Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt! Bár most kicsit később jöttem...
    Rozika köszi a kávét! Kell is a reggeli túrbó, hogy szebb legyen a nap...

Süti! Ági szuper ajándékot küldött! Ettől szerinte még jobban beindulsz!:D:D:D

Szép lesz már a lakás! Akár egy palota!

Marcsi! Igazad van! A tanyán kellene lennünk....de megint elmaradt....
    Ma még van befőzni való..... A-val megyünk még piacozni..... na majd jövőre talán sikerül többet tanyázni..

Ez most egy ilyen év....A. is eljön nyugdíjba, több idő lesz....

Drága Rozika!!

Nagy csapatunk ide áll,

Rozikának gratulál,

Hosszú legyen élete,

És a kis csapatot még sokáig szeresse!

Tudom, hogy holnap lesz a nagy nap, de az "előestéjén" szerettem volna a jó kívánságot elhozni...

Kellemes napot mindenkinek, jó "vadászatot".. Jutus/Tatus:D:D:D;););)

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Helló Mimi,
    mondsza csak, milyen finom sütit sütöttél?S nem maradt véletlenül belőle?
    Éppen tegnap beszéltünk mi is a Papával,. hogy ki kell már dobálni a videó kazettákat, mert csak porfogónak vannak.Te jó ég a dvd lejátszót is milyen régen nem használtuk.Úgy elmegy velünk a technikai a bravúrjaival,hogy csak kapkodhatjuk a fejünket.

Jutus,
    azt gondolom, hogy vagyunk még egy páran akik nagyon dijjazzuk ezt az időt.Eltudnám viselni decemberig is.
    Hú hú, a múltkor csináltam én is gombóc levest a szilvásgombóc mellé, nagyon fincsi volt.
    Rozika,
    mi újság van borz ügyben?

3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok, szép estét!
    Hát mit süthetek, ha találkozom néhány gazdával? Még utoljára répatortát. :D:D De mondom, utoljára! ;)
    Jó kis dumálás volt, jól éreztük magunkat. :)

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!
    Mimi,
    Igazi farmjárás van felétek.Megismerni egymást, tapasztalatokat cserélni.Na nem olyan biztos az, hogy most sütötted utoljára a farmos tortádat, hiszen ki tudja mit hoz még a jövő.

Nagyon szép a mai reggel is.Derűs és vidám.

Nagyon jó játékot és szép programokat kivánok.

sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

179 éve, 1837-ben Samuel Morse bemutatja távíróját a New York-i egyetemen.
    Eredetileg nem tudós, hanem képzett (festő)művész volt. Andoverben a Phillips Akadémián tanult, majd 1810-ben diplomát szerzett a Yale Egyetemen. Mivel jómódú családból származott, lehetősége volt 1811–1815 között Angliában tanulmányozni az európai festészetet, majd 1829-től a párizsi Louvre múzeumban kiállított híres festők műveit másolta.
    A következő tíz évet vándorművészként töltötte; különösen a portréfestészetért lelkesedett.
    1832-ben tért vissza Amerikába, ahol a New York-i Egyetemen (University of New York) mint a festés és rajzolás professzora dolgozott.
    Hazafelé úton a Sully nevű vitorlás postahajón együtt utazott Charles Thomas Jackson professzorral, aki egy elektromágnessel szórakoztatta utastársait. Morse több kísérletét is végignézte az elektromágnesességgel foglalkozó tudósnak, és élmények hatására maga is elkezdett foglalkozni a művészettől merőben távol álló témával.
    Azonnal munkához látott és a Sully fedélzetén elkészítette távírójának vázlatos tervrajzát, valamint kialakította az első távközlő jelrendszerét, amely pontok és vonalak kombinációjából állt. Ez volt az első lépés az elektromos távíró felé. Hazatérése után egyre kevesebbet festett, ereje nagy részét inkább találmánya megvalósítására fordította. Készülékére és ábécéjére 1837-ben nyújtotta be első szabadalmát.
    Morséra leginkább az általa kidolgozott kódrendszer (Morse-kód) miatt emlékeznek, és nem a műszere miatt, ami először lehetővé tette ennek használatát.
    "Telegráfjának lényege az volt, hogy az adó által történt a vevő elektromágnesének a vezérlése. Egyszerűbben: egy kis kar lenyomása zárta, elengedése pedig megszakította az áramkört. Zárt áramkör esetén egy elektromágnes a vevő oldalon magához vonzott egy írószerkezetet megszakításakor pedig egy rugó visszarántotta eredeti helyzetébe. Az írókészülék alatt egy óramű egyenletes sebességgel vitt odébb egy papírszalagot, amelyre a jelek regisztrálása történt. Mégpedig olyan formán, hogy ha nem folyt áram a vezetékben, akkor egyenes vonal, zárt áramkör esetén pedig cikcakkos rajzolódott a papírcsíkra."

