. Aztán, az is eszembe jutott, hogy mi lesz, ha jön a tengeri világ???????

mimi és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt kivánok!

Szép napsütötte reggelre ébredtem ma megint.Olyan jó, hogy itt van velünk, ez a virágzó fákkal örvendeztető Tavasz.
    Éled a természet , dalolnak a madarak,[​IMG] a kedvünk vidám, kell ennél több egy szép szombati naphoz?

Ma egy újabb öröm ért a csibéimet illetően.Tudjátok, rájöttem már sokadszorra, hogy kis öröm is öröm, mert a másik csibém is megörvendeztetett csibeponttal.Azért öröm ez nekem, mert sokáig csak áhitoztam rá, hogy majd én is kaphatok ajándékot a csibéimtől, ha már a leveleimre nem is válaszolnak.Ám most megtört a jég,végül is megjött a jó idő, és választ is kaptam, és pontokat is.

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot.

Úgy látom ma a napocskának lesz főszerepe. Vidáman kacsint be az ablakon.
    Olvasom a szentély megújulását. Izgalmas lesz. Ma reggel léptem a Bahamán a 300. szintre. Jól jön az aranybanán.

Sütike, képzeld el ha nem lenne fejlesztés, új feladatok, milyen unalmas lenne csak termelni. Így itt az új cél. Van miért dolgozni.
    Szerintem mindenkinek van annyi banánja / hála a karneváli eventnek/, hogy legalább a 10. kamrába kiváltsa a tukán tápjára valót.

Marika tegnap én is szárnyra bocsájtottam egy csibémet, de Ő elérte a 40. szintet. Szinte azonnal kaptam helyette. Egy 4. szintűt, de úgy látom dolgozik. Jelenleg 4 csibét gardírozok. Némelyik nagyon ügyes, némelyik kicsit lassabb, de szépen dolgozgatnak. Én csak azt a csibét küldöm el, amelyik felveszi a piros ruháját. Most szembesültem olyannal aki nem válaszolt a levelemre, de azonnal küldött csibepontot.
    Őt kérni se kellett. Ellenben van aki lépeget, és a 10. szint után megkértem hogy küldjön csibepontot, még nem küldött. Lehet hogy nem tudja mi az és hol találja? Hát, majd kiderül.

Mindenesetre izgatottan várom a hétfőt.

Pihentető szombatot kívánok.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  6. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

7. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok! Sikeres napot mindenkinek!

Ma reggel úgy keltem, hogyha még mindig nem kerül elő a 2 db hullám kulcs abba hagyom....kész.....

De aztán végül is megjöttek és befejeztem..... Ideje volt, mert holnap amúgy sem lenne időm mert végre talán lejutunk a valódi tanyára..

Ma meg színházam van.

Megjegyzésként: Legalább a kétszerese kellett a növényekből a kiírással szemben..... pedig amúgy is többet termeltem... valahol, valaki Nem jól számolt....

Örülök a Bahamás fejlesztésnek..... Bár én még nem láttam változást a szentélyben.. (vagy még nincs is?) Mikortól lesz?

Remélem ma szép idő lesz? Bár a naptáram -jósos- még pár napig hidegeket jelez....

Kellemes napot mindenkinek.... Jutus

sutimami57 kedveli ezt.
  8. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

sutimami57 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  9. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van Magyarországon a Holokauszt áldozatainak emléknapja.

