Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Olyankor arra kell gondolni, hogy mindenki tudja, hogy reggel még patyolat tiszta volt, napközben lett "defektes"...

A link eljére és a végére tegyél egy közt, akkor egyszerűbb lesz megnézni... (Az idézetemben már javítottam)
    Egyébként meg kérek egy szeletet én is...

Megyek [​IMG] mert így nem haladok, ha itt lopom a napot...

2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Erzsike, direkt ki is vettem, mert annyira izlik, hogy ha itthagyom nem is marad belőle, és mint tudod a kenőcsös a gyengém, és ráadásnak olyan nehezen szánom rá magamat,.Na jól van nem bánom egyétek meg, majd legközelebb kettőt sütök!!

Lujza, ha gondoljátok, majd előveszem a jegyzeteimet és mesélek róla.

lujza5353 kedveli ezt.
  3. kpe59

Lehet, hogy te kivetted, de én megmentettem az utókornak...[​IMG]
    Ha meg állandóan szóval tartasz, akkor el kell jönnöd segíteni nekem...

4. -elzemari-

Jól van, kapom a seprűmet és beizzitom, és már ott is vagyok[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 2.10.14
  5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

De jó lesz, úgyis régen meséltél már......;)

6. kpe59

7. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Lujza !! Gyógyulj meg hamar , igaz ebben a vacak időben még ez is nehezen megy !!
    Marika Én a töltött diót vaníliás diókrémmel töltöm , csak az a baj , hogy mindenki nagyon szereti , így több adagot kell egyszerre készíteni !! Mi is gyakran beszélgetünk a régi dolgokról . Én is gyűjtöttem a képeslapot , szalvétát , bélyeget . Az iskolában cserélgettünk egymással !! Nemrég a menyem mondta , hogy adjak már neki egy pár szalvétát , mert olyan szép , pedig ezek még az új szerzemények voltak !! Amikor megmutattam neki a régi gyűjteményemet teljesen odavolt , neki adtam , legalább megemlékszik rólam , ha néha nézegeti !! Nagy élmény lehetett a festményeket élőben is látni amik a képeslapokon voltak !! Pesten több lehetőség van múzeumokba járni , nekünk a környékünkön Debrecenben van múzeum , de már nagyon régen voltunk !
    Rozika néha ellehet csábulni egy kis édességgel . Nekem is vigyázni kell , mert párszor már megugrott a cukrom , de néha vétkezni szoktam !! Itt van az Ősz !!

8. kpe59

9. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Valamikor mi is gyűjtöttük a szalvétákat és a képeslapokat. Gyönyörű gyüjteményünk volt mindkettőből. Sőt, én még arra is emlékszem, hogy gyerekkoromban a gyufacimkéket gyűjtöttük nagy szorgalommal. Akkor még leáztatható cimkék voltak a fából készült gyufásdobozokon. Most az volt nagyon régen, vagy én vagyok nagyon öreg?????? (vagy mindkettő xD??)

10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Biborka csak az a baj ha van itthon sütemény, én minden percben képes lennék el csábulni. De tényleg vigyáznom kell mert már 3.szór oltom magam naponta. Biborka tényleg itt van az Ősz. de ennek is meg van a maga szépsége.

Hát Lujza én szerintem megöregedtünk, mert a mai fiatalok nem ilyenekkel foglalkoznak ma már. Én nagyon szerettem gyerek lenni abban az időben, igazi gyerekek voltunk.

11. kpe59

12. -elzemari-

Leporoltam a jegyzeteket és irány Jordánia.
    Hajnal háromra megérkeztünk Aqabába, és autóbusz várt minket ami szállodába repitett.Ahogy a repülőből kiléptünk egy hatalmas nagy meleg löketet kaptunk, mert az éjszaka sem hül nagyon.Na de sebaj, jó lesz igy cipelni a bőröndöt.Hajnal öt órára már a szállodai szobában lefürödve vártam, hogy némi álom a szemere telepedjen.Ám előbb a müezzin hangja szólitotta imára a hiveket, na de már hajnal ötkor?S ez minden nap megismétlődött.
    Az első reggeli fél nyolckor a szokásos, kávé, vaj, dzsem, bagett.Itt szombat vasárnap a bankok zárva tartanak igy a szállodában váltottam egy kis jordán dinárt, hogy legyen nálam valami pénz is.Reggeli után még egy kis magán városnézés volt, persze nagyon messzire nem merészkedtem.A szálloda mellett volt egy kifőzde és ahogy mentem el mellettük meg is kináltak egy kis golyó szerű valamivel, amiről később kiderült, hogy csicsóka gombóc volt. Nem tudtam vissza utasitani, mert olyan nagy szivességgel kináltak, hogy...
    Ami meglepett, hogy van magyar strand is, bár ez magyarázat arra, hogy én az utolsó évjáratban voltam amikor kedvezményeket kaptunk a királytól, mert a turista forgalmat úgy igyekezett fejleszteni, hogy három évente más és más országoknak adták a kedvezményes utazásokat.
    Aqaba egy kikötő város, valamikor egy földrengés által keletkezett. Ma vámmentes terület is, láttam a nagy tengeri hajókat és szemben pedig Izrael állam.Az üzletek délelőtt 9-3-ig voltak nyitva, majd este 6-11-ig.Valami csodás varázsa van az éjszakai sétáknak.Alkudni kell mindenhol, kivéve a pékség és a gyógyszertár.Nem lehet katonákat és csadoros hölgyeket fotózni.

