Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Imi,
    de a sok event miatt, mikor tudod ezt véghez vinni??Nem is értem miért kell nekem minden eventbe belefogni!!!!!

Kuzdern, lukimi és csillag kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek!

Valamelyik délután én is kipróbáltam, hogy milyen lenne ha nem fűtenék, de gyorsan vissza is állítottam a termosztátot, mert azt érzékeltem, hogy jó az a kis meleg.

Egy párral többet etettem mint a kötelező 30, de csak egyszer kaptam öt fészekpáfrányt és talán kétszer négyet. Nem volt ez így valami igazságos...

Kuzdern és csillag kedveli ezt.
  3. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Marika mint már sokszor leírtam ha egy kicsit is számomra gyengusz az event már nem is csinálom. Egy példa: szoktak adni felhősorra tenyésztéshez (stb) rengeteg tp-t és slussz, eszi nem eszi nem kap mást. Én olyankor azt gondolom, meg írom is itt ott, hogy csilliárt tp-t is adhatnának a tenyésztésekhez akkor sem érdekel. Ésatöbbi ésatöbbi. Én Marika a szó szoros értelmében játszok hónapok óta, nincs kötelező event szinte azt teszem amit szeretek. Mint sokszor írtam is, most gazdaköribe termelek 500 ezer körüli növényt ami a végét járja, utána mint visszább írtam állatos gazdakörik jönnek. Nem mellékes amit adnak ezek a körik de nem teljesen azért csinálom hanem mert ilyen kedvem van. ha letelik rólam az állatos g.körik (vagy már csak nagyon nehezek következnének) de az odébb lesz valószínüleg megint bele fogok egy kötetlen sok növényes feladatba.
    Közben drága Marika minden szinten karban tartom a farmomat. Hónapokig ólaztam de azt most is tárolókban és állítom nem tudnak meglepni akármilyen állatot kérnének lásd most az imádkozót.
    A mostani bahás eventet is megcsíptem a kiváló kitehetőért, de már előtte is fák voltak ott telibe némi tárolókkal. Mivel este végeztem az eventtel már mentek is vissza az előzőek, mint írtam a rambután legjobb pajtaértékű fatermés kiemelt nálam de az a szitakötő, csincsilla, matarája, stb stb is.
    Közben a növényeket mint más is veszem a kosár alól de ha valamelyik nagyon elszáll, termelek. Én nem adok a piacon milliókat néhány 100 növényért, állatért, terményért! Rossz, gyenge eventek helyett ezekkel szórakázom! Ha vége a farmos gazdakörinek ki fogom pakolni azokat a fákat mindhárom területre, emelyek terméséből gyengén állok. De nem akárhogy szoktam hanem évekre ellátom a pajtámat.

Nos, Marika én így szeretem a farmomat csinálni és nem kényszerű eventekkel. :):inlove::music:

Közben látok olvasok rengeteg játékost, hogy hogyan nyűglődik a következő eventekkel és hogy a háta közepére sem kívánja a 18-28 ezer e.növényt de bele van rögződve, hogy ha event csinálni kell.

Hát nekem meg nem. A nem ültetőst ha értelme van mind megcsinálom én is.
    Végül nekem is lett egy jó etetés, több ötös is akadt köztük.:)

4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Imi,
    most, hogy igy olvastam, megértettem.

Kuzdern, vízöntő és csillag kedveli ezt.
  5. csillag

csillag Fórum mestere

Sziasztok, szép délutánt kívánok

A holnapkezdődő Népmesék eventet megcsinálom, elsősorban a világító torony fejlesztései miatt. Amit sajnálok, hogy ismét a raktárba kerülnek a mamutfák, a tárolók és a kedvenc óljaim.

Ti csináljátok az eventet?

Nálunk ma ragyogóan szép, napsütéses meleg idő van. Hajnalban esett egy kis eső, de ennél több kellett volna.

Kuzdern kedveli ezt.
  6. lukimi

Sziasztok.

Én mindenképpen kihagytam volna a következő eventet, már az előző 3 alatt eldöntöttem. Ma elolvastam a tájékoztatót, továbbra is az volt a tervem, kihagyom. Aztán ugye a világítótorony újabb 4 fejlesztése.....:eek: már sajnálom, hogy vásároltam hozzá fejlesztéseket. Így ha kihagynám veszítenék vele de délután már 100-szor meggondoltam, hogy csinálom, nem, csinálom, stb......meddig tudnak most már megfogni a világítóval?!:oops:
    28-e növényt semmiképpen nem termeltem volna! 18-at sem!:wuerg:

Most azon az álláspontyon vagyok, hogy mivel csak a szédültön van 4 tároló azokat leszedem holnap 14-ó előtt és teljes kapacitással minél előbb megcsinálni. Így max kb 3 éjjel 3 nap kell abbahagynom a metélőhagyma ültetését. Valamicske pörgetésem is maradt, hátha mellém áll a szerencse mint legutóbb 1 jó bónusz képében?

