Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok,
    Én is elültettem a magokat, aztán várom , hogy beérjenek.Termoszaim is megérkeztek, most megyek és én is elküldöm a barátaimnak.Küldenék még sok kedves gazdának, de sajnos mindig kitelik a lehetőség.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Köszi a sok okosságot, híreket, olvasni valót. Kellemes, szép estét kívánok!

mimi kedveli ezt.
  3. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Hali !

A gaz kiszaporítva, minden kis kocka teli van. Ma ültettek még egyszer, megjött a munka dolgozhatunk. Most már jöhetnek a termoszok, kelőképen mert még a malomba is dolog lesz vele.

**************[​IMG] és szép álmokat.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Megtörtént a felszaporítás, mára ennyi volt a feladatom. :)
    Bizony Elzi, néha én is szeretnék több felröpit küldeni. :)
    Álmotok legyen pihentető, ébredésetek derűs.

sutimami57, -elzemari- és Pepe101966 kedveli ezt.
  5. -elzemari-

JÓ reggelt kivánok!

Nem viccelek a kapa nyele hozzá ragadt a kezemhez, olyan hideg van kinn.Még a világitó lámpást is fejemre kapcsoltam, hogy ebben a sötétben lássak is valamit.Most látom jön Rozika is, intek neki, hogy jobban menjen a munka nála is.
    Egyik helyről futok a másikba, hogy itt is, meg ott is érjenek be a termények.Tiszta rohanás ez az élet.
    Remélem Rozika friss forró kávéval is meglep majd, mert nekem még arra nem volt időm.Még csak ezek után megyek majd a tejes fához a napi friss tejért, a cukor fa is remélem beérett.Ó jaj miket nem beszélek, hát az össze fa a pajtában van, hiszen nincs most hely erre, hogy ott diszelegjenek.Igy aztán ihatom majd a két napos tejet.
    Ám a ti kedveteket ne szegje semmi, vidámság és móka lengje be a napotokat.

6. sutimami57

Szép jó reggelt, sziasztok! Bizony, Marika, itt is be fagyott a kapanyél....
    Nekem is futnom kell egyik helyről a másikra, igaz, a kis farmon nem kezdtem el az eventet, ott csak a kicsi event megy, ameddig el tudok jutni. Reggel a gépem agyalt ki megint......nem akart el indulni, engem meg már a guta kerülgetett.Így aztán be kapcsoltam a mosógépet, aztán gondolkodhatok, hogyan is tovább a mai nappal. Tennivaló sok van, válogathatok....
    Este el olvastam újra az event ismertetőt, és az volt az érzésem, hogy kevesebb lett az event gaz, és a felreppenő, mint az első leírásban volt. Valóban, vagy csak én emlékeztem rosszul?

Kellemes, szép napot, jó játékot kívánok!

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  7. stadler42

[​IMG]Jó reggelt !

Marika én sem láttam azért mentem mindég utánad, mert a fejeden a lámpásod világitott. Így a kávét is jobban tudtam hozni. A gazok szépen szaporodnak, már a malom is működik. Sütike gyere te is a kávé [​IMG]még meleg, kávéz velünk. [​IMG]

8. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van András napja. Fehér András, rossz év, Víg András, víg év. Az András napján leszelt, besózott, a 12 hónapról elnevezett hagymakarikák kalendáriuma szerint azok a hónapok, amelyeken újév reggeléig elolvad a só, esősek lesznek majd.

