Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

A bónuszt el kell fogadni, amikor már megvan mind, utána már leginkább a magokat adja.

Egy terület marokkói menta 146 felreppenőt adott, pár felhővel és 10 Pannival. Most megy a következő kör, reggelig még egy és kész is lesz a napi feladat.

Húúú, de jók az ilyen kiruccanások...

zsona416, mimi és zsani_apja kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Minden bónuszt elfogadok mindig, mert képes visszaküldeni, ha nem fogadom el. :) Csak elsőre úgy értelmeztem (nem most tőled), hogy van valami trükkje. Most már világos.
    Ma tejszínes karalábé főzelék lesz fasírttal, holnapra bableves 10 perces fánkkal.

szöszi50, zsona416 és zsani_apja kedveli ezt.
  3. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ez a 10 perces fánk az, ami joghurtos-sütőporos, gyorsan összekeverem és sütöm? [​IMG]

Az első tíz mag a földben. Semmi terménynövelőt nem sikerült levadászni a kerékről, igaz, csak párat pörgettem. Meglesz ez nélküle is.

1998-ban ezen a napon átadják a forgalomnak a világ legnagyobb támaszközű (1991 m) függőhídját, az Akasi Kaikjó hidat a Japánban lévő Kóbe városa mellett.
    1976-ban született Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, 1794-ben meghalt Georges Jacques Danton a francia forradalom egyik kimagasló alakja.

mimi, zsona416 és zsani_apja kedveli ezt.
  4. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

Tegnap kicsit (nagyon) benyelt a vv...ha kicsit késve is, de sikerült a 6. napot is befejeznem...a holnapi ismertetőt átolvastam, taroltam is a bahát...remélem hamar összejönnek a röpik és le lehet zavarni majd egyben az egészet...ha jól emlékszem legutóbb már nem termeltem túl a növényeket, mert nem volt érdemes kivinni a piacra...

Ma első óra után hazaküldték a gyereket az iskolából, mert köhögött...úgy, hogy reggel mikor elment semmi baja nem volt...remélem, csak az allergiája csapta meg kicsit, itthon sem hallom köhögni, hőemelkedése sincs....mindjárt megyünk dokihoz, majd kiderül....

Az a 10 perces fánk engem is érdekelne...ma zöldséges brassói volt és kakaós csiga.

Kuzdern és zsani_apja kedveli ezt.
  5. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Lebbencsleves lesz ma és tegnapról maradt pörkölt mellé való tésztám, ahhoz kell valamit kitalálnom. A gombás tokány jól hangzik mellé... [​IMG]
    Tegnap már befejeztem ezt a sok napos gazdaköri eseményt, reggel vetettem két terület amarántot, most várom az ismertetőt.

1896-ban ezen a napon I. György görög király Athénban megnyitja az első újkori olimpiai játékokat.
    1814-ben született Ybl Miklós magyar műépítész, 1490-ben meghalt I. (Hunyadi) Mátyás magyar király.

Elolvastam az ismertetőt, ezt a minijátékot szeretem, de az ilyen növényszaporítást nagyon nem... [​IMG]
    Hát, néztem ezt a tigrist... Nekem olyan nyomoréknak tűnik, ahogy az egyik lábát felemelve táncol. Ha néha cserélgetné a lábát, akkor rögtön másképp nézne ki... [​IMG]

Én is csak a maradékot vittem a piacra, hátha segít valakinek. Nem volt nagy mennyiség.
    Jól hangzik a zöldséges brassói.

Még reggel kezdtem írni a hozzászólást, csak nem küldtem el magam alá...
    A gombás tokány megmaradt valamelyik másik napra, helyette virslis tejfölös tészta lett.