Itt újabb permetet kaptunk eső helyett, ugyanaz mint legutóbb írtam a porját sem tudta elverni. De látszott előre és most meg is van erősítve, hogy holnapra jön a java amely sajnos zivatarokkal van beharangozva. Gyönyörű minden az udvaron, ha érné valami világgá megyek.o_OxD:pxD

csillag kedveli ezt.
  7. kpe59

Üdv mindenkinek!

Csinálom az event-et. Viszont azon gondolkodom, hogy nem biztos, hogy a tölgyest is igénybe veszem, vagy csak felét. Még nem döntöttem el.
    Nálam olyan, hogy kedvenc ól, nincs. Azok vannak kint, amelyik állatból a legkevesebb van a pajtában. Ha megvan a megnyugtató mennyiség, akkor lehet tőlem akármilyen szép ól, megy a raktárba.
    Néhány mamutfát lehet, hogy kint hagyok akkor is, ha befogom a tölgyet is a termelésbe, mert a mostanság előforduló event dömping kicsit lefogyasztotta a szupertrágya mennyiségemet. Nincs még vész, de jó az, ha van belőle sok.

Felénk is szemetelt az eső az éjjel, de az esti locsolásom többet ért, mint az a pár csepp eső.

Nagyon "határozott" vagy ezzel kapcsolatban most...

csillag kedveli ezt.
  8. csillag

csillag Fórum mestere

Sziasztok

Délelőtt nagyon elvoltam foglalva, ugyanis hozta a férjem a szokásos 10 db csirkét, és ezzel dolgoztam. A csirkéket konyhakészen vesszük rendszeresen a közeli kis faluban egy kistermelőtől. Nagyon szépek és finomak ezek a csirkék, de nekem még sok dolgom van vele, hogy azt nyugodtam, jó étvággyal el tudjuk majd fogyasztani. (átnézése, tisztítása, darabolás, átmosás, szárítás, zacskózás, fagyasztóba tétel) Ezután az edények, eszközök stb. konyha mosása, fertőtlenítése stb...... Jól el is fáradtam, de most már minden rendben van.
    Ebédünk volt tegnapról: babgulyás.

A farm mindhárom területét szabaddá tettem, igyekszem minél gyorsabban befejezni az eventet és vissza pakolok mindent. Pörgetek néhányat, hátha szerencsém lesz és kapok egy-két bónuszt.

Jó eventezést kívánok.

UI. Most néztem a májusi event naptárt, hát, ha lesz kedvünk eventezhetünk folyamatosan........:D:p

Utoljára szerkesztett: 29.4.20
    Kuzdern és lukimi kedveli ezt.
  9. lukimi

Szép napot, jég nélküli esőt!:)

Most néztem az időképet nagyon sok felé esik és több helyen is jégeső van.:eek::oops::sleepy:
    Hihetetlen, hogy pár napos jóidőt követően már is jégeső veszély van?!:wuerg:

Itt még csak borong, de körbe hallatszik a dörgés. Szerintem csúnya világ lesz.
    ------------------
    Óriási malacom lett! Először sima pörgetésből lett egy +1 növ.bón, majd a 29-re gyűlt partyból először egy új dekor a Tavaszigomba-kunyhó (mellé még 2 régebbi is), majd 1 db 100%-os, 24!!! órás növ.bón. A party pörgetés amúgy is nagyon jó cuccokat adott, nem mindíg kényeztet el.:):inlove::music:

csillag kedveli ezt.
  10. csillag

csillag Fórum mestere

Sziasztok

A mai napra nem sok mindent terveztem be, az idő nagy része a pihenésé lesz.

A farmos eventhez tegnap néhány plusz egy termést sikerült kipörgetni, ma reggel pedig egy 100 %-os termény bónuszt. Ehhez tettem be a raktáramból egy 100 %-os növény bevételi bónuszt, használtam egy kis szupertrágyát, így aztán gyorsan haladt az event.
    Az új kirakósból is kipörgettem párat.

Olvastam a hétvégi trópusi event kiírást, ezt most kihagyom.

