Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. szlyák

szlyák Törekvő

================
    köszönöm, bizony ez nagyon sok tenyésztés, 150 db szív = 150 x 1 állatka kitenyésztés,
    4x150 = 650 db bájital a gyorsitáshoz.
    hűha, ez nem fog nekem sikerülni.

most jut eszembe, tyúk-om sok van, azt is lehet tenyészteni? arra is ad szívecskét 1 tenyésztéskor?

2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Igen, a tyúk tenyésztésre is ad.
    Nem muszáj gyorsítanod, ha kevés a bájitalod. Elkészülnek anélkül is csak lassabban. De most legalább nem foglalja a helyet a házikó a farmon.

sutimami57 kedveli ezt.
  3. szlyák

szlyák Törekvő

=================
    igen most jöttem rá, hogy ha éjjelre a tenyészólat beüzemel kb. 30 tyúkkal, akkor reggelre lejön a 30 db szív,
    és nem kell bájital sem.
    így fogom megpróbálni. szlyák
    ====================

4. kpe59

Menni fog ez, csak szuper táp legyen hozzá...

sutimami57 és szlyák kedveli ezt.
  5. szlyák

szlyák Törekvő

===================
    meg vannak a 3 db neon óljaim, már ki is raktam, neon disznó, neon pulyka, neon ló,

de még mindenből 2- db-ot is adtak + -ba,

még a pulyka számom nincs meg, arra kell hajtanom, veszem a piacon is. van csp-ém.

és most éjjelre felraktam a tenyésztőbe 40 db tyúkot, reggelre lesz 40 szívem.
    az a baj, hogy sok állatot leadtam az eventben az utolsó eventnél.
    nem gondoltam ilyen állat beadásra.

==================
    jaj csak sikerülne a pulyka utolsó része.
    és kész az event.
    nagyon szépek a neon állatólak, és 4 db állatot adnak, ez hamar bepótolja a leadottakat.
    ==============

egyet sajnálok, sok tenyészállatom van, ami 400.000 csp, és kár leadnom 50.000 csp-ért.
    jó lett volna, ha átlehetett volna tolni a következő részbe.
    de viszont a vásárolt állatok ára is éppen bejött, mert sok csengőpénzt is adtak, cserébe.
    =======================================
    még van egy kis időnk az event végéig.

jó eventezést kívánok mindenkinek. szlyák

6. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van:
    Óvoda-nap: Friedrich Fröbel német pedagógus és óvodaalapító születésének (1782) emlékére tartják.
    Bölcsődék Napja: szakmai ünnep, kifejezve a társadalom megbecsülését a bölcsődei dolgozók által teremtett értékek iránt (Szociális és Munkaügyi Minisztérium).
    A szerzői jog világnapja.

108 éve, 1908-ban Frederick Albert Cook elsőként éri el az Északi-sarkot (Robert Peary egy évvel később követi, 1909. április 6-án).
    Frederick Albert Cook (1865. június 10.–1940. augusztus 5.) amerikai sarkkutató, orvos. 1891-ben részt vett Peary második grönlandi expedíciójában, majd az 1897–98-as Gerlache-féle belga antarktiszi expedíción is. 1903–6 között Alaszkában kutatott, s azt állította, hogy megmászta a Denalit. 1908-ban északi-sarki expedíciót szervezett, s beszámolója szerint Peary előtt érte azt el. Később azonban bebizonyították, hogy el sem indult téli szállásáról a sark felé.
    William Edward Parry 1827-ben az északi szélesség 82° 45'-ig jut, sokáig ez az "északi rekord".
    Fridtjof Nansen első Fram expedícióján 1895. március 14-én 86° 14'-ig jut el másodmagával, Johansennel. A Fram hajó sodródása során legközelebb a sarkhoz 1895. október 16-án jut, 85° 57'-ig.
    Dr. Frederick Albert Cook bejelentette, hogy 1908-ban elérte a sarkot, de elvitatták bejelentésének valóságtartalmát, mint ahogy később elvitatták tőle a Denali 1906-os első megmászását is. (Pénzügyi problémák miatt börtönbe került, és attól fogva nem adtak hitelt semmilyen korábbi közlésének. Később, az 1930-as években felülvizsgálták a vele kapcsolatos eljárást és kegyelmet kapott, de soha sem helyezték vissza a földrajzi felfedezők sorába.)
    Az első, általánosan elfogadott Északi-sark elérés az amerikai Robert Peary mérnök-tengerész és alkalmazottja, az afro-amerikai Matthew Henson nevéhez fűződik. Négy inuitsegéddel indultak neki az útnak 1909. április 6-án. Peary azt hitte, hogy elérte az Északi-sarkot, de a legújabb kutatások szerint haladási sebessége alapján úgy tűnik, legfeljebb 40 km-re közelítette meg azt.
    1926-ban megtörtént a sarkpont első vitathatatlan elérése, mely Roald Amundsen norvég felfedező nevéhez köthető, a Norge léghajóval az Északi-sarkon keresztül a Spitzbergákról Alaszkába repült. (Két nappal megelőzte Richard Byrd Északi-sark repülése (Spitzbergák – Északi sark – Spitzbergák) Amundsenét, az Északi-sark elérését ma sokan vitatják.)

