Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Sziasztok!

Tegnap nem volt napfény, remélem ma már lesz. Hoztam egy kis kávét, [​IMG]hogy frissebben kezdjétek a napot. Kíváncsi vagyok ma lesz e bébi búm a tenyésztéshez, igaz ilyenkor csak este szoktak adni de az is jó lenne. Erzsike ! remélem ma már festhetsz, lesz hozzá jó idő. Én is megyek a valósba, és keresek valami tennivalót.

sHaDoW_sOnG és sutimami57 kedveli ezt.
  2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok!

Hajnalban keltem, mert miért is........munka van ezerrel. Zavaros napok sorakoznak, nem is értem, mi a fene van nálam folyton. azért jól vagyok, nem unatkozom.

Én is szeretném, ha lenne egy ilyen hamar bumm, mert meg csinálnám az eventet, ugyanis a hétvégén nem lesz időm rá. Remélem, be rakják miniben. :) :)

Tegnap olyan szél volt, hogy gyalog mentem a dolgaimra, ma talán kellemesebb az idő. Megyek is tovább. Szép napot, jó játékot!

sHaDoW_sOnG és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

933 éve, 1083-ban I. (Szent) László magyar király jelenlétében felnyitják Fehérváron István király sírját. Ettől a naptól kezdve szentként tisztelik az első királyt, noha hivatalos szentté avatása majd csak Könyves Kálmán idejében lesz.
    I. István király ismert és kiemelkedő személynek számít nem csak a magyar, hanem az európai történelemben is. Ám nincs bizonyíték arra, hogy Istvánnak már életében és az Árpád-korban is, a maihoz hasonló kultusza lett volna, erre utal ugyanis, hogy az első őt követő István csak a 12. században volt. Ugyanakkor a szentté avatását már a 11. század végén kezdeményezte az akkori magyar király, a későbbi Szent László. László és az akkori pápa, VII. Gergely több alkalommal érintkeztek egymással, amit hiteles vatikáni források is bizonyítanak. Az a levél azonban nem maradt fenn, amiben Szent László a pápai engedélyt kérelmezte István szentté avatáshoz, ám Szent Gellért püspök írása megőrizte a pápai engedélyét, amely írás így szól: „emeljék fel azok testét, akik Pannóniában a hit magvát elvetették, és az országot a hit hirdetésével öntözték, hogy őket a legnagyobb tiszteletben tartsák és méltó tisztelettel illessék.”
    Így végül a pápai engedéllyel László az első magyar királyt 1083. augusztus 20-án a magyar püspökök, apátok és előkelők jelenlétében István király ezüstládába zárt ereklyéivel a székesfehérvári királyi bazilika oltárára emelte, ami István király szentté avatását jelentette. Ezután „a felszentelés ünnepségének befejeztével a szent testet az egyház közepén fehér márvány szarkofágban helyezték el.” Ezzel ő lett az első magyar katolikus szent és egyben az első magyar szent király is.

Már egy kicsit süt a nap, az időkép szerint három napig így is marad.

sutimami57 kedveli ezt.
  4. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek !! Felénk elég vacak borús idő van , esőre áll . Eszméletlenül fúj a szél , nem szeretem , mert begyullad a fülem . Szerencsére van kövirózsánk abból csinálok cseppet , azt szoktam cseppenteni a fülembe + meleg só !! Marika javulsz ár ? Sajnos ilyenkor lehet leghamarabb náthát kapni . Lujza használ az új terápia ? Gyógyuljatok meg hamar . Sütike Te aztán nyomod ezerrel , maradjon is még nagyon sokáig ez az energia !! Én is abban reménykedem , hogy lesz egy rövid BUMM !! Rozika hogy viseled ezt a szeles időt ? Gondolom a műtött lábad megérzi !!

sHaDoW_sOnG, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  5. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Biborka,
    köszönöm a kérdésedet, igen javulok.Nem lett kedvencem a szél ezek után.Jó játékot kivánok!

sutimami57 kedveli ezt.
  6. sutimami57

Halihóóóó...a szél mint a bolond, annyira fúj. Soha nem szerettem, de már nagyon elegem van belőle. Bíborka! A kövirózsa nagyon jó fülre, a gyerekeknél használtuk, és hamar meg gyógyultak tőle. Remélem, az energiám meg marad....mit tudok csinálni? :) :)

Marika, vigyázz Magadra, a szelet kerüld! :) :)
    Szép délutánt!