186 éve halt meg, 1830-ban Katona József főügyész, magyar költő, író, drámaíró.
    Édesapja Katona József takácsmester, édesanyja Borbák Ilona. Elemi tanulmányait 1798-1802 között a kecskeméti római katolikus iskolában végezte. Apja 1802-ben Pestre vitte az I. gimnáziumi osztályba; de a sokat betegeskedő fiút szülei az iskolai év végén hazavitték és a II. latin osztálytól kezdve a VI.-ig iskoláit Kecskeméten végezte. 1808-ban a filozófiai tanfolyamot (VII. osztály) a szegedi piaristáknál kezdte meg, a második évet is itt folytatta, de ezen tanszakot 1810-ben Pesten fejezte be. Apjának ez időből fiához írt leveleiből nyolc maradt meg (közli Miletz).
    A fordítások és lovagregények dramatizálása után megírta A Luca széke című karácsonyi játékát, majd pedig rátért az önálló történelmi drámákra, melyek közül figyelemre méltóak a Žiśka (1813) és a Jeruzsálem pusztulása (1814). A drámaírói pályának már épp készült hátat fordítani (e szándékát a Zsiska című, 1813-ban megjelent szomorújátéka előszavában taglalta), amikor 1814-ben az Erdélyi Múzeum című folyóirat pályázatot hirdetett a kolozsvári Nemzeti Színház megnyitásakor előadandó történeti drámára. A pályázatra beküldte fő művét, a Bánk bánt (melynek első változatát 1815-ben írta, a darab ősbemutatójára 1833-ban került sor Kassán). A pályázat eredményhirdetésekor Katona művét meg sem említették, az sem tudható biztosan, hogy valóban megérkezett-e a címzetthez. Lehetséges (de közel sem biztos), hogy más darabokat is küldött, például a Jeruzsálem pusztulása címűt, illetve néhány szerző neki tulajdonítja a bírálóbizottság által bántóan ironikus kritikában részesített Kun László című szomorújátékot is; bár a korabeli közvélemény ezt Kisfaludy Sándornak tulajdonította. 1819-ben a székesfehérváriaknak átdolgozta a Bánk bánt, de a cenzor nem engedélyezte az előadást.
    1826. november 23-tól Kecskemét főügyésze lett és irodalommal nem foglalkozott tovább. Ebben az évben egy színház tervrajzát is elkészítette a kecskeméti tanács számára.
    Természetére nézve komoly, hallgatag ember volt. Jellemének fővonásait: a ritka becsületességet, jó szivet, őszinteséget és igazságszeretetet folyton megőrizte. A szegények számára adakozott, ügyeiket díj nélkül vállalta el. Mint hivatalnok és magánember, a társadalmi életben egyaránt kedvelt egyéniség volt. A városban megjelent vándorszínészeknek általánosan ismert pártfogója és a városban és tanácsnál egyik legerélyesebb szószólójuk volt; amikor csak tehette, mindig megjelent az előadásokra és ismerőseit is a színház buzdította.
    1830-ban a mostani kecskeméti városháza előtt szívrohamban halt meg. Szülei a Seress Pál ismerősüktől kért kölcsönpénzből temették el fiukat április 17-én.
    Az írója halála után "legelső nemzeti drámává" magasztosult Bánk bán elhomályosítja Katona többi művét, holott a színművek mellett jelentős költeményeket írt (Idő, Andal, Gyermek-kor), több fontos, színházi és dramaturgiai kérdésekről szóló tanulmány szerzője volt, és értékes kutatásokat végzett Kecskemét város történetéről.

A kiszámolt mennyiség arra vonatkozott, ha minden kulcsot rögtön megkapsz és nem lesz felesleges. Azt írták is, hogy ez egy minimum mennyiség, de mindenképp több kell, a tesztelések alapján.
    Az új bahás cuccok hétfőn jönnek. (Közben látom már Laboviti is tájékoztatott.)

10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Szép napot !!

Szép napos idő van, legalább ennek tudok örülni. Nem tudom Lujzával mi van, hogy nem jelentkezik. Remélem nincs komoly baj, Lujza jelentkezz !!!!!!! A bahás fejlesztésnek én is örülök, lesz munka bőven mire megint össze gyűlik a banán. De legalább ennek van értelme, nem úgy mint a csillagoknak. A farmon végeztem, megyek be segítek a papának a konyhában.

