Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Tudod, azt hogy néha esik, rendben, de hogy ennyit...Én is mindig aggódom a jég miatt, de szerencsére az nem volt.Szerencsétek volt, hogy nem a szabadban ért benneteket az eső.
    Jó lehetett a kirándulásost, az együttléten kivül nagyon szép helyen jártatok.Én most két darab fáról gondolkodm, majd meglátjuk még hétfőn.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Befutottam én is...
    A 34. Balaton átúszáson voltunk. A fiam indulóként, mi a lányommal szurkolóként.
    A fiamat Révfülöpön elkísértük a starthoz, aztán míg ő úszott, mi átmentünk autóval Balatonboglárra, hogy várjuk az érkezését. Szerencsésen meg is érkezett, teljesítve az 5.200 méteres távot. Nem kicsit vagyok büszke anyuka... [​IMG]

Míg én csavarogtam a hosszú növények tették a dolgukat, így már csak 8 db teafilter hiányzik a teljes event-ből. Az már csak reggel lesz meg, de nincs elkésve akkor sem.

Utoljára szerkesztett: 2.7.16
    sutimami57, bündihugi, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  3. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Erzsike,
    gratulálok a sportos fiadhoz.Nem semmi lehet átúszni a Balatont.Dagadjon csak a kebled ,büszke is lehetsz erre az edzett fiúra!!.[​IMG]

4. cicamama2

cicamama2 Utánpótlás-írogató

Nagyon szép napot és főleg hűvösebbet mint a héten volt. Erzsike én is gratulálok a fiadhoz minden elismerésem azoknak akik átúszták a Balatont.

sutimami57 kedveli ezt.
  5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok jó reggelt !

Nagyon kellemes idő van, olyan jól esik hogy egy kicsit lehűlt a levegő. Erzsike ! büszke lehetsz a fiadra, nem semmi a Balaton át úszása. Mindenkinek gratulálok akik be fejezték az eventet, vagy közzel állnak hozzá. Marika remélem elszállt a mérged, hogy meg áztatok. Sütike jó késszülődést a gyerekeid fogadására. Cicamama jó látni téged is, jöhetnél egy kicsit gyakrabban.

sutimami57 kedveli ezt.
  6. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Süti! Szép helyen jártatok! Zircre én is kiváncsi lennék ismét... Régen jártam ott..

Az event megvár..

Erzsike! Gratulálok a fiadhoz! Igazán büszke lehetsz rá!
    A mi családunkból az unoka bátyám ússza át minden évben a Balatont és minden évben körbe kerékpározzák a feleségével.... 69 évesek...

Marcsi! Ez az év valóban a "váratlanságról" szól... Hol, hideg van amikor tavasznak kéne lenni, vagy özövíz zudúl napokig a nyakunkba jéggel vegyítve, hogy károkat is okozzon, vagy rekkenő a hőség amit sokan nem bírnak.

Nincs közép út...

Az eventről Szlyák én már nem is "beszélek", de ha megnyugtat nálam sem jobb a helyzet...(korábban már írtam)

Ha ez a jó a játék készítőknek, hogy egyre több elégedetlen játékos legyen Áldásom rájuk.....

Süti! Akkor most megint nagy a sürgés-forgás nálad..?

Az új konyha maximálisan ki van használva......

Itt is hajnalban dörgött villámlott, és ömlött az eső.....

Már alig látszik, mert fel is száradt...

Megyek össze kapom magam, megyünk vásárolni pár dolgot.... Mennyivel jobb lenne, ha András már nyugis lenne? Akkor hét közben intéznénk ilyen dolgokat.

Néznünk kellene ajándékokat is. Szülinapra, névnapra, esküvőre...

Kellemes napot Jutus

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Szia Rozika,
    valóban a tegnapi mérgem elszállt, de ma reggel mire ébredek, hogy szakad az eső, fúúú a szél ménkű módon.Mire is gondolhattam, mint arra, hogy de jó hogy tegnap volta buli és nem ma.Igen ám, de vizért és újságért kellene menni, most akkor hogyan volt a nagy kérdés.Szerencsére mire megreggeliztünk, igaz nem a szabadban, hanem itt benn, addigra a vihar is elsöpört valamerre máshová.Megnyillott az út a vásárláshoz.
    Látod Rozika, egyik mérgem elszállt, de ott van a másik.
    Jutus,
    A váratlanság lehetne valami jó is,nem ez az össze vissza időjárás. Nincs mit tenni ezt kell elfogadni.Én még nem szólhatok semmit, de akik szabadságon vannak és közbeszól a kedvezőtlen idő, fúúúj de rossz lehet.
    Szegény András, ne öregitsed, úgy is olyan hamar elszaladnak az évek, aztán hipp és hopp, már ő is nyugis lesz.

