Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Lujza,
    aranyos vagy, és a tea is biztosan jól fog esni.

Utoljára szerkesztett: 15.8.16
    stadler42, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Hahó
    Marika aki annyira szeret menni, el is hiszem nagyon bánt az a láb betét. De reméljük egyszer majd csak sikerül, eltalálni ami jó lesz. Addig én is melléd ülök a ládára, mert az én lábam betéttel vagy az nélkül is fáj. Ez a hülye időjárás ami bántsa, most is úgy el van borulva ebből eső lesz. Azért a ruháim be száradtak, holnap jöhet a vasalás. Na meg a napsütés, mert ez a borult sötétség nem tetszik.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  3. -elzemari-

Látod a tea meg elfogyott, a Lujzával eliszogattuk, miközben sok okos dolgokról dumcsiztunk.

Ülök a szobámban és azt nézem én,
    merre vagytok már, de őszintén.

Gondoltam, megnézem a babszárat, de egy fia felhő nem sok, annyi sincs a helyén.Biztosan rendezik az ajándékokat.

Utoljára szerkesztett: 15.8.16
  4. szlyák

szlyák Törekvő

Üdv!
    szeretném megkérdezni az eventtel kapcsolatban:
    teljesitettem a leadandó állatok számát: tehén,kutya,lúd,hal.

a közösbe is leadtam sok állatot, de még nincs meg a felhősorom, és a rárakandó figurák.

mit kell még tennem?
    nehogy lemaradjak végleg a végéről.
    üdv Marika

5. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szia Marika.

A felhőt és e kitevőket az event befejezése utáni napon kapjuk meg.

stadler42, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  6. szlyák

szlyák Törekvő

============

köszi, akkor már a közösbe ne tegyek be állatokat?
    eddig betettem nagyon sokat ám.

7. stadler42

[​IMG] Szép jó reggelt !

Ma korán ébredtem, igaz az éjszaka keveset voltam fent, ami ritkán fordul elő. De ki is pihentem magam, nem vagyok kótyagos. Most aztán irány a farm, mert az állatok igen csak türelmetlenek. A termés is szépen be érett, várja hogy le arassák. Az ajándékot meg találtam, egész jó meglepetés volt. A kávét meg hoztam [​IMG] egészségetekre.

-elzemari-, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  8. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

167 éve, 1849-ben az olmützi császári haditörvényszék halálra ítéli Gróf Batthyány Lajost, Magyarország első felelős miniszterelnökét.
    Ellenezte a parlament Debrecenbe költöztetését. Indítványára 1849 januárjának elején az országgyűlés küldöttséget menesztett az újabb támadó sereget vezető Windisch-Grätz tábornokhoz, hogy szándékait kipuhatolja – Windisch-Grätz azonban még csak fogadni sem volt hajlandó őt (a küldöttség többi tagját igen). Visszautazott Pestre, ahol 1849. január 8-án a Károlyi-palotában elfogták, és a budai laktanyába zárták. A magyar seregek közeledtével átszállították Pozsonyba, Laibachba, Olmützbe.
    A magyarok és a stájerek többször (Buda, Sárvár, Cilli) megpróbálták kiszabadítani, ezeket a kísérleteket azonban ő maga utasította vissza. Batthyány ekkor és később is mindvégig ragaszkodott ahhoz, hogy valamennyi cselekedete törvényes volt, és nem ismerte el a bíróság illetékességét, a bécsi kamarilla azonban őt tekintette a forradalmi mozgalom egyik elindítójának, és elhatározta, hogy kivégzésével példát statuál.
    Pere kimondott koncepciós per volt: Magyarország csak a Ferdinánd császár 1848. október 3-án kiadott manifesztumai után számított „lázadó országnak”, Batthyányt azonban (és senki mást) az ez előtti, 1848-as nyári–tavaszi tetteiért „vonták felelősségre”.
    A Batthyány elleni koholt vádakat Hegyesy Péter királyi ügyész állította össze, akit a vádpontok igazolására tíz alkalommal hallgattak ki február 12. és március 26. között.
    Az 1849.augusztus 16-án Olmützben összeült haditörvényszék először börtönbüntetésre és vagyonának elkobzására ítélte, majd ezt Schwarzenberg és a bécsi udvar nyomására kötél általi halálos ítéletre változtatta, de úgy, hogy az elítéltet az uralkodó kegyelmébe ajánlotta.
    Ekkor Batthyányt Pestre szállították, hogy a kegyelmezés joga a császártól Haynauhoz kerüljön, és ő október 3-án jóváhagyta a halálos ítéletet. Az utolsó, engedélyezett látogatáson felesége egy parányi tőrt csempészett be neki. Ezzel súlyos sérüléseket ejtett a nyakán, de életben maradt. Sebei miatt az ítéletet kénytelenek voltak golyó általira módosítani. Ennek megfelelősen október 6-án a pesti Újépület (Neugebäude) udvarán kivégezték.
    A magyar miniszterelnököt, aki a súlyos vérveszteségtől támolygott, ketten kísérték. A kivégzőosztag előtt fél térdre ereszkedett. „Éljen a haza! Rajta, vadászok” – kiáltotta.
    A tetem befalazása után elhelyezett vörös márványlapnak a belső felén volt a felirat: „1849-ben okt. 6-án az Úrban elhunyt G. B. L. – Áldás és béke hamvaira.”

