Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Ágiiiiiii,
    juj, jaj na de Ágiii!Már nem keresem, csak a gondolataimban kerül elő mindig, hogy vajon hol a fészkes fenébe lehet.
    Ha menni kell engem sem zavarna a meleg, mondom most, mert a kutya nem hiv sehová sem.
    Lujza,
    csuda pofa vagy és ez a sok szervezés, amit be kellett dobni a siker érdekében.Amikor a lányod rájött, hogy érte történt minden mit mondott?

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]MosT jöttem ki a tus alól, de legszívesebben itt lennék [​IMG] a papa is jól érezné [​IMG] magát. Ági ! köszi a finomságot amit hoztál , de én sem jöttem üres kézzel. [​IMG] jó hideg egészségetekre!!!! Marika majd ha nem keresed, biztos meg lesz a szemüveg. Addig is hozta egyet kölcsön, míg a tiéd meg nem lesz.[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 26.6.16
  3. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Jókat kacarásztam Lujzi szervezésén, Marcsi keresgélésén, B. Ági történetén....

Biborka, Rozika, ti aztán kitartóak vagytok még a melegben is.

Marcsi! Bizony, bizony, 3/4 6-kor ért ide a rusnya fekete felhő és a zuhogó eső.... át is kellett variálni a kiránduló cuccokat.... (bár felesleges volt)

Nagyon jó időt "futottunk", mert 8-kor már a levendula földek mellett szemeztünk egy Kis Rókával... Megállt a réten, és figyelte ahogy az öcsém ide-oda tolat a parkoláshoz! De Minek???? Senki Nem volt..... Mint kiderűlt CSAK 10-től nyitnak!!!!

Na gondoltuk, hogy addig nézelődünk, kávézunk, eszünk pár falatot.......

SEMMI Nem volt Nyitva..... CSAK 10-kor! nyitnak!!!

Végre találtunk egy lángosos büfét, ahol kávéztunk...a RÉVnél... Itt a Balaton parti parkban megettük a szendvicseinket, sütit amit vittem, és iszogattunk a hűtőládából.....

Pár bolt negyed 10 körűl kezdett kipakolni, rakodni....

Itt vettünk pár apróságot levendula csokrot, illatosítót, névre szólóló finom krémet....

Úgy döntöttünk, hogy felsétálunk a templomhoz és megnézzük , Be sem jutottunk mert telt ház volt a mise miatt...

Na akkor már egyre melegebb volt, szomjasak is voltunk....sétáltunk a csodás házak között, a kirakódó helyek között...

Étterem, presszó ....rengeteg volt, DE ZÁRVA! 10-kor ???? nyitnak... Sok-sok turista, hazai, külföldi sok sok kis és nagyobb gyerekkel sorban pattant le a kapukról...

Az utca végén 1 presszó volt nyitva...de telt ház volt, udvarias kiszolgálás, házi csapolt sör...... Végre a fáradt, izzadt vendég itt olthatta szomját.

Döbbenetes élmény volt, hogy Nyári szezon van, Kiemelt Reklámozott Levendula fesztivál, ami abszulute idény jellegű, és semmi nem igazodott ehhez...

Mivel elmúlt 10 óra indultunk vissza a Levendula földre..... (éttermek még mindig kihaltak, egy lélek sem serte-pertél benne, pedig csodás kilátás nyílt mindegyikről a Balatonra)

Na végre a Helyszín....Egy falatnyi hely nem volt a parkolásra, a földeken gyerekek, felnőttek, idősek, fiatalok hajladoztak a tűző hőségben....

Döntöttünk..... A csomagtartóba volt már pár köteg levendula..... bár nem mi szedtünk...irány Füred.....

Itt végig sétáltunk a parton, hűsítettük is magunkat, elámultunk az "olcsó" ruha, cipő, kalap stb áraktól...kellően éhesen beültünk a Halászcsárdába....

Fantasztikus ebédet ettünk..... aztán az árnyékos ős fák lombjai alatt elsétáltunk Füred egyik legjobb cukrászdájába.. (elfelejtettem a nevét) Fagyiztunk..... Valóban finom.

Jókat nevetgéltünk, poénkodtunk..... Szuper nap volt...... a bosszúságot félre tettük.....

Egy kis dugós -baleset volt- út után.....értünk haza......

Még én is ittam finom sö;););)rt.... mert a pisztráng nagyon akart úszni :D:D:D:D:D

A Facén remélem megjelentek már a képek. Akit érdekel ott végig futhatja.

Csodálatos Tihany! Milyen jó lenne így megőrizni az utókornak..

Süti milyen volt az esti buli????

Kellemes drukkolást, jó pihenést.. Tatus

4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A hétalvó szent, László napja van ma. Időjósnap, figyelik is az időjárást. Muravidék népe azt tanácsolja: Jól figyeld meg László napját, Jó előre megjósolja az idő járását.

Ma van a határőrség napja I. László magyar király tiszteletére, aki megszervezte és megszilárdította a határvidék őrizetét.

