Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Vidámabb reggelt kivánok!Bááár ahogy kinéztem az ablakon, már megérkezett Ősz anyó és hozta mgával az ecseteit és a festékes palettát is.Meg is kezdte az ablakkal szemben lévő fán, a festési tevékenységét.Egy kis bordó, egy kis barna szin került a fák szélein lévő levelekre.Még az éjszakai esőcseppek is elüldögélnek a leveleken, ezzel is csillogóbbá teszik a látványt.
    Eső..lehet hogy ezt érezte az éjjel a térdem??Olyan leszek, mint az időjós béka??
    A kávéra azért vigyázzatok, mert nem egészséges a sok kávé!!

Jó munkát a farmon, és szép napot..

Utoljára szerkesztett: 2.10.14
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek![​IMG]

A mai névnap Petra, latin eredetű női keresztnév, a Péter (Petrus) férfinév párja.
    1910-ben ezen a napon első alkalommal ütközik össze két repülőgép a levegőben (Milánó fölött).
    1869-ben megszületett Mahátma Gandhi (er. Móhandász Karamcsand Gandhi) indiai békeharcos.
    1953-ban meghalt Szép Ernő magyar költő, író, színműíró.
    Ma van:
    1992 óta a Gyaloglók Világnapja (World Walking Day). Magyarországon 1999 óta október elején tartják.
    1993 óta a sztómások világnapja.
    A Béke világnapja (ENSZ által elfogadott, Mahátma Gandhi születésének emlékére).

A farm csendes, a nemesítés folytatódik a brokkolival. Itt is az érésidő csökkenési bónusz a cél.
    A cukorrépa a 15. körben adta meg, közben három olyat adott, ami nem kell.
    Megyek, mert munka van a farmon és a vv-ben is...

3. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Sziasztok
    http://img4.lapunk.hu/tarhely/sharon/kepeslap/94163.gif
    Szebb napot kívánok! Tényleg, ilyenkor jobban kell a kávé...pocsék idő van, pedig ma mennem kell. Koppi! Jobbulást kívánok kedves nejednek, és Neked is, ha lehet, szórd ki a bacikat, jó kis népies gyógymóddal, talán még nem késő!
    Rozika, Bíborka, Marika, Erzsike, vigyázzatok Magatokra, és mosolyogjatok, nevessük ki ezt a randa időt..:) .)

A kép linkre cserélése /Laboviti/

4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! Jobbat, mint az enyém, mert ezek a fránya vírusok bizony nálam is megtelepedtek.tegnap azért is nem jöttem, mert egész délután rázott a hideg, felment a lázam is. Ráadásul nálunk is esik, sötét októberi reggel van.
    Hoztam egy kis vidám reggelit, talán egy pillanatra feledteti azt, amit odakinn látunk. Legyen szép napotok: Lujza
    [​IMG] [​IMG]

5. -elzemari-

Üdv neked is!
    Erről a névnapról eszembe jut, hogy volt egy ismerősöm, és akkor még igen csak ritka névnek számitott a Petra..Meg is kérdeztem, hogy vajon miért gondolták ki ezt az újdonságnak számitott nevet.Nagyon érdekes választ kaptam.Mert ezt nem lehet becézni.

Az első repülőgép összeütközés.Mindig nagy baj, amikor különböző balesetek történnek, de szerencsére azért ez elég ritkaságba megy.Olvastam valahol, hogy ma már ütközéselháritó berendezésekkel is fel vannak szerelve a gépek, ám még ez sem mindig zárja ki a balaseteket.

Gyaloglók világnapja?Akkor én nagyon sok világnapot tartok, mert a kilométereket csak úgy falják a lábaim, .Igy is van ez jól, mert menni jóóó.

A mai napot még az Erőszakmentesség világnapjának is nevezik, szintén Mahátma Gandhi születése napján, 2007-óta.Alkalmazni próbálta „az örök igazságokat a mindennapi életünkre és gondjainkra".A szeretet és az erőszakmentesség mindent legyőz! Az élet harcában a gyűlölet legyőzhető szeretettel. A szeretet nagyobb a gyűlöletnél.

Én csak azt mondom, hogy mosolyogjatok, és ezzel is vidámabbak lesztek.

Lujza, küld el azokat a fránya virusokat, ne hagyd, hogy eluralkodjanak rajtad...
    Kopi, jobbulást a nejednek!!

hangyácska77 kedveli ezt.
  6. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Szia, Lujza! Hát, sajnálom, hogy Téged is el kapott ez a betegség.......akkor bizony pihenned kell....[​IMG]Hoztam finom teát! Mielőbbi gyógyulást!

7. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Köszönöm Sütike a teát, jó melegen meg is ittam:)
    nem győzök mérgelődni a farmommal, folyton lefagy, nem enged továbblépni stb. Egyszer kaptam egy linket, amivel kitakarítottam a gépet, csak azóta újra lett húzva a Windos, és eltünt, Nem tudja véletlenül valaki?

