Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Lujzák, már a télben járnak.Ha nem vigyázunk, hamarosan ide is befészkeli magát majd.

Nagyon felgyorsult a világ a számitástechnika világában. Nem fontos az irás, az olvasás meg pláne,Pillanatokon belül, minden információ a tulajdonába kerül annak, akinek fontos.Ma már a kapcsolatok is a virtuális világban zajlanak.Vásárlás? Nem kell a boltokat járni, csak az okos és már meg is van rendelve a kivánt cikk.Cipekedés? Ugyan egy kattintás és már hozza is házhoz a gépkocsi a megrendelt élelmiszert.

Utoljára szerkesztett: 12.11.16
    Fatther és mimi kedveli ezt.
  2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Köszönöm szépen Rozikának a tüzijátékot! Már én is mondhatom, hogy a százas a cél...Jövőre meg is lesz!
    Domika alszik, alaposan le fárasztottuk egymást, én meg ki használom, hamar ide ültem a géphez.

Édes eza kiskölyök, imádom!
    Itt is esik a hó, hol magában, hol esővel, de már fehérek a háztetők! Lujzáéknak jó pihenést, okosoknak jó tanulást..:) :)
    Na, megyek, szívok egy kis friss levegőt..:D

mebajah, Fatther, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nekem nagyon hiányzik a kézírás, de még szerencse, hogy nem aktív időmben romlott el a kezem. Már megszoktam. Meg a csodálkozók leszerelését is. :)

Utoljára szerkesztett: 12.11.16
    sutimami57, -elzemari- és Fatther kedveli ezt.
  4. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok! Termékenyek vagytok-alig győztelek olvasni benneteket!

Süti! Akkor Neked is Hurrááááá! Gratulálok! Akkor vegyük fel a Hétmérföldes csizmát és érjük utol a 100-okat!!!! (én is csak 2017-re tervezem)

Élvezetes napod van!

Erzsike! A Te célod csodálatos! Biztos nem lehet könnyű.....

Nem fognak írni tanulni....nagyon szomorú! Pedig csodás dolog a betűvetés....és a felgyorsult világ nem indok arra, hogy ne írjunk kézzel, vagy ne olvassunk könyveket ... elveszik a lélek... (ez az én véleményem)

Én is tanultam gépírást, és nagyon hasznos volt itt a számítógépnél is!

Marcsi! Majd remélem lesz alkalom, és megmutatom, hogy nem is olyan nehéz megtanulni a 10 újjal a gépírás....

Valahogy nem minden tetszik a ebben a táv rendelésben.....én szeretem "kézzel", szemmel is fogdosni az árút! (legyen az élelem, ruha, stb)

A piacon az alkudozást, a boltokban a válogatást... a ruhák, cipők anyagát, "szagát" ...
    a miliőt ami ezzel jár...beszélgetni az eladókkal, pénztárossal, próbálni (bár ezt kevésbé szeretem-) Na nem sorolom,, talán értitek mire gondolok...

Nem szívesen élnék úgy, hogy csak a virtuális világ legyen......

Fejlődjön minden...... és használjuk úgy a technikát olyan mértékkel ahogy kell...

Még megérjük, hogy a konyha is csak dísz lesz, ahol csak vízért együnk ki, hogy a gulyásleves tablettát be tudjuk venni.... na ezt nem ...

Nekem ma szép napom volt.....Jól sikerült az osztály találkozó.....Bár egyre kevesebben leszünk....

Kellemes estét Jutus

sutimami57, mebajah, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Jó reggelt !

Nagyon csend van a nyugiház tájékán, ezért megpróbáltam csendben lerakni a kávét [​IMG] amit hoztam. Nálunk a nap már pislákol, biztos jó idő lesz ma. Megyek mert a papa már a konyhában tevékenykedik, és be segítek neki. Ma húsleves sült oldalas habos krumplival lesz az ebéd. Tegnap sütöttem egy tepsi almásat, hogy a papának meglegyen a csemegéje. További szép napot, és aki még tenyészt sikeres tenyészetet.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt! Köszi a kávét, hozok egy kis könnyű reggelit. :D
    Gyönyörű az idő, mosolyos vasárnapot nektek!

