Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

A kirándulásunk se lenne ócó. :D:D
    De menjünk. :)
    Köszi a történelmi összefoglalót.
    Az eventet még csinálnom kell, a mostani gazokon kívül még egy sor kell, akkor lesz kész a felhőm. Elbénáztam több ablakot. :(

Szaladok konyházni, legyen szép napotok!

sutimami57, incimami és -elzemari- kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Végül is, volt értelme miért termelni.

sutimami57, incimami és mimi kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Eddig szerettem ezt az eventet, de most már nem szeretem. :oops:
    Már megint elbénáztam. Sose leszek készen vele.
    Remélem, szép napotok van/volt, vihar nem ért senkit.

-elzemari-, sutimami57 és incimami kedveli ezt.
  5. kpe59

Most lettem addig kész, ameddig el akartam jutni.
    Felhő aktiválva, egy csapat titkos és party pörgetés kiszedve, elég volt...

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be köszönök hamar. Most értem ide. Reggel hívott a menyem, hogy jönnek, így aztán velük töltöttem a napot, amit nem is bántam. Hideg, szeles időre ébredtem, semmihez semmi kedvem nem volt, aztán mégis jó volt a nap. Most ment el a kis család. :) Domika édes, imádni való egy kis kölyök, egész nap játszottunk, sokat nevettünk. Közben varrtam neki az etető székébe egy farmer párnát, mert a menyem ezt szerette volna...:) :) :)

Eventet be fejeztem, én sem szeretnék több ilyet, párat én is el rontottam, így aztán a kis farmon még ma is raknom kellet az eventes gazakat. Nagyon nem szerettem, de már nem akartam a tápot ott hagyni. Az ólak nagyon vacakok lettek, sárga is lett. Egy jó fám lett a nagy farmon, egy mangosztán. A többi raktár.

Ennyi a napi újság, más nem volt. Kedden jön a családom megint hiánytalanul, mindenki el mondta a kívánságát...hát, unatkozni nem fogok..:D
    Szép estét!

Ja, a felhők nekem is meg vannak, de ennyiért, ami nem óccó, biztosan nem vennék egy darab virágot sem. Na, lépek is.....

Sziasztok! Én zártam, és nyitom is reggel a házat. Pocsék idő van, esik az eső, fúj a szél. Jó lenne, ha vége lenne, mert nagyon elegem van ebből az időből. Szebb napot kívánok!

Utoljára szerkesztett: 4.5.16
    mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  7. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Napsütéses reggelt! Itt végre világosabb van, mintha a Nap bújócskázna..
    Szerencsére még mindig langyos a radiátor, így legalább nem fázok.

Jöhetne már jobb idő, mert 2 napig igencsak rosszul voltam....

Talán mégis csak gondolkodom rajta, hogy valami trópusi helyre költözöm, mert ott legalább a vérnyomásom "normális" lesz.;):)

Bár eddig nem nyertem a lottón!

Gratulálok mindenkinek az event felhőkhöz! Kitartóak vagytok....

Láttam a Bahamán az új állatokat.... jó a felhozatal...... csak aggódom, hogy már megint hol fogom tenyészteni a sok állatot, meg növényt, fát? Na mindegy..... majd csak lesz valahogy....

Rozika köszi a kávét.....

Kellemes napot... Jutus

8. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

1991 óta a tűzoltók napja Magyarországon (Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje) és Star Wars Nap van ma.

