Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Hamar beugrottam..Rozika, boldog névnapot kívánok!

Buktácska, nagyon köszönöm a csodálatos ajándékot!

Megint rohanok...szombaton ki festettük a nappalit, étkezőt, tegnap egész nap a festéket takarítottam, ajtók, ablakok, járólap....szépen le ragasztottuk a szegélyeket a plafonon, hogy ne legyen festékes, mikor le vettük a csíkot, vitte a festék réteget is..így aztán a széleket még tegnap át kellett festenem. Iszonyat sokat dolgoztam, közben délután jött a menyem Domikával, Papesszel mentek Ajkára, aztán kicsit unokáztam. Édes, drága ez a kis kölyök.

A nagy koszos munka kész, a bútorokat kell még le mosni, kipakolni, utána jöhetnek a kütyük.....ma mennem kell. 10-re jelenésem van, holnap unokázás lesz, tanácsadó, szuri...szerdán folyt. köv. Meg ami közben bele fér. A karomat nem igazán tudom fel emelni, meg a lábaim is elég gyatrán vannak, mintha nem is az enyémek lennének......

De azért jól vagyok. Most megyek, az eső esik.........Kellemes hetet, vidám napot!

brasihugi és mimi kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Felénk is megérkezett az eső, hazudnék, ha azt mondanám, hogy örülök neki, de sajnos nem választás kérdése az egész.Az állatok is áznak a szabad levegőn, de muszáj vagyok egy kis frissitést hozni az életükbe.Sok dolgom nincs a gazdaságban, mert a fákon érnek a gyümölcsök, az álatok az etetés után szépen elvannak, igy aztán én is csöndes nyugalomba vonulok.

sutimami57, brasihugi és mimi kedveli ezt.
  3. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

4. -elzemari-

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép napot hetet mindenkinek!

Bár az eső nem sok jót ígér! Rozika cuki képet tettél fel!

Marcsi! Nálam is sok állat van kint, legalább "portalanítva" lesznek.... A fáknak meg ne is árt egy kis vizet tartalékolni télire. Nem biztos, hogy lesz hó idén..... (bár egy kicsit már szívesen látnék karácsonykor)

Szly! Erzsike tanácsát érdemes megfogadni...nem kell kapkodni....Ha napközben is 8 órásakat ültetsz (locsolva, tápozva kb 6 óra) akkor is sok akku jön fel. De fákkal állatokkal spékelve még több... ;);)

Süti! Nézd a pozitív oldalát...egy kis izomláz, segít megőrizni az izmok rugalmasságát... és nem kell Fittnesz terembe járnod.;):D

Az én hivatalos ügyemet elhalasztom...ilyen esőben nem megyek sehova...matatok, tanulok...egy kicsit...

Erzsike! Írtál a svájci alagútról..... eszembe jutott, hogy amikor Olaszországba, Tenerifén, Grand Kanárin, Ausztriába jártunk, ott is sok alagút van, bár nem ilyen hosszúak. Rámegy kicsit nyomasztóan hatnak....

Félelmetes nagy munka lehet ilyeneket építeni..

Hoztam egy viccet, hogy vidám hetünk legyen:

-Mi az: ha feldobod, csavar, ha leesik, felkapcsolódik a lámpa?

- Véletlen egybeesés.....8)8)8)xD

Kellemes napot! Jutus

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Üdvözlök mindenkit! Nem csak az idő, a hangulatom is borongós. Tehát: nekiállok vasalni, takarítani. :D

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  7. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Ha csak azt nézed, hogy hat év kellett ahhoz, hogy átfúrják a hegyet és akkor az még csak egy lyuk. Azt ellátni minden biztonsággal és használható utat varázsolni, nem kevés pénz és idő szintén.
    Az építkezés tíz éve alatt mennyi munkát elvégeztek... [​IMG]

8. szlyák

szlyák Törekvő

Üdv! Hála Istennek, sikerült megszereznem a 3 db kirakhatót a paszulyfára.Kész! Megnyugodtam. Éljen!
    Be is adtam jó sok terményt. Szné Marika
    :inlove::inlove::inlove:

