Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Hollandiában is megnövelték a part szakaszt, hogy növeljék a területet és hogy a hullámoktól is megvédjék a "falatnyi" területeket.

Dubaiban, is a Pálma szigetekhez és a Magánszigetekhez is a Hollandok szakértelmét vették igénybe.

A szigetekkel az a baj, hogy folyamatosan süllyednek..... még most is dolgoznak rajta.... Ezen a részen a tenger erősebb.... és kimossa az alapot

A magán szigetekre pár milliárdoson kívül még mindig nem költöztek be, pont a fenti gondok miatt.

Most Európa különböző országaiból visznek oda földet, sziklát, speciális tömőritö anyagot, hogy szilárdabb legyen az alap...

Fincsi ebédek készülnek!

Nálunk mára beiktattam egy kis húsmentes napot. Lebbencs leves, paprikás krumpli, sajtos-sonkás, kőrözöttes leveles tészta, és epres Varázs süti.. (ez még most készül)

Végre itt az én időm......kint meleg van, süt a nap...........

Sajnos bent még mindig 19 fok van.....

Szép napot...

Rozika! Egy félórás séta biztos menne.... A csontoknak is jót tesz a D vitamin....

puszi Jutus/Tatus

mimi, incimami, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
  2. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok! gyorsan lejelentkezem,hogy megvagyok,de 3 gyerek nagyon kitölti az időnket .A múgy tündéri,aranyos édes valamennyi de hát a szívem csücske ugyebár a Nünüke.:):):). Egyedül menni még nem tud, mászik ezerre lmint a gyík a lakásban fel alá, mert a kiságyban nem marad meg. Én meg cikázok utána.Amúgy kedves, kiegyensúlyozott baba, csak olyan mozgékony mint a higany.
    Kedden mennek haza,addig elleszek foglalva,viszont majd hozok képeket kárpótlásul a hiányzásért......

mimi, sHaDoW_sOnG, incimami és 2 más kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Hollandiában a nagyon alacsony tengerszint feletti magasság volt az egyik ok, ha jól emlékszem.
    Akárhogy is nézzük a víz igyekszik visszavenni a tőle elvett teret...

Van nyüzsgés a házban, ilyenkor nem a farm a fő csapásirány. A képeket várjuk...

mimi, incimami és sutimami57 kedveli ezt.
  4. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Gyönyörű idő van ma,így ebéd után egy nagy séta jól esett...Kellett ismert rántott borjú volt ebédre és sikerült jóllakni belőlexD Még egy fagyit is sikerült elnyalni közben :)
    A farmon csendes termelés folyik,állatok-növények vegyesen.Most a Bahán szeretnék szintet lépni már,a 299.szintre.Lassan jön el.De ami késik,nem múlik ;)
    Hoztam nektek is fagyit,remélem jól fog esni

SZERENCSELOVAG, mimi, sHaDoW_sOnG és 3 más kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be robogtam én is, és annyi érdekességet találtam, hogy bele is felejtkeztem az olvasásba, a csodaszép képek nézegetésébe, mintha nem is lenne más dolgom. :) :) Köszi a sok infót, jó el gondolkodni rajta, mennyi érdekesség van a világban, amiről nem is veszünk tudomást.:)
    Szép idő van, remek nap lenne, de még mindig van dolgom..:) :)

Lujza! Jó, hogy be kukkantottál! El képzellek a gyerekekkel, biztosan, remek hangulatban telnek a napok, csak kérdés, a gerinced hogy bírja ezt az újabb igénybevételt?

Marika! A bodza saját termés, mert az udvaron van jó pár hatalmas fa, és mindig arról szedjük a felhasználásra valót. garantáltan nem út menti, és az idén nagyon szép, nem is bogaras, szóval, csak dolgozni kell vele. Még egy-két adag lesz, ahogy nyílik a virág, azonnal szedjük is le.

Kellemes, szép vasárnapot, jó pihenést!

6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó.

