Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok! Mire ideértem, már nem is reggel van. :)
    Rozika, köszi a kávét, rám fért.

Köszi a szépséget! Persze hogy learattam a fákat, pedig.... [​IMG]

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok!
    Remélem, jó idő lesz ma. Tegnap fáztam.
    Nagyon jó volt a hétvége, bár kissé el fáradtam, az utóbbi napokban csak a rohanás, meg a sok meló volt. Este majdnem éjfél volt, mire el mosogattam az utolsó adagot, de jól tettem. Minden szuper volt, indulhat a hét. Ma pihenőnap, mosógépet akarom indítani, mert rengeteg ruha van...honnan is, mikor mindig mosok, nem értem..:D

Én bizony szépen mindent le arattam, igaz, csak a szigeten vannak fák jobban, de legalább az ajándékokat nem küldtem el.

Éjfél után még a farmokat is le szedtem, a kis farmon még 10 darab röpi hiányzott, és a végére lett 11 darab. Nagyon meg könnyebbültem, hogy vége........
    Nagyon kellemes, vidám napot, szép hetet kívánok!

-elzemari- és mimi kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

171 éve született, 1845-ben Szinyei Merse Pál magyar festőművész.
    Szinyei Merse Pál nemzeti érzelmű nemesi családból származott, amelynek körében nemzedékek óta megszokott volt az irodalom, a zene és a képzőművészet művelése. A család 700 éves múlttal rendelkezik, de vagyona a 19. századra megcsappan, ám nem annyira, hogy a művésznek valaha is megélhetési gondjai lettek volna.
    Édesapja támogatta fia művészi ambícióit, édesanyja pedig irodalom- és zenekedvelő asszony volt.
    Szinyei a gimnazista évei alatt kezdett komolyabban a festéssel foglalkozni, első tanítója a nagyváradi Mezey Lajos volt, aki mellett több jól sikerült képet készített.
    1864-ben beiratkozik a müncheni Képzőművészeti Akadémiára, ahol egy év után Hermann Anschütz osztályába kerül, majd Wagner Sándornál tanul festeni.
    Az iskolát otthagyva többet dolgozott, mint azelőtt. Első önálló képét műterme ablakából festette; a kép az Esthajnalcsillag címet kapta. Az önálló festő élet nem tart sokáig, hazahívják, mert apja betegeskedik, és Szinyeinek kell vinnie a birtok ügyeit (1869 novembere és 1870 áprilisa közt). Csak 1870 tavaszán tér vissza Münchenbe. Önálló mesterként, piacra dolgozik, van megrendelése, így megélhetése biztosított. Ennek a korszakának legismertebb képe a Szerelmespár.
    1872-ben ismerkedett meg unokatestvére, Gundelfinger Gyula, tájképfestő baráti körével, és gyakran jártak együtt kirándulni. Ennek a társaságnak volt a tagja újlublói Probstner Zsófia, akit később feleségül vett.
    Egy időre Arnöld Böcklin műteremszomszédja lett, akivel szoros szakmai és baráti kapcsolatot alakított ki. 1873-ban készítette el egyik legismertebb képét, a Majálist. A képpel zárul Szinyei első festői korszaka.
    A gazdasági ügyek lefoglalták és szinte teljesen elfordult a festéstől. Egyre ritkábban festett. Kivételek azonban akadtak, egy őszi vadászat ihletet adott neki és megfestette a Tourbillon című képet. Firenzébe szeretett volna utazni feleségével, de asszony gyermeket várt és a betegeskedő nagyapa szerette volna látni első unokáját. Felségével boldog házasságban élt. Jernyén töltött idő alatt kezdett hozzá pályájának második legsikerültebb darabjához, a Lila ruhás nőhöz, amelynek modellje felesége volt. Közben a családban sorozatos tragédiák történnek; meghalt a festő édesapja, nővére, és két gyermeke. A nyomott kedélyű Szinyei három éven keresztül nem festett semmit.
    1905-ben került sor első önálló kiállítására a Nemzeti Szalonban (Modern magyar művészek). A kiállításon 89 munkáját mutatták be.
    Az idős mester még megélhette élete legnagyobb kitüntetését, amikor is 1914-ben a Szépművészeti Múzeum felállította a Szinyei termet. 1920-ban érte a halál Jernyén.

