Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, hűs napokat kívánok:)

Remélem mindenki jól van, és csak a meleg zavar be...bár az pont elég mostanság...sokan egyre nehezebben bírják...én már annyi folyadékot iszom, hogy mondtam az uramnak ne csodálkozzon, ha lassan egy medúza mellett ébred...xD

Most jöttem be az udvarról és kb így érzem magam:

Felénk megint 36-38 fok körül van, pénteken hajnalban volt egy jó fél órás eső, aztán este 6 körül ideért a vihar, 2 óra alatt 15 fokot hűlt a levegő...ahogy mondani szokták úgy szakadt az eső, ahogy a csövön kifér...pillanatok alatt megteltek a víztározók, volt egy kis jég is, de hála az égnek nagyon apró és mivel az esővel jött nem okozott különösebb kárt.

A napjaink nagy része meló után pakolással telik...a felújításra ítélt szobából pakoljuk a lomokat..hihetetlen, hogy mennyi kacatot képes eltenni az ember pár év alatt, hogy majd jó lesz még valamire...pedig nem...a kőműves július vége-augusztus elejére ígérte magát, addigra végeznünk kell, mindenképp az ablakcserével kell kezdeni, mert ott még muszáj lesz falazni is...az új ablak kisebb, mint a mostani...aztán lehet majd festeni meg parkettázni...mivel igazából nem sürgős, nem idegesít...ezt a szobát eddig nem használtuk csak lerakatnak, de mivel nagyobb, mint amiben most van a nagyobbik gyerek, így bejelentette, hogy átköltözne...

A madárkák mellett állatkáink száma ismét szaporodott...még mindig etetjük a szomszéd macskáját, annak 4 cicájával együtt...tegnap este jöttünk előre és nagy meglepetésünkre egy süni evett a macskuszok tálkájából...mikor meglátott minket egy darabig nézett, aztán zavartalanul folytatta tovább az étkezést....nem tudom pontosan, hogy mit esznek, de ez olyan jóízűen ette a pörköltszaftos tarhonyát, hogy majdnem megkérdeztem tőle, savanyúságot nem kér-e hozzá...xDa férjem szerint inkább valami emésztéskönnyítővel kellene kínálgatnom, mert tuti elcsapta a hasát...ma is láttam, mert ebben a melegben 2-3 óránként járok kicserélni az állatok vizét, hogy tudjanak inni, ott bóklászott az edény körül...jobban kellett volna figyelnem, hogy Lujza mivel etette....majd megpróbálom visszakeresni.

Eventeket csinálgattam, kész lettem a hétvégivel is...vasárnap pedig kihasználtam az 1 tápos tenyésztést és ismét befejeztem két gazdakörit...a homokművészeti utolsó sorába viszont még lesz pár köröm, mire végzek vele...a holnapit is elkezdem, de jó lenne péntekig befejezni, mert hétvégén mindegyik nap megyünk valahova és nem sok időm lesz a farmra...

Vigyázzatok magatokra és igyatok sokat...nálunk most nagyon megy a gyümölcsleves, illetve a banános őszibarackleves...meg a sok gyümölcs...én el is lennék ezekkel, de a gyerekeimnek nem elég...folyton jönnek, hogy fejlődő szervezetet nem ítélhetek hús nélküli táplálkozásra, így ma is kaptak a hideg gyümölcsleves mellé még egy kis párizsi szeletet cukkinis tócsnival.

Tudom, én is ritkábban jövök most, de remélem azért betalál valaki és írni is fog...tettem a hűtőbe egy kancsó limonádét a betérőknek...fogyasszátok bátran:)

szöszi50, Samborg, mimi és 3 más kedveli ezt.
  2. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!Beszaladtam,csak jelentkezni,mert nem vagyok jól tegnap kiütött valami baktérium lázas vagyok,a vérnyomásom is ingadozik.A limonádét köszönöm,nagyon jól esett!A dédunokám nagyon szépen fejlődik,már négy hónapos lesz.További szép,és szerencsés játékot,és szép estét kívánok!A lánykával hoztam most képet!

Csatolt fájlok:

mimi, zsona416, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  3. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

Tegnap este leszakadt az ég nálunk...az esővel még nem is lett volna bajom, de csúnya viharral jött, csak úgy csapkodott körülöttünk mindenfelé...erősen elgondolkodtam, hogy egy füles mögé bújok valami kellemes zenével, mert igen ijesztő volt...sajnos felénk okozott már problémát többször is a villámcsapás, mi eddig megúsztuk egy másodlagos következménnyel, de azt is egy igen drága gépünk bánta...szerencsére a biztosító rendezte...