Én is haza érkeztem.Szinházban voltam, és olyan igazi fergeteget láttam.Igazi korrajz volt sok zenével, tánccal, és semmi szöveg.Sokszor a lábam verte a ritmust a szék alatt, mert egyszerűen nem lehetett megállitani.Nagyon jó volt követni, amit már én is megéltem.
    Az ötórai teákat, amikor egymást nézegettük, és vártuk, hogy táncra kérjenek.Izgatottan láttam viszont, amikor az első Elvis lemezt a lemezjátszóra tettem.Igazi nylon lemez volt.Juj de sokat nyúztuk.Azt gondolom, hogy a szinészek is élvezték a fergeteges táncokat, mert én igen.
    A végén pedig a szélén ülőknek nagy szerencséjére lejöttek a szinészek és egy fergeteges roki erejéig megtáncoltatták a nézőket is a szinpadon.Mindenki szivesen és természetesen járta a táncot.Nagyon jó volt!!
    Sütike,
    igy már értem a bodza szeretetét, hogy csak kimész és már szedheted is.

Látod, ez nekem eszembe sem jutott volna, hogy a felröppenőből jött volna a cukor korábban.

Péter,
    ha tudnád, hogy milyen jól tetted, hogy hoztadezt a fagyit .Boldogan magamévá tettem.Igaz úgy, hogy kivettem belőle két gombóc, mert erre vagyok hitelesitve
    Lujza,
    hűűűűha, én azt hittem, hogy csak egy kicsi gyerek lesz veletek, de most olvasom, hogy hárman vannak.Nem semmi , kell velük ügyeskedni.A képeket várjuk, és a hiányzás elfogadva.

Jutus,
    remélhetőleg már kisült a süti???Legalább beszéljél róla légyszives!!

Rozika,
    nagyon sajnálom, hogy nem akar úgy javulni a lábad, ahogy kellene.Én azért nagyon bizom benne, hogy fog ez még javulni.

További szép estét kivánok.
    .

SZERENCSELOVAG, mimi, sHaDoW_sOnG és 3 más kedveli ezt.
  7. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok!
    Most értem a végére a visszaolvasásnak!
    Nagyon szépek voltak a képek, amit hoztatok! Jó volt olvasni, hogy többé-kevésbé mindenki jól van!
    Sajnos, a munkám rengeteg, így időm csak ennyit enged.. hogy néha benézzek.
    Ma Székesfehérváron voltam... már elmúlt 20 éve, hogy a Jurassic Parkba beléptem, azt ünnepeltük többedmagammal...
    Színházzal ért véget a program..
    A Padlást néztük meg. nagyon jó volt, igazán tetszett!
    Holnap megint kezdődnek a munkás napok...sok túlórával!
    Vigyázzatok magatokra, és írjatok!
    Éjjel jövök olvasni, mikor haza érek!
    További szépeket nektek!

8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Ági, jó olvasni, hogy nem csak mindig a munka, hanem egy kis kikapcsolódás is jut néha...kell is az, én is már nagyon ki kapcsolnám magam...:D

Hétfő, egy új hét kezdete. Nekem ugyan nem sokat jelent már, de mégis, hosszú hét lesz. Vidám legyen mindenkinek, és szép napot, kellemes hetet, jó játékot kívánok!

SZERENCSELOVAG és mimi kedveli ezt.
  9. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

