Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép helyen jártunk megint, Marika! Jó is a meleg szobából nézelődni! :) :) Nagyon szépek a tulipánok! :) :)

Hát, a konyhám az nagyon szuper, imádom! Most, hogy a nagy munkák el fogytak benne, tényleg öröm a sütés, főzés benne. A villanyosom még nem üzemel, de tudtam, hogy nem lesz az meg hamar.

A gyerekeknek is nagyon tetszett, a lányom teljesen oda volt...:D :D Azt mondta, ki hoztuk belöle a maximumot. Tényleg, nagyon aranyosak voltak. :) :)

Szia, Pjotr! Sajnos, ez a csúnya vv minket is el visz, én is folyton rohanok. Alig érek ide....

Az eventtel nem veszítesz semmit, ha ki hagyod, nem lesz egy kedvenc, az biztos. Mi is csináljuk valameddig, aztán ennyi volt.

A vasárnapot meg értem. Nekem is mindig szomorú. Igazából soha nem lesz olyan alkalom, hogy ne okozna szomorúságot az emlékezés.

Azért ha lesz időd, és kedved, nézd meg az újdonságokat! Holnap lesz egy mini event, jó kis fákkal! :) Neked is kellemes, szép estét, jó pihenést!

SZERENCSELOVAG, mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  2. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok! Rozika! Feltettem az Anyák napi meglepetést.

A nagyobbik fiú tud már írni, de nem vállalta a versike írást. Azt mondta, hogy inkább írja én meg..

Péter! Minden ünnepen emlékeket idéz bennünk....

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Kedves Lovag,
    nálam a virág a kedvenc.Igazából nincsen kimondottan olyan amit egyedül legjobban kedvelek.Talán a flamingó.
    A mentorkodás most jól megy, mert van két jó csibém, akik még haladnak is, és még pontot is kapok tőlük.Igy talán elérek valamikor a második szintet.

Meg is érdemled Sütike, mert amennyit dolgoztatok érte, na az nem volt piskóta.
    Mimi,
    szivesen hoztam, mert sokszor voltam én is ott, és mindig feltöltődve jöttem haza.

Pjotr,
    ez sohasem fog enyhülni!!!Jó hogy örömet okoztak a képek!

sutimami57, SZERENCSELOVAG és mimi kedveli ezt.
  4. András

András Kivételes tehetség

67 -- 68 db Hosszúk-, begónia,- állatok-, fák töméntelen mennyiségben... mégis csak ennyi a felröpi.....

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  5. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

[QUOTE="[/QUOTE]
    Sziasztok!:)
    Remélem Mindenki jól érzi Magát! Sajnos nem volt időm vissza olvasni a hozzászólásokat.
    Mindenkinek gratulálok az elért eredményekhez!;);)

A hétvégét Szombathelyen töltöttük, mivel most volt a diák olimpia sakk csapat országos döntője.
    Villőék a korosztályos bajnokságban 26 csapat közül a 3.-dik helyen végeztek!:D:D:D

Mindenkinek sok sikert kívánok a most kihirdetett eventhez!

Nem tudom, hogy a Ti kiskertetekben milyen kár keletkezett a tegnapi hajnali fagy után, de nálunk a szőlőt már most leszüretelte, mivel teljesen elfagyott. Sajnos nem csak a szőlő, hanem a barack és az eper is megszenvedte a fagykárt.
    További jó játékot és sok sikert kívánok Mindenkinek!

Szép jó éjszakát!:):):)

mimi, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jóóó reggelt kivánok!
    Dezső,
    egy hatalmas nagy gratuláció az elért helyezésért.Fantasztikus a kislányod, sok öröm fog még érni az életben általa is.
    Juj juj, ne is mond, micsoda kár, én is nagyon félek hogy vajon mit tett velünk ez a bolondos időjárás.A tavalyi tavasz sem volt piskóta de ez a mostani kritikán aluli.Az enyém még csak hagyján, de aki ebből él, nagyon sajnálom ami történt Dezső.
    A buzditás kell ehhez az eventhez, mert a mennyiséget tekintve igen csak sok, bááár kinek mennyi türelemre futja annyit fog termelni, én legalább is én is ezt fogom követni.

Jó játékot és tudjátok a mosoly!!

7. sutimami57

Szép jó reggelt, sziasztok! Dezső! Szívből gratulálok a kislányodnak! Milyen büszekék lehettek, hogy ilyen ügyes!!! Sok örömet fog még Nektek okozni, és ezek az élet leg csodálatosabb pillanatai! :) :) Örfülök, hogy benéztél, és el hoztad, nagyon jó hallani a sikerekről, örömhírekről!

Neked is sikeres evenetet kívánok, ha valamit kezdesz vele!

