Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Az event kész, hugi segítségével. Biztos a végére értem volna én is, de szkypon keresztül megbeszélgettük és így könnyebb volt. Hoztam is egy kis csokit neki [​IMG]a segítségéért !

2. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Fatther kedveli ezt.
  3. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép estét.
    Nekem is sikeredet a tenyésztés. Nekem lett, plusz jelvényem, mivel a kaméleont tovább tenyésztettem. Rozikának nem is kellett nagy segítség így meg sem érdemlem az ajándékát.
    A szuper táp készletem teljesen lemerült.
    Gratulálok mindenkinek aki már rákot etet a farmon, és az új terményeseit is hadrendbe állította.
    Még holnapig kinn hagyom az állatokat, aztán én is átállok növénytermesztésre mint Mimi.

Jó éjt, szép álmokat.

Most úgy látszik én kezdem a napot, mivel én fejeztem be.

JÓ REGGELT.

Utoljára szerkesztett: 21.9.16
    Fatther kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Olvasom, hogy sikeres volt a tenyésztés, és a megérdemelt jutalmak már a gazdaságotokat disziti.
    A jelvényekből maradt nekem is, az izeltlábúaknál 6 db, a madaraknál 45 és a hüllőknél 23 db.Sikerült egy talicska tenyészállatot is kifuvaroznom a piacra, az is hozott valamit a konyhára.Egészben véve, jó kis feladatsor volt.

Felénk ma nagyon szomorkás az idő, a napnak se hire se hamva.Sebaj, de legalább az eső ne essen.Sajnos a Papa közölte, hogy esik az eső.Nem örülök neki, de ez van.

Kivánok ma derűs és vidám napot , na és persze jó játékot.

Fatther kedveli ezt.
  5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Legyen derűsebb napotok mint nekem... Most becígöltem a ládát, ma le sem szállok róla. 2 hónapig küzdöttünk egy kutyáért, amelyiknek egy robbanó lövedékkel ellőtték a lábát.Iszonyatos, gígászi munka volt,de sajnos ma hajnalban elment nem tudtam megakadályozni. Hajnali fél háromig ott voltam mellette,.... most megyek is, mert nem tudok róla még írni sem, akönnyeimtől nem is látok.Majd jövök.....

mimi és Fatther kedveli ezt.
  6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

szeptember 21.:Máté napja, “Ha Máté napján tiszta idő vagyon, a bornak esztendőre nagy bőségét várják.” Sok vidéken ez a nap jelezte az őszi búza vetésének kezdetét.
    szeptember 21-23.: A csillagászati ősz kezdete erre az időszakra esik, 2016-ban 22-én 14:22:01-kor köszönt be. Ez az időpont egyben az őszi napéjegyenlőség napja. Azaz a Föld mindkét féltekéjén a nappal és az éjszaka hossza megegyezik: ekkor a Nap 90° magasan delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka ezeken a napokon mindenhol ugyanannyi ideig tart. Csalóka lehet viszont, hogy a “világos”, azaz nappali órák hossza ezen a napon valójában 12ó 11p, míg az éjszaka 11ó 49p. Ez a légkör fénytörő hatásának köszönhető. A légkör hatására a Nap fényét már 5-6 perccel azelőtt is érzékeljük, mielőtt maga a Nap a horizont fölé emelkedne, és ugyanígy miután eltűnik a horizont mögött, a fénytörésnek köszönhetően még világos van kb. 5-6 percig. E napon ér véget az Északi-sarkon tartó állandó nappal és kezdődik a féléves éjszaka, illetve a Déli-sarkon következik a féléves nappal.

Ma van:
    A magyar dráma napja
    Alzheimer Világnap: az Egészségügyi Világszervezet támogatásával – a Nemzetközi Alzheimer Társaság kezdeményezte 1994-ben. Magyarország első alkalommal 2001-ben csatlakozott a világnaphoz.
    A Magyar Termék Napja: civilek kezdeményezésére
    Ősz nemzetközi napja
    A béke nemzetközi napja

133 éve volt, 1883-ban Madách Imre: „Az ember tragédiája” c. művének ősbemutatója a Nemzeti Színházban.
    Az ember tragédiája a magyar irodalom dráma műfajának kiemelkedő műve, Madách Imre legismertebb alkotása.
    Az 1862-ben megjelent mű sokakat felzaklató kérdései azóta is életben tartják a költeményt, számos kortárs feldolgozása létezik a darabnak. A születésétől eltelt mintegy százötven évben a Tragédia egyfajta szimbólumává vált a magyar drámaírásnak, talán a legtöbbször színpadra állított költemény Magyarországon.
    Az először itt elhangzó „Megy-é előbbre majdan fajzatom”, valamint a „Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!” mondatok legismertebb irodalmi idézeteink közé tartoznak.
    Madáchot gyakorta egykönyvű szerzőnek szokták nevezni, akárcsak Katona Józsefet, a Bánk bán alkotóját. A mű a Genezisben lévő teremtéstörténetet dolgozta fel és 15 színből áll. Az első három és a tizenötödik színek a keretszínek, a többi pedig történeti szín. Az ember tragédiájában szereplő Éva megformálásában nagy szerepet játszott Madách felesége, Fráter Erzsébet, aki megcsalta őt börtönévei alatt. Házasságuk jól indult, azonban amikor Madách támogatta az 1848-as eseményeket, és börtönbe vetették, felesége fogadta régi udvarlóit. A szabadulás után elváltak, és a költő úgy érezte, csalódott a nőkben. Azt mondta, csak azért nem festette sötétebb színekkel Évát, mert a mű megírásakor eszébe jutott édesanyja.
    A Tragédiát először 1883. szeptember 21-én állították színpadra a Nemzeti Színházban, Paulay Ede rendezésében. Ennek emlékére kezdeményezte a Magyar Írók Szövetsége 1984-ben, hogy ennek évfordulóján legyen a magyar dráma napja.

