Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Berkenye nekem is lett, úgy látszik most az volt a sláger...

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

A fákról jut eszembe, a szomszédék fenyőfájára felkúszott a trombita virág.Teljesen a tetejéig.Olyan jól néz ki, mintha diszitve lenne a fenyő.

Mára elköszönök, majd holnap találkozunk!

Utoljára szerkesztett: 30.7.16
  3. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

A titokfáim felfedték magukat !! 2 kesufa , 1 XXL-es szőlősóska , és 1 XXL-es avakádó XXL -fenyő XXL-es dió XXL-es birsalma 1 som Jó éjszakát kívánok !!

Utoljára szerkesztett: 30.7.16
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó éjszakát nektek. Már itthon, de még nem vagyok százas. Elfáradtam. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  5. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Sziasztok.

Ugyan lassan mindenki elköszön, de én még szeretném bejelenteni, hogy most szálltam fel a felhőre a gépeimmel. Sikerült az eventet megcsinálni 0 percezés nélkül.
    A titkosakat most tettem ki. Majd reggel megtudom mi lett.

További szép estét és jó éjszakát mindenkinek.

6. kpe59

Szerintem teljesen jók lettek. Mondjuk a dió és a birs helyett jöhetett volna azért jobb...

A türelmeddel szuper trágyát spóroltál és még így sem az utolsó napon végeztél. Jó ez így...

7. -elzemari-

Jóóó reggelt kivánok!

Az idő gyönyörű,hétágra süt a napocska.ma végre kerti tevékenység lesz a program, reggeli bicajozással vegyitve.

Olyan jó, hogy ti ilyen türelmesek vagytok, hogy végig tudjátok várni a felröppenőket.Engem bizony mindig elkap a hév,és mióta van a "O" perces lehetőségem, na de mindegy .
    Mimi,
    remélhetőleg majd kipihened magadat, és újra teljes erőbedobással lehetsz itt.Hazafelé nem késett a vonat?
    Biborka,
    jó fáid lettek, főleg a som!

Derű és vidámság kisérje a napotokat.

sutimami57, mimi és -Joe8- kedveli ezt.
  8. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép jó reggelt !

Már kora reggel meleg van, mi lesz még később. Tegnap meg főztünk, így ma nem kell. Egész nap pihenő lesz, a hűvös lakásban. Nektek hoztam egy kis kávét, [​IMG] kávázunk együtt [​IMG] További szép napot, aki teheti ebbe a nagy melegbe [​IMG] hűsítse magát.

9. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot.

Nálunk még csak erőlködik a nap. Nem bánnám ha így maradna. Kicsit fúj a szél. Nekem pont ez a jó.

Az este kitett titkosokból, egy narancs medvebarlang lett. A fákból 3 berkenye 2XL, 1XXL, sárga trombitafa, Szakura cseresznyefa, japán naspolya XXL, szilva XXL, fenyő XXL. A Bahára nem sikerült szereznem.

Jelenleg a főfarmot befásítottam, a kergén termelek, mert nagy a hiányosságom.
    A Bahamán 311. szintre léptem. Most már ott se megy gyorsan, sok milliót kell összeszedni.

Mindenkinek kellemes napot.

10. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt, kertészkedőknek ne essen. Fújjon kicsit a szél. ;)
    Jó barátok, jó szomszédok vannak nekem. ;)
    A cserék nem nagyon vannak, de majd délután lesz időm és "turkálok" köztük. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A balatoni halak napja van ma és Ernő napja. Ez a nap is népi időjós nap. Ha esik, akkor enyhe tél következik.

