Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. András

András Kivételes tehetség

Én is csak beugrottam...mert van 2 két perc az aratásig...

Köszi Rozika..... ilyen melegben élvezet a munka! Nagyon jól mondod! Kellemest a hasznossal........

Kell már egy kis szín, mert vége a nyárnak és hófehér maradok...;):D

Marcsi! Sopánkát ültesd egy seprűre... Igazad van, fura emberek vannak.... Neki is könnyebb lenne, meg a végtelenségig nem lehet kihasználni másokat.

A picurkákkal biztos élvezetes nap lesz...

Ági! Jó tudni, hogy azért figyelsz ránk a háttérből is!!!Köszi!!!

Kellemes estét......Jutus

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Jutus nagy nagy gratuláció a szintlépéshez !! Ügyes vagy !! Végre tegnap már nagyon szép idő volt felénk is !! A mosógép pörgött rendesen volt dolga elég , de beszáradt az összes ruha !! Én viszont nehezen viselem az ilyen hőséget , de bekapcsoltuk a légkondit így elviselhető . Mára még melegebbet ígérnek , igyatok sok folyadékot !! A fúró még mindég elkerül , a várakozás időszakát éljük !! Marika jó szórakozást a csemetékkel , nagyon aranyosak tudnak lenni , főleg ha még cserfesek is !! Hoztam a kávét , egészségetekre !!

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Jutus, gratulálok a szintlépéshez! :) :)
    Kihívás teljesítve. :D Este 9 óra után végeztem a ruhával, akkor ment el a menyem. 3 méter anyagból varrtam a felső szoknyát.
    Szerencsére a kreativitásban nincs hiányom..:D :D Minden kész lett, a gyöngyös részeket még a menyem fel varrja kézzel...ma már abban táncol. Nem semmi volt.

Más újság nincs..ja, dehogy nincs, van egy fúrógépem. Tegnap jött. Már csak 5 hiányzik. :D
    Nem sokat farmoztam tegnap, mert este már a szemeim ki ugráltak. Most megyek el takarítani a romokat, mert este már nagyon nem volt kedvem hozzá. Mindenhol piros fecnik vannak a hátsó szobában.

Domika nagyon édes volt, amint ki jöttem egy kis szünetre, egyből hozzám akart jönni. Annyira aranyos, kis vigyori..:) :)
    Na, emgyek, mert muszáj. Szép napot!

mimi és stadler42 kedveli ezt.
  4. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.
    Biborka nagyon korán kelsz. A m eleget én is nehezen viselem, így mindig korán elvégzem a kinti munkákat, mire feljön a meleg, már a lakásba teszem a dolgom.
    A fúrók engem is elkerülnek. A tegnapi titokólból kakas, tatu, jégmadár, narancs egér, narancs nyúlketrec lett.
    Csak termelgetek, töltöm a pajtát, mert a pletykák szerint a jövőbeni eventek nagyon kiürítik.
    Jutka gratulálok a szintlépéshez.
    Marika, nagyon jó lehet a kertetekbe, és biztosan nagyon szépen rendbe is tartjátok, / még a szomszédét is /.
    Erzsike én is többet vagyok a vv-ben, de a virtuális is nagyon fontos, így aratásokra a gépnél vagyok.
    Sütike, ügyesen megosztod te is a két világot.

Ma is nagy meleg várható, figyeljetek a folyadék bevitelre. / mondom és tudom, de én mindig elfelejtem/

Mindenkinek szép napot.

Ja és Ema-tól kaptam egy új bannert, nagyon sajnálom a régit, de szerintem nagyon jó.

sHaDoW_sOnG, mimi, -Joe8- és 3 más kedveli ezt.
  5. sutimami57

Szia, Hugi! nagyon szép az új ruhád! :) :)

A meleget nagyon szeretem, bírom is, végre nyár van!
    A titok óljaid elég jók lettek. Nálam mindig siralmas. Ez a mostani katasztrófális lett megint, 3 sárga, egyik tehéntejes. Ennél jobb már csak a tojásos. 1 kakas, meg egy valami narancs. Nekem mindig be jönnek a sárgák. A kis farmon annyival lett jobb, hogy ott legalább lett béka, jégmadár, meg galam is. A többi sárga.

Nagyon ügyesen tudunk manipulálni az idővel, én is úgy látom. Nyilván, hogy a vv a fontosabb, de a farmot sem hanyagoljuk el. Így kerek az élet.......Kellemes, szép napot, jó játékot!

mimi kedveli ezt.
  6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt.