495 éve, 1521-ben Luther Márton Wartburg várába érkezik, ahol 1522. március 1-jéig a Biblia fordításán dolgozik. (Luther itt álnéven élt, Junker Jörgnek (azaz György lovagnak) nevezte magát és szakállat viselt.)
    Martin Luther a protestánsreformáció szellemi atyja, lelkész, reformátor. Ágoston-rendi szerzetesként lett teológus és professzor, a wittenbergi egyetem bibliatanára. A szükséges reformokat sokáig az egységes (a.m. katolikus) egyház keretében szerette volna elérni. Nyelvi és írói adottságai és karizmatikus személyisége széles visszhangot váltottak ki, ami véget vetett a katolicizmus középkori európai egyeduralmának. Az általa lefordított Luther-Biblia (németül Lutherbibel) a német nyelvterületen ma is az egyik legfontosabb Biblia-fordítás.
    Apja kívánságára Luther jogi tanulmányokba kezdett. 1505 nyarán, hazaúton, Stotternheim mellett nagy vihar lepte meg, és halálfélelmében a bányászok védőszentjéhez könyörgött: „Szent Anna, segíts! Ha élni hagysz, szerzetes leszek.” Ezen fogadalmának megfelelően, apja akarata ellenére, július 17-én belépett az erfurti Ágoston-rendi remeték soraiba. Ott a rend előírásait olyan példaszerű szigorral követte, hogy már 1507-ben pappá szentelték.
    Katharina von Bora nyolc más apácatársával együtt, 1523 áprilisában, a húsvétot a ciszterci Nimbschen-kolostortól távol, Wittenbergben töltötte. Ott összeismerkedtek, a lányt elbűvölte Márton egyénisége, őt pedig annak szépsége és okossága. Egymásba szerettek, 1525. június 13-án eljegyezték egymást, majd június 27-én összeházasodtak. Ez megfelelt Luther azon tanításának, amely szerint a házasság nem szentség. Sőt, elutasította a cölibátust és követelte a kolostorok feloszlatását. Katharina a professzor személyes gondjainak megoldásában annak nagy segítségére volt; szállást adott a diákoknak, Luther számos beszédét megírta, ellátta a ház körüli feladatokat. Hat gyermekük született.
    Luther utolsó éveit többféle betegség nehezítette. Ezenkívül igen megviselte Magdalena nevű leánya halála 1542-ben. Vallási türelme is egyre fogyott, a római katolikusok és a zsidók vallási tanításai ellen féktelen kirohanásai voltak.
    A Kúria (egyházi bíróság) elleni harcai Luthert elfárasztották. Élete vége felé egyre élesebb szavakkal támadta a pápaságot, amely nem hajlandó észrevenni saját hibáit.
    Élete utolsó útja szülőföldjére, Mansfeldbe vezetett, hogy kibékítse a hazai grófi család két ágát, ott azonban ágynak esett. Utolsó sorait kis darab papirosra írta, s ezzel a két mondattal zárta: „Wir sind Bettlers. Hoc est verum.” (Koldusok vagyunk. Ez az igazság.) Az 1546. február 17-ről 18-ra virradó éjjel hunyta le örökre szemét.

A titkosaim narancs ólak lettek, van közte egy bagoly, ami még nem volt.
    A fákból a citrancs ami említésre méltó, bár az sem az első, hanem a sokadik.
    Az esélyt megadtam a jó dolgoknak, de Fortuna nem állt mellém...

Telihold event:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/telihold-event.13924/

9. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép napot !

Nálunk a napsütés még várat magára, de egyszer majdcsak megjön. Az eventet nagyon jól zártam, ahhoz képest amilyen nehezen indult nagyon meg vagyok elégedve. A farmon folyik a pajta töltögetés, és az állatok kirakása eleget voltak a sötét pajtában. Még az a jó a teliholdnak van külön terület, annak már nem kell holnap pakolgatni. Nagyon szép napot, és sok látogatót kívánok a nyugiháznak.

10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szép napot Nektek!
    Köszi az infókat. A titkosak nekem sem dobogtatták meg a szívemet. Egy ól van még, azt még nem raktam ki.
    A Star Wars napját így köszöntöm. :D:D

Folytatom az ablakmosást. :)

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  11. kpe59

Nem vagyok rajongó, sőt...
    Ablakmosás nálam biztos nem lesz, mert lóg a lába az esőnek.

12. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Az idő vacak , hideg van , de a szél is nagyon fúj . Tegnap sikerült befejeznem az eventet , pár dolgot még + ban sikerült begyűjtenem . Legközelebb , ha ilyen nyögvenyelős lesz biztosan nem kezdem el . Természetesen a virágok közül a vigyorgó csillagfürt hiányzott , potom 140 farmarany az ára , ez az Én szerencsém !! Remélem legközelebb olcsóbb lesz , vagy marad a fekete felhő !! Hoztam a délutáni kávét !! Egészségetekre

13. -elzemari-

Szép napot kivánok!
    Mimi,
    remekül nézel ki.Sajnos nálam kimaradt ez a sorozat, de hallottam, hogy nagy sikere volt.Az ablakmosás nálam is még várat magára.Talán majd odajutok, de valahogy a kedvem mindig ellen áll.

Boborka,
    örülök, hogy a felhőn csüszülsz,s még pluszban is sikerült gyűjtened , akkor végül is jól zártad az eventet.A virágot sajnálom, lehett volna ócobb. Egyszer biztosan lesz majd csere, csak beteszik, és akkor szivesen segitek neked.

Rozika,
    ma én napsütésre ébredtem végre valahára.Sokkal vidámabb a hangulatom is, ha süt a napocska.Biztosan felétek is elhúzzák a sötét takarót, és kisüthet a nap.

Nekem mindig sokkal szimpatikusabb volt a cölibátust nélkülöző vallás.Hiszen ott is csak emberből vannak.Nem tudom valaha lesz e olyan , hogy eltörlik, és mindenki élheti az életét is.

Jutus,
    nem tudom, hogy valamit javit e a gondon, de sajnos én is sokat küzdöm ezzel a navalyás vérnyomással.Hol a jó idő miatt, hol egy kis keserűség miatt, hol a rossz idő miatt, hol az eső miatt, hol a szél miatt, szóval mindig van rá indok, hogy mi a csuda miatt változik, és naná, hogy nem lefelé, hanem felfelé.Nálam ez csak ritkán van a normális kategóriában.Na de csuda bánja, majd egyszer kitalálnak olyan csoda pirulát, hogy olyanra lehet vele állitani, amilyenre szeretnéd.Az már más kérdés, hogy én azt még tudom e majd használni.

