Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Gyönyörú az idő, a napocska az összes sugarát kiengedte és bevilágitja vele a kiskertemet.Kicsit gondolkodóba estem, hogy vajon érdemes ..?Nem tudom .Igaz sok játék van még a Virtuáléban, ebben a nagy országban, de akkor is hiányozni fognak azok, akiket itt ismertünk meg.Velük volt kerek a játék menete.Na a csudába, még elérzékenyülök, pedig a játék megy tovább, az emlékek megmaradnak.
    Kapom a kapámat és végzem a dolgomat, mert az mindig van mit.A kutyáim ugatnak továbbra is és várják, hogy megsimogassam őket az egerek vidáman cincognak a sajtházuk tetején, a tejfán lógnak már a tele üvegek, a zsemle is megsült már Pék Tóni pékségében, és a nyári csokor is készen van a virágkötészetemben.Igy aztán vidámságot és derűt kivánok minden kedves gazdának.

Utoljára szerkesztett: 30.7.16
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép Jó reggelt mindenkinek!

Hoztam a kávét, sütit! Én már negyed hattól fent vagyok! Sütik kész vannak, rizs is kész az ebédhez.. Csomagolás is megvan.. (a Ramada Hotelben lesz az esküvő, és mi is ott alszunk egy éjszakát)

Most "díszítem" a körmöm....

Remélem jó idő lesz, mert sáros időre nem készültem.... ;)

Mimi! Kellemes testvéri csevegést Nektek....jó egy kicsit a tesókkal a múltról emlékezni...

Felmásztam a felhőre én is....Bár nagyon nehéz volt a repkedők miatt....2 napra a földek előkészítve várják majd a nyugisabb napokat...:):)

Judit!! Nagyon Boldog Névnapot kívánok Andrással, Neked!

További sikeres landolást mindenkinek a Felhőre!!!!

Majd jövök...... Jutus8)8):D

3. -elzemari-

Jutus,
    hiába aki tud az tud.De jó hogy mondtad, hogy ma Judit napja van.
    Kivánok kedves Juditoknak nagyon boldog névnapot.[​IMG]

4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt!

Nagyon szép idő van nálunk, a napocska ezerrel szórja a sugarait. Jutus remélem az esküvőt követtő buli, nagyon jól fog sikerülni és jól érzitek magatokat. Minden Juditnak [​IMG] kívánok.

5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

150 éve, 1866-ban megnyílik az első hazai lóvasút Pest, Széna tér és Újpest, Városkapu között a Pesti Közúti Vaspálya Társaság üzemeltetésében.
    A lóvasút kötöttpályás, lóval vontatott közlekedési eszközöket jelent. A lóvasút a vasút egyik elődje.
    Pesten a Pesti Közúti Vaspálya Társaság indított először közforgalmú lóvasúti szolgáltatást Pest, Széna tér (ma Kálvin tér) és Újpest, Városkapu (ma Újpest-Városkapu metrómegálló) között 1866. július 30-án. Az újpesti lóvasút megnyitása után két évvel, 1868 júniusában indult Buda első lóvasút vonala a Lánchíd és Zugliget (közelebbről a Laszlovszky-major) között.
    A városi közlekedésben a lóvasutat a villamos közúti vasút szorította ki. Az utolsó hazai városi lóvasút 1927-ig üzemelt a Margit-szigeten.
    A ma üzemelő lóvasutakat többnyire hagyományőrző egyesületek állították helyre. A Man-szigeti Douglas Horse Tram a második világháború kivételével 1876 óta folyamatosan üzemel, igaz, évtizedek óta már csak a nyári szezonban. Bécs városában a villamosmúzeum szintén üzemeltet lóvasutat nyaranta.
    Minden Judit névre hallgató, író és olvasó tagot köszöntök névnapján! [​IMG]

Felhősort lezártam, farmot kicsit átrendeztem, megyek főzni...

6. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Végre itt a hétvége!Kár,hogy hamar elszalad............
    Az eventtel végeztem,már szédültem a sok repüléstől xD Azért az ajik jól jöttek.A felhősor lehetett volna rövidebb idejű is :p
    Ha valakinek hiányzik valami a farmról,írjon rám-talán tudok segíteni.Egy kedves szomszédomtól kaptam-önzetlenül- egy rózsa békatavat,óriási örömet okozott ezzel.:) Három békakirályfi is ott csücsül,nagyon szépek xD
    Ma ludaskása lesz az ebéd,nagyon rákívánkoztam már.
    Mari,mi ujság a kertben???
    Rozimama,remélem a lábad nem fáj....Mit főztök a papával?
    Jutus,nagyon boldog névnapot kívánok!

