Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Megnéztem az ólkeresőt, aztán megállapítottam hogy az összes 1 FA-ért nem sokat adnak.De végül is nyudíjas vayok, ráérek... Majd meglesz mindenem:p

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Nekem a mozizásból van egy kevés aranyam, de eszemben sincs mindet elhasználni. Csak módjával...

3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Itt ülök a ládán igaz szép mives, de a szomorúságom az nem mives.Ma jöttek volna a barátaim hozzám ám sajnos az idő az elmosta a találkozót.Igaz most a képembe nevet már a napocska, de ez mit sem javit a hangulatomon.Reggel olyan nagyon sötét volt , mert az esőfelhő teljesen betakarta az eget, s az eső is elkezdett szakadni.Igy aztán elmaradt a találka.

Olvasom a soron következő eventet a Nyári roncsfeltárást.Hááát,én is elkezdem aztán majd kiderül, hogy világosodik e a sok hinár között megtalálom e az aranykulcsocskámat.
    Az Ólkeresés az nem izgatott fel nagyon, mert ismerve a szerencsémet.Húúú de negativ vagyok, köszönhető a mai elmosott találkának.

4. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Kedves Mimi, ez így van rendjén! :) Ha meleg van, én élvezem nagyon, ha hűvös, akkor Ti érzitek jól magatokat. Pillanatnyilag fel vettem a melegítőt, és be csuktam az ablakot....
    Szia, Jutus! Valamit csinált a papesz a padláson, de tető javításra még nem került sor. A jég mindent el vert, ma tele raktam a kukát a szilvával, amit le vert. A Somlót is teljesen letarolta a jég.
    Nem sok meleg nyári nap volt eddig, de mivel az udvaron is dolgoznom kell, van egy kis színem. Nagyon nem szoktam le barnulni, de nem szirénázom..:) :)

Fúró ügyben inkább nem mondok semmit, mert az nem lenne nyomdafestéket bíró. Természetesen nincs, vagyis, két farmon az az egy, ami az elején be talált. Szuperul be lett állítva a véletlenre, úgy, hogy véletlenül se jöjjön, ez legalább működik. Nem erősíti a játék kedvemet, az biztos. Talán a 100-as szint körül tudok fejleszteni, hála érte........

Biztosan aranyos, sajnos, nem tudtam meg nézni. :(

Köszi a híreket! Nagyon zavarosnak tűnik ez a kutatós event. Nem lehet tudni, mennyi gaz kell, mennyi kukac, így aztán csak az általad jelzett taktika jöhet számításba..valami lesz.

Az ólakból veszek párat, biztosan, mert vannak olyanok, amit szeretnék. Remélem, egy kettő csak sikerül, de már csak utólag örülök. Előre többet soha.

Marika! Sajnálom, hogy szomorkás vagy, meg is értem, én is oda vagyok, ha valami nem jön össze...pláne, hogy az idő miatt.
    Holnapra biztosan jobb kedved lesz, ülünk a ládára, aztán várjuk a jó szerencsét! :)
    Csak súgom ám, de játékilag a fúró projekt óta én is negatív vagyok. Akkora csalódás ért, hogy jobb, ha nem részletezem.

Ma egész nap futottam, mint a bolond......aztán már ez is lesz a héten......hogy is lehetne másképpen? De legalább nem áztam meg, és mindent el intéztem. :) Ma már csak pihenek..:) :)

-elzemari- és mimi kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Unokámmal Jégkorszakot néztem, így igen mosolyos vagyok. :)
    Jó éjt nektek!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Halihó.
    Sütike,
    képzeld, most néztem meg a pajtámat és mit látok a polcon, ott lóg egy szép fúrógép.Hogy aztán mikor került oda nem tudom, de nagyon egy csinos jószág.Ha már egy van, akkor lesz majd több is.
    Most hogy kinéztem, a csudába, olyan sötét felhők jönnek már újra felénk.Olyan szép nyugodt volt az egész nap, hogy reggel esett és az én találkámat elmosta.Azóta egész jó idő kerekedett.Most ebből a felhőből mi fog kijönni???

