Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Hahó!

Sikerült a magokat ki szaporítani, és már a kis földekben vannak. A nektárt csak holnap fogok keverni. ami volt 1-nektár bele jöttem a játékban vele. Sajnos kevés csillagom lett vele, de most már tudom hogy kell. S a következő jobban fog sikerülni. Remélem az 50-set sokszor meg fogom tudni csinálni. De addig is termelek meg termelek.

mimi kedveli ezt.
  2. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Jó lesz az október, kicsit nyugis hónap jön... a telihold is több napos..így szaporodhat a horror gaz...

Tudod Erzsike, nem mindig a mennyiség számít a felröppenőknél! Én 2x is pórul jártam, pedig 10 ezerrel termeltem több gazt mint a kiírás..... Sosem felejtem el a sajtgazdaságot 1 szem felröppenő hiány miatt nem tudtam megszerezni....

Most, nem teljesen ürítem le a farmokat...hagyok fent állatot, fát...is...ez eddig bevált....Nem akarom elkiíbálni, mert most is repkedőkre kell majd várni...

Lujzi! Már ne haragudj, de olyan jót kacagtam, ahogy leírtad a munka megosztást.... Bocsi..

Látod milyen jó lesz a Szanatórium! Még a Trabi is megfiatalodott.......

Marcsi! CSak termeljünk, aztán meglátjuk kinek hogyan "húzzák el a nótáját"!
    Igen, köszönöm a bogarat, Marcsi.....

Én még nem próbáltam ki.... a zene hallgatást..... tartogatom

Kellemes estét....Jutus

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Arra mindig nagyon figyelek, hogy csak annyit termeljek, amennyi kell és ne többet, ez bevált.
    A mostani gaz és felreppenő egyensúlyt is úgy oldom meg, mint a baltásnál. Három területen gazt termelek, kettőn meg a felreppenőket gyűjtöm. Így nagyjából jó az arány, nem kell várni egyikre sem...

Ez ugyanolyan, mint a baltás volt, a végén abba is belejöttél...

-------------------------------------------------------------------------------

Napi-belépési-bónusz-azaz-rackó-költözik:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/napi-belépési-bónusz-azaz-rackó-költözik.14332/

Utoljára szerkesztett: 28.9.16
  4. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Kukurikúúú! Jó reggelt a korán kelőknek...

Változás, változás hátán.... Hát ezek az ajándékok jónak néznek ki.... mert a 98 színten sem kaptam több vagy magasabb nyereményt, 90-en....

Már a csp -s csík is változott...

Erzsike! Ez a 3-2-es arány nagyon jó ötlet... ilyen igazad van ebben.... talán tényleg több repkedő jönne... ki is próbálom
    201 felröpim van...

Sikeres napot mindenkinek... Jutus

5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Tegnap csúcsra futottam a fájdalommal, de hálistennek ma reggelre konszolidálódott
    Jutus!Nem kell bocsánatot kérned, mi is jót nevettünk saját magunkon mikor megegyeztünk a munkamegosztáson.Az eventet este raktam csak fel, most megy a második kör, aztán jöhetnek a kis földek. majd behozom a lemaradást. A mamutfákat nem szedem le, jól adják a felröpit.
    Az este nálunk nagyon hideg volt, mivel a kazán még nincs beüzemelve, ezért befűtöttem a konyhába, és kinn aludtam. A többiek pingvin ivadékok, ők azt mondták, hogy tök jó idő van a szobákban.
    Hoztam egy kis reggelit. legyen szép napotok: Lujza
    https://www.google.hu/imgres?imgurl...bPPAhXE7xQKHevcDlIQMwgfKAMwAw&iact=mrc&uact=8

6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Hajnalban, már kapával a kézben indulok a gazdaságba.Ám előtte meg kell állni egy kis reggelire, mert amit Lujza hozott annak nem lehet ellenállni.
    Nagyon klassz, hogy Rackó is megújult, hiszen szegénykém már a sok torta mellett teljesen már teljesen ellustult.Jó egy kis változatosság.
    Tegnap egy újabb nótát elhúzattam Ingridnél, most nem sikerült a kedvencet megtalálni, igy csak 32 csillagos érmét sikeredett kapnom érte.Sebaj, lesz még idő, kipótolni.
    Reggel milyen hűvös van.Jó csak szépen akartam leirni, mert nyugodtan irhattam volna azt is, hogy hideg van.Én is beszéltem a gázszerelővel, hogy nézze át a konvektorokat, hátha megint egy két pókcsalád beköltözött, és inkább kitisztitva vágok neki majd a hideg idő okozta fűtésnek.
    Most nem jut más az eszembe, igy aztán miután a reggelivel is végeztem, indulok a kapával a vállamon a gazdaságba.Legyen nektek is derűs és vidám a napotok.