442 éve halt meg, 1574-ben Giorgio Vasari itáliai építész, manierista festőművész, író.
    Fiatalon került Firenzébe, ahol Michelangelo és Andrea del Sarto tanítványa volt, de leginkább Raffaello és Michelangelo római falfestményeinek a másolásával képezte ki magát. Tanult rajzolni, festeni, és ötvösséget is. Firenzében nagyrészt a Medici-család szolgálatában állt.
    Michelangeloval közelebbi kapcsolatba került, festett képeket is a kartonjai szerint és az ő tanácsára építészeti tanulmányokat is folytatott.
    A Palazzo Vecchio udvarának, nagytermének és melléktermeinek nagy freskóképeiben főleg a Medici-család történetének egyes jeleneteit ábrázolta. Rómában, a Vatikán Sala regiáját a pápák történetéből vett festményekkel díszítette, a római Cancellaria nagy termének falaira pedig III. Pál pápa történetét festette.
    Jellemző módon, ha nem is éppen előnyösen mutatja be a Budapesten található két képe: A kánai menyegző és A három grácia.
    Mint építész, maradandót alkotott: az ő tervei szerint épült az Uffizi és az úgynevezett Vasari-folyosó Firenzében.
    Hírnevét főleg irodalmi munkásságának köszöneti. Az olasz művészek életrajzainak nagy gyűjteménye, amelyet Le vite de'piu ecellenti pittori, scultori ed architetti címmel 1550-ben Firenzében és második javított, bővített kiadásban 1568-ban kiadott (magyarul: A legkiválóbb festők, szobrászok és építészek élete; Magyar Helikon, hibái és hiányai dacára a művészeti irodalom mindmáig egyik legjelentősebb forrása. A munka több mint ezer oldal; felbecsülhetetlen forrása a művészettörténet-írásnak.
    A reneszánsz szót valószínűleg ő használta először.

Az éjjel megérkezett az enyhet adó eső, némi csihi-puhival.

Jutus! Tényleg nem volt valami jó szervezés ez a levendula fesztivál...

Utoljára szerkesztett: 27.6.16
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Köszi a beszámolót! Azért jó volt a kirándulás, az a lényeg. Sajnos, sok helyen vannak ilyen hibák. Nekem a tavaji kiránduláson volt egy érdekes eset, be álltunk a lányokkal a sorba, hogy iszunk egy kapuccínót, és meg kérdeztük, van-e dohányzó hely. Azt mondták, hogy nincs. Erre szépen mind ki jöttünk, és köszönjük, nem kérünk-kel át mentünk a másik kávézóhoz, ahol ki volt jelölve a dohányzásra fenntartott hely. Érdekes.....igaz, ez kicsit más, de mégis....
    Bulizni nem mentünk, mert indulás előtt ki tört a vihar...nem volt kedvem szép ázni, így maradtunk.

Hamar el ment a hétvége....hétfő van, legyen vidám, és nagyon kellemes a hét Mindenkinek!

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  6. stadler42

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Rozika köszi ismét a képet....

Mi végül is jól éreztük magunkat...... Eső helyett meleg és napsütés, és együtt voltunk a testvéremmel, sógornőmmel, és egy nagyon kedves 34 éve közös barátnőnkkel... Kell ennél jobb?

Sajnálom Süti, hogy az eső közbe szólt.....de biztos lesz más alkalom...

Erzsike! Igen szép megemlékezés Szent Lászlóról.... Mint volt Határőr évekig élvezhettem ennek az ünnepnek a hangulatát...

Na meg húszhatom a fülüket a László rokonainak és ismerőseimnek....

Szép napot mindenkinek...Jutus

8. kpe59

9. stadler42

[​IMG]Hali !
    Kezd már nagyon meleg lenni, de azért be ugrok Eszternek gratulálni a 100-szithez. Nagyon szép teljesítmény amihez a tűzijáték mellé már oklevél is jár, a galambom útra is kelt az oklevéllel. [​IMG]

Meg mindenkit meghívok fagyizni. [​IMG] [​IMG] Egészségetekre !!

10. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Eszter! Tiszta szívből Gratulálok én is a 100-as szinthez!!! Büszke vagyok, hogy ilyen szorgos csapat tagja lehetek..

Rozika! Köszi a fagyit....

Én még nem ebédeltem, de elteszem ebéd utánra.... A gulyás levesnek még kell pár perc, de a tejszínes fűszeres csirkemelles rakottas már kész.... na meg szintén csirkemelles bundás is kész. Holnap már csak rizst kell főznöm hozzá...

Itt felhős, szeles az idő. Hűlt is a levegő....kellemes az idő....

Most a lakásban van kicsit meleg, mert a sütő jól befűtött.....

Hali.... Jutus

11. hopi57

hopi57 Junior szaki

Üdvözlet mindenkinek!

mit szóltok az új vadaskerthez?
    az eventjét nagyon nehéz megcsinálnom, igen sok állatot kell leadnom.

