Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot kívánok mindenkinek.

Ha már kukac, legyen "kövér" (ha-val nem kezdünk mondatot ??)

Kukacok a sivatagban
    Három kukac megy libasorban a sivatagban.
    Megszólal az első:
    - Előttem a sivatag, hátam mögött két kukac.
    Megszólal a második:
    - Előttem egy kukac, mögöttem egy kukac.
    Megszólal a harmadik:
    - Előttem két kukac, mögöttem is két kukac.
    Hogyan lehetséges ez?
    Megfejtés: a harmadik kukac egy kicsit hazudós.

Gratulálok azoknak, akik már befejezték, a többieknek "kukacra fel".

2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Gratulálok Ági, én egész jól elvagyok az eventtel - és már a fejem is kezd rendbejönni. :)
    Te meg itt kukacoskodsz. :D

Utoljára szerkesztett: 19.7.16
    sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

... és ha mindhárom azt mondja: Előttem megy két kukac, mögöttem jön két kukac...
    (Akkor bizony körbe mennek... [​IMG])

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

:D:D

sutimami57 kedveli ezt.
  5. hopi57

hopi57 Junior szaki

6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Ha körbe mennek, akkor valóban nem hazudik egyik sem, de a három kukac libasorban
    megy a sivatagban.... ;)
    Erzsike, ne kukacoskodj velem???? :cry:

Pihentető jó éjszakát.

sutimami57, mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  7. kpe59

Nem kukacoskodtam, csak egy másik kukacos történetet meséltem el...

mimi és Fatther kedveli ezt.
  8. András

András Kivételes tehetség

Szép jó reggelt!

Kukac ide, kukac oda.....undok egy event ez....... Ahogy olvaslak benneteket nem nagyon értem, hogyan jutottak el a felhőig?

Engem egy lépést sem enged tovább amíg alul-felűl le nem szedem a hínárokat....folyton fehér karika jelenik meg, merre menjek... a kukacok meg kukacoskodnak velem.....

Süti! Nem baj, hogy hoztad! Későn vettem észre....de kell ilyen is...

Fatther! Tetszett a hazudos kukac "versike"......

Miért is fogtam bele???? Mostanában kihagytam az ilyen repkedőseket......... lüke vagyok.....

Hoztam a kávét..... a korán kelőknek........kortyoljatok, talán szebb lesz a nap.... Tatus

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt, vidám ébredést! Köszi a kávét Jutus, rám fért.
    A vízbe esett paszulyág még nekem is odébb van, csak nehogy gyökeret eresszen. ;)

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  10. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

179 éve, 1837-ben Bristolban vízre bocsátják korának legnagyobb és leggyorsabb gőzhajóját, a Great Westernt.
    Az SS Great Western egy Isambard Kingdom Brunel által épített gőzhajó volt, amely elnyerte az Atlanti-óceánt leggyorsabban átszelő hajónak járó Kék Szalagot 1838-ban.
    A Great Western az első volt a viktoriánus kor legkiválóbb építésze és építőmérnöke, Isambard Kingdom Brunel három óceánjárója közül.
    A hajó a transzatlanti menetrendszerinti gőzösjárat üzemeltetésére alakított Great Western Steamship Company számára készült William Patterson bristoli hajóépítő üzemében.
    A vaspántokkal megerősített hajótest fából készült. A lapátkerekes Great Western volt az első gőzös, amelyet rendszeres transzatlanti átkelésre szántak. A gőzgép mellett négy árbocnyi vitorlázat segítette a haladásban. Korának legnagyobb hajója volt. A Great Western 72 méter hosszú, 2340 tonna vízkiszorítású hajó volt, amely 148 utast tudott szállítani. A belső tér csaknem felét a hatalmas kazánok foglalták el. A főszalon 22,8 méter hosszú és 10,3 méter széles volt. A hajó a korabeli vitorlásokhoz képest luxuskörülményeket biztosított utasainak.
    A Great Western egy éven át a világ lagnagyobb hajója volt, az elsőséget a British Queen vette el tőle.
    A hajót 1837. július 19-én bocsátották vízre, majd Londonba ment, ahol beszerelték a gőzgépet. A Bristolba visszavezető úton tűz ütött ki a kazánházban, és Brunel is megsérült, amikor öt és fél méter magasból lezuhant egy égő létráról. A baleset nem okozott komoly kárt, de megrémítette azokat az utasokat, akik jegyet foglaltak a hajó első New York-i útjára.
    Az 57 jegyet vásárló utasból ötven lemondta az utat, mert azt túl kockázatosnak tartotta.
    A hajó 1838 és 1840 között átlagosan 7,95 csomós (14,6 km/h) sebességgel, 16 nap alatt tette meg a transzatlanti utat. A Great Western 1843 után nem Bristolból, hanem Liverpoolból indult. A hajó hosszú időn át termelt nyereséget, 1843-ban csaknem nyolcezer fontot.
    Nyolc éven át szállított utasokat az Atlanti-óceán két partja között, az utat 45 alkalommal tette meg.
    1846-ban az üzemeltető cég becsődölt másik óriásgőzöse, a Great Britain zátonyra futása miatt.
    A Great Westernt eladták a Royal Mail Steam Packet Co.-nak, amely nyugat-indiai utakra küldte, majd csapatokat szállított a krími háborúba.
    1856-ban ócskavasként értékesítették, majd Millbankben szétdarabolták.

