Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok,
    drága Sütike, ma kicsit kevesebbet voltam, mert jöttek a gyerekek, na csak a felnőttek, de igy is elment az időm.Jó együtt lenni velük.Mindig van amit megdumcsizunk , meg aztán az ajándékokról is ejtetteünk egy pár szót.Tényleg, mindjárt itt van újra a Karácsony, mintha tegnap lett volna.Nagyon szalad az idő.
    Nagyon fincsi sütit is készitettem, húúú de izlett mindeninek.Piskótát sütöttem, megtöltöttem lekvárral, tudjátok úgy feltekerve.Majd egy kis állás után felszeleteltem, és belerakosgattam az őzgerinc formába és a közepébe, vanilia puding ment.
    Ma amikor felszeleteltem, nagyon szépen nézett ki és juj de nagyon el is fogyott.
    Erzsike, nagyon ügyes és szorgoska vagy, hiába, aki tud, az tud.
    Ágikám, teljesen igazad is van, de néha úgy feltudom húzni magamat a sok baromságon.Másnap már kacagom rajta egy jót, de akkor, na akkor villámokat szór még a szemem is.Szerencse, hogy nincsen gyúlékony anyag olyankor a közelembe.

Megyek egy kis biókáposztát ültetni.Tényleg ti tudtátok, hogy 20 000 fajta paradicsom létezik?Te jó ég, és én csak kettőt ismerek.

stadler42, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Ez elsősorban a fúrókon múlott nem rajtam...
    Nekem már az első adag biotök van a földben.
    Biztos ismersz többet is, csak annyiban nem különbözik egymástól, azt gondoljuk, hogy egyformák.
    Akkor ez olyan volt, mint a Charlotte torta, csak őzgerincformában. Nagyon finom és mutatós is.

3. -elzemari-

Lehet hogy igazad van, de a Lukuluxt ismerem, meg a mezei paradicsomot.Na ja meg a koktél paradicsomot, meg a sárga paradicsomot, meg a k3-as paradicsomot.

4. kpe59

Na ugye, hogy rögtön eszedbe jutott vagy tíz féle... Igaz, nagyon messze van még a 20.000-től, de szerintem nem is kell ismernünk az összeset.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Na azért nem volt olyan könnyű, mert jól meg kellett erőltetnem az agytekervényeimet!!

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  6. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szevasztok.

Reggel még indítottam 12x a vonatot. Rögtön ki is tettem az ólakat. Ebéd után kinyitogattam őket, és láss csodát 3 db katicám lett. Nehéz szülés volt, de megérte.
    A kicsi farm nagyon tetszik, nyugis. Nem kell, illetve nem lehet rohanni. Jelenleg a tököt szaporítom. A paradicsom kész van.
    Igazatok van, tényleg sok fajta paradicsomot ismerünk, csak soha nem gondoltuk végig. Mást veszel ha uzsonna mellé eszed, mást ha befőzöd,mást ha díszítesz stb.
    A fúrók lassan szállingóztak. Én azért kiváltottam a füvészkertet is ami már teljes a Bahamán és a főfarmon is. A vadaskertekbe 6-6 állatot tudok betenni. A manufaktúrába is 6-t tudok betenni, kivéve a Bahamán, mert ugyan kiváltottam, de nem használom. Ha megint össze jön annyi hogy fejlesszek, majd kitalálom melyik fontosabb. Jelenleg 5 db fúrom van.

Mára elköszönök, szép estét mindenkinek.

7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Egy piros szamáról volt a legjobb, amit eddig a vonatról kaptam. Se a víziló, se a menyét nem sikerült. A biokertet én is szeretem, még azt is, hogy csak lassan lehet haladni. :)

Csak annyi időre jöttem, hogy a vonaton lecseréljem az állatokat, szép álmokat kívánjak. :)

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  8. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  9. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szia.
    Kellemes meleg van és kösz a kávét. Aratómunkásoknak egy kis pálinka is jár. [​IMG]

10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt!

Nálunk borús az idő, a növények azért nőnek és van mit aratni. Ági köszi a kávét. s a jó meleget amit csináltál nekünk mire jöttünk. Hugi a pálinkának a munkások nagyon örültek, mivel elég sokat dolgoznak. Na megyek a konyhában, a papának be segítek.

11. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok! Borús, randa idő van. Azért vagyok...Gratulálok Erzsikének a fejlesztéshez! Nekem is ez lenne a következő, de van hozzá egy darab fúróm. Majd jövőre meg lesz, amilyen sűrűn érkezik. Gratulálok A jó ólakhoz is, akinek sikerült a vonatozás, pláne, a katicákhoz! Nem is tudom, hogy egy vonaton utazunk-e, de már ki kattantam én is. Nem győzöm a vacakokat vissza pakolni, annyi van...folyamatosan rakom, egy rózsa ólat adott eddig, ami tényleg jó, de a katica világgá repült. Ilyenkor aztán....na, mindegy. Marika! Biztos nagyon fincsi volt a sütid, és a kellemes társasággal el töltött idő mindennél többet ér! :) Szép vasárnapot kívánok!

