Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Végre vasárnap,ezt szeretem..Semmit nem kell csinálni.Remélem mindenki pihen ma:)
    Olvastam az új dolgokról a Bahán.Végre történik valami,tetszik!Igaz,nem tudok mindent egyszerre kiváltani-de idő van.Nem hajt sem a török,sem a tatár;) Azért majd körül fogok nézni,honnan tudok AB-t szerezni még....
    A mai ebéd borsos tokány lesz + rizs és saláta.Ezt most találtam,nagyot nevettem rajta,gondoltam elhozom:
    http://kepfeltoltes.hu/160417/bikuci_b8tr7k_1033_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szép vasárnapot,jó játékot!

2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Szintlépéssel és van gazdaköri feladat (Majomkorona, Homokművészet) is ami ad párat, de jól megkéri az árát.

sutimami57 kedveli ezt.
  3. pjotrovov

Igen,tudom.A Majomkorona már kivégezve,a Homokművészetben pedig nem vagyok hajlandó több t. állatot bedobni.Annyit nem ér-szerintem8) Majd ráhajtok a szintlépésre.....

sutimami57 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép vasárnap kívánok mindenkinek.!

A papával már főzünk a konyhában, jól össze szedtük marhahúsleves sült pulyka dinsztelt káposzta krumpli, és a desszert ma csak fagyi lesz. Délután séta ha birok, aztán pihenés. Pjotr aranyos képet hoztál, nagyon tetszik. Én sem tudok mindent ki váltani, de majd csak a végére érünk egyszer. Ha a szigeten szorgalmasan dolgozzuk, össze gyűlik az a banán hamarosan. További szép napot, és jó játékot.

sutimami57, _Ilona49_ és -Joe8- kedveli ezt.
  5. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok! Nálunk nagyon szép idő lenne, ha nem fújna valami nagyon bolond szél. Ma én vagyok a konyhatündér,sült kacsacomb, rizi-bizi,tejfölös zöldbableves és valami sütemény lesz a menü.
    Az event mk farmon kész, felhősor beüzemelve. Már itt volt az ideje, hogy a csipikén is végezzek, mert a boga életbe még nem történt meg velem az a szégyen, hogy a tesóm előbb elvégzett, mint én. Igaz, hogy nekem két nap kimaradt, mert nem tudtam a gép előtt ülni, de akkor is.......
    Legyen szép vasárnapotok: Lujza

sutimami57, _Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
  6. kpe59

Az lehet, hogy olcsóbb és hasznosabb lesz, mint a tenyészállatokat beadni. A tenyészdögök árából is lehet szintet lépni...

Séta közben egy fagyi [​IMG] mindennél többet ér...
    Én a 10. kamrából a legutolsó növényt (Habanero paprika) nem váltom ki, mert tartalékolni akarok egy esetleges bahás tenyésztésre arany banánt.

Már indulok is [​IMG] hozzátok ebédre. Úgy szerda környékén meg is érkezem...
    Ezt a szégyent...!!! [​IMG] Lehet, hogy nem kellett volna beavatni a farmozás apró trükkjeibe, akkor még mindig te lennél a sztár...

sutimami57 és lujza5353 kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Félreteszem a részedet:):)

sutimami57 kedveli ezt.
  8. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép napot kivánok!