Sikerült e már valakinek teljesiteni a vadaskert,ház eventjét,

Fatther és mimi kedveli ezt.
  12. kpe59

Nekem tetszik a vadaskert, mert eddig is sajnáltam a területet elfoglalni ólakkal.
    A feladatot csak akkor célszerű beadni, ha már van a fejlesztéshez legalább 6 db fúród.
    Addig nem fontos azt beadni, csak akkor ha szükséged van csillagra, tp-re vagy csp-re.
    Én még nem adtam be semmit, egyelőre nem is tervezem. Miután csak egy vadaskertem van, nem is lesz szükségem az összes tervrajzra. Elég lesz beadni először csak mindhárom sor ezüst ablakát. Akkor kapok négy tervrajzot, ami az első fejlesztéshez pont elég is.

Szezonmunkások akciós áron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szezonmunkások-akciós-áron.14059/

A baha nem ad felreppenőt.
    Gondűző teaházi csevegő

13. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Megint egy bosszantó helyzet. Miért nem ad a sziget felreppenőt?
    Niért nem jönnek a fúrók? Még egy reagálás sem érkezett erre az el baltázott dologra. Aztán, miért nem...na, mindegy.

Pocsék idő van, fúj a szél, hideg is van......
    Kellemes estét!

14. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Tudom, már késő van, de délelőtt belekeveredtünk egy 5 órás comcsonttörésbe (addig tartott, amíg szó szerint szilánkonként összeraktuk) Nagyon szép műtét volt, ámbár a gerincemnek nem ez a véleménye.
    Hát ezért nem voltam ma. Viszont hoztam néhány képet.
    A szülinapról:
    http://www.kepmegoszto.com/201606271811/5771503d4bfaf-20.html Ő is egy családtag, neki is szülinapja volt
    http://www.kepmegoszto.com/201606271811/5771503d3ec6c-6.html
    http://www.kepmegoszto.com/201606271822/577152d17376e-28.html
    Nünükéről:
    http://www.kepmegoszto.com/201606271841/5771571e1c5a5-n5.html (Minden úton vezetünk)
    http://www.kepmegoszto.com/201606272014/57716d02831c6-n20.html (lemostuk a mai nap porát)

És végül mégegy: Manó kutya talált egy cumit. Így jött be a szerzeményével
    http://www.kepmegoszto.com/201606271841/5771571e33a3d-n2.html

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Látod, én meg vágyom egy kis szélre/hidegre. :(
    Nünüke is, a kutya is cuki. :)
    Remélem, ki tudja a derekad pihenni. :inlove:

sutimami57 kedveli ezt.
  16. kpe59

Semmihez nincs késő, ilyen képekhez meg főleg nincs.
    Nálam a legutolsó viszi a pálmát...

17. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Lujzi! Nagyon jó képek!!!

Nincs felesleg a szemüvegből???

Látom lesz már segítséged a volánnál!

Jól néznek ki a torták! Gondolom egy morzsa sem maradt?

Ez az év képe! Kutyus Cumival!!!!:D:D:D:D

Én már kezdek megbarátkozni a Vadaskerttel.... Nem rossz...... de a fúrók hozzám sem találják az utat....:sleepy:

A feladatból nekem már csak az 5 milliós hiányzik.....de iszonyú mennyiséget kell beadni....a raktár készlet jóformán kiürülne..
    A 3 milliós is sokkoló volt.....

Gondolkodom, hogy bele fogjak-e??? Csökkentett területi termesztés, rengeteg repkedő! Kevesebb repkedő sem szokott megérkezni...nemhogy 3 földről!!!:wuerg:

Pedig szeretem a teát....;)

Rozika! Nagyon hálás vagyok, hogy áthozod a képeimet.......:inlove::inlove:

Kellemes nyugis éjszakát kívánok..... Jutus

18. András

András Kivételes tehetség

A Szerencse malomban sikerült valakinek jót kipörgetni?

Itt most nem tudom van-e valami újdonság, de elég gyenge a felhozatal.......kár pazarolnom a jegyeimet......

19. kpe59

Van újdonság a Kőmadár vityilló. [​IMG]
    Nekem jókat sikerült pörgetnem és meg lett az vityilló is.

20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek !! Végre nálunk is hűlt kicsit a levegő , így már elviselhető !! Eszter gratulálok a 100 szint eléréséhez , Erzsike neked a vityillóhoz . Igazán szerencsés vagy forgatás terén !! A kirándulásotokról készült fotók és a beszámolód is nagyon tetszett !! Jutus nektek is kellemes napotok volt a rossz szervezés ellenére is . Finomat ettetek . Lujza szuper családod van !! Lányodnak minden szépet és jót kívánok az életben !! Vigyázz magadra , mert ismét lerobbansz !! Nünüke nagyon cuki , de nálam is a Manóka a nyerő . Fúrót még Én sem láttam , remélem egyszer hozzám is megérkezik !!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.