Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Egy próbát megér, hátha nálad is jobb lesz.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Most érett be az egész sárga és végül is, te jó ég, már teljesen begárgyultam ebbe a sok számitásba.

Szóval a kezdő szükséglet úgy tiz óra körül 532 darab volt az Ezüstharmatból.
    Most 72 darabbal kevesebb, azaz, 460 darab.Elfogyott 300 szupertrágya is közben.Soron következő a magenta, majd meglátjuk hogy alakul ez is.Este hét óra felé majd kiderül.

Tehát az új szükséglet 460 db.

A felröppenő meséjét olvastátok.

Még jó, hogy az előbb a kékről beszéltünk, erre én magentát ültetek.Na úgy kell nekem.

Utoljára szerkesztett: 20.11.16
    jolanda1948, sutimami57, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok, én is ideértem végre.

Jutus, nem baj az, ha később jön a jókívánság, az bármikor jól esik. Köszönöm szépen a megemlékezést. :inlove:

Kipróbáltam a komfortot is, a 2x1-est is, mindkettő kevesebbet adott, mint az 1x1-en. Igaz, nem minden színnel próbáltam meg. Maradok az 1x1-nél.
    A harmadik kép lesz kész este 7-kor, utána már csak a csúszdával kell foglalkoznom. A felröpiket nem számoltam, csak adogattam be, ami kellett. :)
    Egészen biztos, hogy készen leszünk, nem hiszem, hogy a teszteléskor rosszul mérték fel a lehetőségeket. :) Talán azért van ez így, hogy ne két nap alatt legyünk kész. :)

4. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!
    >:(>:(>:(>:(

Már majdnem dupla mennyiségem van a magentból, és a sárga kálából, kész ciánkék mennyiség is meg van.... 406 db van.

DE azért sem veszek 2200-ért kosarat......:(:(:(

Marcsi! Reggel még én biztattalak, de most majd reggelig eldöntöm folytatom-e???

Tatusnál is ez a helyzet....pedig bevetettem a komfortos trükköt is,,,, annyi növényem van, hogy már kertészetet is nyithatnék, Nagy Karácsonyi Akcióval!

Na sok és több sikert Jutus

jolanda1948, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Igazad lehet Mimi, én is arra gondolta, hogy ki lett ez próbálva, aztán a gazdákra van bizva, hogy miként variálnak vele.Van még két és fél nap meg az iccaka.Már akinek nincsen alvókája.

Jutus, ne csüggedjél, meg lesz az meglátod.Kicsit kipróbálják, hogy mennyi a türelem, és aztán úgy megy tovább.Látod, az én türelmem is elfogyott de most már esz a kiváncsiság, hogy mikor lesz meg.
    Tegyük fel, hogy holdanként van 10 felröpi, az öt területen 50 darab.
    Nekem kell még 450 darab.Az 9 ültetés. Talán csak meg lesz!!!!!
    Ha nem?Játszottunk egyet!!

További szép estét kivánok.Holnap majd folytatjuk, hogy mennyi az a valamennyi.

Jártamban keltemben beütöttem a Google keresőbe, hogy magenta kála, s mit gondoltok a képek között mit találtam?,Ezt.

jolanda1948, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  6. kpe59

Most a második kör kék csak 20-at adott, de még így is több a két kör kék, mint az egy kör sárga. Öt óra alatt hét db-bal több lett, sok kicsi sokra megy...

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Kiváncsi vagyok , öt perc múlva az én magentám hogy vizsgázik?Ennyi izgalom, csak nehogy máskor is igy legyen!!!!
    Magenta helyzet:
    Baha: 5-10
    Öreg tölgy: 10
    Szédült szántó:8
    Fő farm, még fél óra és kiderül.
    Idáig 33 db
    Úgy tűnik, sok lesz az ötven darab , amit egy egy aratásra kalkuláltam.

Megtörtént a fő farm aratása is 11 darabos felröpivel.
    Ezek szerint a tervezett 50 darabbal szemben 44 darabra jött ki az aratás a megentánál.

Összességében indultam tiz órakkor,szükséglet az Ezüszharmatből, 532 db.
    Sárag és magenta ültetvény aratása után ez lecsökkent 417 db-ra.
    Közben elhasználódott még 300 szupertrágya. is.
    Summában ez 115 darab.
    Ma még egy kör aratás belefér úgy kilenc óra körül. Remélhetőleg a kék is hoz vagy húsz darabot, ahogy Erzsikének adta.Az akkor 135 darab.

Két és fél nap alatt ebből hogy lesz még 417 darab??Ez itt a kérdés???