Ja, ma van Advent első vasárnapja, így aztán még a koszorút is elő kell varázsolnom, kicsit rendbe tenni , aztán mehetnek a gyertyák.

mimi és stadler42 kedveli ezt.
  12. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Üdv Mindenkinek! Végre sokadik próbálkozásra megérkezett a katica!Nagyon örültem neki,a többi szóra sem érdemes.Be is fejeztem,mert csak mérgelődök.
    Én is készülödök az adventi diszitésre,pakolászok a lakásban.Ma nem főzök ,van tegnapi maradék.
    Az idő nagyon csúnya,ködös,nyirkos,éjjel esett is valami.
    Maradok a lakásban,márcsak azért is mert két hétre leállitották a házban a liftet/teljes csere/és a 127 lépcső nekem igazán nem esik jól,na meg felfele is ugyanennyi ,mert a hetediken lakom.Igaz a fiam azt mondta,hogy anyu ha minden nap legalább kétszer megteszed,akkor karácsonyra nagyon fitt leszel.Na köszönöm!!
    Mindenkinek további szép vasárnapot!Ildi

13. -elzemari-

Sziasztok,
    na ja ez az a tünemény, amit én is rittyentettem, csak nem a magas kivitelben, hanem az őzgerinc formában.

Ma nem is tudom, hogy milyen az idő, mert néha kipislog a napocska, néha meg szégyenlősen elbújik. Ki érti ezt?
    A gazdaságban csak úgy adhoh ültetek, mert van egy jó könyvem ráadásul, és jól elbújok mögöé.A konyhai illatok meg néha megcsapják az orromat.A finom sült csirke illata.Majd ebéd után elűzöm őket, de most olyan jó.

Malalával is haladgatok, milyen jó a mi gyerekeinknek, hogy tanulhatnak, és nem kell rettegésben élniük.Csodáltam ezt a fiatal lányt, amikor először olvastam róla, hogy gyerekként is ki tudott állni a tanulás miatt.Igen is a lányok is had tanuljanak, ne kelljen nekik a sötétséget megszokni.S felnőtt emberek miképpen tudtak fegyvert emelni rá, a mi napig nekem megfejthetetlen talány.Egy gyerekre!!!

Sok vidámságot és derűt kivánok mindenkinek a mai napra is,.Tudjátok a mosoly!!

mimi, stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van a véradók napja Magyarországon (annak emlékére, hogy 1957-ben e napon adtak át először kitüntetéseket a sokszoros véradóknak).

121 éve, 1895-ben Alfred Nobel végrendeletébe foglalja a Nobel-díj alapítását.
    A Nobel-díjat a svéd kémikus, feltaláló Alfred Nobel alapította. Nobel 1895. november 27-én kelt végrendeletében rendelkezett úgy, hogy vagyonának kamataiból évről évre részesedjenek a fizika, kémia, fiziológia és orvostudomány, továbbá az irodalom legjobbjai és az a személy, aki a békéért tett erőfeszítéseivel a díjat – és a vele járó, jelenleg nyolcmillió svéd koronát (körülbelül 272 millió forintot, illetve 0,87 millió eurót) – kiérdemli. 1968-ban a tudományos munkásság nobeli elismerése kiegészül a Közgazdasági Nobel-emlékdíjjal. Ezt a Svéd Bank kezdeményezte a pénzintézet fennállásának 300. évében, s a díjat hivatalosan Alfred Nobel-Emlékdíjnak nevezik, nem közgazdasági Nobel-díjnak.
    A végrendelet:
    „Hátramaradó vagyonom egészét a következőképpen kell kezelni: a végrendeleti végrehajtóim által biztos értékpapírokba fektetett pénz képez egy alapot, amelynek kamatait évente azok között osszák ki díjként, akik a megelőző évben a legnagyobb szolgálatot tették az emberiségnek. A jelzett kamatokat öt egyenlő részre kell felosztani, amelyeket azután a következőképpen kell megosztani: egy részt annak a személynek, aki a legjelentősebb felfedezést tette a fizika területén; egy részt annak a személynek, aki a legjelentősebb felfedezést tette a kémia területén; egy részt annak a személynek, aki a legjelentősebb felfedezést tette az élettan, illetve az orvostudomány területén; egy részt annak a személynek, aki az irodalom területéhez a legkiválóbb idealisztikus beállítottságú alkotással járult hozzá; egy részt pedig annak a személynek, aki a legtöbbet, illetve a legjobbat tette a nemzetek közötti barátság ügyéért, az állandó hadseregek megszüntetéséért, illetve csökkentéséért, a békekongresszusok megrendezéséért és elősegítéséért.”
    Nobel nem egy-egy tudományos pálya vagy életmű elismerésére szánta a díjat: végrendelete értelmében konkrét teljesítményért, eredményért adható az érem – amit a díj odaítélésének indoklásában mindig le is írnak. Nobel-díjat a jelölt csak életében kaphat, így a tudományos élet és az irodalom jelesei közül számos személy végül nem érhette meg, hogy rá kerüljön a sor, holott munkássága érdemessé tette volna az elismerésre. A Nobel-békedíj az egyetlen, amit nem természetes személy is megkaphat: nem is egy példa volt arra, hogy szervezetek kapták a békedíjat. A tudományok és az irodalom díjazottjai azonban csak magánszemélyek lehetnek.
    Az ország kis méretéhez képest kiemelkedő szerepet játszottak magyar vagy magyar származású tudósok a világ természettudományi fejlődésében. A magyar tudósok zöme hazájából elvándorolva érte el világraszóló eredményeit. Voltak, akik politikai okokból távoztak, a nem politikai indíttatású elvándorlást pedig leginkább a tudományos kutatás megfelelő hazai feltételeinek hiánya motiválta.
    A Nobel-díj történetében két olyan díjazott volt, akik Magyarországról utaztak ki az átadási ceremóniára: Szent-Györgyi Albert (orvosi, 1937) és Kertész Imre (irodalmi, 2002).
    Habár a díjalapítás indítékainak részletei nem ismertek, egy bizarr eset valószínűleg nagyban hozzájárulhatott ahhoz. 1888-ban Alfred Nobel a franciaországi Cannes-ban tartózkodott, amikor testvére, Ludvig meghalt. A Le Figaro azt hitte, hogy Alfred halt meg, így leközölte halálhírét. A kellemetlen incidenst csak tetézte a nekrológ korántsem hízelgő szövege, amelyben azt írta: „Le marchand de la mort est mort” („A halál kereskedője meghalt.”) Minden bizonnyal komoly motiváció volt, hogy ennek ellenkezőjét bizonyítsa.
    Azt tudtátok, hogy idén Bob Dylan kapta az irodalmi Nobel-díjat?
    " 2016. október 13-án Bob Dylan megkapta az irodalmi Nobel-díjat. Az indoklás szerint új költői kifejezésekkel gazdagította az amerikai dalkincset."