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  7. stadler42

Sziasztok !

Biborka ez a szél mindenkit ki készít, a lábamat is de megpróbálom el viselni. A füledre te is vigyáz , valóban jó a kövirózsa rá. Mikkor kicsi voltam szegény jó anyám is azt rakta a fülemre. Marika te meg gyógyultál már?

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  8. kpe59

A felhősor meg van, a kitehetőkkel várok boom-ra...
    132 tenyésztést bepakoltam még tegnap, 18-at leszedtem és újra raktam.
    Várok a leszedésével, így a 150 [​IMG] később lesz meg...

Utoljára szerkesztett: 20.4.16
    sutimami57 kedveli ezt.
  9. sutimami57

Nagyon ügyes vagy!!!! Ez ám a tempóóóóóó...én nem raktam be semmit még, mert szimplán nem tenyésztek. Így is drága..:D :D Remélem, lesz bummmmmmm

SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  10. kpe59

Én is csak azt a 18-at szedtem ki, a többi elfér bent akár napokig is... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  11. sutimami57

18-ból meg lett minden?????

12. -elzemari-

Sziasztok.
    A felhőre én is felkúsztam szép óvatosan,igaz a pulykák kicsit megizzasztottak.
    Most beültem a moziba.[​IMG]
    Rozika,
    egyik nap jobban vagyok a másik nap nem.Ez van.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. kpe59

Minden a raktárban volt. Azt csak azért szedtem le, hogy újra tudjam tölteni, hogy egy kiszedéssel meg legyen a kütyük ára.

sutimami57 kedveli ezt.
  14. stadler42

A felhőre én is fel másztam, a [​IMG] várok majd ha lesz a bummm. Akkor majd elkezdem a tenyésztést, s azt tenyésztek ami éppen hiányzik.

sutimami57 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Láttalak amikor másztál fel, nagyon ügyes vagy!Hogy van a lábad, sétálni jársz?

sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

Én is be pakoltam, de a pulykákat nem sikerült. Tenyésztés után meg lesznek. De még se híre, se hamva.......

-elzemari- kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Sütike,
    rajtad is a pulyka fogott ki?
    Találtam egy szépet.
    A Zempléni-hegység szépségeiről hosszú oldalakat lehetne írni, most csak egyet ajánlunk a sok látnivaló közül. A Sárospatak közelében található Megyerhegyi- tengerszem.A név kicsit megtévesztő, hisz ez a tengerszem nem magashegységben alakult ki, és nem is jég formálta ilyenné, hanem emberi tevékenység.
    A XV. századtól a Megyer-hegyen ugyanis malomkőbánya működött, annak nyomát őrzi a képződmény. Évente 350-400 malomkő készült az itteni kőtömbökből, amelyeket kézi erővel bányásztak ki. Az évszázadok alatt a bánya ürege egyre mélyebb lett, és a magas kőfalakkal határolt bányaudvart idővel a csapadékvíz töltötte ki, és hozta létre ily módon a gyönyörű tavat. A kőfalak magassága néhol a hetven métert is eléri, a tó átlagos mélysége 6,5 méter.

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  18. sutimami57

Nagyon szépet hoztál, Marika! Jó lenne látni a valóságban is!
    Tényleg a pulyka fogott ki rajtam igaziból, a kicsi farmon mega ló. Lehet, hogy enm lesz minibumm????? Guta üt meg akkor.....

19. szlyák

szlyák Törekvő

üdv kedves farmozók!
    nem tudja megmondani valaki, hogy a felhősor kiváltásához hány db piros szív kell?

a tenyésztőben tenyésztem a pulykát, disznót, lovat,
    az mindig ad 1 db piros szívecskét.
    ezek valahová kellenek majd, de mikor?
    és mennyi db.
    köszike: szlyák

20. kpe59

A felhősor kiváltásához csak állatok kellenek, (alap vagy tenyészállatok) megfelelő csp értékben.
    A szíves lakatokból 150 db kell, a felhőre való három db kitehető kiváltásához a neon üzletben.
    Ha van elég tenyészállatod a leadáshoz (pulyka, ló, disznó), akkor mást is tenyészthetsz, lakatot ad minden tenyésztés.

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.