Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Tillárom haj.

Mit is mondjak a fagyizásból[​IMG] nem lett semmi, mert olyan nagy szürke felhő kerekedett valahonnan, hogy én bizony nem mertem elindulni.Mondtam is a Papának, hogy napoljuk el, mert hasznos a futás, illetve a megfutamodás.Igy aztán elkezdtünk az utcán az ollóval szegélyt csinositani.
    A bosszantó az az egészben, hogy naná a felhő az szépen lassan elment kelet felé, nekünk meg nyugat felé kellett volna menni.Igy utólag bánom nagyon, hogy ilyen gyáva voltam, hogy nem mertem nekivágni az útnak.Persze, hallgattam is érte, hogy persze, meg egyébként is, meg azt is, hogy én megmondtam.Na majd legközelebb.

Mimi,
    én úgy gondolom, hogy előveszem a pozitiv gondolkodásomat (nagyon bizom benne, hogy sikerülni fog)és azt mondom, hogy jó idő lesz 20-án.Olyan sok ember szeretne a programokon részt venni.Közöttük mi is.

Ez nagyon jóóó, ezt elcsórtam.
    Tanárnő a gyerekhez:
    - Móricka, van házid?
    - Van. Töltsek?

Megyek, mert úgy sincs senki aki szólna hozzám.

Utoljára szerkesztett: 17.8.16
    sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  2. szlyák

szlyák Törekvő

üdv!
    szeretném megkérdezni, hogy a bahamara oldalra nem lehet venni Brazil dió fát?
    nincs a szentélyben sem.
    és gránát almafát?

3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

A brazil dió titokzatos csemetéből fejlődhet ki, azért nem találod a szentélyben.

Majd csak lesz még a héten fagyizásra való idő.

sutimami57 kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Nagyon remélem,mert ma jól becsapott az idő.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. kpe59

Engem is, mert délután olyan meleg lett, hogy nem lehetett megmaradni a teraszon. Odatűz a nap...

6. -elzemari-

Tulajdonképpen még ennek van itt az ideje, úgy is azt szokták mondani, hogy huszadika után már nem az igazi a meleg.

Mára búcsúzom, jó pihenést.

7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!
    Bocsi, hogy megint hiányoztam, de a tesómnak szívrohama volt, rohammentő vitte a sürgősségire.
    Hálistennek a szerencsefaktorunk működött, mert éppen otthon voltam és nem operában, és mivel nagyon fáradtnak látszott, ezért többször ránéztem. Mert ő ugye nem panaszkodik ilyenkor, hanem begubózik magába (persze ennek hivatalosan az oxigénhiány az oka). Így aztán amikor bementem utána a szobába, ahová lefeküdni indult, látom ám, hogy ruhát tereget.Ránézek, olyan szürke az arca, mint a hamu, néz rám, de látszik rajta, hogy nincs képben. Először azt hittem, hogy sztrókja lesz, de a pulzusa úgy vert mint a népmese-hol pulzált, hol nem pulzált. Gyorsan lefektettem, telefon, mentő, aztán már pörögtek is az események.
    Kapott mindenféle patikaszert, jobban is lett tőle olyannyira, hogy rögtön közölte is a kardiológussal, hogy nem fekszik be hozzájuk, mert nem bízik bennük. Így aztán a sürgin tartották éjszakára, monitoron volt végig, az egyik lánya éppen éjszakás volt, a másik reggel ment dolgozni (mindkettő ott dolgozik), mindkettő kisebb csatát vívott vele, de ő győzöt, és felhívtak, hogy nem szívesen de hazahozhatom...
    Szóval ez történt nálunk.
    Most viszont hoztam egy kis reggelit, hogy nektek szépen induljon a napotok: Lujza

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  8. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Lujza a tesódnak mielőbbi gyógyulást kívánok !! Milyen jó , hogy ott vagytok egymásnak , tudtok segíteni , ha baj van !! Nem vesztem ám el , csak nagyon összejöttek a dolgaim !! Napok óta befőzés van nálunk !! Ma selejtezi papa a galambokat , kopasztunk ezerrel !! Remélem nem fog esni az eső , mert tegnap egész nap szakadt !! Lujza reggelije mellé hoztam a citromos teát , egészségetekre !!

Utoljára szerkesztett: 18.8.16
  9. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Jó reggelt!

Ma tényleg szép napra ébredtem, rézi észhez tért és ezerrel szórja a sugarait. Lujza sajnálom a tesódat, de milyen jó, hogy ott vagy és rögtön tudtál segíteni. A reggelit köszönjük, és biborkának meg a kávét. Most megyek mert a papa hozott a csarnokból, almapaprikát és be segítek az eltevésbe. És az idén befejeztem az eltevéseket, elég lesz már a télen amik vannak. További szép napot, és jó játékot.

10. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép jó reggelt!
    Látom mindig van valami baj mostanában!

Lujzi! Tesódat ilyen hamar kiengedték?? Pedig egy szívroham nem kis dolog....Jobbulást Neki!

Ági! Örülök, hogy visszatértél a 2 kezes életbe..... A torna biztos segít, hogy hamarabb fájdalom mentes legyél. De a tornával járó fájást még bírnod kell... lehet, hogy ez rosszabb mint a félkezes mozgás....

Rozika, Biborka! Ügyes házasszonyok vagytok....Nálatok már jöhet a tél...

Én még csúszok mindennel, mert fél lábas lettem....

Kedden a Margit szigeten pót unokáztam, és egy nekifutásos -távolugrásnál elestem.
    Mire hazaértem a bal bokám eltűnt.... és iszonyú fájdalmaim voltak. Na meg be is lázasodtam-

Tegnapra már kicsit jobb volt, de a lázam nem tűnt el... elég ramatyul voltam.

Ma már jobb....csak hajlítani nem tudom a lábam....

Utólag Sok boldogságot kívánok a Máriáknak, akik most tartják (majd szeptemberben is jövök), és minden Ilonának, Icunak, Incinek, is gratulálok!

Jobbulást a lábadozóknak!

Mindenki vigyázzon magára! Jutus

11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt nektek!
    Remélem Jutus jobb már a lábad! Lujza, milyen jó, hogy figyeltél, jobbulást a tesódnak!
    Ági, köszi a teát, Lujza reggelije igen gazdag volt, le kell "önteni" vele. :)
    Mari, képzeld, én zakuszkát reggeliztem. :p

Nem emlékszem, kinek is volt az 50. házassági évfordulója (talán Jutuséknak?) de találtam valami szépet és igazat, gondoltam, nem bánjátok, ha idehozom. :inlove:

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  12. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

789 éve halt meg, 1227-ben Dzsingisz kán, a Mongol Birodalom megalapítója.
    Dzsingisz, eredeti nevén Temüdzsin, az első mongol nagykán (császár), a világtörténelem egyik legnagyobb hódítója. Dzsingisz egyesítette a mongol törzseket és megalapította a Mongol Birodalmat. Ő és utódai elfoglalták Eurázsia nagyrészét, beleértve Kínát, Oroszországot,Perzsiát, a és Kelet-Európát is. Nyugaton Magyarországig jutottak, a Közel-Keleten csak az egyiptomiaknak sikerült megállítaniuk csapataikat. Ez volt a világtörténelem legnagyobb összefüggő területű birodalma. Dzsingisz kán volt Kubiláj kán, a Jüan-dinasztia alapítójának és első császárának nagyapja. A Dzsingisz kán uralkodói név, egyik feltételezett jelentése: tenger(nyi) népek uralkodója.
    Minden kétséget kizáróan a mai napig a leghíresebb mongol a világon, s máig a mongol nemzeti öntudat megtestesítője.
    Apja, Jiszügej-baatur a mongolok kis törzsszövetségének kánja volt az 1160-as években.
    Jiszügej-baatur a mongolok bordzsigin törzsének kijat nemzetségéből származott. Feleségét, a szintén mongol, de olkunuut törzsbeli Höelünt a merkitektől rabolta el. A feleségrablás gyakori volt a mongoloknál, és gyakran egy nemzetség mindig ugyanabból a nemzetségből választott feleséget. Az ilyen nemzetségeket sógornemzetségeknek hívták, úgy tűnik, a bordzsiginek és az olkunuutok ilyen sógornemzetségek voltak. Amikor Temüdzsin kilenc éves lett, apjával feleséget ment választani az olkunuutokhoz. Útközben találkoztak Dej-szecsennel, akinek lányát, Börtét, eljegyezték Temüdzsinnel. Elsőszülött gyermekük Dzsocsi, Batu kán apja volt. Részt vett apja hadjárataiban, de hadvezérként önálló hadjáratokkal is megbízta Dzsingisz kán.
    Dzsingisz kán halála után testét egyes források szerint visszavitték az ősi szállásterületre, a mai Mongóliába, ahol Burkan-kaldunban, valahol a mai Henti hegységben temették el. Dzsingisz kánnak gyerekkora óta kedves volt ez a hely, ahol gyerekkorában a merkitek elől bujkált. Rasíd ad-Dín szerint Dzsingisz maga jelölte ki korábban sírhelyét egy magányos fa tövében, amelyet halála után hihetetlen mennyiségű fű és fa nőtt be, így ma már nem lehet sírját megtalálni a vadonban.
    Mások szerint a ma Kínához tartozó belső-mongóliai Muna-hegy tövében temették el. Az uralkodó holttestét kísérő katonák mindenkit megöltek, aki szembejött velük. Ősi nomád hagyomány szerint a mongolok is titkos helyen temették el uralkodóikat, valószínűleg így óvták meg örök nyugalmukat a sírrablóktól és egyéb fosztogatóktól. Ezért senki sem tudja, hogy hol temették el.