Mimi,
    de jó volt nektek.3D-ben láttátok?

7. kpe59

8. sutimami57

Sziasztok! Marika, gratulálok a fúróhoz! Nekem már az eleje óta van egy, de több nem lesz.

Ez az event nem tetszik. Megint horror növények, iszonyat sok felreppenő, meg a túlbonyolítás. Az esőerdő miért maradt ki ennyi gaz termeléshez, azt sem értem. El kezdem, de abszolút minimális tervvel, csak a nagy farmon.
    Köszi a hírt! Nekem nem mond semmit, eddig is jó volt, ahogy volt. Ami nem jó, az meg marad.
    Na, megyek is aludni, jó éjszakát, szép álmokat!

-elzemari- és mimi kedveli ezt.
  9. hopi57

hopi57 Junior szaki

[​IMG][/URL][/IMG]
    =======================

puszilok mindenkit.
    itt Borsodban, Miskolc környékén vagyok, unokázok, tegnap iszonyú vihar volt, du. 3-kor kezdődött, jégeső,szél, sok kárt okozott, csütörtökön egész nap hideg volt, és esett az eső. Unokám is fázott, de azért hintázni és sétálni igen szeret.

bizony elromlott a nagy kánikula, most nincs már.
    szél,huzat csapkodja az ajtót, ablakokat.
    Marika mama, hopi57
    Liliána unokám csókol mindenkit a farmon, tetszik neki a sokféle állat és a hangjuk.
    De ő miatta itt csak éjfélkor lehet farmoznom.

[​IMG]Liliána kertészkedik ,locsol

:inlove::inlove::inlove:

Utoljára szerkesztett: 14.7.16
    sutimami57 kedveli ezt.
  10. hopi57

hopi57 Junior szaki

[​IMG][/URL][/IMG] [​IMG]Liliána unokám locsolkodik

11. sutimami57

Sziasztok! Nagyon aranyos, ügyes kislány! :) :) A vihar itt is kemény volt, talán már nem jön vissza, remélem. Hűvös idő van. Kellemes unokázást! :)

Mindenkinek szép napot, jó hétvégét kívánok!

hopi57, -elzemari- és mimi kedveli ezt.
  12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt! Remélem, mindenki jól aludt. :)
    Még holnapra is sok esőt ír a kedvenc jósom.
    Nem 3D-ben, mert akikkel mentünk, azoknál volt egy érzékeny 5 éves fiú. Meg hát olcsóbb is volt. De 2D is elég volt.
    A fúróhoz gratulálok. Én is néha benézek a pajtába, hátha találok egyet. Még az se baj, ha a sarokban van. Eddig még nem találtam.

Erzsike, köszi, megyek is olvasni.

13. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Ilyen kora reggel milyen sokan itt vagytok! Én sem aludtam valami jól....A szélvihar úgy rázta a redőnyöket, mintha hurrikán vonult volna erre... (Tv-ben mondták, hogy 128 km széllökések voltak)

Süti! Fúró sehol, a pajtában..... pedig napok óta ólak, tenyészetek, fák tömkelege van kint.... és hosszukat is ültetek, mert ritkán jutok be.

Ja, ja! Úgy gondoltam a barnaságot, hogy a kertben szeded össze! Én is az utóbbi 14 évben "megdolgoztam" érte... ;):) Most ez az erkélyre korlátozódik, szenvedély élvezete közben....meg a jövés-menés közben...;)

Lesz vagy 101 szint is mire a 1 fúró berepül a pajtába.:D:D

Lujzi! Csuda aranyos a kutyus kép....Ügyes a vejed.

Marcsi! Ne mérgelődj... a jövő hétre már visszatér a napsütés....