Van idő a végéig, összejöhet még a pulykás rész is...
    A nagy értékű tenyészállat árából, ha veszel kisebbeket, akkor nem lesz veszteséged. A drága tenyészállatokat tényleg nem szabad elherdálni erre.

Van némi ügyintézésem, aztán jöhet az itthoni munka...

sutimami57 kedveli ezt.
  7. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok! Derűs reggelt, sikeres Neon felhőzést.

sutimami57 kedveli ezt.
  8. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Az idő derűs, bár a hőmérséklet még nem tudom, hogy merre van.Egy felhő sem zavarja a derűs és tiszta eget.

Miközben ballagtam a Fórum felé, azon gondolkodtam, hogy mit is irjak. Gondoltam egy kicsit irok a csibéimről, mert most olyan öröm, hogy vannak.levelezünk, beszélgetünk egymással.Ajándékot küldünk, tippeket nem kérnek, mert nem az első gazdaság amit vezetnek.Mennyivel jobb igy, mint amikor semmi kapcsolatot nem akarnak tartani.Igaz,akinek az első farmja, az valóban nem is tudhatja, hogy egyáltalán én irok nekik.A térképtáblán ülő postagalamb nem tud beszélni, hogy elmondaná, a célját.

Sütike,
    biztos lesz boom, mert mindenki már várja nagyon.
    Legyetek derűsek és vidámak.

sutimami57 kedveli ezt.
  9. kpe59

Ilyen csibékkel öröm lehet együttműködni. Kéz kezet mos és mindenki elégedett...

sutimami57 kedveli ezt.
  10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó napot !

Nagyon szépen süt a nap nálunk,ilyen időben öröm lenne tenyészteni, De sajnos a búm még várat magára. Az én csibéimből is aranyosak, illetve 2 mert 1 az nagyon lustácska. A papa már tevékenykedik a konyhában, megyek és besegítek neki. Bár a lábam nem igen akar szót fogadni, de valahogy húzom vonom. További szép napot.

sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Igen, végre nem úgy nézem meg őket, hogy csak elküldjem nekik az ajándékot.
    Rozika,
    minden vágyad igy teljesüljön, mint ahogy az Erzsike hozta, hogy pénteken jön a boom.

Egy szép virágos kertet varázsolok elétek most.Úgy hivják, hogy Keukenhof, és Hollandiában van.Ez a virágpark harminckét hektáron van.Te jó ég, eltudjátok képzelni, hogy csak virág és virág, amit látunk?
    Ezt a bámulatos virágmezőt egy 15.századi kastély vadászterületén alakitották ki.
    Egészen a 15. századig vadászterületként funkcionált. Miután 1417-ben Jacqueline hainaut-i grófnő tulajdonába került, fűszereket és zöldségeket kezdtek el itt termeszteni a Teylingen kastély konyhája számára.
    A Keukenhof, eredetileg szó szerinti forditásban konyhakertet jelent.Ugyanis itt termelték meg II.Vilmos bajor herceg lányának, Jacoba bárónőnek az uradalmi konyhájába szükséges zöldséget, gyümölcsöt, valamint fűszer és gyógynövényeket is.
    A mai stilusát 1857-ben kapta az amszterdami Vondelparkot is tervező tervező páros, Jan David Zocher és fia Louis Paul jóvoltából.Egy tavat is kialakitottak, amely végighúzódik a parkon.S miként lett a konyhakertből végül is virágoskert?
    Elérkezünk Tulpománia részre, ahol a leglátványosabb tulipánkertek vannak.Az első tulipánhagymát a bécsi udvar megbizásából az isztambuli nagykövet hozta Törökországból, majd később a a kor neves botanikusának ajándékozta.A tulipán elterjedt Hollandiában és az ország egyik jelképé is vált.
    A park szabadtéri területén évente hétmillió virágot ültetnek el,, természetessen mind kézzel.A tulipán mellett van még jácint, krókusz, nárcisz, gyöngyike, liliom, és rododendron is.Itt található az ismert emberek után elnevezett tulipánokkal szegélyezett "Hirességek sétánya".A szervezők, mindig más központi témát választanak, amely az ültetés alakzataiban is vissza köszön.Tavaly Vincent van Gogh munkásságát mutatták be.
    Már ősszel ülteik ki a formára tervezett részekre a hagymákat, hogy aztán tavasszal csodálatos képekben lehessen gyönyörködni.