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  7. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó reggelt!!!
    Itt borult,szeles idő van-igazi november 8)
    A farmon csend honol,lassú pajtatöltés zajlik.Főként állatok legelnek mert abból mindig hiányom van.A Bahán nem úgy haladok,ahogy szeretném-rengeteg TP kell már egy-egy sz.lépéshez :cry:
    A tenyésztést befejeztem,semmi nagyobb ugrás nem volt a macskáknál.Viszont egy Aranyszamár lett,amin már túl is adtam jó pénzért:)
    Ma csontleves,Stefánia vagdalt és mayos saláta lesz az ebéd.Utána pedig pihenés ezerrel ;)
    Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 13.11.16
    sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  8. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a kedvesség világnapja és a magyar nyelv napja annak emlékére, hogy 1844-ben e napon fogadták el a magyart hivatalos nyelvvé tevő törvényt.

133 éve született, 1893-ban Edward Adelbert Doisy Nobel-díjas amerikai biokémikus.
    1943-ban Henrik Dammal közösen elnyerte az orvostudományi Nobel-díjat a K-vitamin felfedezéséért.
    Edward Doisy az Illinois állambeli Hume városában született 1893. november 13-án Edward Perez Doisy kereskedelmi ügynök és felesége, Ada Alley gyermekeként. Doisy az Illinoisi Egyetemre járt, ahol 1914-ben B.Sc., 1916-ban pedig M. Sc. oklevelet kapott. Ezután a Harvardon tanult biokémiát, de 1917-ben bevonult a hadseregbe és az első világháborúban mint katonaorvos szolgált. 1919-ben visszatért az egyetemre és 1920-ban PhD fokozatot szerzett.
    Doisy kutatásai elsősorban a szexhormonokra és a K-vitaminra irányultak.
    1929-1930-ban izolálta az első ismert női szteroidhormont, az ösztront.
    Doisy és munkatársai kidolgozták az inzulin egy olyan formáját, amellyel hatékonyabban lehetett kezelni a cukorbetegséget, ezen felül kutatták az antibiotikumok hatásmódját és az epesavak metabolizmusát.
    Miután a dán Henrik Dam felfedezte a K-vitamint, Doisy 1936-ban foglalkozni kezdett az anyaggal és kimutatta, hogy két változata létezik, a K1 és K2 vitaminok. Az elsőt lucernából, a másodikat halból izolálta. Megállapította a molekulájuk szerkezetét és a K1-et sikeresen szintetizálta is, amivel lehetővé tette olcsó gyógyszerként való alkalmazását a vérzékenységben szenvedő betegek számára.
    Edward Adelbert Doisy 1986. október 23-án hunyt el szívelégtelenségben, 92 éves korában.

Nagyon sok türelem és idő kellett hozzá, hogy megtanuljam, a gyorsításához szintén elsősorban türelem és kitartás kell. Ezekben a hideg téli napokban úgyis beszorul az ember a lakásba.
    Persze azért más elfoglaltságom is van, az egyéb htb-s ténykedés mellett, lassan kell törni a diót is, (hogy még karácsony előtt el tudjam adni).

9. -elzemari-

Sziasztok, jó reggelt kivánok!

Igaz ami igaz, már a hasamra süt a nap, de ma punnyadást terveztem be, mert van jó könyvem, és nehezen teszem le.Az ebéd is laza lesz, mert rakott burgonya és jégsaláta, tegnapról zöldséges leves, ala Mari módra.Igy aztán lehet az élvezeteknek hódolni.
    szépen süt a napocska, a fák ágai néha néha megrázzák magukat, hogy még az a pár kis fonnyadt falevél is lerepüljenek róluk.Az avarban pedig elkeveredve, várják a humusszá válás folyamatát.