Samborg és zsani_apja kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Igen, az. Az unokám nem jön holnap, megnáthásodott, lehet hogy változtatok. Amelyik kevesebb bűzzel jár. [​IMG]
    (Ugye nem bánod, hogy ugyanonnan szeretem a szmájlikat?)

zsona416 és zsani_apja kedveli ezt.
  7. kpe59

Ezek a szmájlik szabad felhasználásúak, mindenki elérheti őket a net-en, az hozza aki akarja és akinek tetszik... Engem nem zavar, hogy más is ezzel színesíti az írásait... [​IMG]

zsona416, mimi, zsani_apja és még 1 ember kedveli ezt.
  8. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Most már szép, de délelőtt és kora délután nagyon szomorkás, szürkeség volt erre....eventet elkezdtem, érdekesen jöttek a röpik...a farmos két területről kaptam annyit, mint a bahás 3 területről, igaz ott az egyiken fák voltak...repültek is és most ott is föld van...20 játékot tudok kikeverni, de egyenlőre nem kezdtem el semmit....ha holnap délutánig összejön a teljes játékhoz a kirakós doboz akkor lezavarom, ha nem akkor hétvégén még mennek a hosszú érésűek és csak hétfőn lesz belőle valami...hétvégén semmi időm nem lesz a játékra.

Hozzátok csak a szmájlikat, én nagyon szeretem őket nézegetni...némelyik nagyon jópofa.

Mai menü bulgur-bizi, rántott húsival és vegyes salátával...a desszert túrófánk volt...meghoztátok hozzá a kedvem

9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nekem eltaláltad az ízlésemet. [​IMG]
    A bableves finom lett, a fánk is, de csámpások lettek, de ezzel a kézzel örülök hogy én győztem. ;)

10. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Az event-et másfél óra késéssel kezdtem, mert két órakor ügyintézéshez volt időpontom, aztán még elintéztem ezt-azt, ha már úgyis úton voltam.
    Annyi felreppenőt kaptam, hogy 15 játékot tudtam bekeverni. Ebből kilencet lejátszom, aztán gyűjtök még, hogy játszhassak annyit, hogy meglegyenek a plusz event növényes sorok (38 játék), akkor szupertrágyával termelek, amennyire lesz idő a 8 óra alatt. Aztán akkor kiderül, hogy mennyi gaz kell még.

Valóban némelyik szmájli nagyon kifejező tud lenni...

2007-ben elindul a Nemzetközi Űrállomásra a magyar származású űrturista, Simonyi Károly.
    1939-ben született Francis Ford Coppola ötszörös Oscar-díjas amerikai filmrendező, 1614-ben meghalt El Greco görög származású reneszánsz festő.

Gondolom, a csámpássága az ízén nem rontott egy cseppet sem... [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 7.4.22
    zsani_apja, mimi, Samborg és még 1 ember kedveli ezt.
  11. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Itthon sem panaszkodott senki....xD Most láttam olyan fánkot, ahol a kinyújtott tésztát téglalap alakúra vágták fel és a tésztába csokicsepp volt bedolgozva...jól nézett ki, majd a következő alkalommal kipróbálom, ha nem felejtem el...

Kicsit késve kezdtem én is, de nálam ez valamilyen szinten tudatos is...ha véletlenül galiba van kezdéskor, abból szeretek kimaradni...inkább biztosra megyek...volt már, hogy pórul jártam....most, hogy írod el is felejtettem, hogy az első 9-et én is leszoktam játszani, az már a földben szokta várni a bónuszokat...áh...kicsit szét vagyok esve...teljesen felborultak a napok a gyerek betegsége miatt...

Most vettem észre, hogy cserenapok is vannak....ha valakinek tudok segíteni valamivel szóljatok nyugodtan, ha akad a raktárban szívesen küldöm.

12. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Finom lehet ez a csokicseppes fánk is...
    Mostanában olyat olvastam, hogy sütőben sütötték a fánkot. Hát szerintem az nem lehet olyan igazi, bár nem próbáltam.
    Én meg úgy jártam, hogy véletlen eljátszottam a tizediket is... [​IMG]
    A cserés ablakban nincs türelmem keresgetni, valószínűleg azért, mert konkrétan nem keresek semmit. Ami meg nincs, az nem is küldhető még.

2005-ben ezen a napon volt II. János Pál pápa temetési szertartása.
    1932-ben született Antall József politikus, az MDF első elnöke, 1990–1993 között a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, 1973-ban meghalt Pablo Picasso spanyol születésű francia festőművész.

Az ebédet még nem találtam ki. Szépen süt a nap, mára kertészkedést [​IMG] terveztem. Nő a gaz, mintha muszáj lenne neki...