Miután az eligazitásokat megkaptuk elhatároztuk, hogy elmegyünk a tengerpartra.Autóbusszal indultunk, s az ablakból szinte holdbéli tájat láttunk a másik oldalon pedig a tenger.Miután letanyáztunk felfigyeltem egy nagyon érdekes családra.Egy férfi és egy hölgy ült a parton és a hölgy talpig fekete csadorban.A férfi normál fürdőruhában.Később hallottam, hogy ezek a hölgyek a közeli Szaud Arábiából érkeznek, mert itt Jordániában csak a kendőt használják a hölgyek.
    Meg is ebédeltünk itt a parton finom sült halat sült krumplival.Salátát nem mertem enni, mert az ugye vizzel van lemosva.S aviz az tabu volt.Még a fogmosás is palackos vizzel történt.
    Este nagyon érdekes volt, amikor bekapcsoltam a tévét, mert a Duna tv jelentkezett.Jó is volt rajta elaludni.

Következő nap indulás volt Petrába, ami vagy 150 kilométerre volt, amit busszal tettünk meg.Petrát megjárni legalább öt órai út, igy aztán felszerelkezve, vizes flakkon, fényképezőgép,ami még nem digitális volt, hanem legalább egy kiló, táska, sapka.Amint elindultunk a sziklahasadék felé, tele voltam izgalommal, mert már előtte olvasgattam , hogy vajon mit is fogok látni, de ez felülmúlta a várt élményt.A sziklahasadék az körülbelül egy kilométer hosszú és a magas sziklák között csak megyünk és megyünk. http://kepfeltoltes.hu/141002/petra_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Amikor végre megtettük az egy kilométert, noha nem volt az sem unalmas, mert a sziklák is tudtak sok szép és érdekes szineket mutatni, http://kepfeltoltes.hu/141002/szikla_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    egyszer csak elénk tárult az elfelejtett város.
    Petra pár száz évig, tényleg a feledés homályába merült, legfeljebb néhány nomád beduin pásztor ütötte itt fel a főhadiszállását.A múlt század elején fedeztk fel újra, de a túristák igazán egy film bemutató után kezdtek ide jönni. A film az Indiana Jones volt, amit itt forgattak.
    Az első amit megláttunk, az az egykori kincstár volt a maga csodás rózsaszinű látványával.Hatalmas sziklából faragták ki, amely szinte egy bazilikára emlékeztet.http://kepfeltoltes.hu/141002/kincst_r_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Tovább menve, láthatjuk a szikláva vájt lakásokat,óriási szinházat.Lélegzet elállitóan szép és érdekes a látnivaló, amit sajnos nem tudok elmondani, mert ezt látni kell.
    Egy kis étterem is található, ahol végre kicsit megpihentünk és megebédeltünk, mert erőt kellett meriteni a visszaútra.Bár akkor elhatároztuk, hogy visszafelé nem gyalogolunk, mert nem birjuk.Vagy ló vontatta kocsival, vagy szamár háton, de valahogy megoldjuk.Ha hiszitek ha nem én a szamart választottam.Igen mókás és fárasztó volt, mert úgy szoritottam magamat, hogy le ne essek, hogy fáradtabban száltam le szegény páráról, mint előtte voltam.
    Az út során nagyon sok árússal is találkoztunk, akik mindenféle kézműves holmit árusitottak.Én is elcsábultam egy karkötőre.

Most befejezem, mert igy is kicsit hosszúra sikeredett, és még hol vannak a többi élmények.

13. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  14. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marika! csodás beszámoló!!! Alig várom a folytatást.......

sutimami57 kedveli ezt.
  15. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Biborka! Milyen csodásak az asztali kompóziciók! Te alkottad? Gratulálok! NAGYON ügyes vagy!

Sajnálom, hogy a Nyugis házba beköltöztek a Vírus Rodók! Pedig annyi vitamin, tea, zöldség sehol nem fogy mint ebben a csodás társaságban. A kiegászítő sport, kertészkedés, levegőzés is maximális..... ajajajaj

Mindenkinek jobbulást, kívánok...

