Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Csak pajtát töltögetek,semmi egyéni projekt.Furóm is csak 2 van.De egyenlóre jobb is ,hogy nem vagyok kötve az aratások idejéhez,ha tudom ,hogy mennem kell valahova akkor hosszut ültetek,aztán az éjszaka arra való hogy arassak,ha aludni ugyse nagyon tudok.

Kész tortura az egész,egy sereg papirt kitölteni tele hülye/bocs/kérdésekkel,mi volt a halál oka,hol halt meg ,kezelőorvos neve stb.na már most miért érdekli a szolgáltatót mindez.Neki nem mindegy-ugyanazon a címen ugyanugy kell szolgáltatni csak nem X hanem Xné fizeti.Még szerencse hogy fizetni nem kell érte csak uj szerződést kell írni.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 14.10.16
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Nem pakoltunk vissza ! Kerestünk egy főnökforma fiatalembert, megkérdeztük tőle, hogy ingyen elvihető-e. Amikor láttuk, hogy igen összeborzolódik a szemöldöke, akkor elmeséltük neki, hogy mi történt, persze kellő körítéssel, majd megegyeztünk abban, hogy majd ó elpakoltatja. Mi olyan kis aranyos öregasszonyok tudunk ám lenni;):p
    Ildikó ! Tudom, hogy nehéz időszakon mész keresztül, sok biztatót nem is lehet mondani. De hidd el meghallgatunk, együttérzünk veled.
    Marcsi ! Vigyázz azért a ládával, nehogy most meg tyúkszemet törjön hmmmmm tudod oda:D:D
    Én a tesómnak azt szoktam mondani, hogy azért van az hogy itt fáj, meg ott fáj, mert a változatosság gyönyörködtet . Erre ő elneveti magát és továbbmegy.... Dehogy megy...biceg, sántít, és egész kacifántos akrobatikus mutatványokat visz véghez továbbhaladása érdekében:D
    El kéne hozzánk jönnöd egy kis átképzésre. Hidd el, nálunk még Sopánkáné barátnődnek is jó kedve lenne.

sutimami57, -elzemari-, brozsa és 3 más kedveli ezt.
  3. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a Szabványosítási világnap (1946 óta).

189 éve született, 1827-ben Gróf Zichy Mihály magyar festőművész, grafikus.
    Zicsi és vásonkeői Zichy Mihály József Imre, festő, grafikus, az illusztrálás és a magyar romantikus festészet kiemelkedő alakja és úttörője. Pesten Marastoni Jakabnál, Bécsben Waldmüllernél tanult. A cárok udvari festője, húszéves korától – néhány éves párizsi és rövid hazai megszakítással – haláláig, negyvenkilenc évig dolgozott Oroszországban.
    1842-től jogot hallgatott Pesten. 1844-től Bécsben festészetet tanult. 1846-ban készült el Mentőcsónak című festménye. 1847-ben ajánlással Szentpétervárra került, és a cár egyik rokonának rajztanára lett. 1849-ben festette meg Batthyány Lajos arcképét. 1850-től retusőr volt egy fotóműteremben. Közben ceruzarajzai, akvarelljei, portréi születtek.
    1853-ban az orosz cár megrendelésére egy gatcsinai vadászatról rajzsorozatot készített, és ezzel elnyerte az udvari művész címet. 1868-ban készült el Autodafé című festménye a spanyol inkvizíció borzalmairól.
    1874-től Párizsban élt. Deák Ferenc halála után megbízták az Erzsébet királyné koszorút helyez Deák ravatalára című kép megfestésével. A Párizsi világkiállításra 1878-ban festett A rombolás géniuszának diadala című háborúellenes festményét kicenzúrázták a kiállításról. 1881-ben visszatért Szentpétervárra, és főleg illusztrálással foglalkozott.
    A cári udvarban – belső használatra – erotikus tárgyú rajzokat is készített.
    Zichy Mihályt „nemzeti festőjükként” tisztelik a grúzok, mivel ő illusztrálta Sota Rusztaveli középkori művét, a grúz nemzeti eposznak tekintett, A tigrisbőrös lovag című verses elbeszélést.
    Illusztrációi jelentős hatással voltak a grúz művészekre is. Tbilisziben köztéri szobra van és utca is viseli a nevét.
    Zichy betegen, öregen, de megérte az 1905-ös véres vasárnapot és az ezt követő forradalmi eseményeket. 1906. február 28-án éjjeli 11 órakor megszűnt a szívverése. Zichy Mihály halálhíre március 1-jén, holtteste pedig március 17-én reggel érkezett Budapestre.

A szokásos őszi reggelre ébredtünk, azért az élet nem áll meg. Megyek a vv piacra, megnézem mit adnak ingyen...

