Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! megvagyok ám, de tegnap tényleg nagyon magam alatt voltam.Odáig jutottam hogy megittam egy egész fél deci wiskit. (legalább 10 éve nem ittam alkoholt.) A doktor felboncolta a kutyát, és kiderült, hogy egy ritka, de kezelhetetlen állapot lépett fel, ami nagyon-nagyon leegyszerűsítve annyit jelent, hogy elfogy egy alvadási faktor a vérből és az állat ( még rosszabb ha ember) egyszerűen lassan de biztosan elvérzik a testüregekbe, izomzatba stb. Valamikor anyám is ilyenbe halt bele, a nála fellépő leukémiának ez volt az első észlelhető tünete. Szegény menthetetlen volt, 24 óra alatt elvitte.
    Annyiban nyugodtam meg, hogy nem hibázott senki a kutya ellátása közben. Vannak dolgok, amik csak megtörténnek.
    Ezt is beletettem a ládába.
    Ma délelőtt operába voltam, mert égett a ház.
    El akartam kérni a Pávakör szülinapján készült videót, és képzeljétek el, hogy aki videózott, véletlenül letörölte az egészet.. Olyan nagyon mérges lettem, hogy na.......Állítólag megpróbálják a merevlemezről valami számítógépes mágussal előhozatni, talán sikerül.
    Nálunk se a fúrók, se a fúrómunkások nem járkálnak, nekem még egy sincs:cry::cry::cry:
    Azt hiszem dióhéjban ennyi mára, majd holnap már jövök. Mindenkinek jó éjszakát: Lujza

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  2. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Lujza nagyon sajnálom ami a kutyussal történt , jól tetted ,hogy betetted a ládába !! Mi is ráülünk , így biztosan nem fog kijönni !! Sajnos neked nagyon szép munkád van , de sok szomorúsággal jár !! Minden elismerésem érte , hogy ezt csinálod !! Hoztam a reggeli kávét , egészségetekre !!

3. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt!

Lujzi! Itt vagyok a 62 kg-al én ráülök a ládára.

Hihetetlen, hogy kutyusoknál, vagy más állatoknak is olyan betegségek vannak mint az embereknél... Szőrnyű..

Egészségedre! Van amikor fel kell hajtani egy kupicával....ez gyógyszer...

Biborka! Köszi a kávét..... Ilyen kora reggel, hűs időben jól is esik...

Süti! Remélem hamar megoldódik a "kütyü" és egyéb gond?

Kellemes napot Jutus

4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jó reggelt mindenkinek! Mivel a Trabinak dugulása van, és csak délután tud jönni a szerelő, ezért ma az unokahúgom visz be bennünket a városba, tehát délelőtt nem vagyok.Holnap-holnapután tetőjavítás lesz nálunk, a munkásoknak valami haminak valót kell beszereznünk, meg némi tetőlécet és egyebeket. Szegény pénztárcámat már előre sajnálom
    Hoztam egy kis reggelit Bíborka kávéja mellé.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Jó reggelt szép napot ?

Lujza köszi a sok finomságot, Biborkának meg a kávét. Elég hűvös van felénk, de a napocska azért erőlteti a sugarait. Ma nem nagy kedvem van semmit csinálni, de azért csak keresek valami tenni venni valót. Az ebédünk zöldbableves lesz, valamilyen tésztán még gondolkozunk. Azt hiszem ebben az évben, maradok az 5-furónál ha csak karácsonyra meg nem kapom ajándékba.

6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van az Iskolatej és gyógyhatású ásványvíz nap, valamint Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap.

155 éve halt meg, 1861-ben Brunswick (Brunszvik) Teréz az első magyarországi óvodák ("Kisdedóvó"-k) megalapítója.
    Apja ifj. Brunswick Antal gróf, anyja Seeberg Anna bárónő volt, négy gyermekük született: Teréz, Ferenc, Jozefin és Karolina.
    Brunszvik Antal korai halála után özvegységre jutott édesanyjával az 1800-as évek elején Magyarországon és Bécsben lakott, később húgával, özvegy Deym Jozefin grófnéval, és annak két fiával Oroszországban, azután Svájcban élt.
    Itt ismerkedett meg Yverdon-ban Pestalozzival, aki nagy hatással volt rá. (Johann Heinrich Pestalozzi svájci pedagógus, a neveléstörténet egyik legnagyobb alakja. A szegény gyermekek nevelése és a népnevelés ügyében fejtette ki pedagógiai nézeteit.)
    Később elvállalta testvére gyermekeinek nevelését és tanítását Csehországban, ezután Budára költözött.
    A feljegyzések szerint 1824-ben Martonvásáron ő állította fel az első karácsonyfát Magyarországon.
    1828-ban megszervezte a krisztinavárosi ipariskolát.
    Az első óvodát – korabeli nevén: kisdedóvót – ő nyitotta meg az egész Habsburg Monarchiában, 1828. június 1-jén, Angyalkert név alatt, édesanyja budai házában, a mai Mikó utca és Attila út sarkán. Az óvoda első óvó-nevelője Kern Máté volt.
    1829-ben a cselédlányok oktatására cselédiskolát hozott létre.
    1836-ban egyesületet alapított az óvodák elterjesztésére. További 11 óvodát indított útjára, haláláig 80-ra nőtt ezen intézmények száma. Unokahúgával, Teleki Blankával tevékenyen részt vett az első magyar nőnevelő intézet létrehozásában.
    Mindemellett remekül zongorázott, szavalt, rajzolt, festett, sőt, németül verseket is írt.