Pjotr, olvasom, hogy szerencséd volt egy aranyszamárra.Végre valakinek szerencse is ütötte a markát.Úgy vagyok vele, hogy én nem is áhitozom ilyesmire, mert a boga életbe nem volt semmi kiugrásom, igy aztán nagyon megszoktam már, hogy csak a munkával megszerzett, ami a pajtámba kerül.Igy sem vagyok boldogtalan, mert valahol a játék kedvéért ülök le és gazdálkodom.

Mimi kedves, igazi élmény lehet az ilyen reggeli, kicsit kalória dús.Ám mikor olyan gusztaaaa.

Rozika,a kávét majd elhozom és ebéd után elkortyolom, mert most már én is túl vagyok a saját kis kávémon.Hogy csend van?Talán a hétvége, talán egy kicsi lustizás az oka, de majd benépesül a ház meglátod.

Jutus, majd kivárom, amig megmutatod a tiz újjal való irást, de valószinűleg, amennyit én irok, arra marad az én begyakorlott két ujjam.Én is a vásárlás hive vagyok, amikor megtapasztalom, megfogom, kinyitom, megkérdezem, az áhitott valamit valamit.Hiába mi még ezt szoktuk meg.Most hogy meg már időmilliomos vagyok ez teljesen természetes nálunk.

Mimi, én is szeretek kézzel irni, és jó nézni, amikor valaki szépen ir.Amit magamon észrevettem, hogy például, ha az aláirásomat kell valahol otthagyni, hááát én nem tudom, ti hogy vagytok vele, de két egyformát nem tudok irni.Volt már, hogy az aláirás mintámra nem is emlékeztem és be kellette mennem, hogy igazoljam, hogy igen én vagyok.Ez persze nekem nagyon tetszett, mert igazolva volt, hogy figyelnek hivatalos helyen ilyenre is.
    A képeslapokat már nem tudom hová tenni, mert a szájjal festők küldik minden évben a képeslapokat is, és ugye ma már nem irunk üdvözlő lapokat.Pedig milyen szép képeslapok vannak, szép hagyomány volt.

Sütike, száguldasz mint a villám, hamar százas leszel te is.Ilyenkor kicsit elszégyellem magamat, hogy jól lemaradtam mögötted, de sebaj a játék a lényeg.

Kiabálok egy nagyot, hátha meghallaná az Eszter és amikor erre jár, megbillentené a billentyűket egy kicsit és hirt adna magáról.
    Eszteeeeer!!!Eszteeeeeer!!

Vidámság és derű leljen rátok!

Utoljára szerkesztett: 13.11.16
    sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  10. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Mimi! Sajnos lemaradtam a finom reggelidről és Rozika kávéjáról....

De ma....lájtos reggelink volt. Voltunk az Asia Centerben, ott vettünk friss meleg pogácsát, és ittunk egy fincsi kávét!

Reggel 10 körűl még igen csípős volt az idő, de bent szerencsére meleg volt.....

Hát, meg kell mondanom, hogy a kevés pénzből élőkkel volt dugig az áruház, felpakolva....jöttek -mentek.....:):)

Már tele van minden karácsony fákkal, díszekkel, és áru dömping van...

Csak én nem kaptam azt amit kerestem....vagyis ...kerestem a barna Impulse deot (Moschus), de amit lehetett most kapni az minden volt, csak Nem Moschus illatu!

Ezt vagy 20 éve használom....és most valami büdös vizes...valami jött ki a próbánál:mad::mad::mad:

Erzsike! Folytasd csak tovább...szép és hasznos dolgot vállaltál fel...

Dió törés? Segítenék neked....de túl messze vagy....Még nekem is vennem kellene karácsonyra...