Tudjátok, vidámság és derű.

Utoljára szerkesztett: 3.7.16
    mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  8. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Ne mérgelődjetek az időjárás miatt, nem érdemes. Amibe nincs beleszólásunk abba jobb, ha beletörődünk. Egyébként én örülök a hűvösebb időnek, mert tegnap biza úgy éreztem már hogy nem bírom tovább ezt az eszméletlen meleget.
    Ersike, Marika csak ámulok, bámulok azokon a kitartó embereken, akik át tudják úszni a Balatont.
    Hatalmas gratuláció nekik!!!!
    Ma én vagyok a konyhatündér. tegnapi leves, csirkepaprikás kajmadék tésztával. Desszertnek egy kis hideg puding......

-elzemari-, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  9. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép vasárnap délutánt kívánok mindenkinek !! Erzsike gratulálok a fiadnak , szép teljesítmény !! Én még úszni sem tudok !! Nagy nyögvenyelősen készen lettem a saját farmomon az eventel !! Egy kör nemesített hagymával sikerült befejezni ! Érdekes amikor befejeztem , rozmaringot ültettem , amikor már nem kellett a felröpi sokkal többet kaptam rá mint a szegfűre !! Az unokám farmján nem sikerült , de nem is kísérletezem tovább , teleraktam fákkal mind a két farmot , várom a piacozást !! Felénk is megérkezett a zivatar , dörgött villámlott , az előbb hagyta abba , most süt a nap , de fülledt párás a levegő . Nagyon nem szeretem !!

-elzemari-, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  10. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be rohantam gyorsan olvasni, mi is az újság. Erzsike! Gratulálok a fiadnak, és legyél is büszke!

Rohangálok, mint a pók a falon..:) :) Az idő pocsék, de már bele töródtem.

Event kész a nagy farmon, nem kérek filter, köszi szépen, barkácsot szeretnék. Igaz, már csak egy nap... a kicsin még kell vagy 90 darab.......Na, futok is tovább, szép délutánt!

-elzemari- kedveli ezt.
  11. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

1981-ben ezen a napon II. János Pál pápa egy bizottságot hoz létre, melynek célja, hogy behatóan megvizsgálja az idők folyamán “Galilei-ügyként” emlegetett per problémakörét. Az egyház azért ítélte el a természettudóst az 1633-ban, mert felfedezése, miszerint a Nap körül kering a Föld és nem fordítva, szöges ellentétben állt az akkoriban elfogadott geocentrikus elmélettel, azaz, hogy minden a Föld körül kering. A bizottság munkája 1992-ben Galileo rehabilitációjával végződik. 359 évvel Galilei tárgyalása után, a pápa sajnálkozását fejezte ki a Galileit ért hátrányok miatt, és megsemmisítette az inkvizíció elmarasztaló ítéletét.

129 éve, 1897-ben a bécsi Práterben üzembe helyezik a 65 méter magas Óriáskereket.
    A bécsi óriáskerék a Práter vidámpark bejáratánál található óriáskerék, az osztrák főváros egyik népszerű turistalátványossága és Leopoldstadt szimbóluma.
    A Riesenrad az egyik legrégebbi óriáskerék, melyet 1897-ben állítottak fel Ferenc József uralkodásának ötvenedik évfordulójára, és még azóta is működik. Építője, Walter Basset több nagyvárosban is épített már hasonló kereket, mint például Chicago, London vagy Párizs. A kerék 64,75 méter magas, átmérője 61 méter.
    1916-ban már az engedélyt is kiadták az óriáskerék lebontására, azonban pénzhiány miatt arra nem került sor. 1944-ben a kerék leégett. Eredetileg harminc gondolája volt, azonban a második világháború idején sok közülük megsérült, és renoválása során már csak tizenötöt helyeztek vissza. 1947 óta működik ismét. 1997-ben és 1999-ben teljesen átfestették, 2002-ben újabb gondolák kerültek vissza a kerékre, és arany és ezüst színű éjjeli díszkivilágítást is kapott.

Mindenkinek köszönöm a fiam nevében a gratulációkat!

Én is így gondoltam eddig is, de ennyire közeli beszámoló után még jobban felnézek rájuk...

Valóban a kitartáson van itt a hangsúly.
    Azt mondta a fiam, hogy mikor másfél óra úszás után szembesült azzal, hogy ahonnan indult, az nem nagyon akar távolodni, ahova érkezni akar, az meg nem nagyon akar közeledni, akkor kellett fejben összeszedni magát. Fizikailag nem olyan kimerítő.

