Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Előbb-utóbb biztos. Majd valami nyeremény titokólból vagy esetleg egyszer egy event nyereményeként befut, más esélye nagyon nincs...

Kuzdern és csillag kedveli ezt.
  2. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Most már szatyorítom a garázsvarázsba is a növényeket. Másik topikba olvastalak és másokat is, nekem is sokszor méhkas a fejem.xD:p
    Természetesen szokásomhoz híven akár minden eventet elengednék azonban most mindegyik ad valami olyasmit amiért érdemes csinálnom. Ez meg egyenesen nyúlfarknyi termelés de amit kapunk az meg kell.xD

Én még ennyiszer nem olvastam újra és újra az event ismertetőket és még jegyzeteltem is. Hiába, ez nem vicc közel a 70.....:)

Bizonyára sok ez szegín fejemnek.xD:p:p
    ---------------------------------------------------------------
    Most már mindenki keverheti a szurikáta tápot! Mindjárt 100-al kezdtem ne, hogy elfogyjon nekem?!xD

3. csillag

csillag Fórum mestere

Sziasztok

Garázstakarításhoz a növények szaporítás alatt vannak. Nem sok növény kell, a nyeremények (vagy minek is nevezzem) jók, ezért ezt is megcsinálom. Nekem kicsit sok ez a sokfajta event egyszerre, vagy egymás után. Jobban szeretem, ha csak egy event fut.....no de ez nem kívánság műsor, legfeljebb egyiket-másikat ki lehet hagyni.

Szurikáta tápot már én is kevertem.

Kuzdern és lukimi kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Én is igy vagyok vele.Majd egyszer meglesz.

Ugye ugye, hogy méhkas az ember feje, hogy mikor merre is fusson.
    Imi, figyuztad, hogy hideg jön?

Zsóka, látod nem vagy egyedül azzal, hogy sok a három.Azzal együtt azért csak csináluk!!

Kuzdern, csillag és lukimi kedveli ezt.
  5. lukimi

Marika igen figyelem de nem veszélyes. Nagy szél lesz és itt-ott záporok, de nem nagyon hűl le az idő.:eek::music:
    --------------------------------------------
    Közben volt megint 4 etetésem és ezek jobbak lettek de most sem jött 3-nál jobb!

2,2,2,3

Utoljára szerkesztett: 24.4.20
    Kuzdern, csillag és -elzemari- kedveli ezt.
  6. kpe59

Nálam 1,7-es átlag jött ki eddig. A felhő megvan, két kütyü kell még rá. Csak sikerül még a hátralévő 91 órában.

csillag és Kuzdern kedveli ezt.
  7. lukimi

Ziher, hogy meglesz!:)

Nekem meg 6 fészek kell az 1 dekorig ami még kell a felhőre.

8. lovardatanya

lovardatanya Fórum nagymestere

Mozgalmas farmos napjaink vannak. Két event kész, a bahás megy még alig haladtam meg a 10 ezret az e.növénnyel. Sokszor kellett nézni a jegyzeteimet, event ismertetőt mivel sokk ez a szegény fejemnek de most már túl vagyok a nehezén.xD:p
    Kissé sérelmeztem, hogy a félig leszedett esőerdőt vissza akartam állítani alapra úgy, hogy még tizen páfrány el volt vetve de bizony nem volt biztonsági mentés....mi törpént?! A rengeteg kitehetőt, 4 tárolót stb egymás tetjébe rakta alig tudtam rendet rakni. Gondoltam én, hogy végre rend van. Átmentem a farmos területre majd vissza és az esőn össze vissza a tizen 2x2-es kockás föld maradt (még szerencsére, hogy ez nem törlődött) a többi cucc majnem minden oda lett. Mérgemben kitöröltem ami maradt is a földeken kívül és újat kezdtem.xD
    De ebbiza fájt!:p

Most gondoltam egyet és a hodályt is telepakoltam állatokkal ha lúd, legyen kövér alapon. Ritkán tenyésztek hátha most szerencsém lesz valami arany állathoz. Persze nem keverésből, csak úgy simán. :):music:

lukimi

9. lukimi

Semmi különös nem jött.

10. kpe59

Üdv mindenkinek!