Na majd a jövő héten a piacon "fogdosok" párat!;);)

Pjotr! Jó ez a sziesztás vasárnap! Ez a pihenő nap... 3-kor értünk haza, ebédeltünk és mi szunyókáltunk egy kicsit.... :sleepy:;););)

További kellemes pihenést... Jutus

11. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó estét!
    Látom,ma mindenkinél pihi van :)
    Mari,meglepett engem is ez a szamár-de nagyon örültem neki.A kézírásnak alapnak kellene maradnia!
    Jutus,ebéd utáni szunyókálásnál nincs is jobb!Kár,hogy csak 2x egy héten lehet hozzájutnixD

A tenyésztés nagyon izgatott még,így folytattam kicsit.Az eredmény pedig egy rózsaszín macskalak....
    A TV-ben nincs semmi,így elvonulok olvasni.
    Szép estét!

12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Gratulálok a rózsa ólhoz! Elvonulok én is.

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  13. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Sziasztok.
    Először is gratulálok Sütikének, és Erzsikének a szintlépéshez. Ugyan Erzsike mondta, hogy nem kéri a gratulációt, de én úgy gondolom ez is megérdemli a dicséretet,mert a munka ebben is benne van.
    Én is belevetettem magam a tenyésztésbe, mint Pjotr, és én is büszkélkedhetek rózsa óllal.
    Ma nagyon hideg volt nálunk, így elzártuk az udvari vizet. Egy kicsit átrendeztük a műhelyt, mert a téli gumiknak ott csináltunk helyet.
    Az unokám lelkesen segített, de mire végeztünk , a kicsi keze és a lába nagyon fázott.
    A farmon továbbra is pajta töltögetés folyik.
    Mindenkinek jó pihenést.

Fatther, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  14. sutimami57

Sziasztok! Befutottam.....
    Gratulálok én is Erzsikének, Pjotrnak, Huginak a sikeres tenyésztéshez! Nekem semmi nem sikerült, ami nem soros, vagy néha egy ugrás volt, de csak az elején. Nincs nekem ehhez szerencsém, de én is meg szoktam már.
    Nálam ma is ki maradt a pihenés, mint mindig. Majd egyszer......
    Marika, Neked is köszönöm a hozzám való kedvességedet!
    Tudod, én ilyen ezer kezű, száguldozós vagyok a valósban, így aztán a farmon is folyton futok.....ne érezd magad rosszul azért, hogy el szaladtam melletted,mert nekem sok a kezem, meg a lábam........szépen haladsz, és az eredményeid is dícséretesek, mert ennyi idő alatt, bizony, nagy utat meg tettünk. Valóban, ahogy mondod, a játék a lényeg, és ahogy szeretjük, nekünk úgy élvezetes. Érezzük jól magunkat a saját portánkon..:) :) Amúgy, az eventekkor meg mindig le hagysz minket..:) :)
    De a vége ugyan az...:) :)
    Kellemes, szép estét, jó pihenést!

Fatther, -elzemari- és mimi kedveli ezt.
  15. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

November 14-21-ig figyelhetőek meg a Leonidák-meteorraj hullócsillagai. A Leonida elnevezés onnan ered, hogy az Oroszlán (Leo) csillagkép irányából látható a meteorok érkezése. Intenzitása változó, attól függően, hogy a Föld épp napközelben van-e.

Ma van a cukorbetegség világnapja.