72 éve, 1944-ben Antoine de Saint-Exupéry repülőgépével nyomtalanul eltűnik.
    Antoine Marie Jean-Baptiste Roger de Saint-Exupéry francia író és pilóta.
    44 éves korában, visszavonulása előtt még egy utolsó küldetést vállalt: adatokat kellett gyűjtenie egy Rhône-völgyi német alakulatról. 1944. július 31-én éjjel indult el, de soha nem tért vissza. Augusztus 1-jén délben egy asszony állítólag egy szerencsétlenül járt repülőgépet látott a Carqueiranne-öböl közelében. Néhány nappal később találtak egy francia egyenruhát viselő holttestet, akit szeptemberben Carqueiranne-ban temettek el.
    1998-ban egy halász Marseille-től délre, Riou szigete mellett talált valamit az óceánban, amit Saint-Exupéry ezüst karláncának véltek. Először tévesnek minősítették a hírt, de később bebizonyosodott, hogy a lánc tényleg az íróé volt: rá volt vésve a felesége és a kiadója neve. 2008 márciusában közzétették, hogy egy Luc Vanrell nevű búvár, aki 2000-ben megtalálta Saint-Exupéry gépének roncsait, hatévi munkával kiderítette, hogy Horst Rippert egykori német vadászpilóta, a ZDF későbbi népszerű sportriportere lőtte le annak idején az író repülőgépét. Az akkor 88 éves német is csak ekkor értesült arról, hogy ki ült a gépen, és sajnálkozását fejezte ki. Ennek azonban teljesen ellentmondanak a német légierő feljegyzései, mivel 1944. július 31-ei dátummal a mediterrán térségben semmilyen repülőgépet nem lőttek le. Ráadásul egy másik német veterán, Robert Heichele is azt vallotta, hogy ő lőtte le Saint-Exupéry repülőgépét.
    2000-ben Marseille partjainál megtalálták és 2003 októberében ki is emelték Saint-Exupéry repülőgépének maradványait. 2004. április 7-én egy francia kutatócsoport igazolta, hogy az a Lockheed P–38-roncs, amellyel az író repült. Mivel valószínűtlenek maradtak Heichele és Rippert állításai, ugyanakkor a repülőgépen egyáltalán nem volt fegyver okozta találat nyoma, ezért nem tudták továbbra sem tisztázni a baleset okát. Csak annyi volt bizonyos, hogy Carqueiranne temetőjében tényleg az író holttestét helyezték örök nyugalomra. Egyesek valószínűnek tartják, hogy a szerencsétlenséget műszaki hiba okozta. Néhányan viszont úgy vélték, hogy Saint-Exupéry öngyilkosságot követett el, mivel ebben az időszakban alkoholizmussal és depresszióval küszködött. Saint-Exupéry 1944-ben bírálni kezdte Charles de Gaulle-t, mire a de Gaulle-pártiak német kollaborációval kezdték gyanúsítani, emiatt többeket szembefordítottak vele. Az árulás vádja lelkileg nagyon megviselte az írót.
    A másik alternatíva Saint-Exupéry egészségi állapota. 43 évesen továbbra is folytatta a katonai szolgálatot, noha a katonai szabályzat ebben a korban már nem tette volna lehetővé a bevetését. Dohányosként is szívproblémái adódtak több alkalommal, nem kizárt tehát az sem, hogy repülés közben rosszul lett, ez pedig elvezetett a tragédiához.

Begyújtottam a sütőt, nehogy fázzunk. Csirkecombot sütök ebédre...
    Csontleves grízgaluskával maradt tegnapról. Még valami köretet kell kitalálnom a comb mellé.

12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Remek repülőidő van ma, ha nem is ugrottam ejtőernyővel, de jót repültem. Még Rozi szőnyegét se kellett elkérni, mert az uccsó repülővel felraktam a cuccot a paszulyra. Gyorsan kirakom a titkosakat, aztán az Épekhez rakok pár képet. :) Néha ránézek a másik szálló járműre is, hátha....

sutimami57 kedveli ezt.
  13. András

András Kivételes tehetség

Szép békés vasárnap délután mindenkinek!

Gratulálok a sok sikeres repülős landoláshoz! Ügyesek vagy vagytok!