Van egy jó hírem, ha még érdekli valakit a Jutus rádió!

Holnap indul újra.

Sajnos a Moratórium gáncsoskodása akadályozta a működését.

Végül, kemény tárgyalásokat követően, és kellő mennyiségű Tőkével megszületett az engedély.

Voltak, vannak kemény kikötések.....,de ezzel nem szeretnélek untatni benneteket.

Előzetesben csak annyit: Irodalmi tornával kezdi adását a Jutus rádió.

Megsúgom még, hogy Judith Diaz regényíró olvassa fel az első feladványt.

Na, most megyek is mert nem szeretnék lebukni, hogy elpletykáltam a fenti híreket..

Sziasztok! Jutus

lujza5353 és sutimami57 kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Izgatottan várjuk!!!!!!

17. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Hatalmas élmény volt végig olvasni a mai termést...:) Köszi, hogy ennyit írtatok!
    Mindenki írását élvezettel olvastam, de nem hiszem, hogy végig tudnék futni gondolatban...Erzsike, Marika beszélgetése,a tündéri figurákkal, a visszaemlékezések...hej, de sokat tudnék én is mesélni róla....A szép szalvéták még most is meg vannak, ha valahol szépet látok, elhozom...a lányom tini korából maradt rám.

Rozika, Bíborka üzijét is érdeklődéssel olvastam, és le a kalappal a papa előtt, Rozika, hogy ilyen megértő, és türelmes.....bezzeg nekem sütni kell a kalácsokat, meg a palacsintát, a gombócokat, a derelyét, a csigabigákat..stb. Azt mondja erre a férjem, hogy attól, hogy én nem eszek belőle, azért neki süthetek. Hát, ez van.
    Marika, az élmény beszámolód, most is, mint mindig fantasztikus, mintha egy elbeszélést olvasnék.....nagyon tetszett, gyönyörűek a képek is, aztán, nem tudom, mit gondolt az a szegény csacsi....) :) De élmény lehetett, és én is várom a folytatást.

A másik jó hír, a Jutus Rádió újra indul!!! Ennek nagyon örülök, hajráááááá...nagyon várom!!!

A titokfáknak viszont nem örülök. nagyon nem jó elgondolás a jó fákat kivenni, mert most csak azért veszek, hátha az utolsó fákból lesz még. Utána nem veszek többet, mert minek? Kiveszik a mandulafenyőt, ami szinte még új fa. de az XXL szivarfát nem, mikor a csapból is az folyik. Kiveszik a kecsketejfát, amikor mindenki azokat hajtotta, és cseréltük jó drágán. Mit gondolnak odafennt, hogy ezután ki vesz, vagy miért vesz új fákat? Én biztos nem, ez lesz az utolsó alkalom. A többi fa, ami marad, nem ér semmit, nem hogy 5 aranyat. Na, mindegy, én csak mondom a magamét.....van egy csomó olyan fa, amiből már erdőt lehet ültetni, de azokat nem veszik ki, csak a jókat. Nem értem a logikát.n A sok vacak fa helyett raktak volna be új terményes fát, biztosan mindenki annyit venne, amennyit tudna.....na, mindegy, ez úgysem érdekel senkit.

Egész nap esett az eső, kétszer megáztam. Annyira nem szeretem az őszt, hogy ilyenkor téli álmot akarok aludni, és csak tavasszal ébrednék fel....

stadler42 kedveli ezt.
  18. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Marika! nagyon jó és érdekes volt a Jordániai beszámolod, biztos sok szépet és érdekeset láttál. Azért kíváncsi lettem volna, hogy ülted meg a szamarat. Várjuk a folytatást minél hamarább. Erzsike! fát nem igen fogok venni, de azért még gondolkodok. A Jutus Rádió mi előbbi be jelentkezését várjuk. Sütike az biztos nagy türelem kell hozzám, mert így hogy nem tudok sehová menni még türelmetlenebb is vagyok. Úgy hogy hálát adhatok, hogy már 53-éve együtt vagyunk jóban rosszban. Na most megyek

[​IMG] szép álmokat.

Ninett79 és sutimami57 kedveli ezt.
  19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Rozika! Biztosan nehezebb a bezártságban élni, és kívánom Neked tiszta szívből, hogy minél előbb meg legyen a műtéted, és utána már könyebb lesz, biztosan! A papához meg csak gratulálni tudok, és még sok szép évet kívánok Nektek békében, egészségben! Jó éjszakát, szép álmokat!

20. kpe59

Én biztos tartom magam ahhoz, amit a legutóbbi titkos fa napon mondtam...

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.