Tegnap megjött a lekvárnak való sárgabarack...az egyik ismerősünk hozta és szerintem igen jó áron kaptuk (400/kg)...hétvégén néztem a piacon és a legolcsóbb 900 ft volt...gyorsan elvittük anyukámnak, mert az Ő lekvárját nem lehet überelni. A mi fánkon is lassan érik, tegnap 3 db-ot kóstolóban már leszedtünk róla, de a nagy része még kemény...talán jövő héten már legelészhetünk róla...aztán majd jön a szilva, már szépen kezd kékülni az is..

hjaj tegnap hogy jártunk...kedden voltunk hátul és a meggyfán találtunk hernyós ágat...gyorsan lecsíptük és mivel nem volt sok fogtam és bedobtam a kukába...(tudom el kellett volna égetni)...tegnap este akarom kihúzni a kukát az utcára és mit látok...a kis gernyók nem érezték jól magukat bent és szépen kimásztak a kuka tetejére...mondom a drágámnak, hogy most ezzel mit csináljak..ha így kiteszem azt hiszik a kukások, hogy feldaraboltunk valakit...szóval lefújtuk őket és lemostam a kukát...mint kiderült feleslegesen, mert utána jött a vihar és elrendezte volna...

Margitka, de jó, hogy hoztál képet...nagyon szépen növekszik a kis legény...olyan édesen dögönyözni való...hú de régen volt már a kezembe ilyen pici baba...

Marikát hiányolom nagyon...remélem a kórház után minden rendben van vele és csak a meleg kergette el a gép közeléből...Erzsike sem volt mostanában...Anna kézlenyomatát láttam...megyek, mert sipákol a kenyérsütőm, hogy kész van...a kicsi elugrott egy tejfölér a boltba és hazajött egy fél dinnyével...ehhez gondoltam vacsira egy kis kakaós kalácsot, aminek a tésztáját bedobtam a kenyérsütőbe kelesztésre...

Vigyázzatok magatokra és igyatok sok folyadékot...majd még benézek...jó lenne egy kis olvasnivalót is látni...

4. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Kedves Gazdák!

Most kaptam a hírt, hogy a Piccolo ládákból elvileg egyszerre két darabot lehet megvenni a Fények ösvénye eventben.
    Tehát, aki tegnap már megvette a 2 db-ot, ma próbálkozzon újra!
    Aki ma váltotta ki, holnap veheti meg a maradékot!

jófarmerlány, mimi és Kuzdern kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Semmi nem éri meg, hogy idegeskedjünk. Barátnőm mindig szid hogy nem nézek híreket. Pedig elegem lett abból, hogy vagy lelőtték vagy elütötték vagy megverték vagy.... Csak és kizárólag rossz a hír. Inkább olvasom, akkor én választom meg, hogy mit. :D
    Margitkám, szerintem nem okoztál senkinek gondot, pont az a jó, hogy leírtad, és így okos és olcsó ötleteket kaptál.

zsona416, Kuzdern, Samborg és 2 más kedveli ezt.
  6. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!A Marikával mi lehet?,talán rehabon van?Mimi köszönöm,hogy vigasztalsz!Remélem mindenki jól van?Nekem még mindig fáj a lábam az erek durrantak be a lábamon,meg csípet valami,vagy a meleg bánt el velem!,most már nem olyan dagadtak.Na de nem nyavalygok,mert 70 felett,már minden nap ajándék!A kis manónk szépen fejlődik,már 7 kiló 10 deka 67 cm,hosszú.További szép napot,és szerencsés játékot kívánok!

Csatolt fájlok:

zsona416, mimi, vízöntő és 3 más kedveli ezt.
  7. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok:)

Farmerlányok közül is a legjobbnak, drága Anna nagyon sok Boldog Névnapot kívánok:

Utoljára szerkesztett: 16.9.21
    szöszi50 és Kuzdern kedveli ezt.
  8. jófarmerlány

jófarmerlány Fórum császára

Sziasztok !
    Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen !:)
    Te is ma ünnepelsz ?

