Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Igen, kár, hogy nem 10 perccel előbb olvastalak. :D:D két helyen komfortra váltottam, aztán kiderült, hogy az előbbi aratás elég jól termelt harmatot. Már csak 6 ezüst-höz kell 36 harmat. Bejött volna simán is.

Sosem szoktam izgulni a felröppenők miatt, általában két nappal előbb így is kész az event. Talán hogy néhányszor órákat csúszott az aratásom. Az event miatt nem is izgulok, inkább már előre gondolok, tevéket kell kirakni. Éjszakára csipkebogyó megy majd. :)

sutimami57, -elzemari- és Fatther kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Utoljára szerkesztett: 23.11.16
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  3. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Mi ez a nagy csend hölgyeim ?

Punnyadunk vagy a következő event ismertetőjét "tanulmányozza" mindenki ;)

4. kpe59

Korábban olvashattad, hogy én mivel foglalatoskodom mostanában. [​IMG] Most is az írást gyakorlom, egyre jobban megy, már a vizsgaszintet meghaladtam a tempómmal, de még nem vagyok elégedett. Sőt arra is rájöttem, [​IMG] hogy másolni sokkal könnyebb, mint hallás után leírni valamit.
    Még mindig 3% körül van a hibám, de alakul az is...
    Az új event-et átfutottam, behatóbban nem tanulmányoztam...

Fatther, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  5. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Szép jó estét Mindenkinek! Végre eljutottam idáig,ugyanis az unokám benyalt valami csúnya virust és őt ápolgattam a napokban.Még ott is aludtam náluk igy nem nagyon jutott időm irogatni.Most este jöttem haza,mert holnap nekem is több helyen jelenésem lesz-ugymint orvos,bank,posta.
    A felröpikkel nekem is gondom van,reménykedek ,hogy holnap még eljutok a végére.,ha nem hát igy jártam.Gratulálok a felhőn csücsülőknek,no és a szintlépőknek.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Halihóóóó...itt vagyok. El vesztem, de megkerültem...:)
    Olvasgattam én, aztán elég is volt. Jó lesz ez az event...vagyis hogy mindegyik. Lesz bőven...:) :)
    Válogathatunk, melyiket akarjuk csinálni. Nálam a vonatos a nyerő, hátha be repül a katica bogárka..:)
    Erzsike, ügyes vagy, csak így tovább!!!

Mielőbbi gyógyulást kívánok a kis unokádnak! Sajnos, ebben a bolond időben a vírusok csak repkednek! Az enyémek is betegek voltak, most a papesz kapott be valamit.......
    Szép estét, jó játékot!

mimi, Fatther és Pepe101966 kedveli ezt.
  7. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Nagy nagy gratuláció a szintlépőinknek !! Erzsike neked a kitartásodhoz !! Így kell ezt csinálni !! Az eventel Én is készen lettem még tegnap reggel ahogy kiszámoltam !! Jöhet a következő !! A betegeknek mielőbbi gyógyulást !! Hoztam a reggeli kávét !! Egészségetekre !!

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  8. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

374 éve, 1642-ben Abel Janszoon Tasman felfedezi a róla elnevezett Tasmaniát.
    Tasmania (közelítő ejtése tazmánia, a magyarban meghonosodott ejtése tasmánia) Ausztrália legnagyobb szigete, amelyet Ausztráliától délkeleten a kb. 200 km széles Bass-szoros választ el. Új-Zéland a sziget keleti csücskétől kb. 1500 km-re keletre található.
    Tasmaniát a Déli-óceán és a Tasman-tenger övezi, és több apró sziget veszi körül. Ausztrália legkisebb területű szövetségi állama. Népessége 2008 decemberében meghaladta a 500 000 főt, területe 68 332 km² (Magyarország területének majdnem ¾-e).
    Területének 40%-a védettség alatt áll, 20%-a a világörökség része. A szigetállam fővárosa és legnagyobb városa Hobart, lakossága túllépte a 200 000 főt (2008. december, ABS).
    Abel Janszoon Tasman holland származású felfedező, hajós és kereskedő.
    Elsősorban a Holland Kelet-indiai Társaság megbízásából 1642 és 1644 közt tett utazásairól vált ismertté.
    Ő volt az első európai aki eljutott a Van Diemen földre (a mai Tasmaniára), Új-Zélandra és 1643-ban felfedezte a Fidzsi-szigeteket. Tasman kormányosa, Frans Jacobszoon Visscher és Isaack Gilsemans fontos térképészeti munkálatokat végzett Ausztráliában, Új-Zélandon és a Csendes-óceáni szigetvilágban.
    Tasmania róla kapta a nevét.
    1639-ben másodtiszt lett egy a Csendes-óceán északi részére induló expedícióban. Alá tartoztak a Heemskerck és Zeehaen (Tengerihal szó szerint "Tengeri Kakas") hajók. Sok nehézség árán, a 90 fős legénység 40 tagjának elvesztése után novemberben elérték Formosa (ma Tajvan) szigetét. További utazásokat tett, 1640-ben és 1641-ben Japánba, 1642-ben Szumátrára, ahol kereskedelmi szerződést kötött a szultánnal.
    1642 augusztusában egy az „ismeretlen déli földet” felfedezni hivatott expedíció vezetője lett. Akkoriban úgy hitték, hogy a Csendes-óceán déli részén van egy kontinens, csak addig még nem láthatták európaiak. Ma már furcsa lehet, hogy először Mauritiusra hajózott. Ennek oka, hogy a vitorláshajókkal nem mindig a legrövidebb út volt a legegyszerűbb, és figyelembe kellett venni a szél irányváltásait is.
    1642. november 24-én megpillantotta egy új sziget nyugati partját, amelyet Anthony Van Diemen, Holland Kelet-India főkormányzója után Van Diemen földnek nevezett el. A szigetet körbehajózta, az időjárás azonban kikötésre alkalmatlannak bizonyult. Végül azonban december 3-án a zászlókitűzéssel hivatalosan is birtokba vette a területet.
    Ezután északra akart fordulni, de a rossz széljárás miatt kelet felé sodródott. December 13-án meglátta egy új déli sziget északnyugati partvonalát. Kilenc nap alatt tovább hajózott keletre. Abban a hitben, hogy az újonnan felfedezett sziget az argentínai Staaten sziget nyúlványa, nem alkalmazott rá más nevet. Északra, majd keletre hajózva az egyik csónakját maorik támadták meg, négy emberét megölték.
    1644-ben a Limmen, Zeemeeuw ("Sirály") és Braek hajók élén Új-Guinea déli partjánál hajózott kelet felé. Feltérképezte Ausztrália északi partját.
    A Holland Kelet-indiai Társaság szempontjából utazásai nem hoztak kiemelkedő sikereket, hiszen nem sikerült ígéretes felvevőpiacot vagy új hajózási útvonalat találnia. Több mint egy évszázadig, James Cookig az európaiak nem látogatták meg Tasmaniát és Új-Zélandot, Ausztráliába is csak véletlenül tévedtek.
    1644. november 2-án a batáviai igazságügyi tanács tagja lett. 1646-ban Szumátrára, 1647 augusztusában Sziámba (ma Thaiföld) tett utazást. 1648-ban Manilába akart menni az Amerikából ezüstöt szállító spanyol hajók ellen, de sikertelenül kellett visszafordulnia a következő év januárjában.
    1649 novemberében elítélték egy emberének tárgyalás nélküli felakasztása ügyében, felfüggesztették parancsnoki pozíciójából, büntetést és a rokonok számára kártérítést kellett fizetnie. 1651-ben visszahelyezték, hátralevő életét Batáviában töltötte.
    Ott halt meg 1659 októberében. Második felesége és első házasságából származó lánya maradt utána. Kiemelkedő fontosságú felfedezéseket tett, ám ezek több mint 100 évig kihasználatlanok voltak.