[​IMG] Nagyon boldog névnapot kívánok! [​IMG]

Egyelőre már csak gyűjtögetem az akkukat, majd meglátom, hogy alakítok-e még párat vagy inkább meghagyom legközelebbre.
    Amit szerettem volna, már megkaptam, eddig 1.175 db-ot használtam el.

Utoljára szerkesztett: 4.9.16
    sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  6. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó reggelt!
    Gyönyörű napos idő van,jó lesz a szabadban bóklászni!A farmon csendes pajtatöltés zajlik.Az átalakítóból megkaptam amit szerettem volna,a többi csak ráadás.
    Rozimama,nagyon boldog névnapot kívánok!
    Pihentető vasárnapot mindenkinek!!!

7. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt! Hoztam egy kis kávét, mellé egy kis linzeres sütit -facén látható is- na meg egy kis piskóta tekercs választékot.. (2 félét is alkottam)

Vasárnap nem árt egy kis kényeztetés! Főleg mert ünnepelt is van köztünk!

Kati (Szeged) Nagyon boldog Születés Napot kívánok itt is! (remélem időnként ide is benézel?)

Rozika! Neked még egyszer sok sok boldogságot, és mielőbbi gyógyulást kívánok!

Mimi! további kellemes barátkozást...

Marcsi! A barack kopót befőzés gyorsan megy, érdemes pár üveget összedobni...

Tegnap is voltunk A.val a piacon, és nagyon szegényes a kínálat...alig voltak most is kofák, minden drága....
    Egy-egy standnál ahol szép, és viszonylag olcsó is volt az áru méteres sorok voltak.....
    A kenyeresnél is 10-15-en álltak.... A húsos standoknál viszont egy lélek sem volt!???????

Alig van gyümölcs, zöldség....?????? Furcsa... Birs almát, ringlót, sehol nem láttam, fejtett bab is elvétve volt, drágán és aszalt héjju....

Erzsike! Én is gyűjtögetem az akkukat, de nem biztos, hogy "kilövöm"... Majd meglátom milyen kedvem lesz....

Sok-sok akkut és kellemes napot mindenkinek...... Jutus

8. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

[​IMG] Rozika én is köszöntelek.

9. -elzemari-

Rozika,
    Sok szeretettel köszöntelek névnapod alkalmából.

Az akkuk nálam is már maradnak a apjtában, mert jó az legközelebb a kezdésnél, amikor nem nulláról indul az ember.

Ma tizóra után nyakunkba vettük a várost és elmentünk a Pozsonyi piknikre.Az idő kiváló volt és igy semmi nem zavarta , hogy jól érezzük magunkat.Sok ismert emberrel találkoztunk, ez inkább olyan össznépi kulturális piknik.Szinészek, újságirók, politikusok, voltak az ismertek között, akikkel össze futottam.Jó látni őket is, hogy szintén eltudnak vegyülni és jól érezni magukat nekik is megy.

A sok könyv és szinházi programokon kivül, azért volt ott bőven enni és inni való is.Többek között a flodni sütit mi is megkóstoltuk, de itthon, hogy nyugodt körülmények között tudjuk elfogyasztani.Már régóta vágytam kipróbálni, hogy milyen az izvilága de nagyon finom.Almás, mákos és diós, együtt, rétegesen.Hmmmm.

Jó is hogy délelőtt indultunk el, mert már egyre többen voltak, és én azt nem nagyon kedvelem, amikor már azt kell nézni, hogy nehogy nekimenjek valakinek.Jó volt egy kicsit zsizsegni nyüzsögni.

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Rozika! Csatlakozom a köszöntőkhöz, Isten éltessen sokáig! :inlove:

Mari! Jó kis eseményen voltatok, biztos jól éreztétek magatokat. :)

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

A köszöntéseket nagyon szépen köszönöm. Hoztam egy kis nassolni valót egészségetekre .

[​IMG] [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Igen nagyon jó volt, szeretem a nyüzsgő forgatagokat.Az idő sem volt túl meleg, igy aztán teljesen viselhető volt az is.
    Rozika,
    most sajnálom igazán, hogy csak virtuálisan van ez a sok finomság.Bááár ez a flódni jó kis édesség volt, most nem is nagyon csúszna le ma semmi.Igy is két részletben ettük meg , egyik felét a kései ebéd után, a másik felét most délután.De azért eltettem holnapra belőle, mert látom van kenőcsös süti is amit hoztál.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  13. kpe59

Nálunk is volt eddig nyüzsgés, de már elment mindenki.
    Jó volt a fiatalok társasága...

Most nem nagyon hiányzik már semmi, de azért megkóstoltam.
    Nálunk most nem volt ilyen sokféle süti és a fajtákat is nagyon meghatározta a két tejérzékeny vendég.
    Almás és meggyes pite volt és radír szelet gumicukorral díszítve.

14. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Rozika! Köszi a vendéglátást, alig lehet választani..... én is nehezen gyűrtem le, mert most nálam is van 3 féle süti.. A narancs léből viszont 2 pohárral is vettem! Köszi!

Marcsi! Az ilyen idő pont kirándulásra való! Okosan tettétek, hogy kiruccantatok.. Micsoda emeletes süti!!!

Erzsike! Akkor szép napod volt Neked is.. Finomakat sütöttél!

Pjotr, Mimi, Hugi! Nagyon "halk szavúak" vagytok... A többiek biztos el vannak havazva... a házi munkával...

Én végre túl vagyok a befőzésen....."Eddig, eddig" vagyok most vele.....

Még a cékla van hátra...aztán befejeztem a tartósítást...

A csúcs - és most a büszkeségem- a Diópálinkám! Tavasz óta érleltem az erkélyen.... (recept szerint fűszerezve). és Hugi, unokatesóm tanácsára süttettem a Napon! Úgy mint a kovi uborkát, de hosszabb ideig....;););)

András kóstolgatta....a vodkásnál már azt mondta, hogy Elég!!!:D:D:D:):wuerg::wuerg::wuerg:

További gyűjtögetés Tatus/Jutus

mimi, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  15. kpe59

A nagy vendégség, vacsorával még pénteken volt, csak páran maradtak még egy "kicsit"...

16. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Rozika!

Nagyon boldog névnapot kívánok!
    Mindenkinek pihentető álmot!

17. szlyák

szlyák Törekvő

Üdv mindenkinek!
    azt hiszem nagy bajban leszek,nem fog sikerülni az eventem.
    Meg van a felhősorom,
    Asztronautika,
    Ürdeszka

kellene a sugározz fel még rá

de elfogyott a nublion akkum, ültettem éjszakára szegfüt, holnapra nem tudom mennyi nublion száll még fel,
    teljesen kiakadtam.
    megint nem fog sikerülni a felhősorom, a sugározz fel miatt.
    mit is csináljak? üdv szlyák Marika

18. kpe59

Csak az L-est csináld, mert az adhatja és reménykedj benne, hogy a hátra lévő 40 órában megkapod. Ha nem sikerül, marad a cserenap...

19. szlyák

szlyák Törekvő

=====================================

bizony bizony peches vagyok, S,M készen van,
    L-ben a felhősor meg van,
    csak a sugározz fel kellene nagyon, de nem hiszem, hogy lesz már sok nublionom. 2 nap alatt.
    de kiszámithatatlan ez a bedobálós ürrobot is.
    direkt ellenem van.:oops:
    :cry::cry::cry:

20. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van Lőrinc-nap. Lőrinc napra már a déli fekvésű szőlőkben elkezdtek érni a kései érésű szőlőfajták is. Minden jel az időjárás fordulására, a lassan beálló őszre mutat. A nap időjárásából következtetni lehet az őszére: ha szépen süt a nap, hosszú, kellemes őszi napok várnak ránk. Lőrinc rontónap. Belepisil a szabad vizekbe, nem is lehet többé fürdeni a szabadban. Belehugyozik a dinnyébe is, ezért lucskos, íztelen lesz a nyári fajta dinnye.

26 éve, 1980-ban megnyílik Svájcban a St. Gotthard Alagút.
    A Gotthárd-alagút egy közúti alagút elnevezése Svájcban, mely az Alpokon átkelő Zürich–Milánó útvonal részét alkotja, mely Európa egyik legforgalmasabb közlekedési útvonala. A világon a második leghosszabb közúti alagút, hossza közel 17 km, Göschenent és Airolót köti össze. Az A2-es félautópálya halad át rajta.
    Sokáig a 2091 m magas Gotthárd-hágó biztosította az összeköttetést Uri és Ticino kantonok, a Reuss és a Ticino völgye között. A hágó azonban a téli időjárás miatt csak júniustól októberig járható, ezért szükségessé vált az alagút építése.
    Építését 1970-ben kezdték el, s 1980. szeptember 5-én adták át a forgalomnak. Az alagút hossza 16,92 km lett, az építkezés költsége 450 millió euróra rúgott, fajlagosan kb. 26 000 euróba került egy méter megépítése. A munkálatokban 700 fő vett részt, akik közül 17-en itt lelték halálukat.
    Ez az építmény, melyet csodás alpesi tájak, kanyargós szerpentinek szegélyeznek, tette lehetővé a közúti kapcsolatot Nyugat-Európa északi és déli része között.
    Az áttörést, amely az alagútépítők fontos dátuma, 6 évvel az építkezés megkezdése után,1976. szeptember 16-án érték el.
    A balesetek megelőzése érdekében 80 km/h-s sebességkorlátozást és 150 m-es követési távolságot írtak elő.

Az éjjel megérkezett az eső, elűzve ezzel a hétvégi meleget.
    Úgy döntöttem, hogy nem alakítok most többet, gyűjtöm az akkukat a következő alkalomra.

brasihugi, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.