62 éve, 1954-ben Égerszögnél felfedezik az Aggteleki-karszthoz tartozó Szabadság-barlangot.
    A Szabadság-barlang az Aggteleki-karszt harmadik leghosszabb, 3030 méter összhosszúságú barlangja. Vertikális kiterjedése 48 méter, kataszteri száma 5430-4, bejárata Égerszög község közelében, 322 méter tengerszint feletti magasságban nyílik. 1982 óta fokozottan védett, az Aggteleki- és Szlovák-karszt többi barlangjával együtt a Világörökség része.
    A cseppkövekben gazdag, földtani szempontból jelentős barlangot 1954-ben fedezték fel Balázs Dénes vezetésével, 1961-ben meg is kezdték idegenforgalmi kiépítését, de a nagyközönség számára végül nem nyitották meg. 1991-ben újabb, nagyjából 500 méternyi szakaszát tárták fel. A barlang csak külön engedéllyel látogatható.
    Az Égerszög határában, a Pitics-hegy oldalában található Dász-töbör, illetve az alján lévő víznyelő kibontásával már Jakucs László is próbálkozott 1952-ben, de az állandóan beomló munkahelyen nem jutott eredményre.
    1954-ben Balázs Dénes vezetésével az Élelmiszeripari Minisztérium Kinizsi Sportkörének Barlangkutató Csoportja kezdett kutatási munkához (eredetileg a Teresztenyei-forrásbarlang feltárásával próbálkoztak), több víznyelő sikertelen megbontása után végül a Dász-töbörben kezdtek dolgozni, így jutottak be a barlangba.
    A szűk felfedező-járat nem könnyítette meg a kutatók dolgát, többször is beomlott, időnként a barlangba zárva az épp bent tartózkodó kutatókat, ezért 1955-ben Állami Geofizikai Intézetmunkatársai meghatározták a barlang első termének felszíni vetületét és még ebben az évben mesterséges bejáratot alakítottak ki. A termet az elektromágneses mérések után Mágnes-teremnek nevezték el.
    A barlangot 2717 méter hosszúságban járták be, az akkori végpontról, a Pokoltól csak 1991-ben sikerült továbbjutni egy nagyjából 500 méteres újabb szakasz felfedezésével, a rendszer teljes hosszát 3219 méterre növelve.
    A Vidics Zoltánné és Frecska József irányításával dolgozó kutatók által feltárt járat körülbelül 650 méterre közelíti meg a barlang forrását, a Kecske-kutat.

Ma rendes téli hidegre ébredtünk. Van némi tennivalóm a konyhában és az udvaron is, közben begyújtok a kazánba és jöhet a gyakorlás...

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  16. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jégvirágos jó reggelt!

Vége a pihenésnek...jöhetnek a hétköznapok...

Ide csempésztem egy kis kávét, hogy frissebben kezdjük a hetet.

Gratulálok a tenyésztésekhez...ügyesek és kitartóak vagytok.....

Erzsike! A színt lépésednek mi is szeretnénk örülni!!! Gratulálok!

Hugi! Jó kis munka lehetett a hidegben pakolni....

Vigyázzatok, azért nehogy megfázzatok...

Ma megint megyek...de csak kis kőröket teszek a közelben.... Talán nem fagy le a fülem..

Remélem ezt a hideget már a poloskák sem bírják, mert a múlt héten elég aktívan másztak a teraszon.. ??????

Kellemes napot, vidám hetet mindenkinek....

Jutus

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  17. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Kellemes napot !

Jó hideg van, még az a jó rézi világit, és így kellemesebb el viselni a hideget. Hugi gratulálok az új rozsaszin óladhoz, és kitartásod a tenyésztéshez. na meg persze Pjotrnak is. Nálunk a piacon nincsenek nagyobb értékű macskák, pedig ilyenkor már lenni szokott. De most mindenki meg tartja, és nem akarja eladni. Nálam főként az állatok uralják a legelőt, és egy kevés növény is van.

Utoljára szerkesztett: 14.11.16
    mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  18. sutimami57

Sziasztok! Itt is hideg van, reggel ügyezéssel kezdtem, még vissza kell mennem a boltba bevásárolni, aztán én is be fűtök, és a melegen teszem a dolgaimat.

Nagyon kellemes hetet, szép napot, jó meleget kívánok Mindenkinek!

mimi és Fatther kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Sziasztok!!!Szép napot kivánok!

20. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

sutimami57, stadler42, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.