Mert velem mindig történik valami!Az úgy volt, hogy kiskertemben tevékenykedtem tegnap.Igaz néha utána kellett nézni, hogy ez a bolondos nyugati Orkán úr, vajon merre vitte el a fejemet.Komolyan olyan nagyon erős szél volt, hogy sokszor azt sem tudtam hová is bújjak el előle.A lakásba nem lehetett, mert ménkű hideg volt, meg aztán dologból kifolyólag voltunk a kertben.
    Vittünk három darab, ötven kilós virágföldet, hogy egy kicsit kedvezzek a meglévő és a leendő virágok földjén.Na tudjátok, annyi volt, mint egy csepp a tengerben.Sebaj, azért a leandereknek is adtam és a rózsákat is felturbóztam vele.Közben éreztem én, hogy nagyon erősen fúj a szél,még mindig, és ahol nem ért a napocska melegitő ereje, hááát bizony ott hideg érzetem is volt.Na de ki figyel oda, ha munka van.
    Közben odabenn a hősugárzó próbálta kedvezőbbé tenni a klimát, mert mi bizony úgy döntöttünk, hogy ott maradunk.De rosszul is tettem, most már utólag tudom.Már úgy öt óra felé, azt találtuk ki, hogy bizony elég volt a kinti munkából, szépen is haladtunk, és amit elterveztük, meg is valósitottuk.
    A gazok kipusztitva,a gyermekláncfű, a szomszéd néninél kiásva, mert ha csak gyomlálunk, akkor a gyökér az továbbra is ott marad.Igaz, én legtöbbször kutyatejnek szoktam hivni, de azt mondják, hogy az nem helyes.
    Amikor kiirtom, néha elgondolkodom, hogy talán nem is kellene irtani, hiszen egy csomó jó tulajdonsága van.
    Ime,
    A gyermekláncfű levele a vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása: bennük az A- vitamin sok, a D- vitamin mérsékelt; ezek mellett tartalmaznak C- vitamin , különféle B-vitaminokat sziliciumot,, vasat magnéziumot, cinket és mangánt.
    A keserűanyagok serkentik az emésztést, így a gyermekláncfű kiváló étvágygerjesztő és emésztést javító gyógynövényünk, melynek gyulladáscsökkentő hatása is van. Kutatások bizonyították, hogy hatóanyagai epe- és májbántalmak esetén jótékony hatással vannak a szervezetre. Teáját régóta fogyasztják vizelethajtóként és vértisztítóként, mivel fokozzák a máj és a vesék aktivitását. Reumás panaszok, fájó ízületek esetén ajánlott a gyermekláncfűvel történő borogatás.
    Komolyan mondom, ki is fogom a borogatásra próbálni.

Szóóóval, amikor bementünk már érezni lehetett, hogy kicsit melegebb van bent, de nem az igazi.Közben, mintha valami gond lenne az orrommal, mert elkezdett folydogálni, és meg a tüsszögéssel is próbálkoztam.Egyszóval, kifogott rajtam ez a ménkű erős szél, és megnáthásodtam, ami estére már egész jól ki is jött rajtam.Még ilyen gyenge ember, hogy lehetek?S amikor aztán este az ágyba kerültem, hááát ha hiszitek ha nem, mintha egy jeges borogatást kaptam volna.Pedig a fürdő az jó meleg volt.Talán azért? A csuda tudja.Végül is most nyavalygom egy kicsit, majd elmúlik alapon.

Jó játékot kivánok!

9. kpe59

Tegnap én is sokat voltam kint a szélben, este alig tudtam magam felmelegíteni, de talán a megfázással nem találkoztam.
    Én ezt a növényt ismerem kutyatejként... A gyermekláncfüvet meg pitypangnak hívjuk erre felénk.
    Lassan kész lesz a tavaszi munka a kertben?

sutimami57 kedveli ezt.
  10. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.
    A marikáé a kutyatej....:);)

sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

Kedves rokon, ne vedd zokon, de Google úr is azt ismeri kutyatejnek, amit én... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  12. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Most már aztán én is gugliztam. Igazad van, én a gyermekláncfű/pitypang mellé odavettem a kutyatejet is és lám, nem úgy van. Legalább már ezt is tudom, éppen ideje volt.xD

sutimami57 kedveli ezt.
  13. hopi57

hopi57 Junior szaki

==============
    igen most a végén jöttem arra rá, hogy először a figurákra kell összpontositani kellett volna ebben, sorban, ugyanis mind 3-at megkaptam, de a felhősorra nem telt növényke,és kulcsocska. Sakk-matt a farm javára.