5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt, Erzsike azóta már rájött, a piacon semmi nincs ingyen. :)
    Olyan szép salátát vettem tegnap, hogy ma kénytelen vagyok tojásos nokedlit csinálni.
    A birtokom rendben van, indulok dologra. :)

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  6. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt !

Fatther köszönjük a kávét, ritkán jössz de azért örülünk neked. Mindég hozol egy kis érdekességet, a kép nagyon aranyos. Erzsike elég korán mentél a piacra, de legalább még ilyenkor minden van. A papa is pénteken szokott menni, mert szombaton drágább minden. Mimi nagyon finom tavaszias ebédet készítesz ma, nálunk maradék húsos káposzta lesz az ebéd. Na én is munka után nézek, hát ha van valami nekem való.

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. kpe59

Néha van [​IMG] karfiol ingyen, de csak akkor, ha az unokatestvérem itt árul. Nem mindig jön, ma nem volt.

Nálunk kedden és pénteken van piac, 10 óra körül már pakolják az árusok össze a maradékot, 11 órakor már csak a takarítók dolgoznak.

Mega tp nap:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/mega-tp-nap.14361/

Utoljára szerkesztett: 14.10.16
  8. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Én mint álomszuszék megérkeztem. Nem volt túl jó éjszakám, igencsak fájtam, reggel bezzeg tudtam aludni.
    Nálunk is nagyon ősz van, lóg az eső lába.Fúj a szél ezért a tesóm kiteregetett az udvarra, talán leszárad.Ha nem, akkor tévedtünk.
    Ma sárgaborsó lesz ebédre kolbásszal, lehet, hogy sütök egy kis palacsintát is, de ezen még gondolkodom.
    Legyen szép napotok: Lujza

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  9. kpe59

Utoljára szerkesztett: 14.10.16
  10. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Lujza,
    hogy milyen igazad van, már le is ugrottam a ládáról, csak olyan jó volt egy kicsit kibeszélni magamból..

11. kpe59

12. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Gyorsan jelentkezem, mert ma az Úton hazafelé furcsa dolog történt velem!

A ház előtt elém lépett kedvesen mosolygós hölgy .mintha bicegett volna amikor elém pördült- és megszólított....

Akkor láttam, hogy a kezében valamit szorongat, és nézegeti, aztán erősen a szemembe nézett:

-Jónapot kedves hölgyem..! Önt Jutusnak hívják az ismerősei, barátai??

Én a döbbenettől először szóhoz sem jutottam, csak bólogattam és hebegve igeneltem....

-Én az EFbiától jöttem, mert Önt napok óta keresik!-- közben a hátizsákjából előkotorta az igazolványát.....

-Ó ezt nem tudtam, tudja nem is gondoltam, hogy valakinek is hiányoznék, ha nem jelentkezek pár napig....túl sok mindent kellett intéznem..jöttem ....---de a kedves hölgy feltette a kezét, hogy ne folytassam..

- Rendben van..... A lényeg, hogy minden rendben van magával.... ---én már megyek is mert nekem még operába kell mennem, meg a boltba vissza kell rohanom az "elhagyott" kocsimért mert volt egy kis gubanc.
    ---Mosolyogva már el is tűnt mellőlem.....

Én meg még mindig dermedten...keresgéltem a kulcsaimat, hogy kinyissam a ház ajtaját.....

Köszönöm!

Itt vagyok..... Csak sok-sok dolgot kell intéznem, és amikor belépek, egy gyors aratás-ültetés és már spuri tovább..

A Facéra azért benézek, mert ott jelentkezik a fiam, és a barátaim akikkel most "zajlik" az élet.....

Kedves Ildi! Részvétem a férjed miatt.... Nagyon nehéz napokat élhetsz most át... és most jönnek az ünnepek is amik miatt nehezebb még feldolgozni a tragédiát....

Ahogy a lányok írták, gyere amikor tudsz... akár "láda" ülésre' akár egy kis csevegésre, emlékezésre, vagy "csak úgy"!

Írd ki magadból....sokat segíthet.....

Én Jutus és Tatus is egyben-külön vagyok....A Tatus farmot a férjem után örököltem.... Ne lepődj meg, ha én itt és ott is bejelentkezek.....

Lujzi! Eszméletlen nagyot nevettem a történeteken amiket leírtál... Remélem sikerül, "élő" adásban tudosítani majd a "nyaralás", telelésről....

Pjotr-t és Ágit sem láttam..... (keveset vissza olvastam)

Fatther! De jó, hogy itt vagy!!!

Süti! A helyzet változatlan inter ügyben?

Az unokád egy cuki falat....meggyömöszölném.....

Marcsi! Bírod még a kezelést....???

Hugi! Nem jársz mifelénk? Kész a téliesítés?

