Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt Nektek!
    Hozok reggelit, hogy ne üres gyomorral kezdjetek neki a napnak. :) Kávét Rozika biztos már főzi. ;)
    Reggelre beért az 5-5 titkos. Jobb a termés, mint bármikor (arányaiban). Szigeten lett rollinia, ami nem volt még, a többi is "használható", a farmon egy lila akác és egy anjou körte, az sem volt még. A szigetre még vettem öt csemetét, mert hátha a buzogányfa is bejön a durián mellett. [​IMG]

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van:
    A Fehér bot (a vakok és gyengén látók) nemzetközi napja (1988 óta)
    Nemzetközi Gyalogló nap
    Ölelés világnapja
    A kézmosás világnapja (UNESCO)

Baranyában Teréz napján, azaz ma kezdik meg a szüretelést, a darálást és persze a préselést. Teréz napja Bácskában és Bánátban asszonyi dologtiltó nap. Ilyenkor nem szabad mosni, kenyeret sütni. Az idősebb generáció tagjai a mai napig betartják a tilalmat.
    Ez a nap sokfelé a szüret kezdete, elsősorban az erdélyi magyar borvidékeken, de Somló hegyén is, Egerben Teréz-szedés a neve.

201 éve, 1815-ben megkezdődik Bonaparte Napóleon száműzetése Szent Ilona szigetén.
    Waterloonál a Wellington herceg vezette brit-holland-belga csapatokkal csapott össze. Az öldöklő küzdelemben már-már sikerült felülkerekednie, amikor felbukkantak Blücher porosz tábornagy vezette csapatok. A kimerült franciák minden hősiességük ellenére súlyos vereséget szenvedtek a waterlooi csatában 1815. június 18.-án.
    Párizsban a törvényhozás lemondásra kényszerítette a császárt (1815. június 22.). Napóleon a brit kormánytól kért védelmet, azonban ők nem engedték angol földre, hanem az Atlanti-óceán déli részén fekvő Szent Ilona-szigetre száműzték.
    Napóleon a HMS Bellerophon hadihajó fedélzetén 1815. július 15-én indult el Szent Ilona-szigetére, ahova 1815. október 15-én érkezett meg kis számú kíséretével.
    Szent Ilonán a Longwood House-ban élt haláláig. A száműzetésben rendszeres napirend szerint élt, idejét beszélgetésekkel, sétákkal, valamint emlékiratai tollba mondásával töltötte. Utolsó évei keserűségben és mély haragban teltek, úgy érezte mintha halálra ítélték volna. Itt halt meg 1821. május 5-én.
    1840-ben François Ferdinand d’Orléans tengernagy, Joinville hercege, Lajos Fülöp király fia hazaszállította Napóleon hamvait, és Párizsban az Invalidusok templomában helyezték örök nyugalomra.

Én továbbra sem veszek titkosakat, előbb-utóbb majd lesz nekem is egy-egy belőlük. Mostanában a jutalmak közt is előfordulnak, igaz nem a legújabbak, de majd sorra kerülnek ezek is.
    Megyek körbenézek a konyhában, hogy mi legyen az ebéd...

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  3. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Köszi a reggelit! Rám is fért mert egész éjjel nem ettem;)
    Gratulálok a sok sikeres fához!

Erzsike! Köszi a továbbképzést..... Majd csak rájövök én is...ha nem előbb, akkor később.....:D:D

Még nem tudom, hogy nekem az event hogyan fog összejönni, mert keveset leszek itthon....na majd lesz ahogy lesz...

Hugi! Jó, hogy ennyi fiú van a háznál!! Van bőven segítség....

Lujzi! Bukta Ágit is kerestetni kellene, mert őt sem láttam errefelé....

Lehet, hogy szegénynek nagyon fáj a keze, és nehezen is ír???

Sikeres fagyűjtést......

Ildikó! Neked sikerült pár új fa??

Marcsi! Szálkás már a láda! Gyere szállj le róla! Újra kell már festeni....

Na megyek, összedobok egy kis grízes tésztát.... ez elég lesz mára...

Holnap meg majd eszünk útközben.....

Sziasztok....Jutus:D

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  4. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Jutus! Sajnos nekem nem sikerültek az uj fák,a pénzem meg elfogyott,ugyhogy venni már nem veszek.Majdcsak összejön előbb-utóbb.Illetve annyi pénzem még maradt,hogy veszek festéket és ujrafestem a ládát.Milyen szinre szeretnétek?Várom a javaslatokat...Ildi

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  5. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok!