A közös event kezdés után négy órával kész lett. Azóta feleslegesen dobáltál a közösbe...
    Minden ajándék mellett ott van a pipa, ami azt jelenti, hogy kész a közös is és az egyénid is, tehát minden ajándékot megkapsz.

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Rengeteget olvastam. Ebből látom, hogy régen nem jártam erre.

Marika! Sok örömet, jó egészséget kívánok minden Mária napra! Aztán, meg minden napra..:)

Bolondok háza van nálam, mint rendesen. Zsúfolt hétvége volt, gyerekekkel, tennivalókkal bőven tele rakva.

Nem volt egy percem sem, ami nem lett volna kihasználva. Így a farmok a napi egy aratásig jutottak, este még be ugrottam, mert annyira gágogtak a libák, hogy még távolról is hallottam.
    A gépem is újabban ki akad, én meg attól, hogy bekapcsolom, kikapcsol....folyamatosan. Aztán meg hibákat keres. Idegesítő nagyon.
    Volt, hogy csak a kis gépről tudtam be menni, azzal meg sokkal lassabban megy.
    Rengeteget dolgoztam, futás közben meg csináltam az egyik garnitúra ajándékot, ki is mostam, vasaltam, el is vitték a fiamék Veszprémbe. Tegnap reggel el mentem korán bankozni, meg festéket venni, és neki álltam le festeni a nappali plafonját, pontosabban az álmennyezetet. Mivel semmilyen tisztítási próbálkozás nem vált be, maradt a festés.
    Ma délutánra fejeztem be. Nappali kész, étkező egy következő neki ugrás lesz, mert a jobb karom is kész, nem akarja azt, amit én, most is fekszem vele a kis asztalomon, mert tartani nem tudom...hátrafelé nem megy, és ez bizonyos helyzetben rendkívül kellemetlen tud lenni....fájok, mint Lujza..:) De ma be kellett fejeznem, mire fel mostam, vissza pakoltam mindent, köz ben főztem, mosogattam, utcát, udvart takarítottam.........száz felé futottam.

Tegnap még nagyon ügyesen bele is feküdtem az egyik kockába, aminek a festék tartalma a hajamra kenődött. Azért voltam mérges, mert nem akartam hajat mosni direkt, mert holnap reggel megyek a fodrászhoz, de muszáj volt, mert vastagon festékes volt az egész fejem.
    Egyenlőre eza projekt pihenőre van rakva, mire időm lesz a folytatáshoz, remélem,a kezem is helyre jön valamennyire.

Le fényképeztem a farmerokat, de bonyolult fel tenni a telóról, amint lesz időm, meg csinálom, és hozom. Nem lett kész minden, de ami meg lett, az már a gazdájánál van. A többi majd idővel elkészül.

Na, megyek is meg inni az uzsonnás kapuccínómat. Kellemes délutánt!

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Sziasztok.

jajaj, de sajnálom, hogy a vizilabdás fiúk nem győztek, pedig én annyira szurkoltam, de nem volt elég jó ezek szerint.
    Sütike,
    komolyan mondom, nem igaz, hogy neked mi minden fér egy napba.Biztos nagyon klasszak lettek a párnák, amiket vartál.Kicsit furcsa nekem, hogy "most is fekszem vele a kis asztalomon".Ezt ugye úgy kell értsem, hogy a karodat fekteted a kis asztalon.Jó csak vicceltem, de nem tudtam kihagyni.