Remélem ezen a szép napsütéses napon szivesen sétáltatok velem együtt Keukenhofban.

bündihugi, sutimami57, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  13. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Marika eszméletlenül szép virágokat hoztál ismét !! Ez már művészet , Én is szívesen megnézném . Csodásan mutatnak együtt . Nekünk is vannak ilyen virágaink , de persze nem ilyen szépen vannak elrendezve !! Én is várakozok a boom-ra !!

Utoljára szerkesztett: 21.4.16
    -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Ide értem. Tegnap este, mivel nem lett bumm, meg is ütött a guta, így aztán el is hagytam a farmot, mint eb a sivatagot. Elherdáltam egy csomó tápot, meg állatot, mégis sok pénzért vettem a végén egy pulykát, mert nem bírtam el nézni a gyatra tenyészetet. Pénteken lesz, de az már nem érdekel. Be rakom a hiányzó lakatokóra valót, aztán valamikor le szedem.

Rohangálós napom volt ma is, de rá jöttem, nekem ez a lételemem. Pörgés ezerrel, ez tart formában.

Amúgy jól vagyok.
    Marika, köszi ezt a sok szépséget, amit hoztál, Erzsikének a sok okosságot, meg aztán, szóval..:) :) Szép estét!

SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Szia Sütike,
    rajtad is a pulyka fogott ki?A csudába, ne is törődjél vele, ezen nem is érdemes mérgelődni.Egyszer volt Budán kutyavásár, meg boom hétvége előtt.Pörögjél csak továbbra is, mert igy vagy te jól.
    A sétán akkor részt vettél, a sok szép virág között.Örülök, hogy ráakadtam erre a városra Hollandiában.

sHaDoW_sOnG és sutimami57 kedveli ezt.
  16. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Marika ! nagyon szép virágokat hoztál, élvezet volt végig nézni. Erzsike ! valóban hamar teljesült a vágyam,
    hoztad a bumot , így hamar már holnap be tudom üzemelni a felhősort. És még lesznek plusz állataim is, ami rá is fér a készletemre. Sütike ! pörögjél csak ezerrel, míg bírod addig biztos jól vagy. Holnap meg majd a tenyésztéssel foglalkozunk. További szép estét mindenkinek.

sutimami57 kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Rozika,
    örülök, hogy végig nézted, mert olyan jó ez a sok szép virág egy helyen.Neked a pulyka hogy haladt?Volt elég, vagy majd holnap fogod tenyészteni?Javulgat a lábad?

Olyan kár, hogy mindenki csak beszalad aztán már megy is tovább.Nem lehet egy kicsit sem beszélgetni. Ki is kellene egy táblát tenni.[​IMG]

18. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Nekem mostanában nem volt kedvem írogatni, mert ......tragédia, bajok.... vannak körülöttünk.... nem jó....

Majd írok... ha egy kicsit ... összeszedtem magam... Tatus/J.

19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Nem mérgelődök már, de tegnap nagyon ki akadtam, hogy nem lehetett este egy kis bumm, amikor sokan meg csinálták volna a tenyésztést. A pulyka nagyon ki akasztott, a kis farmon meg a ló. Mérgemben el adtam a drágább állatokat, így nem volt nagy a ráfizetés.
    Igazad is van, Marika, én tényleg így vagyok jól, ha tudok pörögni. A hétvége is ilyen lesz, holnap jönnek a gyerekek teljes létszámmal, aztán vasárnapig jönnek---mennek, meg megint jönnek...én meg csak pörgök ezerrel. :D :D
    Holnap már nem sokat bummozok, talán este, ha lesz rá alkalom. El herdáltam sok tápomat. :(

Okkk, maradok egy kicsit! :D

Jutus! Sajnálom, hogy bajok vannak...talán apósoddal történt valami? Azért gyere, ha tudsz, és pakolunk a ládába. :(

Vissza mentem még egyszer Hollandiába, és lassabban, figyelmesebben végig sétáltam azt a hatalmas területet. Nem vagyok egy nagy virágos nő, de itt azért találtam kedvemre valókat! :) A sárga tulipá nok, és a krókuszok kedvesek, de az egész mindenestől fantasztikus látvány!

Utoljára szerkesztett: 21.4.16
    mimi kedveli ezt.
  20. kpe59

Jönnék én, de nálam várható volt a tavasz beköszöntével, hogy csak itt-ott vagyok. Még jó pár nap rámegy mire végzek a kerítéssel, aztán szerintem lassan lehet is kapálni...

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.