A felhőt lezártam, van már pár plusz kulcsom is, jöhetnek az "apróságok"...

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  11. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Jót mosolyogtam a kukacoskodáson, és tetszett, hogy kínunkban el viccelődünk az eventen....valami legyen már benne, ami vidám..:D Szegfűt aratok még, ha be érik, mert ez a rusnyaság igen kevés. Rosszué vagyok, amikor itt száll az orrom előtt.
    Vannak még dolgok, amit ki szedek, ha lesz tápom, azért sem hagyom ott.........de nagyon várom a végét. Szerintem még holnap is ezt nyögöm.
    Jutus! A fehér hínárokat nem kell mind le szedned, csak ami éppen kell, hogy haladhassál......én visszafelé néztem, melyik a leg rövidebb útvonal.........

Hűvös idő van, de talán valami jó is ki sül belőle.......Kellemes, szép napot kívánok!

mimi kedveli ezt.
  12. kpe59

Én lehet, hogy még csütörtökön is. Kellett nekem mindent beterveznem... [​IMG]
    Miután a gaz már rég kész van mind, ami kell hozzá, így nem hagyom veszni, kapkodom a felreppenőt, [​IMG] már amikor reppen...

13. sutimami57

Én meg nem is tervezetem sokat, de ha már idáig el jutottam, nem hagyom veszni az apróságokat sem. Valószínűleg, még én is el érek csütörtökig, mert ha valami repül, akkor el használom.

mimi kedveli ezt.
  14. kpe59

15. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot mindenkinek.

Sajnos az event kezdetén nem voltam gépközelbe. Csütörtöktől hétfőig családi kiránduláson voltunk Pécsett. Rengeteg látnivaló van. Igaz nem volt kánikula, ami nem is hiányzott, mert múzeumokat, templomokat látogattunk.

Jolanda
    ott lakik a közelben, így őt is meglátogattuk. Jolika aztán nem régi dologgal, hanem elsőrangú friss ebéddel várt minket.
    Csodálatos helyen lakik. Közben egy kicsit kitárgyaltuk az eventet, és elmondta milyen sok növényt kell termelni. Még jó hogy az itthon maradottakra rábíztam a növényszaporítás, amit Ők szorgalmasan el is végeztek. Ezért már én is megmásztam a paszulyt. Most még egy kicsit termelgetek, hátha ki tudok még szedni belőle egy-két jó cuccot.

Ahogy nézem a naptárat, event event hátán. Lesz min dolgozni.

További kellemes délutánt.

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  16. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok!

Akkor jól láttam, hogy másztál fel a babszárán.Nekem is marad pár árválkodó hinár, de a kulcsok felhasználva, és a kincsek kiszedve belőle.
    Szerencsére , közben felmelegedett a levegő, bááár az igazi nyár még várat magára, ám de legalább nem esik az eső.
    Hugi,
    biztos sok szép és érdekes látnivalóval lettél gazdagabb.
    Marika,
    felénk is a sok eső miatt sok haszontalan gaznövény nőtt.Ha az egyik héten kiirtom, a másik héten újra nő .Most már úgy döntöttem, hogy el fogom nézni őket, de ha reggel kimegyek, csak nem hagynak békén, és újra és újra hajlongok, hogy eltakaritsam őket.
    Mimi,
    van még idő, még ha gyökeret is ereszt, majd rendbe teszed.Az ébredés még csak csak vidám volt.A fejgörcsöd, már csak egy rossz emlék ugye?

Ma a piacon, kicsit meg voltam keveredve, mert szinte minden gyümölcs ott volt egyben.A meggy, ami felénk már csak mutatóban van.S ráadásul, milyen nagyon szépek volta, és jóval olcsóbb, mint nekem.
    A sárgabarack is garmadában álltak a pultokon, különféle áron.Lehet hogy elkapkodtam a lekvárt?
    A szilva már megérkezett és én azt gondoltam, hogy majd valamikor augusztusban fogom a szilvalekvárt főzni.Még várok vele nem akarok úgy járni, mint a barackkal.
    Felétek mi járja most?