Valakinek el kell kezdeni a napi írást. Most te voltál a legkorábban érkező.

Nem tenyésztettem most sem tovább a kötelezőnél, piacra sem vittem tenyészállatot. Ha hétvégén is lesz boom, lehet hogy beáldozok még pár kakukkot, mert a gazdakörbe rengeteg kell.

Melléd ülök és hallgatunk együtt...

Semmi új nem lett a titkosaimból, sem a fákból sem az ólakból. Nem baj, majd legközelebb...
    Legyártatok a teknősökkel pár gördeszkát, aztán mennek szépen a raktárba, nagyon sok ez a három teknős, amit elfogyaszt.

mimi kedveli ezt.
  7. stadler42

[​IMG]Jó reggelt !

A titkosak megmutatták magukat, a szigeten lettek újak ami még nem volt, de a farmon semmi újdonság. De azért meg vagyok elégedve. Lujza nagyon sajnállak a sok munkád eredménye, minden gondos ápolásod odalett. El is hiszem hogy a ládára ültél, idő kell hogy mind ezt ki heverd. Nálunk lóg az eső lába, de azért reménykedek nem fog esni. Erzsike egy pár deszkát én is legyártok, aztán mennek a raktárba. Mert többe kerül a lé mint a hús.

mimi kedveli ezt.
  8. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép napot mindenkinek!

Milyen jó, ha ennyire elégedett mindenki egy eventel?!! Máskor ilyen kellene és nem a bosszuság..

Itt végre süt a nap... jobb a hangulatom.

Lujzi...A te munkád mindig olyan szomorú.... de vannak benne sikerek is amikor lábra állítotok egy-egy állatot...

Össze kaparászom magam és megyek cipészhez, varrónőhöz, meg egyéb apróságot intézni....
    Tegnap túl sok "matatós" munka volt....

Kell egy kis séta......:):)

:D:D

Süti is világgá ment?

Jutus

9. András

András Kivételes tehetség

Kedves PJOTR!

40 ÉV!!!!

Kis Jutus, Tatus, ide áll Zsoltikának gratulál,
    Hosszú legyen élete és
    Bennünket, sokáig szeressen!

Facén kűldtem választékot.......;););):)

Tatus/Jutus

10. stadler42

mimi kedveli ezt.
  11. kpe59

Pjotr! Nem szeretnék kimaradni a köszöntők sorából, így gyorsan elrobogtam [​IMG] ezért a csokorért. Isten éltessen még sokáig!

mimi kedveli ezt.
  12. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek !! Az eventet Én is kivégeztem !! A biborkán lett egy tigrisem az unokámén lett egy szarvas !! Most igazán elégedett vagyok !! A tegnapi vacak idő után , ma végre süt a napocska !! Igaz reggel már nagyon hideg volt , de ez sem okoz már gondot , nem kell korán dolgozni menni !!

PJOTR !! NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK !! REMÉLEM MÉG NAGYON SOKÁIG FARMOZUNK EGYÜTT !!

Fatther és mimi kedveli ezt.
  13. kpe59

Néhány ötlet az üres sörös dobozok hasznosítására... [​IMG] Kell hozzá némi kézügyesség és fantázia is.

mimi kedveli ezt.
  14. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Pjotr !!!

Ma Teérted ragyognak a csillagok,

Veled ünnepelnek az Angyalok.

Ha meglátsz egy hullócsillagot,

Kívánj valamit, ma megkapod.

Amit én tudok adni, ki nem nyithatod,

De újra és újra elolvashatod.

Kívánok Neked csodás, vidám napot,

Tortát, ajándékot, s hullócsillagot,

De nem utolsó sorban, Boldog Születésnapot!

Fatther és mimi kedveli ezt.
  15. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Csatlakozom én is a köszöntőkhöz.

Fatther kedveli ezt.
  17. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Igazán nagyon köszönöm,hogy gondoltatok rám!!!:inlove:
    Ennyi piától egy hónapig részeg leszek!Tehát,ha ez idő alatt hülyeségeket írnék-tudjátok be ennek és a ti hibátok!xDxD Még szerencse,hogy reggeltől a konyhában robotoltam és minden étellel kész lettem :D Hoztam nektek is,fogyasszatok bátran!!!!

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Hú de jól néz ki, köszi.

sutimami57, Fatther és pjotrovov kedveli ezt.
  19. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Egészségedre!!!Ha valami mást kívánnál,csak szólj és rögtön elkészítem!;)xD

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  20. kpe59

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.