Mimi! Remélem, most magadba szívsz egy kis hűs levegőt? Tartalékold a melegebb napokra....;););)

A tanyai utat, elmossa az idő megint.... Még szerencse, hogy van lent segítség, és így nem megy tönkre semmi...legalábbis ami megmaradt.....ültetés után...... (a borsó -másod vetés) elég satnya, zöldségek sem remekelnek idén, talán a paprika, paradicsom, cukkini nem hoz szégyent a fejünkre.... Évi (segítő társ) gondos keze hozzon azért némi sikert!

Hopi! Szép kislány és ügyes is! Látod még segítséged is van mind 2 farmon! (valós-Farmerás)

Nekem is élvezik a pót unokák amikor farozok...Még szerencsét is hoznak, amikor lufit kell pukkasztani, célba lőni, vagy a cirkuszba püfölni kell....:D:D:D:D

Nem tudjátok Túrbó malom vásár mikor lesz?????:(:( Sajnos nem figyeltem eléggé és már egy hete nyögve nyelősen termelek a malomba.........:sleepy::sleepy::sleepy:

Tegnap este cseverésztem (ünk) a fiúnkkal.... Élvezi az új 19 méter hosszú darus kamion vezetést.....
    (és még +4 métert lehet növelni)

Tett fel képeket és videót róla. Olyan komoly a műszerfala mint egy repülőé.....

Event , Vásár..... A vásár izgat egy kicsit, mert van pár állat még a régiek közül is amiből egy darab sincs, vagy csak 1 van....de túl sok arany kell megint hozzá...

Már 5 aranyfával se lehetne annyit termelni, hogy mindenre elég legyen...:oops::oops::(>:(

Na én balra el........... kezdődik a péntek........ :p:p;););)Jutus

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jutus, ha teheted, élvezd a nem túl meleg napot. Én meg éjszaka jól kialszom magam. :) Lesz melegem is, mert megint vonatozni kell, viszem haza a csajszit.

15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Kánikula napja van. A kánikula kifejezést manapság már elsősorban az erős, fülledt melegre használjuk, pedig eredetileg nem is a hőmérséklettel, hanem a naptárral kapcsolatos jelentéssel bírt. Az ókorban római csillagászok megfigyelték ugyanis, hogy a Nagy Kutya csillagkép legfényesebb csillaga a nyár közepén (július második felében) egyszerre kel a nappal. Ez a csillag a Sirius, melyet neveznek Suthisnak, Kutyacsillagnak és Caniculának (kiskutya) is. Az ókori csillagászok úgy vélték, hogy a Sirius okozza a nagy nyári hőséget.

A mai nap 2000 óta a bíróságok napja Magyarországon (1869-ben ezen a napon hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvényt).

217 éve, 1799-ben megtalálják a Rosette-i követ, amely az egyiptomi hieroglifák megfejtésének alapjául szolgált.
    A rosette-i kő egy sötét gránitdarab (néha helytelenül bazaltként említik), amely egy ősi szöveg három fordítását nyújtja a mai kutatóknak: egyiptomi démotikus írással, görög nyelven és egyiptomi hieroglifákkal. Mivel a görög nyelv jól ismert, e kő volt a kulcs 1822-ben Jean-François Champollion és 1823-ban Thomas Young számára a hieroglifák megfejtéséhez.
    V. Ptolemaiosz Kr. e. 196-ban kelt rendelete olvasható a kövön. A rendelet különféle kivetendő adókról, a templomokban felállítandó szobrokról rendelkezik, valamint arról, hogy a rendelet három nyelven adandó ki: az „istenek szavaival”, azaz hieroglifákkal, a nép nyelvén (démotikus írással) és ión (görög) nyelven.
    A követ Pierre-François Bouchard francia kapitány fedezte fel Egyiptom Rosette (ma Rashid) nevű kikötővárosában 1799. július 15-én.
    Napoléon Bonaparte tábornok egyiptomi hadjáratát számos tudós is kísérte. Miután 1798-ban megalapította az Egyiptomi Intézetet Kairóban, mintegy ötvenen tagjai lettek. Bouchard a Rosette melletti Fort Julien építési munkálatait vezette, amikor e fekete kőre lelt. Azonnal megértette a jelentőségét, és bemutatta Abdallah Jacques de Menou tábornoknak, aki elrendelte a kőnek az intézetbe való szállítását, ami 1799 augusztusában meg is történt.
    A követ 1802 óta a londoni British Museum őrzi.