Amit lehetett learattam, a fákat meghagytam a két órás kezdésre.
    Majd meglátom, hogy mennyi felreppenőt adnak, de gyanítom, hogy nem annyit, hogy érdemes lenne kint tartani őket.
    Raktárkészlet van bőven, hogy mindent ki tudjak váltani, ettől függetlenül elsőre csak válogatok a vegyes ablakból és a fákból is csak 1-1 db-ot veszek. Aztán majd döntök, hogyan tovább.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  4. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Szép napot!
    Új hét,új lendület-szokták mondani..Bár valahogy a lendületet még nem érzem.
    Kpe,gratulálok a fiadnak,nagyon szép teljesítmény!!!
    Lujza,csak óvatosan az operával ilyen melegben!
    Rozimama,köszönöm a kávét-nagyon kellett és jól esett!
    Mari,szép verset hoztál.nem ismertem.Mi ujság a kertben?Gondolom a virágaid nagyon szépek már....
    Mimi,ne aggódj-én is learattam reggel.Mire leesett a tantusz már késő volt.......

A farmon csendes termelés zajlik.A hőn áhított 100-as szint egyre közelebb van,talán még egy hét.Ja,és fussatok a moziba-új filmet vetítenek!
    Kellemes napot!

5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ááá még az ajándékokat is elküldtem a reggeli aratáskor. Most esett le a tantusz, hogy azt se kellett volna.

Én is azért jöttem, hogy hozzak nektek [​IMG]

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  6. hopi57

hopi57 Junior szaki

üdv,
    gondom van,
    most lett készen egy aratásom, meg lenne paszulyfám, ha gyorsabban őrölné a tealevelet és a filter, mit csináljak, nem lesz ,eg 14 óráig a leadandó teám.
    ideges lettem nagyon.
    rettenetes rövid volt ez az event megint csalódtam. hopi57

7. hopi57

hopi57 Junior szaki

nem lehet valamivel gyorsítani a malom őrölését? nagyon fontos,
    az 1 óra alatt nem tudom leőrülni a teákat , pedig meg van mindenem már a felhősorhoz.
    csak azt kellene megszereznem.

Kedves Farmerama segítsenek már kérem, legalább meghosszabbithatnák még a mai eventet.
    SOS.:cry::cry::cry:

8. mimi

mimi Fórum elő legendája

Kedves hopi57!
    Sajnos az eventek fix idejűek, a világon mindenhol ennyi ideig lehet beadni.
    Segítségre van szükséged? A segítségkérő topikokban szakszerű és gyors válaszokat kapsz.
    Itt: https://board-hu.farmerama.com/index.php#segitseg.275
    Ha egymás után írsz, jó, ha a "szerkesztés" gombra kattintva írod meg a további gondolatodat. :)

9. kpe59

Meg van az első adag felreppenő, ami eldöntötte, hogy gyökerestől szedem ki a kirakott fáimat... [​IMG]
    Miért is...???
    948 db fa volt kint a farmon, ez adott 116 db csodagyümölcsöt. Területenként ez átlag 23 felreppenő.
    Ennek a csp étéke 46.400 csp.
    Ez azonos 273 db juharszirup csp értékével, amit 69 db juharfa aratásából megkapok.
    Kérdezem én, hogy akkor minek foglalja a helyet a többi 879 db fa a farmon...???!!!
    Megyek szépen és visszarendezem a farmot, úgy ahogy nekem megfelel és egy percet sem foglalkozom a felreppenőkkel.