S egy kis humormorzsa.
    A brassói néplaptól újságíró érkezett Csíkszeredába. Kéri, mutassák meg neki a legöregebb favágót. Amikor találkoznak, azt mondja neki:
    - Hallom, maga még a gróf birtokán dolgozott. Nekik gürcölt évtizedeken át, s lám, csak egy kis kunyhót tudott szerezni. Meséljen, bátyám,
    milyen volt az élet régen. Mondja, akkoriban hány gatyája volt?
    - Nyóc.
    - Miből?
    - Gyócsból.
    - És most az új rendszerben hány van?
    - Kettő.
    - Miből?
    - Abból a nyócból.

Egy székely ember Gyergyóban, a vendéglőben, reámordul a pincérre:
    - Ebbő' a tyúkhúslevesbő' hova lett a tyúk?
    - Hova-hova! Magát se főztük belé a székelykáposztába!

7. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok!
    El keveredtem megint kissé, a vv gépezete el vitt magával.
    Köszi, hogy érdeklődtetek...:) Minden rendben van, nem vagyok beteg, csak receptért telefonoztam a rendelőbe hétfőn reggel, és a doki üzente, hogy menjek be hozzá. Csak látogatás volt, minden rendben van. Bár, néha én ezt kissé kétségbe vonom, pláne, agyilag. :D

Amúgy is azért jól vagyok, munka megy ezerrel.......
    El kezdtem az eventet mind a két farmon, mert a kicsin jó párat ki hagytam, lehet, hogy most se kellett volna......
    Maraton lesz, iszonyat sok gaz, horror mennyiségű röpi, de jók az ajik, és a baltásat szerettem, biztos ezt is fogom..:) Semmit nem csinálok, csak termelek, gyűjtögetek rendesen, aztán majd elválik valami......
    Na, megyek is tovább, hadd menjen a munka.. :) Szép napot!

Jaj, Lujza, én is nagyon jót nevettem a munka megosztáson, meg Marika viccein is! Jól indul a reggel, bár nálam ma hajnalban elkezdődött..:)

-elzemari- és mimi kedveli ezt.
  8. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marika! Jó kis vicceket hoztál, fel is olvastam a tesómnak, aztán ennek apropóján meséltünk a vőmnek azokról a időkről, amikor 950 forint volt a fizetésem, és jól megéltem belőle. Meg a 600 forintos babakelengye utalványról, amiből mindent meg lehetett venni a babának. Jó volt kicsit nosztalgiázni. persze én megvédtem a mai kort, mondván,hogy ma sokkal könnyebben élünk mint egykor. Régen, ha elvittem ötezer forintot a boltba, alig tudtam haza cűgölni a cuccot, ma meg elviszek 5 ezer forintot, és a táskám aljában kotyog valami, amit vígan hazacipelek még így betegen is., Hát nem könnyebb az élet????:wuerg::wuerg:

sutimami57 kedveli ezt.
  9. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a kávé világnapja Magyarországon (2009-től).
    1992-ig 29.-e volt a Magyar Honvédség Napja, a Pákozdi csata évfordulója. 1992-ben az önálló Horvátország érzékenységére való tekintettel ezt az ünnepet a magyar kormány május 21-ére, Buda 1849-es visszavívásának évfordulójára helyezte át.

Ma van Mihály napja. Az őszre és a télre is mutat. Ha dörög az ég szép leend az ősz, de nagy tél következik.
    Szent Mihálykor keleti szél, nagyon kemény telet ígér.
    Ilyenkorra már megforr az újbor, beindul a pálinkafőzés, kezdődhet a lakodalmazás őszi időszaka.
    E naphoz női munkatilalom is kapcsolódik: aki ilyenkor mos, kisebesedik a keze, aki pedig mángorol, annak egész évben dörögni fog a háza felett az ég.
    A magyar néphagyomány szerint a pásztorok elszegődtetésének napja.
    A kukoricatörés kezdete.