sutimami57, sHaDoW_sOnG és mimi kedveli ezt.
  11. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok! Megvagyok, szépen javulok, egy szavam sem lehet. Igaz, hogy szteroidra fogtak, ez majd megadja a kegyelemdöfést a gerincemnek. Kaptam egy új fájdalomcsillapítót, ami nem a fájdalom helyén hat, hanem az agyban csökkenti a fájdalomérző központ aktivitását.Elég nehezen állt be a hatása de már lényegesen csökkentek a fájdalmaim, főleg ha nem ficergek sokat. Állni még nem igen tudok, de legalább az ülés már megy.
    A Lujzán végeztem az eventtel, a csipkén még küzdök a két pontér, de meglesz az is remélem még ma.
    Nálunk is szép napos idő van, de olyan bolond szél fúj, hogy nem jó kinn lenni.
    Legyen szép hétvégétek: Lujza

Fatther, sutimami57 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  12. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot.
    Laboviti köszönöm a tájékoztatást. Ezt még nem láttam. Így könnyebb lesz a táphoz valók kiváltása.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. sutimami57

Sziasztok! Hugi! Igazad van, kell a fejlesztés, várom is, de ez egyszerre nagyon-nagyon sok. Elég lett volna a fele is. :)

Jutus! Örülök, hogy a végére értél az eventnek, nekem is sok kellett, de legalább meg van minden.

Lujza! Jó hogy jöttél, én is nagyon hiányoltalak már! ha üldögélsz, az már jó....:) :)

Az idő itt is szép tavaszi, egész nap dúdolgatom, hogy : Virágeső hullik reám! :) :) Másodszor söpörtem össze az előszobában a virág szirmokat, amiket eza bolond szél be fújt, el indultam, hogy bele dobom a teli lapáttal a kukába, erre jött a nagy szél, és szépen vissza fújta. Még jó, hogy a lapát a kezembe maradt. Megint tele van, az udvar olyan, mintha hó esett volna. :D

Kellemes délutánt!

14. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép napot!

Végre egy szombat, mikor nem dolgozom. Igaz, ez is csak azért alakulhatott így, mert lehúztunk két tizenkettes napot, így letudva a szombat délutánt!
    Örülök, hogy az eventet majd mindenki sikerrel befejezte.
    Olvastam a Bahás fejlesztést , tetszik!
    Napsütéses, szeles idő van itt is. Lackómmal kint játszottunk kicsit, nagyon jó volt! Elnéztem a kis drágámat, és csak csodálkoztam,
    mekkorát nőtt!
    Három évvel ezelőtt, mikor a családunkba került, még pelusos, beszélni alig tudó kis manó volt...most meg lassan iskolás lesz már.
    Hiába, telik az idő!
    Legyen nagyon kellemes a hétvégétek, és vigyázzatok magatokra!

-Joe8-, sutimami57, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  15. kpe59

A gyerekeken látjuk az idő múlását...

sutimami57 kedveli ezt.
  16. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Hugi !

Óriási gratula a 300-as szinthez a Bahán !
    Sok munkád van benne, de rengeteg aránybanánod lehet már!
    Így aztán, nyugodtan várhatod a fejlesztést!
    Nagyon ügyes vagy!![​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  17. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Ági köszönöm a gratulációt.
    Tényleg sok munka volt, de az új fejlesztésekkel remélem még jobban lehet haladni.
    Nyugodalmas éjszakát mindenkinek.

sutimami57 kedveli ezt.
  18. hopi57

hopi57 Junior szaki

üdv farmosok!
    hát eljött a hétvége, holnap vége az eventnek.
    én már nem is bánom, végig izgultam a növény leadásokat, nem sikerült jól, a kulcsok máshová mentek el, nem hozzám.
    sajnálom, egész héten hajtottam, vetettem,arattam, de nem elég ügyesen,
    remélem ilyen event a közeljövőben messze elkerül bennünket, mert akkor sírni fogok.
    mint a lottó, végig lottóztuk a hetet, nem nyert.

gratulálok a felhősort megszerző farmtulajdonosoknak, ügyesek, én csak kis pulikutya vagyok a farmon, kergetem a kergekertben a birkákat, és a kulcsokat.

most sirjak vagy nevessek?
    mindegy játék az egész, csak sok időm ment most is rá el.