114 éve született, 1902-ben Kovács Margit Kossuth-díjas magyar kerámiaművész, érdemes és kiváló művész..
    Kovács Margit keramikusi tevékenységére hazai és külföldi iskolákban folytatott tanulmányok során készült fel. Jaschik Álmos magániskolájában grafikát, az Iparművészeti Iskolában porcelánfestést tanult 1924-26-ig.
    1926-28 között Bécsben sajátította el a keramikusi mesterség alapjait, Hertha Bucher kerámiaműhelyében.
    Münchenben a Staatsschule für Angewandte Kunst intézményében képezte tovább magát keramikusként s ugyanitt szobrász hallgatóként plasztikai formálást is tanult.
    1932-ben Koppenhágában tett tanulmányútja során funkcionális használati tárgyak készítésével ismerkedett. 1933-ban a Sevres-i Porcelángyárban a samottos figura és a porcelán zsánerfigurák mintázási technikáját sajátította el. A korongozás technikáját és az érzékeny plasztikai formálást egyesítve tanulmányai után Kovács Margit olyan alkotások sorát kezdte létrehozni, melyek szerencsésen oldották fel a képző- és iparművészeti tradicionális műfajhatárokat.
    A 30-as évek elején mintázott terrakotta kisplasztikák, reliefek és korongolt dísztárgyak alkotásával indult művészi pályája.
    A 30-as évek második felében stilizáltabb falképeket és folklorisztikus hatásokat asszimiláló, egyéni hangú dísztárgyakat kezdett alkotni. A geometrizáló tendencia egyre jobban kezdett érvényesülni figuráinál a korongolt forgásformák alkalmazásával. Kúpformákra egyszerűsítette a kisméretű figurákat, a nagyobb méretű alakokat pedig oszlopszerűen kezdte megformálni. A korongolt formákat dekoratív ornamentális díszítményekkel gazdagította s a fényes fedőmázak mellett megkezdte a matt mázakkal való kísérletezést is.
    Az 50-es években a népi, paraszti világot változatos zsánertémákkal megjelenítő kerámiákat alkotott. Élőképjellegű, epikusan mesélő reliefek, színes falképek mellett realisztikus hangvételű kisplasztikákat és bravúrosan korongozott nagyméretű figurákat kezdett készíteni.
    1928-ban önálló kiállítása nyílt meg egy budapesti galériában. Ettől kezdve érett és befutott művészként tartják számon. Számos megrendelést kapott köz- és magánépületek díszítésére, kerámia faliképek, domborművek készítésére. Pályája 1945 után is töretlen maradt. Elismert és foglalkoztatott művész, 1948-ban az elsők között Kossuth-díjjal tüntették ki. Számos állami megbízást kapott. Sikeres kiállítások és elismerő díjak sora bizonyítja hazai és külföldi népszerűségét.

Nem [​IMG] emlékeztél rosszul. Az első összeadás rossz volt, nem 45 hátizsák kell, hanem csak 35. Így a felreppenő 130 db-bal kevesebb és a gaz is 2.300-al.

9. -elzemari-

Ó de jó, hogy kevesebb, ez mindig jó hir.

Nagyon szeretem Kovács Margit kerámiáit, korábban ha Szentendrén jártam ott volt egy ház, amiben voltak kiállitva munkái.Szemet gyönyörködtetőek voltak.Nem tudom, hogy még ma is ott vannak e, mert már régen járta arra felé.

Rozika, gyere csak, látod közbe ki is világosodott, ám a kávé nagyon jól jött!!

10. kpe59

Igen ott van még mindig...
    Kovács Margit Múzeum Múzeumi kiállítóhely (Szentendre, Vastagh György utca 1. sz.; alapítás: 1973)
    A Ferenczy Múzeum filiáléjaként működik a Kovács Margit Kerámiagyűjtemény kiállítóhelyeként.

Kedvenceink a játékban - fórumjáték:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/kedvenceink-a-játékban-fórumjáték.14470/

Utoljára szerkesztett: 30.11.16
  11. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

Moderátor által utoljára szerkesztve: 30.11.16
  12. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szomorúan olvasom, hogy Szamika már az angyalok között van.
    Nyugodjon békébe. Nagy űrt hagyott maga után.[​IMG]

mimi, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  13. kpe59

Szomorú hír, azért köszönjük... Ő már az angyalok közt rendezgeti a farmját... [​IMG]

14. sutimami57

Megdöbbenéssel olvastam a hírt, amit Jolika hozott. Köszönjük, hogy tudattad velünk!
    Nagyon sajnálom! Utolsó találkozásunkkor el is búcsúztunk örökre. Csodálatos ember volt, nagyon jó anya, és jó barát. Őszinte részvétem Zsókának, és az egész családnak. :(

mimi és Fatther kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Jolanda,

Nagyon sajnálom,jó volt látni a mindig mosolygó arcát a találkozókon.Nyugodjék békében, az emléke megmarad velünk!![​IMG]

16. kpe59

17. -Katicabogár64-

-Katicabogár64- Járnitanuló

Szomorú szivvel búcs[​IMG]uzom tőled drága barátnőm.Kata

18. stadler42

Búcsúzunk tőled, nagyon sajnálunk nyugodj békében.

Utoljára szerkesztett: 30.11.16
    sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  19. sutimami57

[​IMG] Nyugodj békében,drága Szamóca!

mimi és Fatther kedveli ezt.
  20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Én nem találkoztam vele személyesen !! Azóta ismertem amióta köztetek vagyok !! Drága Szamóca Nyugodj békében !!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 30.11.16
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.