12. -elzemari-

Akartam is kérdezni, hogy vajon miképpen élte meg ezt a nem kis teljesitményt?

sutimami57 kedveli ezt.
  13. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

:D:DBiborka! Én is így jártam! Lemondtam a befejezésről....és vásárlás elött csak spárgát ültettem....és sokkal több repkedő jött mint a hagymából rozsból..... bár pár darabot kellett vennem...de kész vagyok...NAAGYON untam, hogy csak kínlódtam és rágtam a köröm azért ami ne az én hibám...

Marcsi! Milyen igazad van..... Akik kötve vannak a szabihoz, és kifogják a rossz időt...milyen dühítő lehet.... Annak idején engem is bosszantott....

Andrást én nem sürgetem, de Ő már kezdi vágni a centit....

Szerencsére nem voltak sokan Ausenben.....csak a pénztárnál 4 pénztár volt nyitva....... Azok is nyugdíjasok....

Egy férfi meg is kérdezte, hogy miért nem nyitnak ki még pár pénztárat?

A hölgy közölte, hogy "Önök szavazták meg, hogy nyitva legyünk vasárnap is"...és kevés a munka erő.... nekik is kell a pihenő nap"...

Az áru készlet: barna felvágott, fényesen csillogó húsok, fonnyadt zöldségek, vagy üres tárolók.....

Na ennyi...

Remélem mindenkinek használt ez az enyhülés?

További szép estét...... Tatus

északifény és sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Abban biztos voltam, hogy feladni nem fogja, ha csak valami olyan nem jön közbe, ami miatt muszáj.
    Nagyon örül neki, hogy megcsinálta ezt az úszást. Azt mondja, ha valaki fejben eldöntötte, hogy meg akarja csinálni, akkor annak menni is fog...

sutimami57 kedveli ezt.
  15. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok!

Erzsike, én is fejet hajtok a fiad teljesítménye előtt!
    Nagyon ügyes volt! Nem könnyű, tudom, mert egyik éven az én Péter fiam is átúszta.
    Bizony, ő is azt mondta, fejben dőlt el...
    Képzeljétek, szombaton volt nyílt nap a Jurrasic Parkban !
    Meghívtam a Hugiékat, hogy ők is lássák, miről mesélek néha!
    Remélem, jön majd, és beszámol nektek az élményekről!
    Örülök, hogy jól vagytok, és az eventet majdnem mindenki befejezte már!
    Nekem is sikerült!
    Legyen szép az estétek, és vigyázzatok magatokra!

Fatther, sutimami57, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Szia Ági,
    kiváncsian várjuk a beszámolót.

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Na pont ezért a kitartásért, de a fizikai tettért is minden tiszteletem az övé - és a hasonlóké. :)
    Jó éjt kedves, nyugodt Nyugisok! :)

Fatther, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Szép csendes a reggel,a magas hőmérséklet szerencsére kicsit tova tünt.Egy levél sem rezdül az ágakon.A gazdaságban a fákon fürtökben lógnak a gyümölcsök, várva, hogy majd a szorgos kezek megszabaditják őket az érett termétől.Ám a dolgozók csak két órára vannak munkába invitálva, addig még érés idó van.Szerencsére tegnap este parancsba lett adva, hogy még véletlenül sem lehet semmit a fákról leszedni, igy aztán most reggel csak a szemnek mindent, semmit a kéznek.

Szabó Lőrinc:Reggel

Szokatlanul nyugalmas most a reggel;
    az úton csak vigyázva járhatunk, mert
    a hajnali eső arany csigákat
    vert le a fákról. Tisztább vonalakban
    sorakoznak fel a távoli dombok
    és mikor a lassan melegedő föld
    a hajnal könnyét már visszalehellte:
    oly friss a szín, üveglelkünkön át oly
    zenében úszik minden, mit a szem lát,
    hogy e forró és nedves ragyogásban
    levedlik rólunk az ember magánya
    s nem is magunkat, nem idegeinket
    érezzük zsongani: oly mély gyönyörré
    sürűsödik az élet, hogy ilyenkor
    hajam az erdő ruganyos hajával
    összefolyik, karom ölelve nő a
    kék láthatárba, mellem eke vérzi,
    hangom a szél dala és az örök Nap
    az én szemeimből nevet a földre.

Legyen derűs és vidám a napotok.

19. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok! Marika! nagyon szép verset hoztál, kszönöm.
    Ma reggel egy gyors opera, aztán jövök is haza. Az eventet az utolsó pillanatban befejeztem.
    Legyen szép napotok: Lujza

20. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép jó reggelt !

Kellemes hűvösre ébredtem jöttem a gazdaságba befelé, de gyorsan észbe kaptam nem szabad aratni. Így gyorsan kijöttem a munkásokat meg vissza küldtem had pihenjenek még. Mivel most kávézok, [​IMG] nektek is hoztam belőle[​IMG]egészségetekre.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.