Szerencsére az őrangyala [​IMG] épp szolgálatban volt, meg te is pont otthon voltál...

-------------------------------------------------------------------

Titokcsemete akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/titokcsemete-Új-állandó-gazdaköri-küldetéssel.14221/

Utoljára szerkesztett: 18.8.16
    sutimami57 kedveli ezt.
  13. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

14. kpe59

15. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Erzsike olyan guszta a fagyid, meg kívántam. El küldtem a papát fagyiért, és nektek is hozott.

[​IMG] [​IMG]Egészségetekre.

16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nagyon sokat olvastam régebben is Dzsingisz kánról, jó, hogy írtál róla. Be is rakom a filmet róla. :)
    Érdekes kor volt az övé.
    Az infókat is köszi.
    De jókor hoztad... Köszi szépen!

sutimami57 kedveli ezt.
  17. kpe59

Nem az én fagyim volt, hanem Elzemarié...
    Ebből a jobb szélsőt elvettem, de úgy látom rögtön termett ott helyette egy másik...

18. -elzemari-

Sziasztok.
    Lujza,
    mielőbbi gyógyulást kivánok a tesódnak,de jó, hogy ott voltál a közelben!!

Erzsike, ahogy olvastam ez jutott az eszembe.

A széllel versenyt lovagoltak tűzön át vízen át. Ha-hu-ha
    És ki az akit vakon követett sok száz Dzsingisz kán
    Egy félelmetes sereg a kán mögött
    Amerre ők jártak ott fű nem nőtt
    Hát ilyen is volt ez történelmi tény

Dzsin, Dzsin, Dzsingisz kán
    Hé lovas, hó lovas ! Hé lovas ! Rajta ! Bátran .

Jutus,
    mielőbbi gyógyulást kivánok!

Mimi,
    Biborkának volt az a szép eseménye.Húúú, akkor nagyon fincsi lehetett a reggelid,én is nagyon szeretem.Én a finom serclidet reggeliztem meg, vajazva, lekvározva.

Rozika,
    nagyon ügyik vagytok, milyen jó is lesz az majd télen.

Biborka,
    a te napod sem a semmittevésről szólt ma.Nagyon szorgos gazdák vagytok.

sutimami57 kedveli ezt.
  19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Nem vesztem el, csak behavaztam. Ma azért jó idő volt.

Köszi az okosságokat, nagyon érdekes volt a mai téma...a reggelit, teát, ffagyit, mindent meg kóstoltam....Lujza, hát, sajnálom Encit, és nem lepődtem meg, hogy haza jött.......mielőbbi gyógyulást kívánok, Neked meg kitartást, türelmet, mert bizony, most nagyon oda kell figyelned..szerencse, hogy ott voltál, és hála az angyalnak, és Neked! Vigyázzatok Magatokra!

Buktácska, Neked is kitartás, sok türelem, és ne erőltessed mega kezedet, mert én azt tettem, mikor egyszeriben így jártam, és teljesen lerobbant az állapotom.
    Jutus! Neked meg a lábad, szegény fejed! Sokáig fog fájni....de mitől van lázad? Más baj is lett? Gyógyulgassál szépen, és a pihenés most kötelező!!
    Ja, jól vagyok. Sokat futok, dolgozok, a jobb kezem már hátra ért, és örülök, mint ahogy egyik társunk írta....:) :)

Holnap talán nyugisabb leszek, de nálam soha nem tudni.......A felhő hozzám is be érkezett, mást nem is tudok...Szép estét!

-elzemari- és mimi kedveli ezt.
  20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! A betegeinknek mielőbbi gyógyulást !! Remélem ma is szép idő lesz !! Ott folytatjuk ahol tegnap abbamaradt !! Ma őszibarack dzsem készítés van soron !! Kaptunk kölcsön egy befőző edényt , nem kell kavargatni , közben lehet a galambokat kopasztani !! Szerencsére ma befejeződik az öldöklés , majd később folytatódik , ha megnőnek !! Hoztam a reggeli kávét , egészségetekre !!

[​IMG] öldöklés

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.