Fatther, sutimami57, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  17. mimi

mimi Fórum elő legendája

A fejem... szót sem érdemel. :D
    A szilvával én meg szoktam várni a beszterceit, a másikból csak egy-két üveggel csinálok, hátha a besztercei elmarad. Volt már olyan év, amikor csak arany-árban lehetett kapni, az is inkább kényszer-szedett.

Még egyszer aratok ma, de közben a fejemet és a lábamat párnára teszem. :)

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  18. kpe59

Kész vagyok a tervemmel... [​IMG]
    Ez azt jelenti, hogy a lehetséges 182 mezőből 154-et bejártam. (30.240 gaz és 1456 felreppenő)
    A kimaradt 28 hínáros mező (7.560 gaz és 364 felreppenő) alatt 14 ezer csp, 5 ezer tp és 9 ezer btp van. Holnap meg lesz hozzá az összes gaz, amennyi felreppenő jön azt még elhasználom hozzá.
    Nem lesz az event 100 %-os, de nagyon közel lesz hozzá...

---------------------------------------------------------------------------------

Üdv mindenkinek! [​IMG]

549 éve, 1467-ben megnyílik az új egyetem Pozsonyban Academia Istropolitana néven.
    Az Academia Istropolitana (Universitas Istropolitana) Mátyás király által 1465-ben alapított és 1467-ben négy karral megnyíló egyetem volt Pozsonyban, melynek felállítását II. Pál pápa 1465.május 19-én kelt, Vitéz Jánoshoz és Janus Pannoniushoz intézett bullájában engedélyezte.
    Az egyetem nevét az Istropolitana szóról kapta, mely ógörög nyelven Pozsony városát jelentette. Kancellárja Vitéz János lett, akinek halála után oktatói távoztak és hanyatlani kezdett.
    Az egyetemen kiváló tanárok működtek, többek között Johannes Regiomontanus, aki Kopernikusz előtt már félszáz évvel tanította az intézmény falai között a Föld keringését a Nap körül. Mátyás halálával az egyetem megszűnt (1490).
    A Magyar királyság területén ekkor más egyetem nem működött, a mai Szlovákia területén pedig ez volt az első egyetem.
    Főépületében ma a pozsonyi Színművészeti főiskola (VŠMU) működik és helyet kapott Pozsony 7 Nemzeti kulturális emléke között is.

Ma reggel én is, mint mindenki, megküzdöttem az virtuális világ ördögével... [​IMG]
    Most pedig csobbanok egyet és kutakodok egy kicsit a hínárok között... [​IMG]

Közelednek a bahára is a raktárházak:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/bahama-raktárházak-is-közelednek.14159/

Utoljára szerkesztett: 20.7.16
  19. sutimami57

Sziasztok! Ide értem, egy kis ebédszünetet tartok.

Erzsike! Gratulálok, a célod eléréséhez, szép munka volt! Külön köszönet a végső elszámolásért, mert én is éppen itt tartok, nekem 25 hínár van még a tengerben, és amit tudok, ki szedek belőle. Btp, Tp, ha a csp marad, azt nem bánom. Még mindig a gazakat rakom, szerintem még holnap reggel is megy 1 adag, aztán meg látom, mi fér bele.

Köszi a hírt a bahás házikóról. Abszolút nem izgat, egy részt, nincs banánom, másrészt pedig , mivel ehhez is fúró kell, meg fa, a következő 5 éves tervben talán benne lesz nálam. Semmi értelmét nem látom. Fúró azóta sincs, akkor meg mi a f....nak kellenek a házak, csak idegeljenek bennünket. Így aztán részemről örökre a majom tulajdonában marad.
    A farmosakat is bánom, hogy ki váltottam, nagy reményekkel.
    Na, de nem is sopánkázok, úgyis felesleges, mert semmi nem fog változni, fúró ritkább, mint a fehér holló, mert az legalább néha van.

Kellemes, szép délutánt, jó játékot!

sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  20. kpe59

Már csak 17 hínáros mezőm van érintetlenül, a roncsfeltárás 90 %-ot mutat.
    Emlékszel még [​IMG] a kerek keréken nyert trágya esetére...? Azt is mennyire másképp láttuk...
    Nekem fejlesztés nélkül a maga négy óljával is tökéletesen megfelel a farmon is és a bahán is. A két plusz ól nem olyan sok, hogy érdemes lenne rajta bosszankodni.
    A farmon kiváltottam a manufaktúrát is, a bahán az nem kell, mert ott nem terményes ólazom egyáltalán.
    A fás raktár viszont egyik helyen sem kell, [​IMG] az nekem felesleges. Főleg a paraméterei miatt.
    Van az ólas raktárra aranybanánom, nem is gondolkodom egy percet sem, hogy kiváltsam-e.

Utoljára szerkesztett: 20.7.16
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.