8. -elzemari-

Szia Lujza.http://www.piriform.com/ccleaner Elhoztam, most aztán nincs mit tenni, csak letölteni./Download/és mehet a takaritás..

9. kpe59

Ez érdekes dolog, mert az egyik ismerős pont ilyen szempont alapján nevezte el a fiát Szabolcsnak...
    Ugye tudtad? Persze hogy tudod... Jordániában van egy romváros, ami szintén Petra...
    "Petra (görögül: „szikla”, arab neve: البتراء, al-Butrá) romváros Jordániában. A sivatag sziklái között megbúvó egykori karavánközpont egy arab néptörzs, a nabateusok virágzófővárosa volt. A 7. századtól hanyatlásnak indult, fokozatosan elnéptelenedett és csupán a beduin pásztorok tudtak létezéséről. Utolsó európai látogatói a keresztes lovagok voltak, majd 1812-ben Jean Louis Burckhardt svájci felfedező egyik útja során kalandos körülmények között ismét rátalált. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Petra 1985 óta az UNESCO kulturális világörökségi helyszíneinek egyike."

10. -elzemari-

Igen tudom, és volt is szerencsém meglátogatni.csodálatos időt töltöttem Jordániában, és ha jól emlékszem, valamikor ilyen tájt voltam.Igen most utána néztem tiz éve október hetedikén indultam.Emlékszem, illetve a jegyzeteimből, este hétre kértem a minibuszt, ami kivitt a reptérre.Háromnegyed nyolcra kinn is voltunk.Sokáig nem taglalom a beszállás, és egyébb körülményeit, de valamikor éjjel fél tizenkettőkor-életemben még nem ettem ilyenkor-szóval hoztak valami lecsós húsos spagettit, és én mindjárt a fehér pulóveromat is megkináltam vele.

11. kpe59

Akkor ez mindenféleképp maradandó élmény volt...

12. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szevasztok!
    Szebb napot kívánok, mint a mostani, mert ahogy olvasom, mindenhol esik.
    Ködös , párás, nemszeretem idő van.
    Gratulálok a szintlépőknek, nagyon ügyesek vagytok!
    Ma már én is Tengerbiológus lettem, de hiába vizslatom az utcán folyó esővizet, halat még nem látok benne!
    De még egy kis algát sem, csak némi maszatot, amit a mögöttünk lévő hegyről mosott le az eső.
    Ez igazából nem is hegy, csak egy domb.....
    Valamikor egy kolostor volt rajta, a vörösbarátok laktak ott....és állítólag, egy alagút kötötte össze a Pannonhalmai apátsággal....
    Legalábbis a legenda szerint. Temetőhegy, ezen a néven tiszteljük, és hívjuk, ezt a számunkra igen kedves dombot.
    Ha ide felmegyünk, 40 -50 km- re is ellátni, ha tiszta az idő.
    Lujza, Kopi, jobbulást kívánok....meg persze a többi betegnek is!
    Köszönöm a reggelit, a finom kávét, igazán nagyszerű volt a felhozatal.
    Erzsike, Rozika, Marika, Sütike, Bíborka, Hugi, Jutus,
    V
    igyázzatok magatokra. Persze, ez szól a Fiúknak is, és a Többieknek is!!
    Marika!

Irigyellek Jordániáért...
    Nem is ám,...mert én nem vagyok irigy, kicsit sem!....(nem a fenét nem)xD
    Lassan neki állok készülődni, mert meló lesz ezerrel...

13. -elzemari-

Igen nem is jött ki soha belőle, úgy igazából...

14. kpe59

Az is lehet, hogy csak te látod[​IMG] , mint Ágnes asszony a lepedőn a foltot...

15. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Végre már kezd kisütni a napocska !! Talán délután már tudok kint lenni kicsit az udvaron !! A betegeinknek mielőbbi gyógyulást kívánok !! Vigyázzatok magatokra , most nagyon könnyen meglehet fázni !! Tegnap kaptam a papától egy elektromos ágymelegítőt , az este ki is próbáltam , nagyon fázós vagyok , főleg a lábam !! Ma húsleves kelkáposzta főzelék volt az ebéd töltött dagadóval !! Sütemény nem volt , de azért szereztem pár darabot a délutáni nassoláshoz !!

16. -elzemari-

szia kedves Ági,
    tényled nagyon sok csodát éltem meg azon a nyolc napon, amit ott láttam.Egyébként is vonzott , hogy megismerjem azt a számomra igen csak távoli világot, amit ott láttam.Előtte voltam Tunéziában, az olyan bemelegitése volt a kiváncsiságomnak.Ám itt sokkal jobban sikerült közelebb kerülnöm, és örülök, hogy részese lehettem annak a világnak.A mai napig szivesen olvasok róla, és a szokásokról, életekről.