Most minden területre fákat és ólakat tettem, terv szerint a legközelebbi ültetős event-ig így is marad.

7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Amikor Martonvásáron jártam, felkerestem a házat ahol élt.A barátságát Beethovennel, ahol sokat vendégül is látták a művészt.

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  8. kpe59

Akkor ezzel megint sikerült egy emléket előhozni az utazásaidból...

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  9. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok..

Köszi az emlékezést..... így legalább folyton frissülnek az emlékeink, és a tanult dolgaink... Jobb mint Cavintont szedni.

Rozika! Én meg zöldbab főzeléket főztem...olyan zsenge volt, ne tudta:Dm otthagyni...

Látom el van foglalva mindenki, alig vannak itt csevegők..... Így van ez...ha itt az ősz....

Lujzi! Mozgalmas hétvégétek lesz....

A Trabicsek biztos megjavul.....

Megyek én is tovább.... mert hátra van még a Jutus föld....

Fúró-fúró merre vagy?????????????????????????

Nincs őszi akció fúróból??? Biztos nagy keletje lenne...................;):)

Kellemes estét....Tatus

10. kpe59

Mindig az épp aktuális évszakra fogjátok, hogy nincs mit olvasni, pedig az évszakoknak semmi köze ahhoz, hogy van-e mondanivalója valakinek...
    Ha senkinek sincs egy épkézláb gondolata, akkor abból nem lesz beszélgetés. Ez már többszörösen is beigazolódott.

Megerőltettem magam egy kicsit és délelőtt betettem pát tenyésztést, megyek is mert elmúlt hat óra, megnézem mi történt az azóta eltelt időben a szívecskés házikóban.

11. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Beteg a Trabi:oops::oops:
    Jó tételt húzott, így simán átment a vizsgán. Aztán elkezdett akadozni. Kimostuk a benzintankot, a karburátort, na, most rendben lesz, elszakadt a gázbovden. Kicseréltük. Indítottuk, elkezdett füstölni. Jött ma a szerelő, el van törve a turbina. Ma láttam egy akkora kalapácsot, hogy ketten nem tudtuk megemelni az unokahugommal. Szerencséje, hogy nem vettem meg (pedig akartam), mert most szanaszéjjel ütném vele.Persze csak első mérgembe. Holnap megpróbálok turbinát venni ócsó pénzér:sleepy:
    Széjjel vet a méreg. Nincs valakinek egy kóbor trabant turbinája????????

12. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép hétvégét mindenkinek !! Lujza remélem kicsit megnyugodtál már !! Tudod a baj nem jár egyedül !! Én már előre félek , ha valami elromlik akkor háromig nem áll meg !!Jutus láttam a facén , szép helyen jártatok !! Tegnap elrepültek a lányomék egy hétre Írországba , így a fiúk rám maradtak !! Igaz csak főzés szempontjából , a babázás már elmarad , mert ahhoz már túl nagyok !! Hoztam a reggeli kávét !! Egészségetekre !!

13. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.
    Biborka korán keltél.
    Lujza ez a trabi sok gondot okoz nektek. Sajnos a javíttatás sem olcsó mulatság.
    Én jelenleg átmentem Sütikébe. Azt sem tudom mihez nyúljak. Holnap jön az egész család, születés és névnapokat ünneplünk.
    Tegnap a délelőttöm elment a rendelőintézetben. Nem kell leírni mennyi idő ment el várakozásra.
    A farmon termelgetek. szükség van rá.

Mindenkinek szép napot.

14. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Jó reggelt ! [​IMG]

Kezd már ki sütni nálunk a napocska, ha hűvös is van de ha süt a nap jobb kedvünk van. Biborka köszi a kávét, finom volt biztos a fiúknak is finom kajákat főzöl. Hugi ! te is melózhatsz most 2-napig eleget, de a gyerekekért mindent meg tesz az ember. Na megyek a dolgomra majd jövők.

15. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép jó reggelt mindenkinek!

Kávé, feles, süti, reggeli tálalva, hogy vidám napunk legyen...