Tényleg, most van az egy tápos akció...
    Megyek és bepakolok én is. Nem biztos, hogy ki is szedem, mert a pletykások rebesgetik a tenyésztős event-et. Igaz, azt ők se tudják, hogy mit tenyésztünk majd, de hátha pont beletalálok. Elférnek azok akár hetekig is a tenyészházban.

Mennyivel jobban halad az event, ha az ember szerencsés egy kicsit és pörget termésbónuszt...
    Így már nekem is csak a kétheteshez kell termelni a molyhos virágot és gyűjteni a szappanokat.

Kuzdern kedveli ezt.
  11. csillag

csillag Fórum mestere

Sziasztok

Tegnap nem jöttem, mert korán elkezdtem főzni, és később, amikor már nem kellett ott állani a tűzhely mellett, főtt minden magától, kimentem az udvarba kicsit dolgozgatni. Talán ezt nem kellett volna, mert nagyon megfájdult a gerincem és a lábaim. A nap többi részében pihentem, nem volt semmi kedvem bármit is csinálni. Erre jött a hatalmas szél, amire egyébként is nagyon érzékeny vagyok, ez még rontott a helyzetemen.

Olvasgattam, hogy nagyon szépen haladtok az eventekkel, és ma délelőtt fejeztem be az utolsót, plusz egy és kis sz.tárágya segítségével. Jók voltak, de a három event egyszerre nekem sok volt...., jó, hogy végeztem velük.

A mai ebéd csirkehúsleves (ez nagy kedvenc), sült oldalas, a köret pedig petrezselymes új burgonya, grillezett zöldség, uborkasaláta.

Legyen szép vasárnapotok.

12. lukimi

Sziasztok, jó étvágyat a remek ebédhez.

Én mostanában nem vagyok elkényeztetve a bónuszokkal és az utolsó eventet a molyhost a bahán ki tudja mikor fejeztem volna be?! De gondoltam egyet, hogy leforgatom ami csak maradt lehetőségem a keréken hááááthaaa?!
    Kb 50-60 sima, szokás szerint semmi jó. Azt hiszem 37 party volt még azok között viszont akadt számomra 1db 12 órás 200%-os növény bónusz amitől természetesen bevadultam.xD:pxD
    Van is már közel 17e növény (ez már a bónusznak köszönhető) és pár perce álltam át 2x2-es földekre amely 41 db, 4 db 1x2-es és 16 db 1x1-esből áll. Így aratásonként kapok 1052 növényt, a trágyaféléből meg nem sok fog fogyni ily módon legalábbis amennyi van nekem összehalmozva nem fogok a végén mamutokat kirakni mert nem kell. Az érés idő jócskán 1 óra alatt van.

Miért álltam át gyorstüzelő módba? Mert így hamarosan tudom folytatni az event előttit. A rambután fa termése a legjobb pajtaértékű a bahán (680), ebből van 17 fám és eddig már 5000 fölé sikerült tornáznom. Ez fájt a legjobban az eventbeli taroláskor. Régebben rengeteg moringát, ördögcérnát stb termeltem (több 10 ezret vagy volt amelyikből akár 100 ezer körülit is) de ezek mennyisége aggasztóan megkopott évek alatt így esett a választás a pajtaérték miatt a rambutánra. A tárolókon kívül a többi helyet is fákkal töltöttem tele, mert mostanában nem foglalkoztam velük de befejeztem a rohanást. Nem most, már régebben csak most megérte ez az event a tarolást.

Beruháztam még 1 bahás-vadaskertbe is. Így mivel eddig a szitakötő termelése volt számomra a lényeg a bahán (pajtaérték, a fóka utóda), most azt máshogy oldottam meg. Mivel abból is 6000-en felül járok nem mindenáron kell már. Egy tárolóba tettem 8 sárga szitakötőólat term. az érésidő miatt kell sárga, egy másikba meg az érési idő miatt éppen befért az én meglévő 3 narancs szitakötőm. Így majd szépen felszaporodik ez is nem beszélve a tápba kellő keserű gyömbérről amellyel addig míg telibe volt a baha szitával állandóan küzdeni kellett, mivel ilyesmit nem veszek! Most majd nem tud elfogyni és jut más tápba is. (ide 1 kiegészítés: term. minden nap meg veszem a 300 db k.gyömbit)

Még előtérbe helyezem a mantarája ólakat is és mivel összejött egy vadaskertre való 8 db telibe tudom rakni. Ennek is gyönyörű a pajtaértéke ( a legjobb, 10.250) csak hát hosszú érésidő van. Angolna kevesebb van de az a 3 is vadasban van szintúgy a smaragd, gyöngytyúk, galléros, imádkozó, botsáska, persze szerencsére mindből több darab. Ezen egzotikus állatkákkal úgy vagyok hát ha úgy járok mint a mostani eventben az imádkozóval? Nagyon keveset piacozom de most sáskáztam és nagy bevétel jött.