Fúró csak a raktárházak aratásakor jöhet, a barkács cuccok közt nincs...

Turbómalom akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/túrbómalom-akció.14150/

Utoljára szerkesztett: 15.7.16
    sutimami57, mimi és franyo121 kedveli ezt.
  16. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Köszi Erzsike!!! Ezt még nem láttam........ Már furcsa, hogy sokáig termel tápot a malmom....:)

17. kpe59

Hoztam az idézetet a raktárház leírásából:

"Fúrógép

Fúrógépet a raktárházak (vadaskert, manufaktúra, füvészkert) aratásakor kaphatunk - tehát egy különleges szerszámról beszélünk, egyedi beszerzési lehetőséggel."

18. -elzemari-

Sziasztok,
    befutottam én is a nagy világból.Felénk ma szerencsére szép napsütötte az idő, a Szél úrfi az játszadozik a fák leveleivel.Csűri csavarja az ágakat , igy aztán a levelek is bólogatnak jobbra és balra is.A meleg az kicsit szünetelteti magát és a hűvöskés idő a jellemző.
    Erzsike,
    igy aztán igaz, hogy a július közepe van de a kánikula az még várat magára.
    A kapát a vállamra kaptam és a gazdaságban megágyaztam a Hajdina palántáknak,igaz a nassolni valókat elfelejtettem megenni, hogy gyorsabb érést tudtam volna elérni.Még igy is az első vetés beérett és a másod vetést inditottam útjára.Hogy miként fogom ezt az eventet csinálni, még gőzöm sincs, egyenlőre vetek és aratok, aztán majd meglátjuk, hogy mit tudok majd bóklászni a hinárosban.
    Sütike,
    ne add fel, jön majd az a fúró, csak az időt kell kivárni.Méghogy nem lesz több, dehogynem, még majd sok is lesz meglátod, a kérdés már csak az, hogy mikor.
    Mimi,
    a mozi az igy is jó meg úgy is.Nem is tudtam, hogy van 2D-s is, csak a reklámból vettem , hogy háromdés.Ha a csajszit viszed haza, nem légkondis vonattal mentek?Nem is mondtad, örült a táskának amit megtalált, a kedvére valót?
    Marikamama,
    nagyon aranyos a kisunokád.Van ott már segitséged.
    Jutus,
    minden vágyad igy teljesüljön, mint a turbó malom.A tanya meg megvár, igaz a jó levegő, a kis kapirgálás az biztosan hiányzik, de még meg is unhatod, legalább is, ha az idén lesz majd nyár.

Menek, mert hallom a hajdina meg beérett.

19. András

András Kivételes tehetség

Ja, ja! Erzsike! Tudom, hogy azokból várhatom, de a bevezetése óta ki van téve és a gazdakörben is már csak 1 ablakom hiányzik.....még sincs egy fia darab sem.. Jutusnál sem....

De az Európai borzam sem lesz...... na ez van......akkor a feladatot továbbra is halasztom....

Így van Marcsi...a feladat lent is megvár.... bár a gaz mindig nő! Hőségben, hidegben, esőben.....jégben...:):(

Egy kicsit izgatott vagyok, mert egy új fajta sütit készítek.... már a hűtőben van.. Lehet, hogy csak holnap kerűl rá a narancs zselé, és a málna díszítés...

Itt is sütöget a nap, de erősen fúj a szél.....

Kellemes hét végét !

20. -elzemari-

Jutus,
    ha veszel ólakat, akkor van esélyed arra, hogy legyen Európai borz neked is.Majd holnap elmeséled hogy sikerült az új süti?Biztosan nagyon finom lesz!!Kellemes hétvégét neked is.

20:42

Vajon merre járhattok, csak nem a hinárban keresgélitek az aranykulcsokat?

Utoljára szerkesztett: 15.7.16
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.