Rozika,
    nincs is annál jobb, mint amikor az ember végig alussza az éjszakát.Most egy korty kávét én is hörpöltem.

Erzsike,
    a koholt vádakat már elég korán elkezdték alkalmazni, kár hogy még mindig ismerik.

Szép estét kivánok!

sutimami57 kedveli ezt.
  11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Elfáradtam annak olvasásában, amit leírtál Sütike. Nekem az is elég volt, amit én végeztem, pedig az a tizede se. :)

Békés, nyugodt éjszakát kívánok nektek!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  12. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

417 éve, 1599-ben VIII. Kelemen pápa felbontja Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem és Mária Krisztierna Habsburg főhercegnő házasságát.
    1595-ben kötött házasságot Habsburg Mária Krisztierna osztrák főhercegnővel, de a házasságot sohasem hálták el, így végül azt VIII. Kelemen pápa 1599-ben felbontotta.
    Báthory Zsigmond homoszexualitása volt az oka, hogy a dinasztikus házasság zátonyra futott, és botrányosra sikeredett. Mária Krisztierna pedig nem volt hajlandó új házasságot kötni, hanem 1607-ben kolostorba vonult.
    Más vélekedés szerint Báthory nem volt homoszexuális, hanem csak impotens, korabeliek ezt "természetes fogyatékosságnak" nevezték, de mai múlt-kutatók véleményei szerint ifjúkorában elkapott egy nemi betegséget egy prostituálttól, akivel unokatestvére, Báthory Boldizsár révén ismerkedett meg. A betegség miatt impotens lett. Az eseményekért Boldizsárt okolta, akinek sohasem bocsátott meg.

Szeretem ezt a miden rohanás és felreppenő kapkodás nélküli csendet a farmon.
    Ilyenkor nem gond, ha a tanyaházi rablóknak több árút adok a szokásosnál, mert van idő kényelmesen visszatermelni. Ezzel persze a tp csík is gyorsabban halad, mert hosszú érésű növényekért adnak jó tp-t, ami ugye termelés közben is többet ad, mint a 3-4 órások.

sutimami57, Leho69 és mimi kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szakadó esőből kívánok jó reggelt nektek.

14. stadler42

[​IMG] Jó reggelt !

Nálunk is szakad az eső, hajnalban már dörgött villámlót. Ma nem lesz jó idő, de azért bizakodjunk. Most pedig megyek és keresek valami tennivalót. Mimi köszi a reggelit és a kávét.

-elzemari- kedveli ezt.
  15. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok, szép napot!

Hajnalban hatalmas felhőszakadásra ébredtem.
    A napnak nyoma sincs, bár az eső elállt.
    Hétfőn levették a gipszet a kezemről, azzal az utasítással, hogy otthon tornáztassam majd menjek vissza egy hét múlva.
    Az égen nincs annyi csillag, amennyit én láttam, mikor elkezdtem a kezem mozgatni!
    Volt annyi eszem, hogy az ablakot előtte becsuktam, mert a sűrű anyázás tuti kihallatszott volna
    Aztán, ha valaki meghallja, magára veszi, és kezdhetem a gipszes életet elölről!xD

Pedig, most tudom értékelni igazán , az élet apró örömeit.
    Két kézzel arcot mosni...és bal kézzel mosni a bal fülemet..xD

Gratulálok mindenkinek, mert látom, az eventet kivégeztétek, és csak az ajikra kell már várnunk!
    Az külön öröm, hogy Lujza gépe megjavult, és jön minden nap!
    Rendszeresen olvastalak benneteket, csak az írásra vettem nehezen rá magam!
    Sajnos a kezem folyamatosan fáj, és ez sok energiámat elvesz.
    Pedig barátom tanácsára langyos-sós vízben végzem a tornát!
    Na, majd csak javul, nem nyafizok, mert van akinek sokkal több baja van .
    Szóval, elvagyok, megvagyok, oszt csá xD

Legyen szép a napotok, majd jövök!

16. -elzemari-

Jó reggelt.