9. kpe59

Örülök, hogy te is sikerrel jártál és annak is, hogy visszajöttél ezt elmondani nekünk. Látod kár volt előre temetni ezt az event-et.
    Gondolom már nem [​IMG] bánod a sok beadott terményt sem...
    Van még egy nap hátra, érdemes még párat alakítani az M-es kategóriában. Ott lapul egy textilmalom, európai borz, munkáskupon, party pörgetés és egyéb apróságok is.
    Ha úgy döntesz, hogy inkább a következő alkalomra gyűjtöd az akkukat, akkor is nyugodtan dőlhetsz hátra, mert meg van a felhőd.

Utoljára szerkesztett: 5.9.16
  10. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Szép napot Mindenkinek!!!!!
    Rozika kivánok én is Neked nagyon jó egészséget és boldogságot névnapod alkalmával.
    Néha én is ide tévedek, bár olvasni azért szoktam, ha nem is naponta. Egy kicsit bosszankodom, mert egyszerüen itt a fő farmomon nem sikerül se borz ólat, sem paszulyt és a rá valókat sem megszereznem.Rengeteg akkut gyüjtöttem, és terményt adtam be de nem sikerült.Igaz nagyon sok btp, és tp. meg csengőpengőt kaptam, nem is értem hogy hogyan mert a listába nem is volt ennyi feltüntetve. Na de ez egy játék, talán a csere napkor talán sikerül majd szereznem.Még holnap reggel megprobálom, hátha sikerül,szegfűt ültette m, kiváncsi leszek mennyi akku gyűlik majd össze.

11. kpe59

A kütyükön, a felhősoron, matricán és a textilmalmon kívül mindent meg lehet többször is kapni. Persze legtöbbször a tp, csp jött...
    Ha semmit nem sikerült megszerezned, akkor nagyon keveset indíthattál mindhárom átalakításból.
    Az L-esben mindenkinek elsőre a felhősort adta.

12. szlyák

szlyák Törekvő

==================
    köszike kedves vagy!
    meg van az Európai borzom,2 db is van, és a mókus textilmalom is meg van. Nagyon szépek.
    ====================================

segitséget kérnék tőletek!

kiváltottam a bahamarán a tigrincs szobrot, de nem találom sehol sem a vásárlását, ez nem a tigris szobor?
    =======================és még
    a Tukán-t is kiváltottam, viszont eledelét csak venni tudok a piacon, földicseresznye és makamámiadió tápot.Ezek a növények nem lesznek vásárolhatóak?

mimi kedveli ezt.
  13. kpe59

Ez nem az a szobor, amire gondoltál. A Tig Rincs szoborral plusz egy tanyaházi megrendelőd lett, aki bahás cuccokat fog kérni.
    A tigris titokállat ugyanúgy, mint a flamingó, hangyász és a vöröspanda. Titokólból fejlődhetnek ki.
    A földicseresznye szobor a tukánodú szobor felett van a hatodik kamrában. A makadámia dió szobra az ötödik kamrában található.
    Az egyik szántóföldi növény, a másik fa. Ha ezeket a szobrokat is kiváltod, akkor tudod termelni vagy a piacon megvenni a tápnak valót. Addig a piacon tudod beszerezni a kész tápot.
    A majom szentélyében hol, mit tudsz kiváltani itt megnézheted: Maja majmok szentélye

Utoljára szerkesztett: 5.9.16
    sutimami57, szlyák és mimi kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Szerencsére az eső elállt, igy semmi akadálya, hogy előre a napi teendőknek.Kicsit nehezebb napom lesz, de majd csak megbirkózom vele.

Derű és vidámság kisérje a napotokat.

