Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

2. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Hááát nem semmi élményem volt.....Kimentem a Farm piacra, mert a búzám fogyóban van..... De olyan nevető görcs jött rám, hogy még a könnyeim is kicsordultak....

2 oldalon egy kedves társunk '1 db-ként árulta! -a búzáját! :D:D:D

Magamban elméláztam, hogy a tavaszi vetéshez, milyen izgalmas lehetne szemenként megvenni a búzát!!! :);):sleepy::sleepy::sleepy::sleepy:

Fatther! Köszi a köszöntést! Vidáman és boldogan kezdjük a hetet....

Na készüljünk a csütörtökre...... jöhet a hosszú növények...

Jutus

Fatther, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  3. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép estét.

Most érkeztem haza. A barátnőimmel elmentünk vacsorázni. Hát libapecsenye már nem volt, így kacsát ettem. Nagyon finoman volt elkészítve.
    Reggel már beköszöntött a tél -6 fokra ébredtem. Még jó, hogy tegnap elzártuk a vizet.
    A farmon pótolom a macska hiányomat,kb 640 db tenyésztettem el.
    Az új eventhez csak a hosszú érésűekből jön a felröpi? Vagy lehet fákkal is várni? Mit hallottatok?

Most elteszem magam holnapra. Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok.

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  4. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét.

Ez a hír járja a felröppenőről: https://board-hu.farmerama.com/inde...don-szárnyra-kelhet.14377/page-72#post-603505

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

6. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt...!

Bár nálam nem is túl jó!>:(>:(>:(

Úgy döntöttem, hogy megveszem a felhőket... mind a két farmra...

De azt hozta ki: "Ez a csomag jelenleg sajnos nem jeleníthető meg. Ennek oka az lehet, hogy már megszerezted ezt a csomagot vagy az országodba ez a csomag nem elérhető."

Ennek ellenére mire Tatusnál learattam... volt felhő és fel is töltöttem...

Na Jutusnál is a 3 üres!!!!! felhősorhoz értem, megvette és ugyan az a fenti szöveg jött elő....

A végén ki is írták, hogy "Gratulál" a felhő sorhoz! De egyiket SEM Tudom feltölteni, pedig dugig van a raktáram!

:mad::mad::mad::mad::mad:

Az egész olyan mint egy rémálom......

Na megyek mert még szét robbanok...... és az egész nem ér annyit..... Jutus

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  7. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma a bebörtönzött írók napja van.

386 éve halt meg, 1630-ban Johannes Kepler német matematikus, csillagász és optikus volt, aki felfedezte a bolygómozgás törvényeit, amelyeket róla Kepler-törvényeknek neveznek.
    Johannes Kepler 1571. december 27-én született Weil der Stadtban a német szabad birodalmi városban.
    Anyja keltette fel az érdeklődését a csillagászat iránt: megmutatta neki az 1577-es üstököst és az 1580-as holdfogyatkozást.
    Alapfokú tanulmányai után 12 évesen beiratkozott az adelbergi iskolába. Ott olyan kitűnő eredményeket ért el, hogy átmehetett Maulbronnba egy magasabb szintű iskolába.
    Ez után 1591-ben teológiát kezdett el tanulni Tübingenben. Itt az egyetemen hallott először Kopernikusz csillagászati világképéről. Kepler eredetileg protestáns lelkész szeretett volna lenni, de – mivel ismert volt matematikai tehetsége – a Grazi Egyetemre meghívták matematikát és csillagászatot tanítani 1594 áprilisában (23 éves volt ekkor).
    Az 1596-ban kiadott könyvében, a Mysterium Cosmographicum-ban (Das Weltgeheimnis) Kepler az akkor ismert hat bolygó pályáját az öt platóni testtel hozta kapcsolatba. Ebben a művében jelenik meg az a gondolat, hogy a bolygókat egy a Napból kiáradó erő tartja pályájukon. Ezt azzal indokolta, hogy ez az erő a Naptól távolabb gyengébb, ezért mennek lassabban a távoli bolygók. Ez az első eset, hogy valaki a bolygók mozgását valamilyen fizikai hatással próbálta magyarázni.
    Kepler egyik legjelentősebb munkája a Dioptrice („Optika”) volt, melyben az egész optikát tudományos szintre emelte. 1611-ben megjelent művében az általa feltalált Kepler-távcső csak mellékes dolognak tűnik a fénytöréssel és az optikai leképezéssel kapcsolatos eredményeihez képest. Leírta a szem működését is. Tárgyalta a látáshibákat, valamint megmagyarázta a szemüveglencsék működését.
    A megfigyelési adatok – elsősorban a Mars pályaadatainak – kitartó tanulmányozásával 1618. május 15-én összefüggést talált a bolygók keringési ideje és a Naptól való távolságuk között, amelyet ma Kepler harmadik törvényének nevezünk.
    Élete vége felé, 1627-ben adta ki Kepler Tabulae Rudolfinae-t („Rudolf-féle táblázatok”-at), élete utolsó nagy művét. Kiértékelte Tycho Brahe megfigyeléseit, és az addigi legpontosabb bolygópálya-leírásokat adta meg. Ez a bolygótáblázat szolgált később alapul Kepler törvényei mellett Isaac Newton számára, hogy megalkossa a gravitációs és mozgástörvényeit. De már 1631-ben Gassendi ezen táblázatok alapján figyelte meg a Merkúr átvonulását.
    Mivel éveken keresztül nem kapott fizetést, ezért 1628-ban felkereste Albrecht von Wallensteint, aki asztrológusként alkalmazta. 1630. november 15-én 59 éves korában halt meg Regensburgban. A harmincéves háború során a temető és sírja is megsemmisült, de 1806-1808 körül az eredeti sírtól nem messze Emanuel Herigoyen emelt emlékművet.
    Egyéb eredményei:
    Prágában munkatársa volt Jobst Bürgi, a logaritmustáblázat szerzője, ők vezették be a tizedes törteknél a vesszőt az egész és a tört részek különválasztására.
    Foglalkozott térfogatszámítással. Arkhimédész nyomán – a boroshordók űrtartalmának megállapítása céljából – a forgástestek térfogatának kiszámítására a határozott integrálhoz nagyon hasonló általános számítási eljárást dolgozott ki, s ezzel az integrálszámítás előfutárának is tekinthető.
    A hópelyhek szimmetriáját vizsgálva észrevette, hogy bár egyedi alakúak, az ágak 60 fokos szöge mindegyikre jellemző. Ez vezette el ahhoz a problémához, hogy hogyan lehet gömböket és köröket legsűrűbben elhelyezni. Ezeknek a vizsgálatoknak ma a kristálytanban és a kódoláselméletben (a híradástechnika részében) van szerepe. Kepler megsejtette, hogy akkor tudjuk a gömböket legsűrűbben elhelyezni, ha piramisszerűen helyezzük őket egymásra. Ezt csak 400 év múlva 1998-ban bizonyította be Thomas Hales matematikus.