Szép napot,kellemes hétvégét!!!!!

7. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Pjotr nagyon klassz lehet, a rozsa békató és teljesen önzetlenül ez a mai világban nagy szó. Azt hiszem a lábam már csak marad ilyen, hol tudok menni hol nem. Azért nem bánom majd meg szokom, csak rosszabb ne legyen. Ma csirkepörkölt lesz, apró nokedlivel és úbi salátával. Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez.

8. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Valóban nagy szó!!!!Most gondolkodhatok,mivel is viszonozhatnám :) Tényleg az fontos,hogy ne romoljon.
    Azt hiszem,ma sem kell mellény a derekamra xD

9. András

András Kivételes tehetség

Mi a macska történt? A Bahamán nem tudok csak üzemanyagot és 4 állatnak tápot keverni... A régiek eltüntek minta szürke szamár a ködben......:(:sleepy:>:(

10. kpe59

A felső öt fül közül kattints a "minden" feliratúra. Ha nem segít, akkor egy ki-belépés talán megoldja a gondot.

[​IMG] Egy piros létragyárért kaptam egy európai borzot...
    Ezen a cserenapon, amit szerettem volna (som és eu borz) az sikerült.
    Amim még nincs az nem is cserélhető még.
    Reménykedem a most jutalmul kapott titkosokban, hogy csökkentik ezirányú hiányomat.

mimi kedveli ezt.
  11. -elzemari-

Szia Pjotr,
    A kert olyan , mint akinek nincsen gazdája, mert ettől a sok esőtől úgy nő a gaz, mintha valami szuper trágyával szórnám.A szőlőre nem lesz gond, mert helyettünk elvégezte a peronoszpóra.Nem is bánom, már nagyon gondolkodtam azon is, hogy ezt a pár tövet is kivágom, de akkor nem tudok a szomszéd gyerekeknek adni belőle.S mivel molyolnék tavasszal én ?
    A rózsabékatóhoz gratulálok.Én is meglepetésben éltem, mert az egyik felhőm nyitva maradt és megkaptam a rávalót.Nagyon örültem neki,köszönet itt is a küldőjének.
    Ludaskása, te jó ég, de régen ettem én is.
    Nálunk tepsis krumpli sült csirkével és kovászos uborka.Leves pedig csurgatott tojás leves.Sütinek rittyentettem egy kis szilvás piskotát.A kávé is meg volt.Nagyon béke van .

Erzsike,
    Nagyon ügyes vagy.Felénk még csak a sárga létra üzem működik.

12. kpe59

Ezt a pirosat valamelyik feladatban kaptam. Egyedül nem tudok vele mit kezdeni, mert a manufaktúrába négy kellene, az azonos érés miatt.
    Gondoltam így hasznosítom, mert építeni nagyon költséges lenne még hármat.
    Nézegettem én, hogy valami rózsa ólat kínálok érte, de abból meg csak egy nyuszi van. Ő is egy feladat jutalmaként került hozzám.
    A lényeg, hogy jó vásárt csináltam... [​IMG]

13. hopi57

hopi57 Junior szaki

Üdv mindenkinek!
    micsoda meglepetés ért!
    sikerült egy Baha-füvészkertet szereznem, ez az épület 4 kis kocka helyét foglalja el, és csak 6 fát tehettem bele.
    Nos, nem sok mindent nyertem ezzel a Baha-füvészkerttel, csak 2 fa helyét, 2 db 1x1-es kocka földem maradt most csak így meg.
    Nem vagyok elragadtatva vele, legalább 8 - 10 fát jó lett volna a füvészkertbe elhelyezni.
    a mindenit, valahogy megint csalódtam, nagyon sok fám van, de csak 6 hely van a Baha-füvészkertben, ehhez nagyon sok füvész kert is kevés lenne.
    Miért ilyenek a szerkesztők? hopi57

14. -elzemari-

Elgondolkodtam, hogy valami intézőt kellene fogadnom, hogy feltérképezze már, hogy tulajdonképpen hogy és miképpen áll a gazdaságom.A gondolat már meg van, csak a kivitelezés várat magára.