Jól teli van a kertem a bahamarán, szép! de csökken a földjeim száma megint.
    Nehezen birom elérni a bahamarama kincses szigetét a sok event miatt.

amikor event van, minden ólat leszedek, csak akkor lehet sok növényt termelni, mind az 5 földön.
    sok munka a kirakásuk vissza, de majd visszarakom őket, addig is termelek más fontos növényt rajtuk, több földön, több termés, állatok rengeteg van, sok felesleges ólam van. Már ki sem rakok sokat, nem kell.

Holtáig tanul az ember

Csodálkoznak a felnőtt gyermekeim, hogy milyen nagy gyerek lettem én is, ilyen farmos munkás, de a fiatalokat már nem ez érdekli, inkább másféle program. Én pl. sakkozok, farmerázok, és solitare tournament kártyázok, közben, mig érik a termés, nyugdijas vagyok, nem járok sehová sem. És sokat blogozok, irok, kedvencem a www.tvn.hu, tudjátok.hu oldala, sok mindent megbeszélünk más emberekkel, közben a farm termel.
    Annyira szeretem nézegetni a kis ólakat, ahogy mozognak az állatok, oly csodásak, főleg a kakasok, amikor csupaszra verekednek, annyit nevetünk itt, a hangot is ráadom.

különben ez, a farm nagyon jó játék a gyerekeknek is, megismerik az állatokat, és mit esznek, milyenek.

üdv mindenkinek itt hopi57= hopi volt egy hófehér cicám, hópehely, akkor még élt, amikor ide regisztráltam, szegényt széttépte egy kutya az utcán.
    most 2 mókás kedvű Hédi cicám és Frici cicám itt van mindig mellettem.

üdv mindenkinek, folytatás következik, várjuk a telihold eventet, mikor lesz?
    Egy kis vicc, bocika:

sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Műemléki Világnap, a Forster Gyula-díj és a Schönvisner István-emlékérem átadása és Rádióamatőr világnap van ma.

224 éve halt meg, 1792-ben Hell Miksa (er. Maximilian Hell) magyar jezsuita pap, csillagász.
    Selmecen született. Atyja, Mathias Cornel Hell az ottani bányák matematikusa és főgépmestere, édesanyja Julianna Staindl. A házaspárnak összesen 22 gyermeke született, Miksa Rudolf volt az utolsó. Anyakönyvi bejegyzések tanusága szerint Mathias Cornel Hellt és gyermekeit német nemzetiségűként tartották nyilván. Hell Miksa az 1750-évektől már magyarnak vallotta magát, melyet levelek és hivatalos feljegyzések is bizonyítanak.
    Az apa, Mathias Hell Besztercebányán rektorként működött, midőn Miksa 1738október 18-án Trencsénben a jezsuita rendbe lépett, ahol bölcseletet hallgatott három éven keresztül. 1740-ben a rend Bécsbe küldte, további bölcseleti tanulmányokra. Itt a jezsuita obszervatóriumban, Joseph Franz igazgatósága alatt ismerkedett meg a csillagászattal.
    1792. április 18-án Bécsben halt meg. Barátja, Penkler báró birtokán, Enzersdorfban temették el. Emlékkövén Denis sírfelirata díszlik.
    Munkássága:
    Felfedezte a földrajzi szélességmérés új módszerét, amelyet ma Horrebow–Talcott-eljárásnak ismernek. Ehhez két csillag közel azonos zenittávolságát kell megmérnünk. Feltételezhetjük, hogy ekkor a refrakció (fénytörés) értéke azonos. Ebből kiszámolható a földrajzi szélesség.
    Sajnovics Jánossal együtt megmérte az 1769. június 3-ai Vénusz-átvonulás kontaktusainak időpontját az észak-norvégiai Vardö-szigetről. Több különböző mérés összevetésével meghatározta a Nap-Föld távolságot. Ezt többen megtették, és pontosabb eredmény is volt közöttük, de egyedül ő volt az, aki az akkor már nagy tekintélynek számító Lalande-dal szemben kiállt kapott eredményének pontossága mellett. (Lalande rosszabb értéket kapott.)
    Sok csillagászt nevelt ki.
    Nevéhez fűződik az egyik első csillagászati évkönyv kiadása.
    Jelentős szerepe volt három magyarországi csillagvizsgáló megalapításában (Eger, Egri csillagda 1776; Buda, 1780; Gyulafehérvár, Batthyáneum 1794).
    Munkásságának elismeréseként nevét ma egy kráter is őrzi a Holdon, továbbá róla nevezték el a 3727 Maxhell kisbolygót.