Bonnbonn, zsona416, szöszi50 és 3 más kedveli ezt.
  9. bubus57

bubus57 Járnitanuló

Szerbusztok !! Már nagyon nagyon régen írtam olvasgatni szoktalak benneteket de írni nincs türelmem ..
    Marika igazán örülök hogy jól vagy :)
    Mindenkinek további szép estét :)

Bonnbonn, zsona416, szöszi50 és 5 más kedveli ezt.
  10. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    Bizony, már több mint 1 éve írtál;)gyere többször, itt biztosan szívesen látnak:)

Bonnbonn, zsona416, szöszi50 és 6 más kedveli ezt.
  11. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Szervusztok...

Igen voltam rahabon is,Szöszikém, már itthon gyógyulgatok.Azt gondoltam, hogy ez hamarabb fog menni, de bizony majd valamikor hónapok múlva lesz az igazi.
    Kicsit hanyagoltam a játékot nem volt hozzá türelmem, igy aztán itt sem voltam régen.Néha néha eszembe jutott, hogy milyen jó volt..
    Ilonka,
    ezer éve nem láttalak, jól tetted, hogy benéztél.Az , hogy jól vagyok az néha túlzás, de viselem magamat.

További szép napot kivánok!!

Sali~*.*, Bonnbonn, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  12. bubus57

bubus57 Járnitanuló

Szép napot mindenkinek erre a Mátra lábánál nagyon meleg van.
    Hát Marika az idő a kor rajtam is fog de még van egy 14 hónapom a nyugdíjig de közben a munkahelyemen tarolt a kovid vírus és sajnos én is bele estem, de hála égnek túl éltem én sem mondom hogy jól vagyok talán már nem is leszek elvesztettem a munkám is mert alkalmatlannak lettem orvosilag nyilvánítva de ez a legkevesebb bajom.. már ez a pár hónap elszalad és élvezem én is a nyugdíjas éveimet :D
    Vigyázzatok magatokra ebben a szeszélyes időjárásban további jó pihenést nektek :)

Bonnbonn, szöszi50, zsona416 és 3 más kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Tudok valakinek küldeni valamit? Írjatok baglyot! :)

Bonnbonn, szöszi50, zsona416 és 3 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Halihóóó...

Ez a fránya virús, sajnálom, hogy elkapott.Ilonka, kivánom, hogy élvezzed a nyugdijas éveidet, továbbra is járjatok kirándulni, ahogy korábban láttam tőletek.
    Tudod azt gondolom, hogy nem csak a Mátra lábánál van meleg, hanem felénk is, amit már eléggé unok.Szeretni szeretem a meleget, de nem ezt a folyamatos kánikulát.Többnyire vakond üzemmódban vészeltem át, délelőtt redőny le, klima be, és ha nem muszáj kimozdulni sem mentem.Az idő meg szalad, kinek van erre ideje????

Drága Mimi,
    micsoda kis lenege, szépséges ruhába öltöztél.Virágok között libegni, ez igen.Remélem jól vagy!Sokat gondolok Rád!

Jó játékot kivánok!

Bonnbonn, szöszi50, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Drága Marim! Te is nekem!! És nem csak a történeteid, hanem teljes valód.
    Hétfőn én is kirándultam, csak én a Börzsönybe. Kegyetlen meleg volt, de sajnos az időjárást nem lehet irányítani. Még jó, hogy nem esőben másztuk meg az aktuális emelkedőt. Márianosztrán voltam, meg Nagymaroson, Zebegényre nem maradt idő. De nem baj, ott már sokszor voltam korábban.
    Látod, ha te írnád ezt le, sokkal színesebb történet lenne... :music:

Bonnbonn, Fatther, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
  16. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Kedves nyugdíjasok!
    Szeretnék hozzátok csatlakozni ha lehet :)...páran már ismernek "megszünt régi fórumból"..igen kicsit "likvidáltam magam..meg sajna a nyaramat derékbatőrtem bicikli balesetem volt:oops::( 3x bokatöréssel,műtét stb..szóval erről később...de a kézműveskedést nem hagytam ám abba...majd hozok képeket :inlove: majd újra letöltöm a képfeltöltő progit és mutatok majd szépségeket :)
    Addig is vigyázzatok magatokra!!!
    Üdvözlettel:
    Gyöngyi

Fatther, zsona416, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  17. bubus57

bubus57 Járnitanuló

Sziasztok kellemes délutánt :) Hála égnek már nincs olyan meleg de sajnos ez már az ősz előszobája :(
    Gyöngyi üdv újra itt én is sok sok év kihagyás után kezdtem el be be járogatni ahogyan az időm engedi :)
    Majd a télen jobban ráérünk gondolom..
    Sikerült az eventet befejeznem ámbár nem bíztam benne :)
    Kinek hogyan sikeredett??
    Már csak ezzel a farmommal játszogatok és a páromat is megmérgeztem ő viszi a másik kedves farmocskát..
    További szép estét..