230 éve halt meg, 1786-ban Benyovszky Móric magyar utazó, kalandor.
    Benyói és urbanói gróf Benyovszky Móric magyar és lengyel főnemes, híres utazó, kalandor, emlékiratíró.
    Az egyik leghíresebb magyar utazó már egészen fiatalon, 10 évesen katonának tanult, s jelen volt az 1756. október 8-ai levosici ütközetben. Jó előmenetelnek örvendhetett, de 1758-ban otthagyta a császári hadsereget, és Litvániában telepedett le. Apja halálakor örökösödési ügyben éppen Lengyelországban tartózkodott, és távollétét felhasználva, rokonai kizárták az apai örökségből. Miután hazatért, fegyveresen próbált érvényt szerezni jogainak, amit ellenlábasai felségsértési kísérletnek, lázadásnak tüntettek fel az udvarnál. Mária Terézia a valóságos helyzet kivizsgálása nélkül fosztotta meg Móricot birtokaitól és száműzte birodalma területéről.
    Ő ekkor Lengyelországba ment. Egy indiai utazás terve foglalkoztatta, ezért alaposan tanulmányozta a hajóépítés, a földrajz és a tengerjárás tudományát. Az indiai út azonban nem valósulhatott meg.
    1771 tavaszán a bolserecki fegyenctelepre száműzött cári tisztek bevonásával felkelést szervezett. Elfoglalta az erődöt, és a kikötőben horgonyzó hajókat, majd kiáltványt szerkesztett, melyet egy kivételével valamennyi száműzött aláírt. E kiáltvány Oroszország addigi történelmének legforradalmibb felhívása, amely a későbbi forradalmi mozgalmak (Pugacsov-felkelés, dekabrista felkelés) manifesztumainak is mintául szolgált.
    A zendülők 1771. május 12-én hagyták el Bolserecket egy zsákmányolt hajón Benyovszky parancsnoksága alatt. Eljutott az Aleuti-szigetekre, majd a Kurilli-szigetek érintésével kikötött Formozán (a mai Tajvanon), partra szállt a dél-kínai Makaóban.
    Egy év múltán már Párizsban találjuk. További sorsa nagyrészt Madagaszkár szigetéhez kötődik, ahol francia megbízásból 1774-ben megalapította a Louisbourg nevű települést, más szóval gyarmatosította az addig független szigetet.
    A bennszülöttek 1776-ban királyukká választották, de egy francia gyarmati kormányzó intrikája miatt lemondott tisztségéről.
    Kereskedelmi terveinek támogatóit előbb Magyarországon, majd Ausztriában hiába kereste, így amerikai kereskedők szolgálatába állt Amerikában, és így tért vissza Madagaszkárra.
    Ellensége, Isle de France kormányzója megtámadta Benyovszkyt, aki a franciákkal vívott ütközetben életét vesztette.
    Kalandjait emlékirataiban örökítette meg; az eredeti francia nyelvű kézirat alapján könyv alakban Londonban adták ki, majd „Benyovszky Móric gróf életrajza, saját emlékiratai és útleírásai” címen Jókai Mór fordította le magyarra.
    Dezső! Nagyon boldog névnapot! [​IMG]

Remélem a tegnapi jó idő ma is folytatódik.
    A farmon csendes termelés van, a nemesítés halad.
    Ma Rackó 20% plusz tp-t adott, a kerék meg egy sima mezei datolyapálmát.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  10. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Napsütéses hetet kívánok mindenkinek !! Végre igazi nyári meleg van !!

DEZSŐ NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK !!

11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép napot !!

Nagyon szép idő van, a vakondokok is ki merészkedtek [​IMG] így már csak püfölni kell őket a zsetonokért. Bár énekem a lufi kilövése jobban megy,
    Dezső nagyon sok boldog névnapot [​IMG] kívánok. A farmon csendes munkálatok folynak, további kellemes napot és jó játékot.-

12. kpe59

Én nem bántom a vakondokat. Nekem a macska kalapácsa a nyerő.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ó Marika, ezek gyönyörűek. A kaptárkőről még nem is olvastam, köszi.
    A Szalajka-vízesés visszanyerte szépségét, igen aggasztó volt, amikor kiszáradt.
    A Rám-szakadék a kedvenc kirándulóhelyem, megszámolni sem tudom, hányszor jártam végig. Még akkor először, amikor se lánc, se masszív vaslétra (ami vizesen azért ugyanúgy csúszik, mint a fa), hanem néhány fiatal fa törzséből ácsoltak létrát. Édesanyám 75 éves volt, mikor vele utoljára neki indultunk együtt, de a komolyabb részre már nem jött velünk (apuval és a két fiammal). A Budai hegyekben van egy (lehet, hogy csak volt) kis testvére, a Holdvilág árok. Az is szé
    Ez is nagyon érdekes volt, köszi.
    Csirkemell-kockák fűszeresen, kukoricalisztben megforgatva kerültek a serpenyőbe, szaftosan, sáfrányos rizzsel? Mit szólsz?

14. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szia Erzsike:)
    Nagy kedvencem volt a Vivát Benyovszky filmsorozat,hoztam a főcímdalát.:)

sutimami57 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Halihóóó.[​IMG]
    Szivesen olvastam és néztem filmet az életéről én is.A tegnapi idő még egy kicsit rá is tette a plusz hőmérsékletre, igazi nyári meleg van felénk.

A

Mimi,
    örülök, hogy jó emlékeket ébresztettem a képekkel.Az ennivaló nagyon jól hangzik, tegnapi ebéd volt?

Dezsőőőő,
    sok szeretettel köszöntelek én is a névnapodon.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. pjotrovov

Sziasztok!
    az idő csodás volt ma,maradhatna így....Bár azt hallom,jön az eső.Ennek nem nagyon örülök 8)
    Végre megérkezett Valdi cirkusza is,jókat lehet ütögetni.A mostani kínálatban nem fogott meg semmi,így csak a pontokat gyűjtögetem a muszklimérőnél.Ott átlagban 15 pontot sikerül elérnem.
    Kpe,ennek a Benyovszkynak volt egy kalandos élete!!!!Manapság ez már elképzelhetetlen....
    Janzi,én is mindig csüngtem ezen a sorozaton!Köszi a főcímdalt!!!!Püfölsz valamiért cirkuszban?
    Mari,merre volt a mai csatang?
    Dezső,boldog névnapot kívánok én is!!!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Szia Pjotr,
    a mai csatang az nem valami hűha volt.Inkább nem is beszélnék róla.Remélem hamarosan tudok majd olyat is, amiről szivesen tudósitalak benneteket is.

Hoztam ma is egy kis érdekességet, legalább is nekem az.
    Jane Perkins angol művész tényleg bármiből képes újat létrehozni. Híres festményeket alkot újra gombokból, fésűkből, játékokból, gyöngyökből, bármiből, ami a keze ügyébe akad. Íme pár érdekes műve.
    Albert Einstein arcképe.Erzsébet királynő és Nelson Mandela portréja.
    Mona Lisa.
    Hoztam még Gusztav Klimt hires, Csók cimű képét is.Vagy a Van Gogh Napraforgók cimű képét.
    Nekem nagyon tetszik.

Utoljára szerkesztett: 23.5.16
    sHaDoW_sOnG, sutimami57, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  18. pjotrovov

Van az úgy,hogy nem happy minden....Várjuk a kellemes-csatang híreket is!A képek nagyon tetszenek,ha szabad,lementeném....Megint az ütött szeget a fejembe,hogy jut ilyen az eszébe a készítőnek????;)

sutimami57, mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Ez jó kérdés, biztos az újdonság varázsa, vagy pedig rendelkezik sok ilyen kacattal, és arra gondolt, hogy valamit kezdeni kezdeni kellene velük.Gombok, gyöngyök, műanyag játékok és még a csoda tudja hogy mi minden.

Sok érdekesség van a művészetek világában, mint például...
    Az olasz származású Johannes Stötter világbajnok testfestő művész, akinek alkotásai igencsak megtéveszthetik az embert. Stötter már több mint tíz éve foglalkozik testfestéssel, amit az évek alatt mesteri szintre fejlesztett. Most hetekig tartó előkészítés után órák alatt varázsolta át modelljét papagájjá.
    Vagy békává.
    Sőőőt elbújt az avarban is. A művész legutóbb két modell testét festette ki és olyan helyzetbe pozicionálta őket, hogy egy kaméleont formáljanak. Az eredmény rendkívül élethűre sikeredett. Stötternek 4 órájába telt, hogy megtervezze a remekművet és 6 órán át festette a két nőt egy asszisztens segítségével.

Háááát!!!

Utoljára szerkesztett: 23.5.16
    sutimami57, mimi és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  20. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szia Pjotr:) Most pihentetem a vidámparkot,1ébként nálam is a muszklis a nyerő.:)
    Klassz dolgokat hoztál Marika,szívesen látnám a szobám falán őket.:)

sutimami57, mimi, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.