Megint valami galiba van itt. Mindegy.......szép napot kívánok!

mimi kedveli ezt.
  8. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt!

Sajnos ez erre felé nem mondható el... Még nem dugtam ki az orrom az ablakon...de szűrke borongós az idő...

Dezső...sajnálom, hogy kárba veszett a kiskerted termései...... De talán valami csak maradt legalább kóstolónak! Villőnek gratulálok!

Süti! Úgye, hogy feldobja az embert, egy új konyha??? Örülök, hogy sok vesződség után célba értetek!
    Legyen szép napotok!

Én ma tésztát gyúrok! 10-11 tojásból..... már ki vagyok éhezve egy valódi cérna metéltre.... na meg amit még kihozok ennyi tojásból...

Jutus

9. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Szép napot Nyugisok!
    Borzasztó, hogy ennyi károd lett Dezső! Remélem, már Szervác meg Bonifác már nem pusztít.

sutimami57 kedveli ezt.
  10. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

1982 óta a tánc, táncművészet világnapja van ma.

149 éve született, 1867-ben Fényes Adolf magyar festőművész.
    Fényes Adolf eredeti neve Fischmann. Apja Fischmann Simon kecskeméti rabbi, anyja Wahrmann Regina, Israel Wahrmann-nak, a Pesti Izraelita Hitközség első rabbijának unokája. Nagybátyja Wahrmann Mór nagykereskedő, az első magyar zsidó országgyűlési képviselő. Apja halála (1879) után Budapestre költözött, 1886-ban vette fel a Fényes nevet.
    Jogi tanulmányokat folytatott, amit félbehagyott és 1884-től 1887-ig a Mintarajziskolában Székely Bertalan és Greguss János növendéke lett. Weimarba költözött, ahol 1887–1890 között Max Thedytől tanult.
    1891-ben Párizsban telepedett le, ahol a Julian Akadémia hallgatója lett. Mestere itt William-Adolphe Bouguereau volt. Párizsból visszatért két évre Weimarba, Max Thedyhez. Miután hazatért, 1894–1898 között Benczúr Gyula mesteriskoláját látogatta.
    Az 1900-as évet Olaszországban és Franciaországban töltötte. A szolnoki művésztelep alapító tagja. 1902-től minden nyarat Szolnokon töltött, ott alkotott. A Tanácsköztársaság idején a Művészi Végrehajtó Bizottság tagja lett. 1936 után egyre kevesebbet festett, beteg lett.
    1944-ben Horthy Miklóstól kormányzói mentességben részesült (mint Telcs Ede és néhány más művész is). A nyilas uralom idején a budapesti gettóba került, ott élte túl Pest ostromát. Két hónappal a gettó felszabadulása után a Nagymező utcai műteremlakásban agyvérzést kapott, a kórházban már nem tudták megmenteni. Más forrás szerint „a gettóban halt éhen, ahonnan a 80 éves agglegénynek már nem volt ereje hazajönni.”
    1898-ban kezdett neki a Szegény ember élete című festményciklusnak. Az ebből a korszakából származó képei a kritikai realizmus legszebb magyar alkotásai közé tartoznak. A sorozat befejezése után új utakat keresett és a plein air irányzat felé fordult. Festményeit világos színek és egyszerű kompozíció jellemezte. Az ezután következő korszakára a bibliai jellegű,romantikus festészet jellemző.

Mily meglepő, ma is esik az eső...

Nagy büszkeség egy ilyen sikeres gyermek...

11. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Dezső! Gratulálok a kislányodnak a szép sikerhez!
    A fagy nálunk is leszüretelt, úgyhogy gyümölcsszedésre azt hiszem nem lesz gondunk.
    Elindítottam az eventet, tegnap hosszúakat pakoltam, 170 örüli sátorral és termosszal indítok.Én is azt az elvet követem, hogy valameddig majd csak elérek.....
    Nálunk süt a nap, de mindössze 8 fok a "meleg". Ma befejezzük a süteményeket, aztán holnap jöhet a ballagás
    Legyen szép napotok: Lujza

12. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Szép napot !

Nálunk nagyon borús az idő, és esik az eső. Azt hiszem nem lesz jó idő a ballagásra, de reménykedjünk.
    Dezső ! gratulálok a lányod elért sikeréhez, a kertedben el fagyott gyümölcsök, pedig elég rossz hír. De majd csak lesz valahogy, jövőre kiheverik hátha jobb idő lesz. Lujza a sütik biztos nagyon jól sikerültek, mi is kérünk belőle. Most megyek és megnézem a fészbokon Jutus alkotta anyáknapi ajándékait.

13. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Micsoda öröm ért engem! Váratlanul meglátogatott bennünket a Nünüke!! Anyukája bement a városba vásárolni, ő meg itt diszkózik a kiságyban. Kiabál, beszél az ő édes kis babanyelvén, én meg odaolvadok a kiságy mellé:D:D
    Sajnos nem tudok képet felrakni róla. ,mert amióta áthúzták a gépet azóta semmit nem enged feltölteni. Majd jövő héten megnézetjük valakivel.

14. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Tettem három próbát a facsemetékkel. [​IMG]
    Mindháromszor az ötös csomagból választott. Egyszer azt, amit nagyon szerettem volna onnan, mert csak egy volt.
    Itt meg is állok...

incimami, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  15. sutimami57

A kapuban vártam Rezeda dokit, aztán, alig hogy ki pakolt, futottam is hozzá ki válogatni a fa csemetéket.
    Hát, mit ne mondjak, majdnem még az alsómat is ott hagytam, de annyira aranyos egy ember, hogy nem tudtam megválni tőle, amíg találtam a zsebemben némi kis pénzt, addig válogattam. Azt tudom mondani, hogy le rongyolódtam rendesen, de nem sajnálom. Nagyon sok szép fát vittem haza a farmomra, és szinte mindegyik olyan, ami nagyon kellett, még a két leg újabból is kaptam egy-egy csemetét. Nem igen szoktam ilyet mondani, de tőkéletesen elégedett vagyok, és nagyon fel dobta a farmos napomat. Szuper jó kezdeményezés, remélem, gyakrabban találkozunk a faárussal, és frissítheti is a kínálatot. Nagggyyyyon örülök neki!!!!

16. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek a vacak esős idő ellenére is !! Dezső gratulálok a lányodnak a szép eredményhez . Reménykedjünk ,hogy még a szőlő kiheveri az okozott kárt . Nálunk még nem volt fagy , de szerintem Mi sem fogjuk megúszni !! Lujza ügyesek vagytok , küldheted nekem is a finom sütit !! Marika ismét szép virágokat hoztál , kell is mert vacak a hangulatom . Elkezdtem az eventet a harmadik szobánál vagyok , de nem ez az event lesz a kedvencem . Rengeteg növény , felröppenő kell hozzá !! Jutok ameddig jutok !! A hármas variációt használom !! A fa vásárlás megkezdődött , de ez is nagyon rizikós , vettem párat , de persze , hogy nem azt kaptam amit szerettem volna . Nagyon várom már , hogy végre kisüssön a nap !! Sütike Erzsike gratulálok a jó fákhoz , Én nem veszek többet , mert a szerencse eddig sem volt kegyes hozzám !! :cry:

Utoljára szerkesztett: 29.4.16
    incimami, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  17. sutimami57

Sziasztok! Nálunk most elég jó az idő, süt a nap, de azt nem mondanám, hogy meleg is van. Itt, a kandalló mellett, itt meleg van.

Nekem sem lesza kedvencem ez az event. Én is a harmadik ablaknál vagyok, de mindent be nyelt. Pláne, hogy a másodikat el is rontottam. nagyon nem tetszik ez nekem. Még az is csoda lesz, ha a 80 érme össze jön. Unom is, a nyolc órás gazat ki nem állhatom.
    Jobban lenne kedvem tyukozni, aztán beindítani a várépítő projektet, jó áron megy az alapanyag.

Sajnálom, Bíborka, hogy nem jött be ez a facsomag. nekem nagyon tetszik. Igaz, olyan fákat is kaptam, amiből van bőven, de jó fa, így majd cserenapkor fel tudom használni. A kicsi farmon kettőt tudtam csak venni, de ott is jót adott.

Nekem teccik...:) :) Kellemes, szép délutánt!

SZERENCSELOVAG, incimami és mimi kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

sutimami57, incimami és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  19. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Na jól kifárasztotta magam! 10 tojás, 1 kg liszt és az egész napom ment rá a tésztagyúrásra... a hátam, derekam, térdem nem érzem, az ujjaimról már nem is beszélek....

Fél 5-kor lettem kész.... a takaritást András csinálta meg...

Nagyanyának

Édes-kedves Nagyanyókám!
    Anyák napja van ma!

Olyan jó, hogy anyukámnak is
    van édesanyja!

Reggel mikor felébredtem
    az jutott eszembe,

anyák napján legyen virág
    mind a két kezembe.

Egyik csokrot neked szedtem,
    odakünn a réten,

Te is sokat fáradoztál értem.

Kimostad a ruhácskámat,
    fésülted a hajamat,
    jóságodat felsorolni
    kevés lenne ez a nap.

Köszönöm, hogy olyan sokat
    fáradoztál értem,
    és hogy az én jó anyámat
    felnevelted nékem.

Egy kis versike a Nagyiknak is, Anyák Napjára!

Tatus/Jutus

mimi, sutimami57 és incimami kedveli ezt.
  20. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

JÉ-ATYA, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.