:cry:>:(:(:po_Oo_Oo_Oo_Oo_O:cry:

19. sutimami57

Szép jó reggelt, sziasztok!

Hugi! Gratulálok a szigeti teljesítményedhez! Olvastam tegnap, de nem tudtam írni, így kicsit késve, de örömmel teszem!
    Buktácska! Biztosan jól telt a tegnapi szabadnapod! Jó volt olvasni Lacikáról, szerettem a kis sztorikat, a játékaitokat! Biztos aranyos, és nagyon szeret Téged! :) :)

Én is néha mondom a gyerekeimnek, hogy mennyire idősödnek, azt a kutyafáját! :D

Nagyon kellemes, vidám napot kívánok Mindenkinek, és jó játékot!

_Ilona49_ kedveli ezt.
  20. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

686 éve, 1330-ban Záh Felicián sikertelen merényletet kísérel meg Károly Róbert magyar király ellen, és a helyszínen megölik.
    Záh Felicián, helyesebben Záh nembeli Felicián magyar birtokos, katona. Az előkelő, Nógrádban őshonos Záh nemzetségből származik. Károly Róbert elleni sikertelen merénylete tette hírhedté, amelyet nemzetségén toroltak meg. Családnevét az oklevelekben Zah, több történelmi és irodalmi műben Zách formában írják.
    Hosszú ideig Csák Mátét szolgálta híven, aki a Felvidék tartományura volt, és Károly Róbert király ellen harcolt. Felicián Máté oldalán komoly vagyonra tett szert és magas rangba jutott, 1318-ban azonban átpártolt a királyhoz, aki számára büntetlenséget biztosított, javait és társadalmi pozícióját megtarthatta. 1321-ben a király semptei várnagyává nevezte ki, lánya, Klára pedig bekerült Erzsébet királyné udvarhölgyei közé. Rövid idő alatt szabad bejárása volt az uralkodóhoz.
    1330. április 17-én, miközben a királyi család a visegrádi Duna-parton levő palotában ebédhez készült, Felicián kardjával rárontott a királyi családra. Károly Róbertet a jobb karján sebesítette meg könnyebben, míg Erzsébet jobb kezének négy ujját lecsapta, miközben ő a fiait, Lajost – a későbbi Nagy Lajos királyt – és Endrét védte. A fiúknak nem esett bajuk, nevelőiknek – Kenesics Gyula fia Miklós és Drugeth Miklós – súlyos fejsérülés árán sikerült felfogniuk az ütéseket. Ezalatt a Potok megyei (ma: Sárospatak) Sándor fia János, a királyné al-étekfogója leszúrta, majd az odaérkező testőrség szétvagdalta Feliciánt.
    A merénylet okairól megoszlanak a források. Vannak, akik a megtorlás súlyosságából arra következtettek, hogy a merénylet a tartományurak által szőtt összeesküvés része volt. Az utókor azonban inkább egy az emlékeit másfél évtizeddel később papírra vető olasz krónikás leírását fogadja el. Eszerint Erzsébet öccse, Kázmér herceg – a későbbi Nagy Kázmér lengyel király – állítólag elcsábította Záh Klárát, s apja ezt akarta megtorolni. Ez a történet nagyon hasonlít Bánk bán feleségének történetére, amit röviden a Képes krónika mond el. Nem lehet tudni, hogy melyik történet hatott a másikra.

A mindig aktuális event-es csevegőben tapasztalt játékosok osztják meg a taktikájukat és tanáccsal látják el a nem annyira tapasztaltakat. Minden event ideje alatt olvass ott szorgalmasan és fogadd meg a tanácsokat. Sokat segít a sikeres teljesítésben.
    Az event ismertető megjelenésével szinte azonos időben már vannak is elképzelések, tervek a teljesítésről. Ajánlatok arra az esetre, ha valaki csak a számára fontos dolgokat akarja megszerezni.
    (Mi is csak ugyanazokat tudjuk elmondani neked.)

sutimami57 és _Ilona49_ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.