167 éve, 1849-ben megjelenik az első sztenderd sakk-készlet, a máig használt Staunton sakk-készlet.
    A 18. század végén és a 19. század elején megélénkült az érdeklődés a sakkjáték iránt, egyre gyakoribbak lettek a különböző nemzetek játékosai közti mérkőzések.
    Mindezek nyomán született meg az az igény, hogy létezzen egy univerzális sakkfigurakészlet. A 15. században született hagyományos forma ugyanis a következő évszázadokban számos változatot és stílust szült, ami időnként megnehezítette az olyan játékosok dolgát, akik nem az általuk általában használt készlettel kényszerültek játszani, sőt a játszmák végeredményét is befolyásolhatta.
    Egyik-másik régi típusú készlet ma is használatban van (de nem a versenyeken).
    A Staunton sakk-készlet a sakk hivatalos versenyein használt sztenderd sakkfigurakészlet.
    1849. szeptember 29. óta használják, előtte nem volt sztenderd figurakészlet, ami olykor nehézségeket okozott a figurák felismerésében.
    Megtervezését hagyományosan az angol Nathanial Cooknak tulajdonítják, de újabb nézetek szerint a valódi alkotó sógora, John Jaques lehetett. A készletet mindenesetre Cook szabadalmaztatta 1849. március 1-jén.
    Nevét Howard Staunton angol sakkmesterről kapta, akit az 1840-es években a világ legerősebb sakkjátékosának tartottak. Cook a The Illustrated London News című magazin szerkesztője volt, amelyben Stauntonnak sakkrovata volt, és kérésére a sakkmester magára vállalta a készlet reklámozását.
    Az elkészült első 500 készletet Staunton aláírta és megszámozta. Az első gyártó a Jaques of London, a világ legrégibb ma is létező sportszergyártó cége volt.
    Az első Staunton-készletek ébenfából és buxusból készült figuráit ólomsúllyal tették stabilabbá és minden bábu alját nemezzel borították be. Készültek készletek afrikai elefántcsontból is. A király mérete 3,5-4,5 inch (angol hüvelyk, 2,54 cm) közt volt és a készleteket caron-pierre táskában bocsátották ki, amelyeken rajta állt Staunton aláírása.

Halad szépen a gyűjtögetés, majd este keverek a malomban nektárt Ingridnek.
    Addig gyakoroljon szépen, hogy minél szebb dalokat hallgathassak. [​IMG]

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  10. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Mindjárt megüt a guta:mad::mad::mad:A Lujzán a szegfű negyven-valahány felröppenőt adott, a Csipikén ugyanakkora területen 17 darabot!!!!!!!!! A trófeám fullon van. Tudom, én, hogy ez csak egy játék (ámbátor nem egészen ingyenes) de akkor is nem kéne valami következetesség??????????:mad::mad:Mit vétett ez a szegény kiskutya a magasságos BP-nek???????

11. kpe59

Lehet, hogy a legközelebbi aratásnál pont fordítva lesz...
    Nálam is szoktak ilyen nagy szórások lenni, de kijön az átlag 30-35-re mindig.
    Az eventgaz is területenként 7-14 között mozgott tegnap.

12. -elzemari-

Szevasztok.
    Most jövök Ingridtől, kicsit megskáláztattam.Muszáj nekem előbb, mert nem győzöm majd a sok kattintgatást, még az inhüvelyem is begyullad majd.Igy aztán hazudnák, ha azt mondanám, hogy mind 50-es volt, volt 40 -es és még egy 32-es is becsúszott.
    A dalokat sajnos nem nagyon ismerem, amikre a zenekar ráhangol.
    Sebaj, hol van még a vége, addigra csak kitapasztalom, bááár elég szórtan adja meg magát.
    Sok sikert kivánok nektek is.

13. kpe59

14. stadler42

[​IMG] Sziasztok.

Ma elég sokat meg énekeltettem a kórust, volt benne minden fajta eredmény. Lényeg 17- skálázásból 752-csillag lett. Nem a legjobb eredmény, de remélem lesz ez még jobb is. Én már lekapcsoltam a hangot, nem igen tetszik az éneklésük. Nagyon szép idő van, rézi is kitesz magáért elég meleg a sugarai. Mindenkinek sok sikert, sok csillagos skálázást kívánok.

15. -elzemari-

Sütike,
    nézd két koncert között mit találtam.

Ma olyan boldogságos vagyok, az összes ablakot megpucoltuk a Papával.Ragyog mindegyik.Szombatra még egy nagytakaritást is beiktattunk, hogy ha jön a nem szeretem idő, akkor aztán kinek van kedve ilyen dologgal foglalkozni.