Erzsike, akkor nagyon láttam, mert nem tudom Te hogy vagy vele, de én ha valami ilyen gikszer történik velem, mindig azt gondolom, hogy akkor most mindenki engem néz, és húúú mit is látnak.Persze erről is jut eszembe valami.
    Hajdanában, valamikor a múlt században, még ifjúi koromban, amikor a harisnyanadrág még csak nagyon elvétve volt, nekem legalább is nem volt.Nos akkor egyszer a barátnőm mondja, hogy ő bizony nem bibelődik a harisnyakötővel, hanem van egy vastag gumi, és arra van ráhúzva a harisnya vége.Te jó ég, ha ezt valami fiatal elolvasná, azt hinné, hogy biztosan egy másik bolygóról szalajtottak engem.
    Pedig igen ilyen is volt és én is kipróbáltam, de bár ne tettem volna.Én is elindultam ezzel a gumira fűzött harisnyával, és amikor megyek az utcán, nézem, hogy sokan megnéznek.Megmondom őszintén, kicsit ki is húztam magamat, hogy talán jól nézek ki??Ám amikor egy kirakat üvegben megláttam magamat, hogy a harisnya vége a térdemnél lifegett, nos ott semmisültem meg.Gondolhatjátok, azonnal kerestem egy közillemhelyet és azonnal le a harisnya, és a gumi, .Soha életemben nem kisérleteztem és ilyen újfajta huncutságokkal.Szerencsére aztán megérkezett a harisnyanadrág, és vége volt a harisnyakötős időszaknak is.

Biborka az elektromos ágymelegitő az nagyon jó, mert nekem is a lábam szokott fázni, és akkor amikor tévézek télen és fázik, zsupsz elő, és jól felmelegiti a lábamat.Meglátod milyen jól tudod majd használni...

-Szamoca59- kedveli ezt.
  17. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Sziasztok !! Marika megint nagy örömet okoztál nekem az élménybeszámolóddal . Nekem is volt gumi a harisnyámon annak idején , de nem igazán szerettem . Szerencse , hogy ma már nem kell használni !! Én is bízom benne , hogy jó lesz az ágymelegítő , már a kocsiban is vettünk az anyósülésre ahol Én trónolok !! Sajnos nagyon hamar felfázok !! Bezzeg 50-évvel ezelőtt nem volt ilyen gondom !!

-Szamoca59- kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Biborka, örülök, hogy Te is emlékeztél ezekre az időkre.A Papának van egy osztálytársnője, és Ő irt egy kis könyvet az unokáinak, hogy mik voltak a mi időnkben.Nagyon tetszett nekem, csak az a abj, hogy valahová úgy elraktam, hogy a boga életben sem találom.
    Én szeretem a régi dolgaimat felidézni, mert azt már megéltem.Nem azt mondom, hogy állandóan azokkal foglalkozom, de jó vissza emlékezni, hogy akkor mi volt és mi van most.
    Én például sokáig gyüjtöttem a képeslapokat.Voltak festményeket tartalmazók.Elmentem, a Szépművészeti múzeumba, és utána felkerestem a képen látott festményeket, mert rá volt irva a hátuljára, hogy melyik múzeumban vannak.
    Ez a süti a formácskában sült??Valamikor én is készitettem, De finom is...

19. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Meglátogattam a háziorvost, aki ellátott mindenféle patikaszerrel, úgyhogy jöhet a gyógyulás...
    Marika! Jót nevettem a sztoridon, én is jártam így, úgy égtem, mint a Reistag.Aztán, ahogy te, gyorsan elfelejtettem a gumis módszert. Pfúúúúúj!!! Még visszagondolni is rossz rá.
    Jordániáért viszont én is irigyellek egy kicsit (na, jó egy kicsit nagyon:))Biztosan nagy élmény volt.

Az udvarral úgy jártunk, hogy ahogy az unoka, vagy a lányom bejelentette, hogy holnap fűnyírás, azonnal megeredt az eső. Megelégeltem, átengedtem a szomszéd kecskéit és malacait, mondtam nekik: Egyétek!!!!!! Fogok én idegeskedni. Aztán még áram sem fogy.....
    A szintlépőknek gratulálok, akit érint, köszönöm a pontokat.
    Visszaléptem,mert közben befutott ez a finomság, amit én igen-igen szeretek. gyorsan meg is kóstoltam;)

20. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Ma nálunk csak gulyás leves volt, de mivel a papa kedvezni akart hozott egy egy francia krémest. Tudja hogy nagyon szerettem de nem lehet ennem, de néha azért én is csak meg kóstolom. Ő nagyon szereti a sült tésztát, de sütni csak akkor enged ha a gyerekek jönnek. Máskor meg szolidaritást vállal velem inkább ő se eszik. Lujza kívánom a mihamarábbi gyógyulásod. A szint lépőknek a posta galambom viszi a kinevezést, [​IMG] és én is gratulálok.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.