Sütike,
    nem akarlak elkeseriteni, de szerintem egyre több olyan event lesz, ami kicsit embert próbáló lesz.Már az az idő elmúlt, amikor kicsit termeltünk, majd besöpörtük a sok ajándékot.Nagyon magas szinten vannak már a játékosok és kell a kihivás.Ahogy olvasom, csak kihivás még mindig neked, hogy a számodra kedves ajándékért harcoljál.Talán nem is volt ez olyan vacak event.
    A Dominik kispárnája biztosan nagyon aranyos lett.Korábban én olyan boldogan varrtam az "unokáknak"pizsamát kis párnát, és hogy tudtak örülni nekik.

Mimi,
    a következő biztos szimpatikusabb lesz.Egyszer mindennek vége, még az eventnek is.Ilyen sokat termelni, észbontó.
    A parti pörgetés mindig vonzó, hogy vajon hol áll meg a kerék.

Derű, vidámság, és a mosolyt tudjátok, nem otthon hagyni!!

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  14. kpe59

A party pörgetéseket gyűjtöm. Majd akkor használok belőle, ha bejön az újabb madárlak és csak olyan esetben, ha fent lesz a keréken.

(Látom sikerült kikeveredned az idézésből... [​IMG])

15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Amennyit a gerincem bírt, annyi ablak készen van. Majd holnap jön a következő. :)
    Felhőm kész lett, + még egy kirakható is lett, de az utolsó lámpáshoz egy hármas kötéshez a virág 2 perccel 2 után lett kész. De én vagyok megint a hibás, mert elnéztem az órát. :(

sutimami57, mani2004 és -elzemari- kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Igen, muszáj helyre hozni,[​IMG]hogy ne legyen olyan ügyetlen kinézete.
    Mimi,
    akkor most a napocska , majd hanyatt esik ha bekukucskál hozzád.A palacsinta de jó lett volna az igazi életben, csak úgy oda ülni mellé, és elfogyasztani.
    Lehet gondoljátok, meddig is tart azt elkésziteni.Nekem is ki kellene kászálódnom a Hezi Tál úr és a Vege Tál asszony vendég markai közül. Na de ha egyszer,megrázom magamat talán sikerülni is fog.[​IMG]

sutimami57 és mani2004 kedveli ezt.
  17. kpe59

Rend a lelke mindennek. Nem olyan nehéz az idézést kibogozni, ha tudod, hogyan kell kinézni, hogy jó legyen...

Talányos tiki tenyészet:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/talányos-tiki-tenyészet-a-bahama-szigeten.13922/

Farmexpress:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/farmexpressz.13925/

Múltidéző - talányos tiki tenyészet:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/talányos-tenyészet-múltidéző.13923/

18. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok! Tegnap elérte a kék halál a gépet:cry: Szerencsére a vőm toppon volt, és intézkedett, úgyhogy már újra működik.
    Ma elmentünk mosógépet venni, mert a régit már igen sokat kellett javíttatni (igazából a javítási költségek már kitettek volna egy olcsóbb gépet). Aztán, ha lúd legyen kövér alapon olyant vettünk, aminek szárító programja is van. Remélem egy 10 évig ez is kitart, és csak utána kell másikat venni. Lehet, hogy akkor már nem tudjuk, hogy mire való de legalább lesz:D:D
    Az eventet a felhősorig megcsináltam mk farmon. Most pajtatöltögetés folyik nálam is.
    Az idő az csapnivaló, megy a kazán ezerrel -na jó csak 900-al- 11 fok van a teraszon, bolond északi szél fúj. Januárban jobb idő volt :(
    Erzsike! Hogy te milyen okos vagy, hogy összegyűjtöd a party pörgetéseket. Én mindig elfecsérlem őket. De ezután erős leszek, és én is összegyűjtöm. Hiába, mindig tanul az ember. (aztán jön Alzheimer úr és segít elfelejteni:D:D)
    Legyen kellemes, szép estétek: Lujza

mimi, sutimami57, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Ó jaj, ezt az összegű tenyésztést azt gondolom, hogy nem nekem találták ki.Ezek nem kici ócó kinai termékek.
    .Igen azt szoktam mondani, hogy nem muszáj megvenni, de igy egyben hanyatt lökött amikor láttam az összeget.Kicsit el is húztam a számat.

Lujza legyen nagyon sok örömetek a száritós mosógépben.

20. kpe59

Sokszor leírtam már ezt. Tudod szegény ember vízzel főz...

Mellbevágósak az árak, de a sima farmos titkos árak után számítani lehetett rá.
    Ez a vásárlósoknak is nagy falat egyben azt hiszem...

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.