A meteorológus tegnapi jóslata alapján az éjjel megérkezett az eső és nem is akarja abbahagyni.
    Ez az időjárás pont alkalmas arra, hogy betegyek egy sütőtököt sülni...

mimi, stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Erzsike, ha készen lesz, küldjél egy járművet és megyek én is megkostolni a sütö tököt.

Na képzeljétek végre valahára berepült egy katicabogár hozzám is.Húúú de örülök is neki.Csak meglett a sok próbálkozás eredménye.[​IMG] Igaz a nyáron volt részem a katicabogarakból a sárgákból, de nem volt nagy sikere nálunk.

16. kpe59

Most zártam el, jöhetsz...
    Remélem hozzám is beröppen Katibogár [​IMG] is és más egyéb hasznos ól is. Ez majd csak holnap este derül ki...

Utoljára szerkesztett: 27.11.16
  17. -elzemari-

Kapom is magamat és jövök.Gondolkodtam is, hogy jó lenne enni egy kis sült tököt, de amit idáig vettünk nem volt jó.Pedig azt az igazi nagy nagy sütnivalóból is vettünk, de csapnivaló volt.Most egyenlőre várakozó állásponton vagyunk.
    Most biztosan neked is kikel egy katica bogár meglátod!!

18. kpe59

Az enyémek most is nagyon finomak lettek. Ráadásul nagyon kevés volt, ami nem tudott beérni.
    Amennyit vonatozok, számítok is egy párra. Aztán majd jól pofára esek... [​IMG]

19. -elzemari-

Én is sokat tettem vonatra, de végül is egyet sikerült kapnom.Annak az egynek is örülök nagyon.

Jó reggelt.

Huh de sötét van, még a gazdaságban is csak lámpával találom meg az aratni valókat.Ahogy hallgattam a rádiót, felkészülhetünk a téli időjárásra,mert előreláthatólag megérkezik a Tél.Jó nagy betűvel irtam, mert éjjelente még minusz tiz fokra is számithatunk majd.Sebaj, majd elmúlik ez is és minden nappal közelebb van már a Tavasz.

Legyen derűs a napotok és jó játékot kivánok!

Utoljára szerkesztett: 28.11.16
  20. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Nagyon hideg van ma...hétfő, a dolgozóknak hosszú lesz. Persze, mi sem unatkozunk.....
    Korán ébredtem, mert a kutyák olyan ordítozást csaptak, hogy nem tudtam aludni. Így aztán több időm akadt a mérgelődésre. Katica, persze, nem lett egyik farmon sem. Ilyen az én szerencsém.
    Megyek is, mert nem akarom itt el venni a kedveteket....

Kellemes, szép napot, vidám hetet!

mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.