Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Jó reggelt !

Szép idő van, rézi is ki sütött. Lujza bőséges reggelit hoztál, még a közeli szomszédoknak is jut belőle. Sütike remélem nincs semmi komolyabb bajod, hogy meglátogatod a doktornénit. Mimi tényleg egy érdekes képet hoztál, én most olvastam a facebokon. Egy férfi át építette a házát, és mikkor lebontotta akkor egy ilyen alagúti szobákat talált alatta. Gondolom nagyon meg lepődhetett. Na megyek ma nem nagy főzés lesz, slambucot találtunk ki. Aztán por űző napot rendezek, mert a porcicák csak úgy táncolnak a nap fényben. Várom a cserét, kíváncsi vagyok találok e valami nekem valót a repülőn.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt, vidám napot!
    A reggeli finom volt. Az a cica biztos felgyógyul, ha a kezetekbe kerül.
    A hetem örömteli, de húzós lesz. Ha tudok, jövök, legalább olvasni.
    A cserét várom, én se tudom, mit várok tőle. ;)

sutimami57 és stadler42 kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Idegenforgalmi Világnap van ma (1980 óta).

132 éve volt, 1884-ben a budapesti operaház ünnepélyes megnyitása.
    A Magyar Állami Operaház Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező és kimondottan operákra, balettekre szakosodott színháza. Az épület Budapest egyik legjelentősebb 19. századi műemléke. Neoreneszánsz stílusban épült, Ybl Miklós tervei alapján. A gazdagon díszített belső terek kialakításában neves magyar művészek is közreműködtek, többek között Than Mór, Lotz Károly és Székely Bertalan.
    Pest-Budán 1837 óta a Nemzeti Színház adott otthont a zenés drámai műfajnak, azonban az 1867-es kiegyezést követően a város gyors fejlődésének köszönhetően a színház egyre szűkebbnek bizonyult feladatai ellátására.
    1872-ben létrejött az a bizottság, amely a felépítendő operaház helyét volt hivatva kijelölni. 1873-ban a belügyminiszter versenytárgyalást írt ki az épület megépítésére, ezt Ybl Miklós terve nyerte meg. Az építkezés 1875-ben kezdődött és kilenc évig tartott.
    A Magyar Királyi Operaház ünnepélyes megnyitására 1884. szeptember 27-én került sor Ferenc József császár jelenlétében. E díszelőadáson a Bánk bán első felvonását, a Hunyadi László nyitányát és a Lohengrin első felvonását adták elő Erkel Ferenc vezényletével.
    1984-ben szintén ezen a napon díszelőadással nyitják meg a felújított 100 éves budapesti operaházat.

Mindenféle szaladgálni valóm volt reggel, (posta, piac, bolt) így csak most értem ide. Nem sokáig maradok, mert még van elintézni valóm...

Szezonmunkások akciós áron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szezonmunkások-akciós-áron.14324/

Sörfesztivál-Ingrid-dala event ismertető:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/sörfesztivál-ingrid-dala-2016.14325/

Utoljára szerkesztett: 27.9.16
    mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Valóban nagyon szép kivül belül az Operaház.Érdemes egyszer megnézni, ha arra jártok.

Sej haj Ingrid, majd elhúzom a nótádat.Ajajaj nem lesz nekem egyszerű, mert nem vagyok egy nagy zenei guru.No majd meglátjuk.

5. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Jutus !! Sajnos nem tudtam elküldeni a megbeszélt ajándékot !! Az az érdekes , hogy az unokám farmjára simán át tudtam , de onnan sem sikerült neked elküldeni !! Nagyon szerettem volna segíteni !!

mimi kedveli ezt.
  6. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Azért nem tudtál küldeni, mert nem vettél fel a Barát listádra...-gondolom- (én is most veszlek fel, de igazold vissza) Nem vagyunk szomszédok!
    Biborka! Semmi baj.... Majd legközelebb..... Tatustól csentem egyet.....;)

Rozika! Kiadós ebédetek lesz! Kell télire az erő! :)J étvágyat hozzá!

Marcsi! Valóban csodálatos az Opera! Nekünk 1971-től volt bérletünk oda...végig "szenvedtük" a felújítást.. Addig minden előadás az Erkel színházban volt.....

Lenyűgöző az egész épület...... A földszint 2-es páholy volt a miénk...ráláttunk a zenekarra, az egész színpadot közelről láthattuk.... a nézőtér alattunk......
    És micsoda előadások, mennyi híres énekessel.... A balett előadásokat a fiam is élvezte...az Operákból csak a "könnyebbeket"... Carmen, Pillangó kisasszony...