Erzsike! Zichy sok könyvet is illusztrált.... Arany János, Petőfi... köteteibe annak idején... és ha jól emlékszem még Madách Ember tragédiáját is. Volt szerencsém a kezembe fogni pár ilyen kiadványt....

Most bocsi, de megyek..... Ígérem, hogy lejelentkezem..

Kellemes napot....Tatus/Jutus

sutimami57, brozsa, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  13. kpe59

Igen, jól emlékszel. Sok-sok minden van róla, az illusztrációiról ezt találtam:
    " 1881-ben visszatért Szentpétervárra, és főleg illusztrálással foglalkozott: Madách Imre: Az ember tragédiája, Arany János: Balladák. Petőfi, Lermontov, Gogol, Puskin illusztrációk; Rusztaveli: A tigrisbőrös lovag.
    A cári udvarban – belső használatra – erotikus tárgyú rajzokat is készített (Zichy Mihály: Erato; Corvina, 1989)."

14. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Most, hogy Jutus előkerült, az efbiájt átcsoportosítottam Ági és Pjotr keresésére. Remélem, őket is megtalálják.....
    Ennyit nem lehet ám gazolatlanul hiányozni !!! irgum burgum vaslapát!!!!!!!
    Sikerült rendeznem net-et, úgyhogy visszük a gépet. Végig az orrom előtt volt a megoldás, csak nem voltam elég inteligens hozzá
    Most vendégek jöttek, majd jövök: Lujza

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Köszi az efbíájnak, hogy Jutus előkerült. :D Várjuk a többieket is.
    Erzsike,
    köszi a híreket. Vettem 5-5 fát, nem bírtam ki, hogy ne kóstoljak bele. Többet nem fogok. Aludjatok majd jól egy kellemes este után.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Nagyon szépek a fák, [​IMG] amit teliholdas növényekért lehet ki váltani. Most megyek mindenkinek [​IMG] és szép álmokat.

sutimami57 kedveli ezt.
  17. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Teliholdas fák??? Azt is most lehet most lehet kiváltani.....Rozika állíts légyszi irányba....

Ilyen kapkodás mellett -én kapkodok- már követni sem tudom a dolgokat.

Erzsike! Nagyon jó, hogy hoztad a Zichyt . Szeretem a képeit....olyan drámaiak és mély érzésűek.. (az erotikusakat nem ismerem;))
    Lujzi! Üdv Az Efbiának......:)Jöhetnek a többiek!!

Mimi! Jó éjt! Egy próbát megér....

Csak aggaszt pár dolog....megint kivonnak fákat amik most utoljára vannak.... Nekem még ezekből is alig van.....

Igaz a tengernyi növényem is nagyon fogy....lassan nincs hol termelnem a gyárakhoz..........Állatok...folyton legelnek és alig szaporodnak...... Lehet, hogy valami viagrát, és gén módositott növényt adok neki.. talán hat rájuk...

És most megint egy event??????????????????o_Oo_Oo_O:oops::oops::oops::oops:

Na megyek mert folytatják a Mentalistát.....imádom.... Jó éjt

Jutus

18. kpe59

Lesz egy új fa és két új ól, valamint három új kitehető a teliholdas területre. Ezekből az egyik ólat csak az állandó gazdaköri feladatban kapjuk meg jutalomként.
    Szintén itt kaphatunk egyet a másik ólból és a fából kettőt, de ezeket Jack boltjában is kiválthatjuk a kitehetőkkel együtt rémnövényekért.

19. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Megjött a tesóm laborja... Reggel kivételesen böcsülettel éhgyomorra ment a vércukor értéke 8.8 volt. Aztán elmentünk bűnözni és a visszamért eredmény 8.1 Mondtam, hogy fordítva működik:D:D:D

20. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.
    Tegnap ismét úgy döntöttem megveszem a fás csomagot, mivel a tapasztalatom, hogy ha egyesével veszem soha nincs új. Kipróbáltam a kisebb csomagot. Míg másoknak több is lett belőle, nekem egy se. Ezért tartogatom a pénzemet erre. A kötelezőn kívül a rendes farmon lett még egy, a Bahamán kettő az új fákból. Ezenkívül természetesen egy csomó minden, de én egy gyűjtögető vagyok, és mindegyiknek örülök.
    Érdekes lesz az új event. Én megpróbálom a maximumot kihozni belőle.
    Jutus jó hogy megérkeztél.
    Lulza remek párost alkottok a tesóddal. Még jó hogy te tudod az Ő furcsa működését.
    Ma a szokásos munkák délelőtt, délután jön a fiam az unokával, mert a pakolni való sok.
    Mindenkinek szép napot. Igaz is , most reggel hűvös és felhős az idő.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.