Felénk is csend van a gazdaságban, csak néha egy egy állat hallatja a hangját.Bár most tekintettel az esőre még ők is az ólban vannak, a terményekre meg jól jön az eső.
    Nekem már annyira nem tetszik ez a sok viz, de sajnos a természetfelelőst ez kevésbé izgatja.

MImi,
    akkor ez országos esőzés, mert itt is arra ébredtem valamikor hajnalban, hogy nagyon dörögnek, és villámlik az ég, igy aztán röviditett volt az alvásom is.Sebaj, reggeli után kipótoltam, és még vissza bújtam az ágyba, nem is lássam ezt a sötét, komor időt.
    Rozika,
    rajtam már a bizakodás sem segit, mert ahogy el van borulva, nem sok jót nézek ki a mai napból.A nagyobbik baj, hogy boltba kellene menni, de elinduljak vagy ne induljak, ez itt a kérdés.

Ági,
    ahogy olvasom, ha nehezen is, de megszabadultál a gipsztől és a nehéz napok folytatódnak.Az idő lesz a gyógyir, mert minden nappal remélhetőleg könnyebb lesz.Tudom, ez olyan szócséplés volt, de jobb vigasztaló nem jutott az eszembe. Mielőbbi javulást kivánok!

Legyen a napotok vidám, derűs és mosolyogjatok.

Ez nem ér ám, hogy egy lélek nem jár erre. Vajon merre is járhattok?Mutatom az utat.[​IMG]

Olyan jó látni, hogy most a kertben a kis lepkék kergetik egymást, szépen kisütött a nap és beragyogja az egész kertet.Eltünt az a komor állapot ami reggel volt.

Utoljára szerkesztett: 17.8.16
    sutimami57 kedveli ezt.
  17. stadler42

Marika ! nálunk még mindég borús az idő, nem akar szakadozni a felhőzet. A kedvem sem javul, csak a pajtát töltögettem, máshoz nincs kedvem. Ági örülök hogy megszabadultál a gipsztől, de sajnos sokat kell még tornáztatni hogy hasonlítson a régi kezedhez.

18. kpe59

Miután az eső elmosta a kinti ténykedésemet, átmentem a sógornőmhöz egy kapucsínóra. Mióta hazaértem teszek-veszek, néha idenézek...

sutimami57 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Tallári hoppla hó.
    Csak jó volt, hogy útjelzőt alkalmaztam, igy aztán könnyen ide találtatok.
    Erzsike,
    egészségedre a kapucsinót, biztos finom is volt, na meg hozzá a dumcsi.
    Rozika,
    felénk szerencsére már csak egy rossz emlék a hajnali és reggeli vihar.Az igaz, hogy olyan párás a levegő, de mit lehet tenni.Szerencsére amikor félve bicajra pattantunk, hogy az a tej és kenyér haza érjen, nem volt semmi, mert haza felé már sütött is a napocska.Azóta is egyfolytában tűz a nap szerencsére.
    Még most is abban gondolkodom, hogy újra bicajozni kellene, mert ki kell használni ezt az időt.
    Megyek is,még megnéztem a kalapácsvetést Pars Krisztiánnal.Azt gondolom, jól fog esni egy fagyi.
    Majd ha hazajövök elmondom, hogy jó volt e vagy sem.

Addig is megmutatom, hogy Szaud-Arábiában hogy védekeznek a meleg ellen.Ahhoz, hogy a hőséget elviselhetővé tegyék, ami akár az 50 Celsius fokot is elérheti, 260 óriás ernyőt építették, amelyek árnyékot tartanak a zarándokoknak.A mega napernyők összesen 143 ezer négyzetmétert képesek beárnyékolni, miközben pazar látványt nyújtanak , hiszen olyan érzést keltenek, mintha egy hatalmas szellős csarnokba sétálnának.

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jaj de jóó... (Nekem egyszer kezemtől hónaljig gipszeltek egy 1 mm-es, könyökömből letört szilánk miatt. Persze, hogy a jobb karom. Na amikor levették, én a popitörlésnek örültem ennyire. :D:D)

Kíváncsi vagyok, 20-án milyen idő lesz. :) Hagy' élvezzék az emberek a tűzijátékot! Tippeltem, jó lenne nyerni. ;)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.