Nem vesztem el. csak a kezemmel nyűglődök. Nehezen javul, és ez sajnos nem emel a hangulatomon!
    24.-én kezdek járni fizikoterápiára... ami számításaim szerint belenyúlik a novemberbe !
    Nem öröm, de ez van!
    Vettem fákat, a lilaakác az meg van, de a bahás még nem! Van még három db, ami ezután érik be!
    Fúróm is van már 5 , aminek nagyon örülök!
    Olvasgattalak benneteket folyamatosan, így nagyjából képbe vagyok! vigyázzatok magatokra, legyen szép a napotok!!

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  6. kpe59

Csak egy sima lakkozás jó lesz, szeretjük a természetes fát... [​IMG]

[​IMG] Igen nagy az én örömöm!!!!!! Százas lettem, de csak szintügyileg!!!!
    A 99. szintre június 28-án érkeztem meg. Az azóta eltelt 109 nap alatt átlagosan 957.513 tp-t gyűjtöttem naponta. (Remélem jól számoltam itt a nagy eufóriában... [​IMG])
    Nem kérek [​IMG] a következő szinteknél már gratulációt, mert azt a 25 millió tp-t nem nagy ügy összehozni...

Most már jöhet akármilyen event, nem sajnálok tarolni, nem mintha eddig nem azt tettem volna, de azért a mamutokat nem szívesen szedtem le...

Utoljára szerkesztett: 15.10.16
    mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  7. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

OKé! Futok lakkot venni ,hogy hamar készen legyek és ujra fel tudjunk ülni.Kicsit le is csiszolom,hogy ne legyen szálkás.kpe gratulálok a 100-as hoz!!!Rozi mama biztos hozza a megérdemelt tüzijátékot.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  8. kpe59

Volt nagy csinadratta a farmon is, Rozi mamáé hab lesz a tortán... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  9. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Erzsike gratulálok.[​IMG] Nagyon szép eredmény. Remélem hamarosan többen is követünk.

Szép lesz a lakkozott láda, bár nekem tetszik a tulipános is.[​IMG]

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  10. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

[​IMG] Erzsike !! Nagy,nagy gratuláció Neked !!!!!

sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

Rajzolgattam és számolgattam én is a szobákat... [​IMG]
    Ha valaki csak a felhősort szeretné a rá való kütyükkel, akkor 11.000 db lidérc és 5 csapda kell, ami 100 db felreppenő.
    A pajtából 600 korallgomba, 100 rémtök és 100 rácsos bűzcsáp kell.
    Az útvonal pedig: 10 -11 - 12 - 13 - 8 - 9 - 4 - 3 = Gyolcssegély
    Utána a 9-ből átlépni a 26 - 31 - 32 - 37 - 36 = Szellem leleplezés
    A 37-ből át a 38 - 39 - 40 - 41 = Ifjú Frankenfüles
    A 26-ból át a 21 - 22 - 23 - 24 - 25 = Felhősor
    Ha ez meg van, akkor lehet válogatni tovább igény szerint, a felreppenők és a lidérc függvényében.

incimami, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  12. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Ma későn jöttem mert dolgom volt, volt egy kis elintézni valónk a papával. De aztán siettem a nyugiházban, még meg is lepődtem mennyien voltak már. Erzsike ! hát csak nagyot néztem, elérted a 100-szintet. Nagyon örülők hogy ilyen szorgos gazdák vannak a nyugiházban. Már hozom is a megérdemelt jutalmad, hiszen nagyon megdolgoztál érte. Sajnos a kávét reggel nem értem rá hozni,[​IMG] de most hoztam igyuk meg ebéd után [​IMG] együtt. A számolgatásodat köszönjük, biztos hasznát vesszük.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó utat Jutus!

Buzogányfa, anjou körte, lila akác, durián 1-1 fa bejött, örülök neki. A gazdaköri feladatok miatt szerettem volna a fákat. :) Most már türelmes leszek, amíg gyűlik a termés. :)

Pepe101966 és sutimami57 kedveli ezt.
  14. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép hétvégét mindenkinek !! Nem vesztem ám el , csak kicsit pihentettem a farmozást !! Ritkán jöttem be , de olvastalak benneteket !! Ildikó üdvözöllek a nyugiházban !! Jó kis csapat van itt !! Erzsike gratulálok a 100 szinthez !! Köszi az útvonal összesítést , ezt fogom követni !! Én karácsonyra tervezem ,hogy célba érek , és végre Én is 100 as leszek !! Marika kis türelem és hatni fog a kezelés !! Lujza jót múlattam az írásaidon mint mindég !! Sütike nagyon aranyos az unokád , azok a szép csodálkozó szemek !! Hugi a Te unokáid is nagyon helyesek !! Bukta Ági gyógyulj meg hamar !!