15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

57 éve, 1959-ben a Mattel Játékgyártó cég kiadja az első Barbie-babát.
    Barbie egyike a legkelendőbb divatbabáknak. Előállítója a Mattel Inc; az 1959-ben indított játék mai napig jelentős bevételi forrása. A teremtőjének egy amerikai üzletasszonyt, Ruth Handlert tartják, akit egy német baba, a Bild Lilli ihletett meg. Barbie majd 50 éven keresztül volt a játékpiac fontos része.
    Egy 1956-os európai út során, amit gyermekeikkel, Barbarával és Kennethtel tettek, Ruth rátalált egy német játékbabára, a Bild Lillire. A felnőtt alakú Lilli baba pont olyan volt, mint amilyen Handler képzeletében megjelent, ezért vett belőle hármat. Egyet a lányának adott, a többit pedig elvitte a Mattelhez.
    Barbie egyike az első játékoknak, amik szervezett marketingstratégiával rendelkeztek. Hírnevét a széles körben sugárzott televíziós reklámok is terjesztették, ami aztán sok más játék ilyen reklámozásához is ötletadó, inspirációs forrás volt. Szerte a világon milliárdnyi Barbie babát adtak el több mint 150 országban, így Magyarországon is. Ezért mondhatta Mattel, hogy minden másodpercben három Barbie-t vásárolnak valahol.
    Barbie leggyakoribb kritikája, hogy irreális elképzelést fogalmaz meg az női test ábrázolásáról, ami annak a kockázatához vezet, hogy azok a nők, akik hasonulni próbálnak hozzá, anorexiássá válhatnak.

Mégis úgy döntöttem, hogy elhasználok még pár akkut, de egy részét meghagyom a következő alkalomra.

Utoljára szerkesztett: 6.9.16
  16. stadler42

[​IMG] Szép napot !

Rengeteg akut elhasználtam, de borzom mégsem lett. Most már neki állok a pajtatöltögetésnek, és gratulálok akinek meg lett a borz. Remélem a következő eventem sikeresebb lesz, most irány a konyha. A papával össze ütünk valami ebédet, de mág gondolkozunk hogy mit.

17. kpe59

Gazdaraktár akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/gazdaraktár-akció.14287/

Nem részletezem az átalakításaimat, csak egy összegzést írok [​IMG] így a végén.
    Az akkugyűjtés előtt 10 db lapult a polcon, 402 db-ot hagytam a következő alkalomra.
    Most 1.420 db-ot használtam fel, az S és L-re összesen 295-öt, a többit M-esre.
    Csak bahás faterméseket dobáltam be 2.070.000 csp értékben.
    Amit kaptam 810.000 tp, 220.000 csp, 36.000 btp, 5 db party pörgetés, 75 db Kacsa Kata szuper trágya, európai borz, textilmalom és még sok egyéb apróságot, ami mind jó lesz egyszer valamire.
    A teljes felhősorom is meg lett, matrica viszont nem...

Baby, baby boom:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/baby-boom.14288/

Utoljára szerkesztett: 6.9.16
  18. szlyák

szlyák Törekvő

==============
    köszönöm, ezek szerint tigris,flamingó,hangyász, v panda nem igen lesz nekem.
    de nem váltottam ki a tigrincs szobrot, szerencsémre.

19. kpe59

Meg lehetnek ezek kis szerencsével. Mostanában event jutalomként sokszor vannak bahás titokólak is.
    Végső megoldásként cserenapon vadászhatsz rájuk, ha bekerülnek a cserelistába.

20. stadler42

[​IMG] Szép jó reggelt!

Nagyon szép és kellemes idő van, de ha belépek csak a sivár nyugiházat találom. Olyan kihalt itt minden, nem olyan mint a régi szép időben. Pedig csak be kék köszöni, és szaladhatna tovább. De mégis többet tudnánk egymásról, én tudom mindenkinek van más dolga is. Nem is azért íróm, hogy kötelező de olyan jó volt mikkor nyüzsgött a házban az élet. De rég volt, szép volt. Én azért hoztam kávét, hátha betéved valaki és fel frissiti magát vele. [​IMG] További szép napot.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.