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  8. kpe59

Az ötvenet én a sárgára kalkuláltam. A magenta négy órás, akkor annak másfél körben kell annyit adnia, mint a sárgának, az pedig meg lesz.
    Tehát megállapíthatjuk, hogy mindegy melyik színt vetjük az eredmény nem sokban változik. Már csak azt kell eldönteni, hogy milyen sűrűn szeretnénk aratni...
    Most pedig úgy döntöttem, hogy átszerelek 2x2-re, van akinél akkor jön több felreppenő. Próba szerencse...

9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ez aranyos. :)
    Majd az eredményért visszajövök, kíváncsi vagyok. :)

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  10. kpe59

Ennek az eredménye 11 óra felé lesz és majd holnap...

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  11. -elzemari-

Akkor reggel jön az összesités.
    nem elég játszani, még ez a számolgatás is,ennyi volt, annyi lesz.
    Én mára búcsúzom, jó éjt!!

mimi kedveli ezt.
  12. András

András Kivételes tehetség

:D:D:D:D:D
    Ahogy olvaslak bennetek, úgy éreztem magam mint egy Tudományos Kísérleti Laboratóiba lennék! Szentgyörgyi Albert csinálhatta így, ha ezt nem teszi bele, kutyulékba, hanem azt jól bevált régi zöld folyadékot, akkor kijön az atom!!:D:D:D:D Na ez ám a csúcs!!!!

Elnézést kérek Megint mert megint elfelejtettem valamit!!

Minden Kedves Jolánnak Nagyon boldog Névnapot kívánok!:inlove::inlove::inlove::inlove:

Annyira lefoglal a valós, hogy se nem látok, se nem hallok, olvasok!!!!

:):):):)

További sikeres kísérletezést!!!!!!

Én a kitalálóknak-készítőknek- máris küldök egy Virgácsot!:sleepy::sleepy::sleepy:

Tatus

13. kpe59

Pontosan ugyanannyi felreppenő lett a 2x2-es földeken is, mint a 2x1-eseken.

14. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Ezüstharmat szükséglet jelentkezik.Tegnap befejezve 417 darabon, ma kezdve 339 darabról.
    A földterület 1x1
    jelenleg a magenta növekedik.Éjszaka a sárga volt ültetve.A sárga éjjeli termése 78 darab.A kiváncsiság mellettem van.

15. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép Jó reggelt! Méreg nélküli napot Mindenkinek!

Én most nem a repkedők miatt bosszankodom....>:(>:(>:(
    Csináltam pár gazdakörit, hogy letornásszak egy kis TP-t, A Bahamán, sikerült is a szintlépés, de a rendesen nem mentek lejjebb a pontjaim???????????????????,

Pedig volt benne pár 10 ezres, 200 ezres feladat is.........>:(

Na elég, megyek is tovább.... nincs kedvem itt bosszankodni....

Legyen szép napotok...

Jutus:cry::cry::cry::cry:

16. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

17. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a televízió világnapja.