Hugi, jó lett ez a bannered is.

Sütike,
    gratulálok a szoknyához, hiába aki tud az tud!!

7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Szép jó reggelt mindenkinek! Jelentem, hogy mától ismét vagyok. Sok minden történt velem,egy része már a ládában, a jó emlékekről meg majd hozok néhány képet.
    Bocsánatkérésként meghívlak benneteket egy könnyű magyaros reggelire.
    Nem olvasok mindent vissza, ezért lehet, hogy kérdezni fogok. Gratulálok a szintlépőknek, az eventekhez mindenkinek.
    Nálam az eventek is kimaradtak, sőt, néha még Rackó is elmaradt a kagylóval együtt:(
    Az a lényeg, hogy mint profi túlélő, ezt az időszakot is túléltem, és most már itt vagyok köztetek.
    reggeli után egy kis jeges kávé a nyagy meleg ellen:
    Délelőtt hivatalt járok, aztán érkezem.
    Legyen szép napotok: Lujza.

sHaDoW_sOnG, Fatther, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  8. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Biborka, köszi a kávét és a gratulációt!

Lujzi! De jó, hogy itt vagy..... Köszi, a reggelit..... a melegben kell is a kiadós finomság

Hugi, Süti....és mindenki! Köszi a gratulációt....magam is alig hittem... azt láttam, hogy fogy a csík....de nem néztem mennyi híjja van.........

Sütivel Nekünk ez az Éltető időjárás----már bocsánat--- végre meleg, napsütés, töltődés.

Ilyenkor én még jobban be bokrosodok..... ;)

Hugi! Sok beadandó???? Az utolsó sem piskóta.... 3 millió, 5 millió!!! Én azért nem hagyom, hogy kiürüljön a pajtám...;) 6 év után olyan jó látni, hogy púpozva van a raktár,,,, :D

Fúrógép meg sehol....:p:oops:

Süti! De ügyes vagy! Kár, hogy ilyen messze vagy!

Nekem is volna pár levágandó nadrág, mellény varrás..... Sajnos a jó varrónőm, szülésin van....

Nincs a közelben senki......

Ahogy írta Hugi is! Igyatok, igyatok...... én tegnap is megitta vagy 4 liter vizet.... Hugi! Legyen melletted mindig egy üveg víz,és kortyolgasd!!!!

Hugi! Csoda szép a Kép!!!

Nálam az a baj, hogy nem tudom feltenni az újat..:sleepy::sleepy::sleepy::sleepy:

Béna vagyok én az ilyenekhez.........
    Ma szépítkezni megyek.....talán segít rajtam .....:( :sleepy:

Na induljon a mai nap.....Mindenkinek a tervei szerint.

Jutus

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  9. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A krónikák szerint 1718 június 23-án Buda utcáit 70-80 cm jég borította. No nem egy eddig ismeretlen jégkorszak okozta ezt a jelenséget, hanem egy igen intenzív zivatar, melyből tartósabb ideig jégeső esett, és az összegyűlt jéggolyócskák érték el ezt a magasságot. A jelenség még így is különlegesnek hangzik. (Előfordulhat, hogy az akkori krónikások is szerették már az “újságírói túlzásokat”?)

Ma van:
    SzentivánéjSzent Iván (Keresztelő Szent János) napjának előestéje, a június 23-ról 24-re virradó éjszaka, évszázadok óta a nyári napforduló ünnepe, még a kereszténység előtti időkből származik. Több országban ma is ünnepnapnak számít, helyenként mozgó ünnep.
    Olimpiai világnap – az újkori Olimpiai játékok és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1894. június 23-i megalapításának tiszteletére; megünneplése Magyarországon a Magyar Olimpiai Bizottságkezdeményezésére 1987 óta
    Nemzetközi SOS Gyermekfalvak napja.
    Spam-ellenes világnap
    A bográcsozás világnapja!

55 éve, 1961-ben életbe lép a nemzetközi Antarktisz-egyezmény, amely kiköti a kontinens semlegességét.
    Az Antarktisz-egyezmény és a hozzá kapcsolódó megállapodások, melyeket összefoglaló néven Antarctic Treaty System-nek vagy ATS-nek neveznek, Antarktisznak, a Föld egyetlen, állandó lakosság nélküli földrészének nemzetközi jogi viszonyait szabályozza. Az egyezmény definíciója értelmében Antarktisz a 60. déli szélességtől délre eső szárazföld és jégmező együttesen. Az egyezményt napjainkig 47 ország írta alá. Az aláírók Antarktiszt tudományos, védett területként ismerik el, melyen szabad tudományos kutatás folyhat, és melyen megtiltják a katonai tevékenységet. Ez volt az első olyan fegyverkorlátozási egyezmény, melyet még a hidegháború idején hoztak tető alá.