Az idő borús, az eső nem esik, de nincs hideg. Biztos valami front van, mert kissé "nyomott" a fejem.

Legyen szép napotok.

11. kpe59

Üdv mindenkinek!

Én kb 50 pörgetésből szereztem be kettőt az új kütyüből, viszont növényes bónuszt nem láttam egyet sem... Sima is volt hetven felett, ott kaptam egy plusz egyest.
    Miután a bahán már nincs semmi tervem, hogy mit kellene szaporítanom, (csak a szokásosak, de az a zuhatagon megy) így csinálom mind az öt hétvégén.
    Nem olyan rossz az a fejlesztett kütyü. Biztos vannak jobbak is, de az enyémek közt jónak mondható. A köztes nyereményekben vannak titkosak, amiket nekem már-már szinte kötelező kivenni...

Ma raguleves és rakott karfiol a menü ebben a szép napsütéses időben.
    Ebéd után egy kis kertészkedés a terv.

A most futó event nem nagyon a kedvencem, de csinálom. Hogy biztosan ne keveredjek bele, előbb letermelem az összes gazat, aztán egyben beadom.

csillag kedveli ezt.
  12. lukimi

Sziasztok.
    Imént füvet nyírtam csak úgy tk-ból, 1.5 óráig tartott. Maga a fűnyírás nem esik meg mivel nem hagyom nagyra nőni. De az, hogy sok sok év alatt a vakond féreg rohadék összefúrkálta az udvart és csupa hepe és hupa nahát ez idegölő. Sajna neki sem állok egy kapával elegyengetni mivel azonnal neki látna ismét. Ma reggelre egy szép szőlő és egy áfonya tövem közvetlen melléje ásott egy nagy dombot. (járatot, mint tudjuk ebből lesz a domb is). Én a mások által dicsőített "aranyos kis állat" és, hogy "ő volt itt hamarabb" teljes szívemből gyűlölöm de nem bántom. Ennyit erről mert felhúzom magam és csak nekem lesz rosszabb meg aki olvassa.xD:p

Természetesen tegnap nulla eső volt. Még megvárom a holnapra igértet aztán locsolni kell. De az időképen ahogy közeledik a péntek a hatalmas felhőszakadásból egyfe kisebb valami várható. Mire elérkezik megint száraz marad minden.
    Nekem jött még egy 100%-os így nagyon úgy néz ki ma meg lesz az összes növény. :):music:

Most olvastam az 5 fordulósat, én nagyon nagyon örülök neki! Annak, hogy minden szívfájdalom nélkül bele se fogok.:);):music:

Fatther, Kuzdern és csillag kedveli ezt.
  13. csillag

csillag Fórum mestere

Nagyon finom ebédet készítettél, rakott karfiolt én is szoktam készíteni. Ma nálunk az ebéd frankfurti leves, sült natur szelet, burgonyapüré és grillzöldség.
    A vakond igen sok kárt és bosszúságot tud okozni, és ahová betelepedett, szinte kiűzhetetlen.Vakond nálunk az udvarban nincs, de van, aki hol itt, hol ott ásson egy kisebb-nagyobb gödröt, nevezetesen a német juhász kutyánk, nem lehet leszoktatni róla. Természetesen mi sem bántjuk őt - igazi családtag- csak kicsit haragszom emitt rá. Mondanom sem kell, hogy ez őt egyáltalán nem zavarja.

Délután én is locsoltam kicsit, minden nagyon száraz.

lukimi kedveli ezt.
  14. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madárdalos jó reggelt kívánok mindenkinek !

Kedves anyukák, nagyik és dédik, boldog anyák napját Nektek !!!!

Imi, egy vakondűző esetleg vagy valamilyen növény ?.......

Mosolygós szép napot és jó játékot.

csillag, lukimi és Kuzdern kedveli ezt.
  15. kpe59

Üdv mindenkinek!

Köszönjük!