15. kpe59

A füvészkert leírásában benne vannak a paraméterei, nem volt ez meglepetés...

Én sokat pakolászok a farmon, ezért tudom, miből nagyjából mennyi van... Hát, nagyon sok cuccom van. Több farmot is meg tudnék vele tölteni.
    A múltkor olvastam, hogy valaki arra panaszkodott, hogy kb 70 kütyüje van a menüben, amit nem tud kitenni, mert nincs hova.
    Gyorsan berontottam a menümbe megszámolni, nekem vajon mennyi van. 832 db kütyüt találtam [​IMG] és akkor hol vannak még az ólak és a fák...

Nagy öröm ért a titkos fák bontogatása közben, [​IMG] mert lett egy kesudió fám...

16. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Végre ma már nálunk is kisütött a napocska !! Gyorsan repülőre pattantam , bezsebeltem az ajándékokat !! Rozika szőnyegén felrepültem a felhőre . A titkos ólból flamingó lett , jobban örültem volna egy tigrisnek , mert flamingóból már van kettő !! A titokfákat most raktam ki , sok reményt nem fűzök hozzá !! Azoknak a Juditoknak akik most ünneplik a Névnapjukat SOK ÖRÖMET BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK !!

17. hopi57

hopi57 Junior szaki

=============
    köszi a választ, de ezzel nem sokat nyertem.
    akkor nem sokat ér ez a füvészkert sem.
    szinte ott vagyok, ahol füvészkert nélkül voltam.

18. -elzemari-

Marika,
    tudod, sokat olvasunk előtte, hogy mi érné meg jobban, melyik lenne gazdaságosabb.Majd amikor eldöntöttük, akkor vágunk bele csak.A manufaktúra szerintem ha már ki akartál váltani valamit talán gazdaságosabb lett volna.Ám most már ne búsuljál, élvezd ki a legjobban a lehetőségedet.

Biborka,
    felénk is szerencsére ma hire hamva nem volt az esőnek, szerencsére.Végre élvezhettük a száraz idő minden jótéteményét.Igy aztán ma a főzés kötötte le az időmet, de holnapra a kerti tevékenységet terveztem be.A baj nekem az, hogy déltől már olyan meleg volt, hogy ilyenkor a vakond üzemmód lép éltbe nálunk.
    Erzsike,
    az intézőnek nálam is lenne feladata, de meg is teszem majd a nyugisabb őszi időben.Itt annyi helyem sincs, meg na, meg a kedvem, hogy nekilássak.

Olvasom, hogy olyan KRESZ-tábla van Budapesten,amilyen még sohasem volt.Áthaladó sündisznókra figyelmeztet a tábla,
    .....hu egyik olvasója helyezett ki több helyre is környékükön, a XII. kerületben. Sűrű az átkelő sünforgalom a kerületben, és sok arrafelé a száguldozó autós is, akik nem figyelnek arra, hogy botorkál-e épp előttük egy sün vagy sem, ezért gyakran lehet süntetemeket találni az út mellett – írta Attila.
    Attila és iparművész szomszédja megunták ezt, és kihelyeztek néhány sünökre figyelmeztető táblát. Az ötletükhöz több szponzor is csatlakozott: egy fénymásoló cég, egy barkácsáruház és egy műanyagipari cég is segített a megvalósításban.
    Reméljük így nagyobb biztonságban lesznek a környező sünök.

Az már más kérdés, hogy vajon a hatóság ehhez mit fog szólni?Ez már csak az én egyszerű kis kérdésem volt.

19. kpe59

Annyira nem is fontos az, mert ha az lenne, már rég végeztél volna egy számadást...

Nálam nyolc titokfából lett az az egy, aminek nagyon örültem, a többi xl-es és xxl-es.
    Az ólból sárga bagoly lett, nem azt vártam, de elfér a raktárban, ott még enni sem kér.

20. -elzemari-

Az én titkosaim is a pajtában végezték, de majd valamikor biztos jók lesznek.Hogy mik voltak?Berkenye, fenyő, kökény, szamóca, xl és xxl-es kivitelben.Az ólra már nem is emlékszem!!!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.