Rozika, én is most jöttem a koncertről, volt ott mindenki a Vigyorgó Vidrák együttese, a Panda Banda nevű kórussal együtt és előadták a Lángoló sziv cimű nagy slágert.Igaz ami igaz én nem ismertem, de most volt szerencsém hozzá.
    Aztán vendégszerepelt még a Ravas Sisters kórus is a Béka Művek nevű zenekarral.Hááát ha hallottátok volna, A balta ha repül cimű nótát.Éppen csak hogy el tudtam hajolni.Legjobban a Majmok Földje nevű zenekar tetszett, akiket a Csita Angyalai nevű kórus kisért.Még azt a fergeteges zúzást amit ezek műveltek.S miről énekelt az Ingrid, mint a Dacos szerelemről.

Szóval jól kiszórakoztam magamat ma, remélem holnap is jó hangulat lesz a sörsátorban.

Utoljára szerkesztett: 30.9.16
  16. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Lujzi! Én is a 2 farmon mérem le, ennyire "igazságos" a repkedő! ÉS NEM! Ezen szoktam én is kiakadni.....

Lujzi! Nekem is az az időszak tetszett amikor egy 1000-esből degeszre tömött szatyorral kosárral jöttem haza...

Nagyon durva, ha így látjuk is, hogy az egyiken Bevart zseb miatt kevesebb a röpi...

Süti! Én is korán kezdtem ma a napot, bíztam benne, hogy a vérnyomásom vissza áll a normálra...Én győztem...

Minden tervezett dolgot megcsináltam...
    Bár a diós-csokis-rumos likörömet nézve van csalódásom is.... Nem lehet az üvegből kiönteni.... most dolgozom azon, hogy hígabb legyen....

Marcsi! szuper vicceket hoztál.... Gratulálok ügyes vagy!

Rozika! Hallgasd a zenét...az jót tesz a léleknek.... én ma még táncoltam is egyet a porszívóval, mert Ricky Martint hallgattam.

Na megyek, mert elfáradtam, álmos vagyok....Holnap jönnek a barátnőim, így a termelést is felfüggesztem... szombaton meg Tanya járat.....

Jó éjt....Küldöm a repkedőket.... TATUS

17. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jutus! Egyszer én is jártam így a csokilikőrrel, nem jött ki az üvegből. Végül a bátyámmal a főzőkanál végét dugdostuk az üvegbe, amit aztán szépen lenyalogattunk )fiatalok voltunk és bohók) be is csiccsentettünk tőle mint a csacsi. Másnap aztán anyánktól kaptunk égi áldást az esetért. Még ma is jókat nevetünk ezen az emléken
    A feöüpik nagyon gyéren jönnek, az előbb a bahán kettő! darabot kaptam.:(

18. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép reggelt kívánok! Nálam is megint hajnalban volt reggel......
    Marika! Imádom ezt a képet, bár szerintem nem engednének be ebbe a barlangba..:D :D
    Tegnap én is este meg csináltam az első kört a danoldába. Nem volt rossz. A 21 menetből lett ezer feletti érme.
    Pár 40-es volt, de nem sok, a többi mind telitalálat. Jó ez a játék, csak iszonyatosan horrorisztikusan rengeteg belevaló kell.
    A röpikkel én is így vagyok, tegnap egyik aratásnál három darabot adott egy területre. Bizony, ki is akadok ezen....is..:D
    Talán az utolsó napra meg lesz az a közel 40 ezer gaz, meg az iszonyat sok röpi. Hagymázni kell, az biztos.
    Tegnap mindent el végeztem, amit terveztem, remélem, még jó idő lesz a jövő héten, mert még van takarítani vasló, és én sem szeretem, ha rossz az idő. Ma nem kezdem el, mert a hétvége is zsufolt........

Lassan el indulok bevásárolni, aztán jöhet a többi....:) :) Kellemes, szép napot!

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Jó reggelt.
    Marika,
    irjál levelet annak akivel szeretnéd a cserét, s akkor már rajta lesz a barát listádon és létre jöhet a csere.

Szerencsémre a babszárat megmásztam, s észrevettem, hogy milyen hideg van idefent.Jó lenne, ha lenne szomszédságom és akkor még a hideg is elviselhetőbb lenne.Várlak benneteket!!

Utoljára szerkesztett: 30.9.16
  20. stadler42

[​IMG]Szép jó reggelt !

Sajnos én ügyetlenebb vagyok a zenéléssel, kevés pontokat érek el. Viszont a vadaskertnél meg lett a 6-dik fúrom, és meg lett az első fejlesztésem. Meg próbálok a zenéléssel, is ügyesebb lenni. S megyek utánatok, remélem nem soká.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.