Jááájj el ne feledjem a szurikátákat?! Három darab lett a drágákból ezek is mentek egy tárolóba mégpedig mivel szinte egyforma az érésidejük: 3 szuri, 3 Imádkozó, 2 zebra. Zebrából kevés van ezért esett rá a választásom na persze meg az érésidő passzol emezekkel. A smaragdot és gallérost volt a legnehezebb tárolóban elhelyezni de nekem külön ne foglalják a helyet ezért meg kellett oldani: smaragd ól, galléros, ide került a 3 narancs szitakötő és 2 db víziló, maradt egy 9. mantarája ez potyosan passzol ide ez sem marad a menüben. A többi tárolót nem sorolom.xD

Ha végzek a főfarmos gazdakörivel ott meg sürgősen fásítani kell mert hatalmasan megcsappantak a frekventált terméseim, gondolok itt a tápokba kellő szeder, cseresznye, dió, aranylevelű stb, stb, stb. Valószínüleg nagyon rászállok erre és mindhárom területet telibe fásítom. Ne, hogy már vegyek ezekből is akár 100 darabot is? Ha venném meg az állatokat nem győznék piacozni és az nekem nemigen jön be. Igaz, Erzsike?! (tudom, te se vagy állandó piacozó)

Utoljára szerkesztett: 26.4.20
    zsani_apja, Kuzdern és csillag kedveli ezt.
  13. kpe59

Üdv mindenkinek!

Jól tudod... Eladni nem nagyon szoktam semmit, inkább a vevő oldalon mozgok. Ott is inkább a faterméseknél. Kinéztem magamnak négyet, ha azok egy bizonyos ár alatt vannak, akkor megveszem. Ehhez tartom magam.
    Amit még veszek, a legújabb titokállat, de csak egy-két darabot, hogy legyen a pajtában mutatóban, hogy tudjam, milyen ólam nincs...
    Eladni azért nem szoktam, mert gyűjtögetős vagyok és csp-m is van elég innen-onnan.

A mai ebéd zöldségleves, körömpörkölt krumplival, a desszert kráter süti.

14. csillag

csillag Fórum mestere

Én sem szoktam terméken kívül szinte semmit eladni, de most a sáskával kivételt tettem, olyan remek ára volt. Nagyon sokat eladtam belőle, most a három óllal sokáig fog tartani a visszapótlásuk.

15. lukimi

Én meghagytam 480 imádkozót mert semmiképpen nem szoktam lenullázni semmit, szeretem ha mindenből jól állok.xD:p Majd megnézem a gazdakörit is mennyit kér, a szurikáta meg már gyűlik.
    Persze a pár 100 amit eladtam így is remek vagyont hozott a konyhára.
    Mintha olyan nagyon szükségem lenne a csp-re.....:eek:xD Természetesen vannak akik forgatják és van olyan is aki azt írta nem érti egyesek miért nem piacoznak, miért lusták. Szerintem meg minek? Szinte soha egyetlen cucc nem hiányzik nálam amit eventbe kérnek, mindenből van a terményeket is olyan szinten tartom amit tudok évek óta, hogy gondom nem lehet. Így írhattam visszább, hogy alig piacozok. Mert semmi értelme. Farmozok, jáccok, hát akkor megtermelem. Ezért volt nálam eddig a keserű gyömbivel probléma mivel ha megették a szitakötők kimentem a piacra és ott is hagytam vásárlás nélkül olyan árak vannak. Meg lehet anélkül is oldani, hogy egyszerre otthagyjak 10 milkát? Persze, hogy persze. Aki meg szeret kufárkodni jól teszi. Mindenki másképp csinálja.xD

Tudom sokan Topoznak nekik nyilván kell piacozni. Én nem űztem ezt a sportot, ezután sem fogom. :)

Kuzdern, csillag és vízöntő kedveli ezt.
  16. lovardatanya

lovardatanya Fórum nagymestere

Jó reggelt.