Ez a Sörfesztivál első olvasásra.....nyögve nyelős...de hasonlít egy korábbira....

Na majd meglátom elkezdjem-e....mert menős napjaim lesznek...... aztán ez röpködős nálam már sokszor kihúzta a "gyufát":oops:

Ma jól ki kertészkedtem magam az erkélyen....átültettem a sok kövirózsámat....borsmentámat, -na meg visszametszettem, - átmostam, lemostam mindent.....közben a mosó masa mosodája is gőz erővel.....tisztította a ruhákat...

De 4 óra 10 kor lejárt a munkaidőm...... jöhetett az ebéd....

Lujzi sikerűlt a műtét?

Süti! Minden rendben van?

Ági! Mi van a kezeddel??? Csak nem fáj még mindig??? Mit mondanak a dokik?

Hugi! Hogy állsz a kerttel? Leanderek még kint vannak?

Kellemes estét.... Jutus

Biborka! Most megyek és bejelöllek a listára....

7. -elzemari-

Jutus,
    remélem átrepült már a szentjánosbogár a gazdaságodba.

Utoljára szerkesztett: 27.9.16
  8. kpe59

Most jövök a cserés oldalról, [​IMG] olyan érzésem van, mintha nem is lenne más játékban csak rózsaszín ól és páncél panni...
    A hajón is hasonló a helyzet, még szerencse, hogy nem keresek konkrétan semmit.

9. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Nálam sem dübörög a cserkereskedelem.
    Jutus! A műtét sikerült, sőt a cica is túlélte, meg fog gyógyulni szépen.Mondjuk addig még lesz egy-két érdekes napja szegénynek. Viszont ilyenkor óvatosan kell bánni a fájdalomcsillapítókkal, mert a macska ösztönlény, mint minden állat, és ha nem fáj neki, idő előtt terhelni kezdi a törött medencéjét.
    Délután szunnyadtam egy keveset, arra ébredtem, hogy pöfög a trabi. Elmentünk egy próbaútra, szépen megy. remélem már gyógyultnak lehet nyivánítani.
    Ja, és mi történt ma...kaptunk egy szép levelet, hogy október 17-én szeretettel várnak bennünket ( a tesómmalí) Tapolcára a tüdőszanatóriumba 3-6 hetes kezelésre.. valamikor áprilisban lett elküldve a beutaló a tüdőgondozóból. Mi már el is feledkeztünk róla.
    Úgyhogy megyünk államköltségen üdülni. Sóbarlang, welness és egyebek....
    Most viszont pihibe el, jó éjt mindenkinek: Lujza.

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  10. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van hallássérültek (siketek) világnapja és a Magyar Honvédségben szolgáló tűzszerészek napja.

803 éve, 1213-ban összeesküvők (Péter ispán, Kacsics nembeli Simon, Simon) rátámadnak a pilisi erdőkben tartózkodó Gertrúd királynéra és kíséretére. Meggyilkolják a királynét.
    Meráni Gertrúd az Andechs-házból származó meráni hercegnő, IV. Bertold és Rochlitzi Ágnes hatodik gyermeke, II. András magyar királlyal kötött házassága révén a középkori Magyarország királynéja.
    II. András és Gertrúd 1203 előtt házasodott össze. A frigyből született a későbbi IV. Béla és Szent Erzsébet.
    Mivel a király előnyben részesítette a királyné rokonságát a magyarokkal szemben, főnemesek egy csoportja (Péter ispán, Kacsics nembeli Simon és Bánk veje, Simon) összeesküvést szőtt ellene.
    A merényletet a főurak II. András halicsi hadjáratának idején hajtották végre, a Pilisben rendezett királyi vadászaton az első adandó alkalommal megölték Gertrúdot.
    II. András szeretett feleségét halála helyszínének közelében, a pilisi cisztercitakolostorban, díszes szarkofágban temette el. A török hódoltság alatt elpusztult kolostor romjai a mai Pilisszentkereszt területén vannak, a gótikus síremlék maradványai a Magyar Nemzeti Galériában láthatók.
    A merénylet történetét Katona József Bánk bánja és Erkel azonos című operája dolgozta fel.
    A két műben foglaltakkal ellentétben a merániak nem zsarnokoskodtak az ország lakossága fölött, a parasztság nem szenvedett el olyan kizsákmányolást és nélkülözést, mint például a 16. vagy 19. század során. Ám András akkoriban egész vármegyéket adományozott el – melyek aztán a kiskirályi hatalom alapjait képezték a század végén –, s mivel a merániaknak nem csekély részük volt a tékozlásban, a magyar főurak féltékenyen tekintettek rájuk, nehogy még jobban meggazdagodjanak.