A legtürelmetlenebb kapta az első fúrót. Jöhet a többi...

Ami publikus az eltelt időszakról arról várjuk a beszámolót, ami nem publikus arra meg szépen ráülünk a ládán...

sutimami57 kedveli ezt.
  10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt és szép napot !

Úgy látom mindenki be jött még a hűvösbe, a nyugiházban alá írni a jelenlétit. Biborka köszi a kávét, finom volt és jól is esett. Sütike gratulálok az első fúródhoz, látom ha lassan is de csak be indul a fúró adogatás. Hugi ! nagyon szép ruhád van, nagyon tetszik. Lujza örülök hogy végre be jöttél, és finom jeges kávét is hoztál. Remélem most már sűrűbben jössz nem tűnsz el. Marika jó kis csevegést a gyerekekkel, úgyis szereted az apróságokat nem lesz nehéz velük lenni. Jutus ! olyan ügyes kezed van, hogy hogy a varrásba még nem kezdtél bele. További szép napot, és jó játékot.

sutimami57 kedveli ezt.
  11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Üdv Mindenkinek. [​IMG] kész, most még [​IMG] [​IMG] .

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  12. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  13. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

:mad::mad:
    Na ez jó, a Titkok fájánál! A trombita-mangosztán fa Nem olyan régen került be, és máris "utolsó" esélyes? A Berkenyéből sem ültethetnék erdőt....

Pár darab van Nekem ezekből....:cry::cry::cry:

Na jó.. nem mérgelődők.....

Volna egy kérdésem: A Bölcs tölgynél tettem ki az új tenyésztőket..... viszont vannak itt állatai is.... Fura módon, a rendes állatoknál is a kis ház darabjait mutatja úgy, hogy a felíratnál "több írás van egymáson".
    Azt hittem, hogy ez csak a kezdetén lesz.....de folyton átfedés van, és zavaró a rendes ólaknál is.

Nálatok rendben van minden????

Fúró--fúró merre vagy???? :)

sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Ez egy hiba, már javítás alatt van. Vidd a kurzort a farm keretén kívülre és eltűnik. Javításig ez a megoldás.
    Majdnem elfelejtettem, [​IMG] az új szintedhez...

sutimami57 kedveli ezt.
  15. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Megjöttem az ügyintézésből. Elfáradtam rendesen, úgyhogy most pihi következik (már nem is emlékszem, hogy milyen a délutáni szunyókálás)
    Ha felébredek jövök. csak egy kérdés: Milyen fúrót kerestek??????????

mimi kedveli ezt.
  16. kpe59

Azt a fúrót, [​IMG] ami az új raktárház [​IMG] fejlesztéséhez kell és csak a vadaskert aratásából reppenhet fel.

17. sutimami57

Sziasztok!
    Nagy örömmel látom, hogy meg érkezett Lujza, és Jutus is volt, Mindenkinek örülök!
    Marika! Köszi a gratulációt! Aki tud varrni, az tudja, hogy milyen a muszlin anyaggal dolgozni..ki vert még a víz is. :D :D
    De a menyem örült neki, és az a fontos, azt mondta, hogy nagyon f...csaj vagyok. Ezért vagyok én a világ legjobb anyósa..:D :D :D
    Na, meg már a legjobb mami is. :D

Reggel arra ébredtem, hogy szuper idő van, de nekem a dolgom annyi,mint a füszál a réten.....a dolgozó szoba csupa piros cafrang.....na, erre aztán gondoltam egyet, mégpedig azt, hogy suszter napot tartok.
    A jó meleg örömére szépen felöltöztem igazi nyáriasan, és el indultam a gyógyszertárba, ki váltani a receptemet, meg a boltokba. Hogy, hogy nem, a barátnőmnél kötöttem ki, aztán együtt boltoztunk, meg ki beszéltük a világ dolgait. Egy órakor értem haza, így aztán, mese nem volt, suszternap ide, suszternap oda, neki kellett állnom főzni, meg amit nagyon muszáj volt, meg csinálni.