Utolsónak a bahamás event is kész lett az este és még akkor vissza is rendeztem a farmot. :)
    Most jó darabig nyugi lesz ez az event még sokáig tart. Utána is kivételesen megérős eventnek kéne jönni, hogy még egyszer lebontsam a bahát, nem beszélve az esőről.o_O:)

A főfarmokon a metélőhagymát ültetem a g.köribe, ez már csak 4 órás vízzel. :music:
    Trágyát ilyen áron amúgy sem veszek még az eventek kedvéért sem amikor elfogy a trágyadomb ládából akkor csak vizezek.

Pár napig zivataros idő várható holnaptól, az nem hiányzik de az eső nagyon.:oops:

lukimi

17. csillag

csillag Fórum mestere

Sziasztok, Jó reggelt

Imi gratulálok az event befejezéséhez. Én sem szeretném a bahamát egyhamar bontani. Trágyát nem szoktam venni, ha szükséges én is a trágyadomb ládájából veszek ki. Remélem nem járok úgy, mint már egyszer, hogy vétetlenül kinyitottam egyszerre a több, mint 1800 ládát és a sok tárgya elszállt. Nagyon dühös voltam magamra.
    A farmon metélőhagymát és sárga rózsát ültetek, a Zsibongó pillangók gazdakörit csinálgatom.

18. lukimi

Én is így jártam amikor még ismerkedtem a trágyadombbal. Nagyon sok elszállt, több ezer és hihetetlenül bedühödtem amiért ez így van megcsinálva, hogy egy hiba és oda van. Ennek nem így kéne lennie mert már több ilyen esetet is olvastam a topikokban. Természetesen azt a legkönnyebb mondani minek nyomtam rá......:eek:
    Remélem még egyszer nem fogok elbambúlni, elég volt tanulópénznek.xD
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Írtam visszább, hogy a metélőhagyma 4 órás vízzel. Akkor már legyen teljes mivel a 2 ezüst rekeszes termékkel - a szerelem aromája, mandragórapor - csupán 3:36 ó az érés.:)

Utoljára szerkesztett: 27.4.20
    csillag, Kuzdern és -hzsoka-1 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Sziasztok.

Nem is tudom, hogy mit is irhatnék.Szurikáta nincsen, trágyát szoktam venni,mert csak hamarabb megy ha megszórom egy kicsit.Pedig odafigyelek, hogy legyenek állatok is, amik adják a trágyát, de sajnos mindig el tud fogyni.
    A ládákat én is bontogatom hármasával a trágyásnál, nehogy elvesszen egy darab is.

Az otthonülők eventet még csinálom, mert csak a 23-ik lépésnél tartok.Szóval van még elmaradásom bőven.

Az időjárásra való tekintettel, igaz hogy már egyszer elzártam a fűtést, de csak egy napig, mert sokkal barátságosabb, ha van egy kis meleg reggelente.Már ez se legyen??

A Gazdakörbe mostanában gyakran járok, mert sok a restanciám.Igaz olyanok, hogy állatok kellenének, de azok meg sokáig elfoglalják a területemet.A piacon meg nagyon drágák.Nem is gondoltam volna, hogy egy mormota is milyen nagyon sokba kerül.87000 csp.Te jó ég, valamit nagyon nem jól csinálok....

Na mindegy, játszani meg szeretek.

Kuzdern, csillag és lukimi kedveli ezt.
  20. lukimi

Mivel én sem szeretek állig betakarózva kezeket stb eldugva reggelig gunnyadni szinte mozdulatlanul, ezért már 3 egymást követő éjjelre felverettem a szobám levegőjét egy kis hővel. Ha eccer hideg van akkor hideg van.

Én mint írtam úgy fogom csinálni az állatos gazdaköriket ha odaérek, hogy amelybe amilyen állat kell és kevés van már rakom is ki az ólakat nem fogom kuporgatni és addig termelem míg a tartalék mennyisége is megnyugtató lesz. Utána inóc a kövi ilyen állatos.

Kuzdern, csillag és -elzemari- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.