Az event halad a maga lassú módján. Éjjel esett egy kis eső, most is be van borulva, szerintem még folytatja egy kicsit.
    A mai ebédemről egyelőre nincs információm. (Még nem találtam ki.)

csillag és Kuzdern kedveli ezt.
  16. lukimi

Szép, esős napot kívánok és nagyon boldog Anyák napját!:):inlove::music::music::inlove:

Sajnos akárhogy nézem az időképen az ország térképét azt látom, hogy a dunántúl kapja megint a rengeteg esőt, most esik szépen a d. tisza közén is de a tisza-tó fölött egy árva esőfölhő jelzést se lehet felfedezni. Így ha estig nem ázunk meg kénytelen leszek locsolni.:eek::cry:

Vakondűző: egy szép 1993-as évben és még szebb napon előkerült egy régi, csepeli barátom és egyben munkatársam (csepeli vas és fémművek) immáron a kis családjával. Erre jártak és benézett meg vagyok-e még mivel a honvédségi és egyéb folyó élet elválasztott bennünket a 70'-es évek végén. :)

Ezek után már többször is meglátogattak - Dunavarsányból - és eccer csak a közelemben meglátott egy szerinte a budapesti lakás/ház árakhoz képest potom pénzért kínált régi parasztházat, melyben 2 db búbos kemence is leledzett ezért még jobban bele szerelmesedett. Meg is vették afféle nyaraló vagy hétvégi házikónak. Nos, ezután jött a sok karbantartás, átépítés, búboskemencék elbontása xD:p:p, stb stb. Hogy jön ide a vakondűző?!:eek:o_O

Hát úgy, hogy én mint barát vállaltam neki az egész herce és hurcát ami az udvaron belül törpént, mert ugyi én hazai pályán lévén ismertem mindenféle mesterembert és én is konyítanék valamicskét ehhez, ahhoz..

Volt egy szép nagy hátsóudvar, ahova az én barátom mindjárt rittyentett is egy hatalmas alapot egy 2 szintű épületnek, hogy majdan kiadható szobákat varázsol a tisza-tóra érkező vendégeknek. Ez törpént 1995-ben, be lett csövezve a víznek szennyvíznek az egész alap - és úgy is maradt máig.:p:p:p

Csakhogy maradt neki még így is szép nagy udvar. Nos, hogy ne csak a dudvát kelljen kapálni először is feltöltettem jófajta termőfölddel utána meg krumplit termeltem nekik benne.
    Már itt is és már ekkor is dógoztak vakondék de ugye a krumplit kapálgatni és töltögetni stb kellett, ezért nem izgattak különösebben.

Ezután mikor felújúlt a ház, eléje szépen pázsitot kellett vetni. Megtörpént, gyönyörűen elegyengettem a talajt, - ide is töltés föld jött - és másik, hazai barátommal bevettettem pázsit maggal mivel én nehezen mozgok. Ezután csak locsolni és majdan nyírni kellett, nekem mint lakáshoz kötöttnek egy jó kis mozgás lehetőség és időtöltés lett.

A következő években aztán megutáltam az összes aranyos kis rohadékot mert keresztbe kasul segítettek nekem művelni a pázsit alatti földet (de én nem akartam!!!).
    Kérném szépen volt, hogy amikor másnap reggel átcsattogtam a házamhoz kb légvonalban 100 méterre lévő barátom rezidenciájához, 68 vakondtúrást számolhattam össze. Mivel már 16 éve van sz.gépem és netem, amikor ide regisztráltam 2011.novemberben, a következő években az épeknél fórumoztam (Ema, Zsémbi, stb) és nekik felraktam erről a tatárdúlásról fotókat tehát bizonyíték is van valahol a külsö merevlemez tárolómon.
    Nos, a kedvem teljesen elment vagy lelohadt a látványtól. Az egész előudvar kicsinyke volt ezért szinte az egész földet átmozgatták!

Erőt vettem magamon és a dombokat, hegyeket megpróbáltam vissza döngölni több kevesebb sikerrel. Azután meg elegyengetni, hogy a fűnyírót mint súlyos mozgássérült legalább el tudjam valahogy tolni a tetején. Évekig kínlódtam velük. Eleinte próbáltam a pázsit magot utánvetni, később értelmetlennek találtam és a millió foltokban gyönyörűen díszlett mindenféle - dudva.

Legközelebb megjöttek a baráték és mindenféle tanácsot adtak. A későbbi hetekben kiderült egy hajítófát sem érnek.....ugyan már?! Hogy mennének már el 1 doboz földbe helyezésének az akármilyen hangjára?! Vagy bármilyen zavart keltő dologsorjára mikor ott a finom termőfölddel megjavított töltés amiben bizonyára gilcsik 100-ai tobzódtak?

Kérném szépen a későbbi hónapokban években hallottam különböző sikertelen praktikákról és hamvába holt ötletekről. Vakondék fittyet hánytak mindenféle kóbor ötletre.