Látod milyen jó [​IMG] az öreg a háznál...???

Aki gyorsan akarja letermelni az event növényt, annak természetes minden terület letarolása és 1x1-es földeken termelni.
    Most a bahán jobb is hogy nem raktad vissza az állatokat, mert délután érkeznek az új növények a szentélybe. Azok termeléséhez kell a föld.
    Valóban tanulhatnak a gyerekek itt, de azért nem árt a figyelmüket felhívni rá, hogy ez nem a valóság. Néhány állat nem azt eszi, mint a valóságban.
    A telihold event 27-29-én lesz.

_Ilona49_ és sutimami57 kedveli ezt.
  15. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Nagyon szép napsütéses idő van nálunk, ezért a papával 1-kg lisztet begyúrtunk cérnametéltet készítünk. Ebédet nem kell főzni maradt tegnapról, így van idő a szigeten 2-ó beinduló újítások be índítására. További szép napot, és jó játékot.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. kpe59

Hasznos elfoglaltságot találtatok megint...

sutimami57 kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Sziasztok.
    Erzsike,
    én már úgy tűnik, hogy nagyon fagyos lettem, mert ha bementem a lakásba, ott igaz a szél nem fújt, de amennyit a hősugárzó adhat, na az egyenlő a semmivel.Ott is hideg volt.Utálom nagyon ezt az orrfolyásos időszakot, de nagyon remélem, hogy hamar túl leszek rajta.

A kutyatejet én mióta az eszemet tudom, mindig ennek a sárgafejű, hosszú gyökerű, tejes növénynek ismertem.[​IMG]A pitypangot sohasem használtam.Amikor kislány voltam, (húúú de régen volt)a gyermekláncfűből fűztünk karkötőt magunknak.Milyen érdekes, még a nevében is benn van.
    Ám mióta Google úrfi beköltözött hozzám, én is tudom, hogy amit te hoztál az a kutyatej.Sebaj, lehet hogy nem késő még a változtatás?
    Imiiii,
    látod, milyen jó hogy erre sétáltál, igy most már te is tudod a kutyatej, kontra gyermekláncfű közti különbséget[​IMG].Igy aztán igaz az a mondás, hogy tanulni sohasem késő.Csak ne feledjem el, hogy nem kutyatej a gyermekláncfű.

Azt a teremburáját a kis guruló málnának.Olvasom, hogy , a Dunántúl egyes részein elterjedt népies magyar neve a boldog asszony csipkéje és a himpér.Még ilyet.Na ezzel együtt naná hogy nem adja meg magát.Nagyon unom már, hogy ilyen kitartó.

Legyen vidám és derűs a napotok!

Utoljára szerkesztett: 18.4.16
    _Ilona49_ és sutimami57 kedveli ezt.
  18. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be futottam, zavargásos napok vannak nálam megint. Itt is kavartam, mert el tűnt, amit írtam.
    Várom a csapatot, úton vannak...lányom szavaival élve, az egész pereputty..:D

Azért, ha tudok, be nézek a szigetre, mi is történik arra felé...kellemes, szép napot, vidám hétfőt, jó hetet kívánok!

_Ilona49_, -elzemari- és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Szia Sütike,
    a lényeg, hogy ide találtál, és meséltél.Jó lesz, ha jön a család, és élvezheted az együttlét sok szép oldalát.

20. pjotrovov

Sziasztok!
    Útálom a hétfőt............Hál' Istennek mindjárt végexD
    Elmentem és kiváltottam amit jónak találtam a paraszti eszemmel:D Szóval a 10. kamrában maradt ki a 4 fa.A többit sikerült,plusz tartalékoltam is negyvennél több AB-t8)
    Remélem nektek is sikerült sok mindent kiváltani!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.