Erzsike! Valamire rá kell fogni, ha nem jár erre senki...;)

Lujzi! Bosszantó, ha ennyi hiba, alkatrésszel van baj...Pedig a trabikban még nincs is olyan sok alkatrész, mint az új autókban, ahol már minden tiszta elektronika!

Sajnos csak szurkolni tudok, hogy sikerüljön a javítás.

Hugi! Vidám ünneplést, és nyugis készülődést kívánok....

Biborka! Nagy unokákkal könnyebb el lenni...ilyenkor már egy jó beszélgetés, kártyázás, társasozás, ... séta a fontos... ebből lesz jó kapcsolat később (gondolom) is.....

Igen, szép helyekre jutottunk el. Kint voltunk a fiunknál... Most végre az időjárás is megengedte, hogy eljussunk ezekre a helyekre..
    Korábban elmosta az eső...:( A kastélyhoz igencsak kellettek a "túra" lábak... de megérte...

Olyan érzés volt, mintha itt megállt volna az idő..... csend, nyugalom, béke.... az 1900 években...

A kastély a Pöllak szurdok magányos szikláján áll..

Érdekes ez a Mese kastély. II- Ludwig király ebbe a kastélyba, minden modern dolgot felhasznált, beépített. Öblítős WC-.., villany, fűtés, szellőzés berendezés megtalálható.Az akkori kor felfedezéseit, alkalmazta az építés során..

A 360 szobából csak 14 készült el. Wágner operái ihlették a berendezésnél, festésnél, tervezésnél....az akkori kor híres építészei, festői, szakemberi mind itt voltak, és alakították, ilyenre.

Állítólag a király is kivette a részét a munkákból....sokat dolgozott itt, hogy minden olyan legyen ahogy megálmodta..

A Zeppelin múzeumba is furcsa érzés volt látni a Hindenburg relikviáit....

Viszont nagyon izgalmas, hogy lehet most is séta Léghajózni a tó felett.....

Na megyek tovább... hagylak benneteket is beszélni:D;)

Kellemes napot!

Rozika! Ma milyen finomsággal készülsz a Papának? Jutus

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Lujza mellé ülök a ládára, és nagyon meg értem a gondokat, nálam is jönnek csőstől. A netes gondom nem oldódik, minden maradó állásponton van, lógok a kanócon, csinálok, amit tudok, aztán, ha Papesz meg jön, akkor ő dugja a masinájába, nekem meg marad a meló.
    Nagyon-agyon dolgozós hetem van, már kissé elegem volt, de minden a terveim szerint megy, akár elégedett is lehetnék magammal. terven kívül a cékla eltevése is be vonult a napirendbe, tegnap el raktama felét, a meglévő mennyiségnek, a a 10 literes fazék tele volt..most fő a másik fele. Jövő hétre is már szaporodnak az események, tegnap, net hiányában neki álltam vasalni, este 10-kor fejeztem be a kamionra való mennyiséget.ű

Amúgy jól vagyok, most gondolkodóba estem, hogy pakolásszak inkább ma, a míg fő, és kihül a fazéknyi cékla, vagy inkább meg süssem a hétvégére, holnapra tervezett almáspitét. Mire itt végzek, addigra el döntöm. nagy munkát nem tervezek a hétvégére, csak olyan lazán.......Na, megyek is egy kávéra a konyhába, aztán nagyon gondolkodóba esek, merre tovább.

A főzés hamar meg lesz, ma csak leves kell, a kefíres lángos a hűtöben, azt csak ki kell sütni. Na, szép napot, kellemes hétvégét!

Jutus, láttam a facén a sok szép képet, gyönyörű helyeken jártatok! :)

mimi kedveli ezt.
  17. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a Fehér Kendő Napja (1994 óta) és a Szív Világnapja. A Kardiológiai Világszövetség szeptember 24-ét nyilvánította a Szív Világnapjává, első alkalommal 2000. szeptember 24-én ünnepeltek meg.