52 éve, 1964-ben Budapesten felavatják az új Erzsébet hidat (tervezője: Sávoly Pál).
    Az Erzsébet híd Budapest egyik közúti hídja a Dunán, amely az V. kerületet köti össze az I. kerülettel.
    Az eredeti Erzsébet lánchíd a magyar hídépítő mérnökök és a hazai ipar egyedülálló teljesítménye volt. Átadását követően csaknem negyed századig rendszerében világrekorder, hetven éven át Duna-rekorder, és az egyetlen olyan híd, amely a folyót 290 m-es középnyílásával mederpillér nélkül ívelte át. A világ első, konstrukciójában sok újat hozó, acélpilonos lánchídja volt. A híd a második világháború áldozatává vált: 1945 januárjában a visszavonuló német csapatok felrobbantották.
    A helyette épült, 10 méterrel szélesebb kábelhidat 1964-ben adták át.
    Az Erzsébet hidat 1945. január 18-án a reggeli órákban robbantotta fel a Pestet kiürítő német haderő. Nem tudni pontosan miért, de a négyből csak a budai hídfő déli lánckamrájában robbant fel a töltet. Az elszakadó déli lánc így nem tartotta tovább az útpálya súlyát, ami dél felé csavarodva rántotta magával a budai oldalon álló pilont a Dunába. Érdekesség, hogy az északi lánc ugyan megsérült és összeroncsolódott, viszont nem szakadt el. Pesten a hídfő állva maradt, és egészen az új híd építésének kezdetéig emlékeztetett a háború eme pusztítására.
    Helyreállítására a budapesti Duna-hidak közül utolsóként került sor. Sok vitát szült, hogy érdemes-e helyreállítani a régi hidat a régi helyen, vagy esetleg egy teljesen új hidat építsenek más vonalvezetéssel. Végül Sávoly Pál modern külsejű, de az eredeti pilléreket hasznosító terve alapján, 1961 és 1964 között történt meg az újjáépítés.
    Sávolyék az új Erzsébet híd tervezése előtt az 1929-ben épült, majd 1951-ben újjáépült kölni Mülheim-hidat tanulmányozták a helyszínen, és a méretezési elvekről konzultáltak annak építőivel.
    Az eredeti megnyitási időpont 1964. november 7. lett volna, de végül november 21-én adták át a forgalomnak. A 20-i megnyitóra több tízezres tömeg gyűlt össze, majd vette birtokba gyalogosan a hidat, az eseményt a televízió egyenes adásban közvetítette.
    A 6300 tonnás acélhíd 29 darab, egyenként 90 tonnás hídtagból áll, ezt a terhet alig több, mint ezertonnányi kábel tartja. A kábeleket a Ganz–MÁVAG alvállalkozójaként a Magyar Kábel Művek gyártotta budafoki gyáregységében.
    Az új híd közel tíz méterrel lett szélesebb a réginél, ugyanis a járdákat a függesztőkábeleken kívülre helyezték. Eredetileg 2x2 sávos volt, két oldalon szintben elkülönített járdával, középen két sínpárral, jelentős villamosforgalommal.
    A villamosok dinamikus hatása miatt azonban a híd lemezei elkezdtek repedezni, főleg emiatt szüntették meg a villamosforgalmat rajta a 2-es metró elkészülte után.

A kékvirág éjszakára komfortban volt, pontosan annyit adott (45 db), mint a sárga sima földben.
    Most sima 2x2-ben van kék, a széleken 1x1-ben sárga, mert a sárga a széleken adott két-két felreppenőt területenként, a kék viszont egyet sem.
    Több kísérletet nem írok, most pedig megyek és bedobálom a színes fotópapírokat.

18. -elzemari-

Na elég, megyek is tovább.... nincs kedvem itt bosszankodni....

Legyen szép napotok...

Jutus:cry::cry::cry::cry: [/QUOTE]
    Jutus,
    sose mérgelődjél nem éri meg.Lehet hogy kicsit késik a levont értékek száma.Meg van az hidd el.Gondolj arra, hogy de jó, hogy ezt is sikerült megcsinálni, és máris derűsebb lesz a kedved.Szépen süt a napocska, még talán 18 fok meleg is lehet ma.Kell ennél még több?
    Ugye hogy nem.

[/QUOTE="bukta-agi54, post: 608315, member: 4575"]Jó reggelt, szép napot!

Az ezüstharmat gyarapodik, igaz, nem túl gyorsan, de
    Mindenfélét próbálgattam, de kiszámíthatatlan..,hol jól adja a röpit, hol kevésbé!
    Aggodalomra semmi ok, idő még van bőven!
    Hozok nektek reggelitlán holnap estére kész leszek az eventtel.
    http://proaktivdirekt.com/adaptive/article_md/upload/images/magazine/finom-reggeli.jpg
    Jó étvágyat! Legyen szép a napotok!
    Ági,
    igazad is, pozitiv hozzáállással biztosan készen lesz ez a furcsa feladat.Ennyit nem számolgattam még sohasem, nem gondolkodtam még, hogy csináljam ne csináljam.Ám a közösség ereje mindig arra biztat, hogy csináljam csak, úgy is sikerülni fog.

Vidámság és derű kisérje a napotokat.

Utoljára szerkesztett: 21.11.16
  19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    Jutus, nem kell bosszankodni, szerintem egy frissítés után látsz eredményt. :)
    Köszi Erzsi mindkét fajta infót. Nálam is fölösleges más földre váltani, nem jobb az se. Most már csak azok a fák vannak kint, amikből 1-1 db van, mert a gazdakörit még életemben befejezném velük. :D
    4 képet kifestettem már, tényleg csak a harmatot kell "szaporítani", hogy az utolsó is meglegyen. Két kitehető a felhőn csücsül. Azt hiszem csak a kékből ültetek sokszor.

Szép napot nektek, nekem intézős napom lesz.
    Még ennél is melegebb? A legyek és egyéb repkedő szörnyek miatt ennek se örülök. Úgy vágyom egy kis hidegre. ;) :D

Fatther, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Halihóóó.

330 darab

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.