----------------------------------------------------------------------
    Az első körben kiváltottam mindent (64 érme), aztán még egyszer a négy új fát (40 érme). Részemről ennyi volt az event, nem nagyon raboltam le a pajtámat, nekem ennyi új fa elég lesz.

Utoljára szerkesztett: 4.7.16
  10. szlyák

szlyák Törekvő

============================

üdv.
    én is már leadtam szinte mind az összes fa db számot, kiváltottam a 4 db új fát: tamariszkusz fa, barátcserje, galagonya,selyemakác fa,
    ki is raktam a farmra,
    majd a többi választék is elfogyott, aratógép, kerekkerék pirossal áthúzva.

==============
    van e még lehetőség többféle ajándékra?

én ma reggel minden fámat leszedtem ez az event elindulása előtt, így csak 1 db csodagyümölcsöm lett.

holnap megint lesz újabb termésem.
    ============================

most akkor ennek az eventnek ezzel vége is van?

nem tesznek fel újabb ajándékokat?
    sok,sok fám van.
    jó fatermés leadást mindenkinek szlyák

11. pjotrovov

Gratulálok!!!!
    Jelentem én is kiváltottam mindent,a fákat többször is.Tetszett ez az event.....Mondjuk,jobban tetszett volna,ha az AB-t a végtelenségig ki lehetett volna váltani xD Álom,álom édes álom-álomkép................

12. kpe59

Az új fákat annyiszor váltod ki, ahányszor akarod, a vegyesből mindent csak egyszer.
    Ha szeretnél az új fákból többet, akkor folytathatod a fatermések bedobálását az érmékért.

13. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szia a Sütike,
    látod te legalább az ajándékokat nem küldted el, nem úgy mint én.Bizony reggel szélnek eresztettem mind a hét ajándékot és most ocsúdtam fel, amikor ez én első csodagyömölcsöm megérkezett.Itt is kérem az elnézéseteket, akinek szoktam küldeni, holnap természetesen pótolom.

14. kpe59

Azt én is el tudtam volna viselni...

Kérhetek helyette inkább barkácsot? [​IMG]

15. -elzemari-

Igen természetesen, olvastam a rámolásodat!Remélem nem vétem el!!!

16. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Halihóóó...nekem is jobban tetszett volna az AB ismétlése, de így is tetszik. Rendesen be pakoltam az árusokat, begyűjtöttem egy adag fát, kipakoltam a vegyes ablakot, ezzel aztán én is be fejeztem.....:) :) Tetszett. :)
    :D Én is inkább barkácsot szeretnék..:) :) Igaz, a nagy farmon csak pár fa van kirakva, nem is terveztem a csodagyümölcsre. A kicsin csak fák vannak, ott is a 100 körül lett. Be is fejeztem a gyömölcsös eventet. :) :)

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Sütike,
    neked is barkácsot fog vinni a posta.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én nehezen szedek le bármit, ami félig kész, így ezek a fák is megvárják, míg megérik rajtuk a gyümölcs. ;)
    Utána én is visszaállítom a farmot. A gangon láttam képeket, azokat az állatokat is kirakom, szerintem nem véletlenül ülnek a repülőben. No meg azt is olvastam, hogy legközelebb meg az ólakból jön a felröpi. [​IMG]
    Nektek is nyugodt éjszakát, jó pihenést kívánok!

19. -elzemari-

Mimi,
    akkor elballagok és kinézek a gangra, hogy megnézzem azokat az állatokat én is.Jó pihenést neked is.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  20. pjotrovov

Jó estét!
    Még egy adag fát kiváltottam,biztos ami biztos alapon.Elfér a raktárban.....A többi juharsziruppal kisétáltam a piacra és kiabálom:Itt van a friss juharszirup!!!!Tessék csak tessék!Olcsón adom!!!!!-Viszik is mint a cukrot:)
    Mari,neked mi repüljön holnap????

sutimami57, -elzemari- és mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.