Az event kezdésre várakozva szétnézek a cserék közt, hátha akad valami kihagyhatatlan ajánlat...

11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Lujzi! Ez nagyon jó hír! Végre csak magatokkal foktok foglalkozni! A Sóbarlang nagyon jó! Biztos segít a gyógyulásban!!

Marcsi! És a többiek! -Süti-Biborka-Hugi-????- NAGYON köszönöm A bogarat.. (a többieket nem tudom bocsi)..
    Máris feltöltöttem a tenyésztős házikót és gőzerővel szaporítom!!!

Én kinek tudnék segíteni???? Írjatok baglyot..... Remélem viszonozni tudom valamivel ami nekem van...vagy több van..

Megyek tovább, mert mára sokat terveztem és csak az idő rohan......

Jutus

12. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! A jóreggeltről már lekéstem ugyanis elaludtam. Szörnyen fáj a gerincem. meg is egyeztünk a tesómmal, hogy amit magasan kell elvégezni azt ő csinálja, amit alacsonyan azt meg én, mivel hajolni azt tudok, de kiegyenesedni nem. Úgyhogy ma kétszintes munka lesz a konyhában:p
    Azért hoztam egy kis tízórait, hátha betéved valaki event előtt, ha másért nem legalább csereberélni.
    Legyen szép napotok : Lujza

13. kpe59

Event kalendárium október:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/event-kalendárium-október.14330/

Jó munkamegosztás, az üdülésre a meghívó meg még jobb...

---------------------------------------------------------------------------

Munkások akciós áron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.14331/

"Sziasztok Eventezők!

Fontos és örömteli kiegészítés a leírásban!

Nektár

Figyelem!
    A játék kezdetén mindenki kap 1 darab nektárt, hogy "kipróbálhassa az ének tudását.
    mamarygen "

Nálam Ingrid eldalolta [​IMG] az 50 érmés első dalát... [​IMG]
    A többi dalra egyelőre a zenekar [​IMG] gyakorol...

Utoljára szerkesztett: 28.9.16
  14. -elzemari-

Sziasztok,
    Mit is csináltam, mint azonnal kipróbáltam az egszem nektárt és a harmadik próbálkozásra meglett az 50 csillag.
    Lehet, hogy a vaktyúk is talál szemet alapon, de sikerült.No majd meglátjuk a többivel hogy boldogulok.
    Kivánom, hogy nektek már elsőre sikerüljön!!

mimi kedveli ezt.
  15. kpe59

Én is harmadikra találtam el.
    Azt sem bánom, [​IMG] ha csak ötödik próbálkozásra sikerül, csak legyen meg mindig az ötven érme.

16. -elzemari-

No persze, én sem bánnám, de a korábbiakat figyelembe véve volt bizony ott kisebb is.Legalább is nálam.Majd kiderül .Egyenlőre kapával a kézben ültetem a mézelő kürtvirágot.

Lujza,
    kicsit még talán irigyellek is a szanatóriumért, hogy milyen jó dolgotok lesz.Én még a reumára sem jutok be, majd november végén.Igaz csak szeptember elején jelentkeztem be.

Utoljára szerkesztett: 28.9.16
  17. kpe59

Biztos lesz több kevesebb érmés ének, a baltásnál is volt jócskán. Abban reménykedek, ha ott sikerült a végén minden, akkor itt is fog.
    Ha akkor a nyolc órás növényből letermeltem 37 ezer növényt és a hozzá való felreppenő is összejött, akkor most sincs ok az aggodalomra.

18. -elzemari-

Mennyit???Te jó ég, akkor most megint jól ki lesz használva a gazdaságban a szántó.
    Egy a szerencse, hogy nem kell vetésforgót alkalmazni.
    Kiváncsiságból, most én is megszámolom, hogy mennyit ültetek.Ha megtennéd, hogy szóljál rám, hogy a számolás rendben van e, mert hajlok arra, hogy csak ültetek, meg halgatom az éneket és nem irom.

19. kpe59

Elég lesz csak azt felírnod, hogy mennyi nektárt keversz a malomban, abból már könnyű lesz kiszámolni a gazat és a felreppenőt is.

20. -elzemari-

A csudába, megint igazad van!!![​IMG]

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.