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  15. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be ugrottam ám én már tegnap este is, de vagy el térítettek engem, vagy magamtól tértem le az ösvényről.....azért most mégis csak itt vagyok, mert hallottam a tüzijáték durrogását az utcában, és nem is tudtam, mi történik, aug. 20 van, vagy szilveszter???
    Aztán ki tisztultam...:) Erzsike, szívből gratulálok a 100-hoz!! Annyira hihetetlen, hogy el lehet érni....egyszer, én is ám, 100-as leszek! Bizony, de csak farmilag, szintileg.......:D Nnnnnnnaaaahát.
    Ma ilyen napom van...

Örömmel látom, hogy sokan be tértek, Jutus,Bukta Ági, Fatther is be köszönt, Lujza is hozta a napi mosolyt, így aztán meg is nyugodtam. Nekem is tetszik a lakkozott fa, rá ülök én akkor is, ha akarok arra a ládára.
    Holnapra készülök, jönnek a gyerekek, teljes létszámban, itt is alszanak így aztán ma még át kellett pakolnom a szobámat is.

Nem vagyok még képben igazán,. de igyekszem fel zárkózni, az eventest olvastam. kellemes, szép estét!

mimi és Fatther kedveli ezt.
  16. kpe59

Köszönöm mindenkinek a gratulát itt és a madár hozta üzeneteket is.
    Mindenki elér egyszer erre a szintre, nem kevés kapálás kell hozzá, de meg lesz.

sutimami57, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  17. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó estét kívánok mindenkinek.

Erzsike szivből gratulálok a 100. szint eléréséhez.

Utoljára szerkesztett: 15.10.16
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  18. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Erzsike! Szívből gratulálok a 100-hoz!!! Megérdemelted!

Milyen öröm, hogy gyűlnek köztünk a 100 -és 100 felettiek!!!:D:D:D

6 éve még álmodni sem mertünk erről!

Ági! Sejtettem, hogy a kezeddel van gond....nem túl jó.....bízzunk benne, hogy a kezelés segít rajtad...

Gratulálok a sok sikeres fához.... ha nem sikerül, akkor majd a csere napon beszerezzük...;)

Ildikó! Nagyon örülök, hogy máris kemény munkával erősíted a csapatot....

Láda legyen rendben....de, ha lehet keveset ücsörögjünk rajta......

Rozika! CSak nem egy hosszú sétán voltál a papával?

Biborka! Jó. hogy itt vagy Te is! Majdnem "teljes" a létszám...

Fatther! Végre erősíted a férfi nemet a csapatban. Pjotr "kényeztetjük eddig......;);)

Kell közénk a férfiak "erős keze"

Pjotr, Marcsi, ???

Mimi! Remélem nem fog holnap esni az eső? Meg kezdjük a Temető járást.... Sajnos egyre több van és sok helyen..:oops:

Mivel András még a dolgozó réteget szaporítja, kénytelenek vagyunk hét végén ilyeneket intézni.

Kellemes estét...Sok-sok 100 -as hírt szívesen olvasnék holnap is!;):D:D:D:D

Jutus

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  19. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Esős hideg reggelre ébredtünk !! Jutus reménykedjünk , hogy felétek még nem ért oda !! Fúró ügyben nagyon le vagyok maradva 3 fúróm porosodik a raktárban !! Erzsike nem számoltad össze véletlenül mennyi gazt kell termelni , ha azon megyek végig amit kiraktál !! Hány szellemcsapdára lesz szükség ? Hány felröppenő kell ? Kandallót befűtöttem kávét lefőztem !! Egészségetekre !!

20. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt!

Gyorsan be ugrottam, hogy hozzam a kávát de biborka meg előzött. Meg iszom gyorsan [​IMG] mert a biborka kávéja nagyon finom. Aztán gyorsan el húzok, mert jönnek a gyerekek ebédre. Sok dolog van a konyhában, amint tudok jövők.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.