Jaj, mit is akartam mondani!
    Erzsike! Már sokszor mondtam, hogy nagyon bírom a stílusodat! :) :) Keveset szólsz, de akkor mindig a legjobbat..megint nagyon tetszett, amit írtál a fúrómról..:D :D Tényleg a leg türelmetlenebb vagyok, de azt nem gondoltam, hogy én kapom az elsőt..igazad volt, mint mindig, hogy nem raktam el a házikót!
    Na, most megyek, mert telefonom van.....:)

mimi kedveli ezt.
  18. András

András Kivételes tehetség

Köszi Erzsike! Ezt is tettem eddig....na akkor várom a javítást...

Végre valahol csak kutatni lehet, és Valóban mindenkié a világ egyik csücske!

Rozika! Bocsi! De a varrás ötletedre nem válaszoltam...... De Útálok varrni,,,, Mi Több Nem is tudok!!! Béna vagyok hozzá...Egy gomb varráshoz is napokig fogok neki.......:sleepy: Mindent csinálok, csak varrnom ne kelljen....

Hát ez van...nem vagyok tökéletes.:D:D

Bár pont most fejeztem be egy sortomat. Gumit kellett bele fűznöm! De jobb, ha nem látja meg egy szakember...;);)

Lujzi! Igazán jó már hallani a "régi" hangodat!!!

Látod Sütikém! Az igazi nyár még egy baráti csevegést is összehozott Neked!

Én "meg szépültem":D:D:D:D Végre rendben a fejem is...

Most a tanya következik....-nem a valós- aztán jöhet az este.....

Kellemes pihegést.... Tatus

19. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok,jó reggelt mindenkinek! Ma operába megyek, mert a doktor olyan szép töréseket mutatott, hogy nem tudtam ellenállni neki.
    Viszont most szteroidot szedek az asztmámra, így a fájdalmaim is kevesebbek. Ki kell használni ezt a ritka alkalmat
    Azért hoztam egy ki reggelit, hogy jól induljon a napotok. Délután jövök:Lujza

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  20. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

497 éve halt meg, 1519-ben Lucrezia Borgia, VI. Sándor pápa (Rodrigo Borgia) leánya.
    Lucrezia Borgia itáliai hercegnő, Rodrigo Borgia bíboros, a későbbi VI. Sándor pápa és szeretője egy már házas nő, Vannozza Cattanei lánya.
    A Borgiák a reneszánsz kor egyik leghírhedtebb családja volt, híresek voltak testi erejükről és bámulatos szellemi képességeikről csakúgy, mint erkölcstelenségükről. A későbbi krónikák Lucrezia nevét befeketítették, akárcsak családjának többi tagjáét. Számos vád - mint az apjával és testvérével folytatott vérfertőző viszony és két férjének rejtélyes halála - azonban megalapozatlannak bizonyult, jóllehet, a méregkeverő nevet nem mosták még le róla.
    Nem ismerni hiteles ábrázolását Lucrezia Borgiának, de a leírások alapján az Édes új stílus (dolce stil nuovo) jellegzetes donna angelicatájának felel meg: tipikus szőke hosszú haj, világos szemek, fehér bőr.
    Az apja kedvenc gyermeke (egyetlen lánya Vanozza di Cattaneitől), mégis a távolság mindig megmaradt közöttük.
    Lucrezia próbált kibújni az akkori nőknek előírt átlagos élet alól: olvasott, írt, tanult, kormányzott, a divatot eszközként használta, szeretőket tartott, a vallás pedig inkább időtöltés volt a számára, mint elhivatottság.
    Háromszor házasodott, mindhárom esetben apja és fivére terjeszkedő politikájának eszközeként.
    Sok legenda kering körülötte. Az egyik szerint volt egy gyűrűje, amelyet nap mint nap egy általa kitalált méregbe mártott és ezzel ölte meg férjeit és szeretőit.
    További legendák a vérfertőzés vádja és az, hogy orgiákon vett részt nézőként a pápai udvarban. E kép azonban minden bizonnyal Victor Hugo 1833-as drámájának és Gaetano Donizetti ebből készített Lucrezia Borgia című operájának tulajdonítható. Valójában semmi bizonyíték nincs arra, hogy Lucrezia bárkinek is ártott volna rövid élete során.
    1519-ben hunyt el vérmérgezésben, 10 nappal azután, hogy életet adott nyolcadik gyermekének. Ferrara népe őszintén megsiratta kedvelt uralkodónőjét. Halála után a történelem egyik legnegatívabban ábrázolt szereplőjévé vált és a végzet asszonya (femme fatale) klasszikus megtestesítőjeként emlékezett rá a világ.

Te aztán nem bírsz magaddal, utána remélem pihensz is...

Mega tp nap:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/mega-tp-nap.14061/

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.