970 éve halt meg, 1046-ban Szent Gellért itáliai származású szerzetes, Magyarország első püspöke, Szent Imre herceg nevelője, mártír.
    Szent Gellért püspök valószínűleg lombardia származású szerzetes, a Csanádi egyházmegye első püspöke. Emléknapját vértanúsága napján, szeptember 24-én tartják.
    Öt évig tanult az Isola di San Giorgio Maggiore Benedek-rendi kolostorában, majd a szent könyvek tanulmányozásához fogott, s már korán felébredt benne a vágy, hogy szent Jeromos iratait magában a betlehemi monostorban olvashassa.
    1005 táján szerzetestársai már valami kisebb tisztségre (valószínűleg perjelségre) választották meg a mintegy 25 éves ifjút, akit ekkortájban szenteltek pappá; apátja, Vilmos, a monostor iskolájának tanítójává szemelvén ki őt, a quadrivium elvégzésére, Bolognába küldte. Onnan 5 év múlva hazatérvén, Vilmos halála után rendtársai apáttá választják. Csak vonakodva fogadta el a kitüntetést, s nemsokára le is mondott róla, hogy régi vágya szerint, a Szentföldön telepedjék le.
    A zárai kereskedők egyik hajóján, többedmagával 1015. február közepe táján szállt tengerre. Parenzo mellett nagy vihar érte utol, mire Szent András szigetén (Póla mellett) keresett menedéket. Itt találkozott Razina pannonhalmi apáttal, aki rábeszélte, hogy előbb látogassa meg I. István magyar királyt, akinek segítségével a Dunán folytathatja útját Konstantinápolyba, ahonnan könnyebben eljuthat Jeruzsálembe.
    Több időt töltött Anasztáz pécsváradi apátnál, aki Mórpécsi püspökkel együtt azon volt, hogy Magyarország számára nyerje meg őt.
    Augusztus 15-én Székesfehérvárott be is mutatták István királynak, aki vonakodása dacára rábízta fiának, Imre hercegnek a nevelését, s időnként diplomáciai küldetésekkel is megbízta. Franciaországban kétségtelenül az ő követeként járt.
    Amikor azonban 16 éves lett Imre herceg, barátjának (szent) Günthernek példájára 1023-ban ő is remeteéletre szánta magát, s Bakonybélbe vonult vissza.
    1030-ban azonban István király marosvári, csanádi püspökké nevezte ki, s tőle várta az Ajtonytól visszafoglalt Tisza-Maros-Duna-közi terület megtérítését. Csanád ispán tíz (közte 7 magyarul tudó) szerzetessel vitte őt püspöksége székhelyére, Csanádra, ahol az Oroszlámosra áthelyezett ortodox szerzetesek monostorában telepedtek le.
    Szent István 1038. augusztus 15-i halála után a politika zivatarai őt is kizavarták apostoli csöndes munkásságából, és aktív politizálásba kezdett. 1041-ben a székesegyházában előre elkészíttetett sírjánál bánatosan siratta a magyar nemzet sorsát, 1043-ban pedig Aba Sámuel királytól megtagadta a húsvéti koronázást, és nyilvánosan megtámadta őt – az általa vélelmezett, és az ő politikai irányvonalával ellentétes – politikai gyilkosságai miatt.
    Péter második uralkodása idejében éppen az ő székvárosában határozták el az elégedetlen magyarok Vazul fiainak visszahívatását, és 1046-ban Szent Beszteréd, Bőd és Beneta püspökök társaságában ő is útra kelt, hogy Endre herceget már a határon üdvözölje. Szeptember 24-én azonban a pesti révnél (a mai Belvárosi plébániatemplom és a Rudas gyógyfürdő között) megtámadták a minden idegenben ellenséget látó Vata-féle lázadás résztvevői: elfogták, majd kétkerekű talyigán a Kelen-hegyről a mélységbe lökték őket.
    Szent Gellért emlékmű a Gellért-hegyen.

Megkértem Wiki kisasszonyt, hogy mutassa meg nekem ezt a kastélyt. Ennek a bejárása tényleg nagy élmény lehetett...

Sikeres beszerzést kívánok neked...

Ne gondolkozz semmin, süsd meg azt az almás pitét. Közben majd kitalálod a folytatást is...

mimi, Fatther, incimami és még 1 ember kedveli ezt.
  18. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! Ma reggel ráültem a telefonra, és felhatottam egy turbinát. Az unokaöcsém hivatott elhozni. Holnap jön a szerelő, és berakja. Azon filóztunk az előbb a tesómmal, hogyha véletlenül véget ér ez a rossz széria körülöttünk, mit fogunk csinálni???? Halálra fogjuk unni magunkat. Elgondolni is borzasztó..... :D:D:D
    Ma tetőjavítás.... babgulyás, pizzás csiga a menü.
    Azért majd bekukkantok, mivel én a tetőn ritkán fordulok elő;);)

mimi, Fatther, incimami és még 1 ember kedveli ezt.
  19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Így döntöttem, most gyúrom a tésztát, csak be jöttem a receptért. Alma már reszelve.
    A folytatást is kitaláltam..:D

Ha el jutunk az unalomig, akkor össze hozunk valamit, csak hogy jól teljen az idő...:) Ebédre be nevezek! :)

mimi és incimami kedveli ezt.
  20. kpe59

Kellett egy punkakukk a gazdaköri feladathoz, betettem négy maszkost, persze hogy most ugrotta át [​IMG] és lett egy méhecske kakukk.
    Nem baj kell az is, most újabb négy maszkos van bent...

mimi, sutimami57 és incimami kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.