Örülök, hogy a taktikaváltás meghozta az eredményt nálad is...

9. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt !
    Biborka gratulálok hogy te is kész lettél, a kávét köszönöm. Sütike

a katicabogár [​IMG] nekem is nagyon tetszik, biztos nehezen adja majd a gőzös. Most megyek vasalni, később jövők.

Utoljára szerkesztett: 24.11.16
  10. kpe59

A vonatra én is retúr jegyet, sőt inkább bérletet váltok, mindegy mit hoz, nekem jó lesz... [​IMG]

11. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok!!

Én is várom a gőzöst, nagyon kiváncsi vagyok rá.
    Erzsike, gratulálok!

Olvastam a Malala eventet, nagyon sajnálom, hogy sms-ben nem lehet kosarat venni, igy aztán elhoztam, hogy meddig lehet eljutni nélküle.
    41 db kavics szerezhető az eventben. 57 db kell a teljes úthoz.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Megyek vissza ágyamba, csak köszönök nektek. [​IMG] [​IMG]

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Ajaj Mimi, csak nem megfáztál?Jobbulást kivánok!

14. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok, szép napot!

Látom, az eventet sikerült mindenkinek befejeznie!!! Gratula hozzá!!
    Mimi, csak nem beteg vagy? Mert akkor jobbulást!
    Erzsike, a gőzösre én is retúrt váltok, mert nagyon szeretem! Ólam van bőven, így semmi
    akadálya az utazásoknak! Látom, szépen haladsz a gépírással!
    Sütike, Rozika, látom a katicabogár nektek is nagyon tetszik!
    Bíborka, gratulálok, hogy kitartottál, és végeztél te is!
    Az idő nagyon szép volt ma is! Jó lenne, ha így menne ki a november!
    Legyen szép a délutánotok!

sutimami57, mimi és Fatther kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Halihó,

Ági,
    remélem sikerült a vonatozás, A retúr jegy bevált?

Mi történt, hogy senki nem jár erre, az Ági kivételével???

Hahó, történt valami, amit én nem tudok, hogy miért nem jártok erre??????

16. kpe59

Igen, dolgom volt a szomszéd városban... Már elintéztem és itt vagyok.
    A vonat is megérkezett közben, gyűjtögetem a rakományokat és a végén egyszerre teszem ki őket, nagyobb legyen a meglepetés, [​IMG] vagy a sokk. [​IMG]

17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Borostyán szirup (köhögés miatt), forró tej mézzel (torokra bevált nekem éjjelre), nappal septolete, citromos-mézes tea, neocitrán, orrcsepp, disznózsír hurutoldónak. Pedig randim lett volna. :(

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Nálam nagy durranások nem voltak.Viszont egyetlen egy titkos ólat vettem és abból viszont lett egy menyét.Húúú de örültem neki.
    Szegény MImi, még a randid is oda lett.Ez igazán sajnálatos.Majd bepótolod gondolom.Mielőbbi gyógyulást kivánok!

19. kpe59

Annak lehet is örülni, végre szerencséd volt a titokóllal...

20. -elzemari-

Igen és egy, azaz 1 darabbal.El sem akartam hinni.

mimi, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.