Megyek keresek valami hasznos elfoglaltságot magamnak...

Egy ki és belépés sem segített? Az megoldás szokott lenni az ilyen problémára.

8. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Jutus, most már biztosan rendben vannak azok a felhők, ne mérgelődjél, minden megoldódig egyszer.

Reggel nagyon rácsodálkoztam, hogy olyan nagy pára volt, hogy nem láttam a szemben lévő házakat.Aztán amikor elballagtunk a kedvenc barkács árúházunkba, ott egyáltalán sehol nem volt, még hire sem a párának.Szép napsütés várakozott ránk.
    Igaz egyenlőre dolgavégezetlenül tértünk haza, de a terv majd később kerül megvalósitásra.

Fatther, ha jól olvasom, a titokzatos tenyésztésre hoztad nekünk a linket?[​IMG]
    Most akkor ez vajon miért jött, hiszen most volt a tenyésztés.Ki érti ezt? Ti igen?

Utoljára szerkesztett: 15.11.16
    mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  9. kpe59

Szerintem azoknak akarnak ezzel kedvezni, akik az event végére hagyták a tenyésztés és beadást.
    Biztos vannak, akiknek mostanra sikerült annyi alapmacskát termelni, hogy elég legyen...

10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Sziasztok !

Akiknek nem lett kész a tenyésztés, azok most tenyészthetnek tovább. S lesz hozzá bébibum is, sikeresen befejezhetik a tenyésztést. Nagyon szép napsütéses idő van nálunk, már gondolkoztam le kék menni egy kicsit sétálni. De gondolom a liftajtónál nem jutnék tovább, nem akarja a lábam az igazságot. Így csak az erkélyre mentem ki egy kicsit, hogy egy kis d-vitamint szívjak magamba. De azt is nagyon élveztem, ha nem lett volna egy kicsit csípős a levegő, azt hittem volna visszatért a nyár.

11. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok! Köszi a sok jó tanácsot! Írtam a Supportnak is és talán megszántak....

a második belépésnél már töltöttem is a felhőket......

Hát még így is maradt pár felesleg.......

Marcsi bágyadt, napsütéses idő van, de elég csípős....én már az erkélyre is kabátba szaladgálok.... nem szeretnék beteg lenni...

Kész a mai program....jöhet a pihenő......