Erzsike! Te legalább most a számolás után tudod miből mennyi van...... ? Nekem is meg kellene számolnom....de nincs lelkierőm

A csere-ajándékról megint jó lemaradtam.....talán a következőt elérem?!!!!

Hugi! Ügyes vagy! Én még csak a 302 -es szinten járok, de már itt is horror mennyiség kell.......

Milyen jó, hogy itt ennyi milliomos van?!;):):D:D:D:D:D:D:D

Tegnap rekkenő hőségben, élveztük az esküvő szépségeit....

Egy maréknyi csapattal hajnali 5 -ig beszélgettünk.....

Ma csak pihi van.....

Tatus

..

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Még van öt óra a cseréből, azalatt még nagyon sokat lehet cserélni. Persze csak akkor, ha találsz neked megfelelőt.

15. -elzemari-

Halihó.

Nagy örömmel láttam, hogy a Kerge kertemből megszabadultam egy jó pár olyan kitehetőtől, amit úgy sem tudnék hová tenni és igy gazdagodtam nyolc darab bájital fával, három som fával és egy tűzvirág XXL-es fával.Nekem jól jöttek, jobban tudom hasznositani, mint a kergében lévőket.
    Jutus,
    jól sikerült az esküvő?Az ifjú pár szép volt?Finomságokat ettetek?
    Mimi,
    még sikerült egy repcsire felugrani és az épekhez elrepülni vele, hogy a képeket megnézzem.Ám valahogy nem találtam őket.Azért nem ér ennyit pihizni és mi mit olvassunk?S a képek?
    Szegény ember, mennyi gondolkodást és kutatást igényel a halálának a körülményeinek a tisztázása.

16. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Gratulálok a sikeres cserékhez!!!Egy nekem is sikerült,a másodikat most töröltem...
    Egésznap a semmit műveltem,de azt nagy precizitással xD Nem is találtam benne semmi hibát!xD Persze,ebédet főzni kellett,de hát az nem kunszt.Ma a szomszédok megleptek egy nagy adag fagyasztott kakasherével-igen örültem neki.Pörkölt lesz belőle ;)
    Esőt és lehűlést ígértek a jósok-remélem bejön 8)
    További szép estét!

mimi kedveli ezt.
  17. András

András Kivételes tehetség

Igen, jól sikerült.... Aki kíváncsi, pár képet már raktak fel a részvevők, meg én is.....

Erzsike, igazad van.....de most engedek fel a hónapok óta tartó nyomás alól.... Lájtos, pihenős napot csináltunk a fiúkkal. Hajnal 5-ig beszélgettünk..... alig aludtunk 4 órát......

Sínen van az ifjú pár.....Kezdhetik az életet.

Marcsi! Nagyon sok finomság volt....hal és ami jó falat, szemszájnak ingere.... vaddisznó pörkölt is nagy sikerest aratott

A halhoz nagyon finom citrommártást adtak.....

A mi asztalunknál még repeta is volt! A sok fiú felfalt mindent..

Aztán a sok táncba jól kifáradva, megettük a finom tortát is...

András úgy ropta a táncot, mint aki abba sem akarja hagyni! 37 éve nem táncolt!!!!! Teljesen elképedtem!!

Szóval jó volt.....szép volt....

Tatus

_Ilona49_, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  18. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Napsütéses hetet kívánok mindenkinek !! Jutus sok boldogságot kívánok az ifjú párnak !! Láttam a fotókat a facén !! Tegnap kaptam az egyik szomszédomtól egy Karácsonyfa 201 valamit !! Fogalmam nincs hol keressem !! Tudna valaki segíteni ? Tőle nem tudom megkérdezni , mert nem beszél magyarul Én nem beszélek angolul !! Felénk tegnap is eszméletlen hőség volt !! Talán ideér a lehűlés !!

mimi, sutimami57 és Bála kedveli ezt.
  19. Bála

Bála Fórum-zöldfülű

A váza alatt!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.8.16
    sutimami57 kedveli ezt.
  20. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.