Fatther, zsona416, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
  18. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Sziasztok!
    Remélem mindenkinek jól telt a hét és a hétvégéje :)
    Kicsit szomorú vagyok...vége a jó kis nyári melegnek...nem vagyunk fázóssak de muszáj volt elővenni a vastagabb takarókat ha már nyitott ablaknál szeretnénk még aludni...Már túl vagyok a 2. szurin...:pa lábam az gyötrelem:oops:most próbálgatok mankózni mint egy csetlő-botló gyerek...Már nagyon hiányzik egy kis séta a levegőn...a balesetem óta júni.16 nem voltam az utcán csak annyit mikor ide-oda kellett menni kontroll,vizsgálat stb...Persze tudom legyek türelemmel..azért nem hagyom el magam amit tudok itthon megcsinálok..és délutánonként fűzögetek kicsit :)
    Hozok nektek képet ha nem baj ...

Vigyázzatok magatokra!
    Kellemes napot kívánok mindenkinek :)

https://kepkuldes.com/image/S1Uk83

Fatther, zsona416, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  19. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok:)

Szia Gyöngyi:)

Nagyon örülök, hogy idetaláltál, most már nem kell nélkülözni a fantáziád szépséges kis csodáit...nagyon szép ez a füli is amit most hoztál...imádom a kéket:) kérünk még....xD
    A lábadra meg tessék vigyázni, nehogy megterheld...első a gyógyulás, minden más megvár.
    A hideget ne is mond, én bizony nagyon tudok fázni...23 fok van a lakásban, de este úgy húzom magamra nyakig a takarót, mintha kint jegesmedvék táncolnának már...

A kicsinek elkezdődött az iskola ma...közölték velük, hogy másfél hétig projekt napok lesznek..ez azt jelenti, hogy ugyan az iskolába be kell járniuk, de gyakorlatilag nem csinálnak semmit...még órarendet sem kapnak...könyveket sem kell vinniük..elég érdekes.

A nagyot a hétvégén költöztetjük Pécsre, mivel nem kapott kollégiumot és a fősuli vegyesen kezdődik (lesznek online és bejárós órái) muszáj volt albérletet keresnünk neki...a múlt hétvégét vásárlással töltöttük, kistafírungoztuk a gyereket...xD nagyon fura lesz, hogy nem lesz itthon, de nem kívánom neki a tavalyi évet sem.

Az eventet elkezdtem, tegnap este naná, hogy kivágtam a fákat az ültetvényen és állatokat tettem ki, erre most olvasom, hogy azok is adnak röpit...mindegy, most lesz egy kör polipom és makim aztán mennek vissza a fák...a hétvégi tenyésztős eventből is jön majd felröpi, nincs veszve semmi.

További szép napot kívánok.

Fatther, szöszi50, jófarmerlány és 3 más kedveli ezt.
  20. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Sziasztok :)

Ancsa:
    Nagyon örülök,hogy itt lehetek javaslatodra csatlakoztam ebbe a kis közösségbe ;)
    Bizony hozom ám a szépségeimet nekem is a KÉK a mindenem nem hiába mondja míndig Anyukám :inlove:fiúnak készültem:p
    Persze vigyázok a lábamra..lassan lassan megtanulom a mankó használatát de bajba leszek ha hűvösebb idő jön..nem jön a lábamra semmi...és már délre mint az elefántláb bedagad na afájdalomról nem is beszélek...
    Én már a héten átcseréltem a téli takaróra az ágyneműt igaz még a vékony huzattal de legalább éjfélig lehet nyitott ablaknál szundizni bár már a pizsi is előkerült...
    Eventet most is kihagyom örülök ha tudok aratni-vetni...sok szomszédom is elment...

Remélem mindenki jól van!
    Hozok megint egy ÚJ fülit :inlove:Igyekszem nem sok darabot fűzni mert már lassan boltot nyithatnék...sajna vásárba meg nem jutok és mostanság az eladás is akadozik...

Szép estét kívánok mindenkinek!!!!

https://kepkuldes.com/image/S9DqWj

Fatther, szöszi50, zsona416 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.