Tatus

12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be jöttem olvasgatni, aztán, mint aki jól végezte dolgát, el is siettem...:) :) Most jöttem rá, hogy nem hagytam egy betűt se magam után. :) Köszi a híreket, a viccet, tanácsokat, okosságokat, mindent jó volt olvasni! Hugi! Én már kacsát is régen ettem, nem libát....:) :) De jól tetted, hogy vacsiztatok egy finomat! :) :) Ez alatt már a cicák is szépen szaporodnak a farmodon.
    Hideg volt ma itt is nagyon, nem sokat voltam kinnt, de elég is volt. Jutus! Minden rendben van, az a lényeg...:) :) Marika, Rozika, Fatther, Erzsike, jó hogy itt vagytok! Aki nincs, hiányzik...) :)

-elzemari-, mimi és Fatther kedveli ezt.
  13. kpe59

A régi bútordarabok meg vannak és az újabbak is jól beilleszkednek a képbe... [​IMG]

Az azért jó, hogy van erkélyetek, így tudsz lenni a friss levegőn.

Gondolom te is valami tevékeny pihenést találtál ki magadnak.

14. sutimami57

Biztosan...én ezzel pihentem tevékenyen..:D

mimi és Fatther kedveli ezt.
  15. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Sziasztok!Olvasgatlak Benneteket,de az irásra nem mindig van időm,kedvem.Annyi szaladgálni valóm van,hogy már azt se tudom hol áll a fejem.Hiába jelentettem mindent át a nevemre,sorba jönnek a levelek,számlák a férjem nevére.Ujra mindent rendezni magyarázni---ebbe bele lehet bolondulni.Az idő itt is nagyon hideg,de hát ha menni kell muszály.
    Na ennyit erről.A tenyésztéssel készen vagyok,nyivákolnak a cicuskáim a farmon.Mindenkinek nyugodt álmokat,szép jóéjszakát kívánok. Ildi

16. kpe59

Nagyon jó lett és biztos finom is... [​IMG] Gratulálok a 31 évesnek! (Meg annak is aki összehozta a tortáját...)

Ezzel kapcsolatos intézni való van bőven.
    Látom a sok futás közben a farmot se hanyagoltad el és az event is kész lett. Jó kis kikapcsolódás ez a farm. Leköti az ember figyelmét és erre most nagy szükséged van...

17. sutimami57

Köszi szépen! Azt nem mondom, hogy ez a legszebb tortám, de nagyon finom, az biztos! És köszönöm a jó ötletet, tényleg be vált! :) :)

mimi és Fatther kedveli ezt.
  18. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Valóban megnyugtat a farmozás,meg kikapcsol a mindennapi gondokból.A farmos munka szerencsére éjjel is müködik és mivel nem igazán tudok aludni ,hát vetek,aratok meg ami éppen kell.Igy aztán szépen haladok,kapaszkodok a 100-ok után.

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  19. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Jó reggelt!

Ildikó! Nálunk a bürokrácia virágzik! Nyugodj bele, hogy még sokáig nem lesz vége!

Mi itthon csak a víz órát cseréltettük -mert dec. 31-ig KÖTELEZŐ- ! Az 15 perc alatt kész volt.
    De András már péntek óta próbálja elérni a vízműveket, de 20 perces várakozás után közlik, hogy nem elég a név a lakcím, meg, hogy kinek a nevén van az óra, de kell valami ügyfél kód! Na meg volt az ügyfél kód, akkor ismét félórás várakozás után közölték, hogy NEM az Ügyfélkód kell, hanem a régi órák Ügyfélszáma!!!!!

December 13 -án jönnek is hitelesíteni! (november 9-én cserélték ki) Csúcs!

Szóval Ildikó! Türelem, türelem!

Süti! Jól néz ki a tortád! Kinek sütötted?

Hugi! Egészségedre! Jól tetted, hogy csavarogtál egyet...és libás napot csináltatok!

Végre legalább pihentél is.

Mi Kehidakustyánban ettünk finom liba sültet! Akkora adag volt, hogy még András se tudta mind megenni!;):):)

Rozika! Akkor levegőzz csak az erkélyen... Ott nem történhet semmi baj!

Igen szerencsések vagyunk az erkéllyel, mert ez kicsit helyettesíti a kertet...

:D:D:D Igen Erzsike! A fizikai munka után a pihenés jön....de agytornával!
    Tudod??:):):)

Fontos, azt is tornáztatni.....nehogy eltunyuljon...

Ilyenkor már leveszem a lábamról, kezemről a fél kilós súlyzókat is, hogy tudjak írni, és a lábamat is kényelmesen rakhassam a kanapéra....:D:D:D:D

További szép napot Jutus

mimi, Fatther, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Kicsit ellustultam a faron , szinte csak reggel és este jövök be !! Nincs sok kedvem hozzá !! A cicás eventet befejeztem , nagy ugrások nálam sem voltak !! Vacak idő van ,ezt nagyon nem szeretik a csontjaim !! Ez van , nincs mit tenni !! A szintlépőknek gratulálok a szülinaposoknak minden szépet és jót !! Gondolom Sütikééknél ünnepeltek !! Marika használt már a kezelés ? A fúrók nagyon eltévedtek , eddig 6-darab jött össze , de már nem is foglalkozom vele !! Hoztam egy kis frissítőt , egészségetekre !!

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.