Történt egy szép nyári napon, hogy az én barátom a dunavarsányi háza környékén nagyfokú pázsitosításba kezdett. Udvaron belül és kívül is, ő nagyon precíz ember - volt.:eek::cry:
    Vírmértékkel, kizsinórozással egyengette a földet, ráadásul nehézgépekkel foglalkozott - többek között caterpillár és volvo rakodó stb - azokkal meg tükörfényesre, egyenesre varázsolhatta a földjét. És be is füvesítette. Az utána következő hónapokban meg majd megütötte a guta! A gyönyörű pázsitot módszeresen átdolgozták a férgek fekete szörnyek, gondolom nem voltak megelégedve a Pista barátom ténykedésével!
    Mit tett az én azóta már sajnos néhai Pisti komám?! Ami a földön csak létezik minden hallomás útján beszerezhető ötletet és eszközt bevetett ellenük. Utána jöttek a kertészboltokban kapható olcsó és méregdrága cuccok! Amikor lejöttek hozzám keserűen panaszolta, hogy vakondék győztek, feladta! Nem mentek sehová!

Nos, ez a röpke kis válaszom azoknak - másik topikban is - akik jó szándékúan ajánlanak 1-1 hallomás útján terjedő tuti tippeket.xD:p:pxD
    De azért köszi minden ötletet. Én ugye mint írtam tavaly elkövettem 2 db emeltágyás építését és rendeltem akárhány forintért vakonhálót amit legalulra szegeltem ahonnan támadhatnának a férgek. Nos, mivel időközönként próbálkoznak a sose látott de azért aranyosnak tartok vadállatok és jól körbe fúrkálják az emelt ágyásomat de még a belsejében nem találtam fel egyetlen dombra sem remélem, hogy ez a megoldás végleges lesz. Persze azóta már gondoltam rá, hogy elég gyengus ez a műanyag háló - mostanában minden de minden bóvli!! - és talán át fogják szakítani a lapát kezükkel és talán többszörösen kellett volna alátenni a 2 tákolmánynak. Igenám, de mindíg a píz....a píz.....:eek:

xD:pxD

Utoljára szerkesztett: 1.5.20
  17. csillag

csillag Fórum mestere

Sziasztok

Köszönjük szépen, nagyon kedves vagy.

Köszönjük szépen, nagyon kedves vagy.

Mivel minden eventet befejeztem, úgy döntöttem, hogy mégis megcsinálom a játék kedvéért a bahamás eventet... ott is egy kis változatosság. Az esőerdőben dekorok voltak, beértek, leszedtem , indulhat az újabb event.

Felénk ma reggel esett az eső, most is el van borulva, jó lenne, ha még lenne egy kis csendes eső.

18. lukimi

Itt most csendes eső van. Ködöl.

19. csillag

csillag Fórum mestere

Sziasztok

Nem túl nagy itt a tolongás, biztos el vagytok Ti is foglalva az otthoni munkákkal. Remélem jól vagytok. Én is elég sokat dolgozok itthon, délelőtt általában főzök, és egyéb házi munkát végzek, ebéd után egy kis pihenés, utána egy kis kinti feladat elvégzésre. Ma nem, mentem ki dolgozgatni,mert reggel óta nagy szél fúj, süt a nap, de hideg van. Az elmúlt napokban elég sok eső esett, de a szél már mindent újra kiszárított, kicsit locsolni kellett. Jöhetne már az igazi tavaszi, kellemes idő.

Ma húslevest és marhapörköltet készítettem , a köret tarhonya, nekem joghurtos zöldsaláta volt. Holnap a férjemnek krumpli főzeléket készítek, maradék pörkölt lesz a feltét én még nem tudom magamnak mit főzök. Levesünk az még maradt holnapra is.

A bahamás eventet még tegnap befejeztem, nem sok növény kellett hozzá.

Legyen további szép vasárnapotok.

Kuzdern kedveli ezt.
  20. kpe59

Üdv mindenkinek!

Úgy látom, az otthoni ténykedés nagyjából mindegyikünknek egyforma. Az időjárás is.
    Ebéd azért nem ugyanaz mindenkinél. Nálunk ma lucskos káposzta-leves, töltött csirkecomb krumplisalátával és süti.
    A hétvégi event nálam is letudva, már tegnap délután. A népmesékből még holnap lesz másfél kör növény vetés és kész.

Ma rájöttem, hogy van annak hozománya, hogy nem én járok a boltba. Ez is, az is elfogyott, mert amikor én nézelődök a boltban, csak eszembe jut, hogy miből van fogytán itthon a polcon, de amikor listát írok és elküldöm a fiamat, ő nem vesz semmit a listán felül. Tehát fogy a tartalék...

csillag kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.