13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Finom lett, csak sok. Legalább kipróbálom, bírja-e a fagyasztót. Már ki volt készítve-mérve a hozzávaló, mire szólt az ujnokám, hogy nem jön. Akkor már muszáj volt megsütni. És a végére már nem is volt csámpás. Nagyon nehéz tolerálni a tremort, jókat mulatok magamon. A takarítást mára hagytam, de éjjel senki nem csinálta meg. [​IMG] Az ebéd ma is a bableves és a fánk lesz.

Bonnbonn, zsani_apja és zsona416 kedveli ezt.
  14. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Én már sütöttem fánkot sütőben...3 formám van hozzá, egy normál, aminek lyukas a közepe, egy telt és egy mini...a minit egyszer próbáltam csak ki, mert az pillanatok alatt eltűnt....a nagyobbak azért tartósabbak...tényleg nem olyan íze van, mintha olajban/zsírban lenne kisütve...állagra talán kicsit töményebb, de ízre nagyon finom...azokat szoktam díszíteni csokiöntettel vagy cukormázzal, igen mutatósak tudnak lenni.
    Én meg végül még egyet sem, amikor itt megírtam a hozzászólásomat bejelentkezett a nagyobbik fiam és majd egy órát beszéltünk...aztán beértek a földek learattam és elfelejtettem....most a sisakbab és a havasi őszirózsa annyi felröpit adott, hogy 55 kirakós doboznál tartok...a farmos felröpiből maradt is bőven...a bahára paprikát ültettem mindenféle rövidítővel...ha összejön a maradék 5 malomtermékhez a tekercs, akkor lehet lezavarom ma....

Kicsit irigykedek...nálunk ma sem lesz kertészkedés...időm sincs, de az idő sem olyan...be van borulva és nagyon fúj a szél...a gaz nálunk is nő...a férjem mindig azt mondja, hogy azért, mert mindig irtom...ha termeszteni akarnám, biztos nem lenne ennyi...xD

Nálunk ma borsófőzelék lesz és fasírt...délután pedig sajtos rúd sütés...holnap a műsor után a táncosoknak lesz bál...oda is kell pár adag, de a drágám is jelezte, ha már teletolom a konyhát az illatokkal, akkor gyártsak már olyat is, amit ő is ehet...xD

zsani_apja és Kuzdern kedveli ezt.
  15. kpe59

Szerintem bírni fogja a fagyasztást, ahogy a kenyér és a kalács is. Akkor aztán mindig kéznél lesz valami gyors nasi, csak azt kell kivárni míg kienged, de amilyen kicsik, az is gyors lesz.
    Pedig igazán járhattak volna arra valami éjjeli manók és kitakaríthattak volna. [​IMG]
    Biztos könnyebb viselni ezt a tremort, ha néha tudsz mulatni rajta...

Erre gondoltam én is, hogy fánknak fánk, de nem [​IMG] az igazi...
    Egész délelőtt kint voltam és csak fele van kész, de legalább halad. Már itt is fúj a szél, de nincs rossz idő, főleg ha az ember dolgozik.

A 20. játékot is sikeresen eljátszottam... [​IMG] Rájöttem, hogy azért történhetett meg, mert a lejátszott játékokat jelző számot kicsit késve frissítette, én meg csak azt néztem. Hát, így jártam... Ettől még nem dől össze a világ és nem is fogok a kardomba dőlni, sőt még az event-et is befejezem, ha nem jön közbe más semmi.
    ------------------------------------------------------
    Most megint játszottam párat, ki kell lépnem a minijátékból és amikor visszalépek, akkor mutatja a valós állást.
    Még van egy kis maradék levesem, mellé csirkemell csíkokat sütök párolt zöldséggel.

Utoljára szerkesztett: 8.4.22
  16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Csak ha csinálok valamit, akkor remeg a kezem. :D Ezért vannak napok, amikor SEMMit se csinálok... :D
    Derűs természettel áldott meg a Teremtő. Magamon a legjobbakat szoktam nevetni. [​IMG]
    Az jó ebéd, jövő héten meg is csinálom. Épp az előbb kérdezte a fiam, milyen húst vegyen, mennyi hely van a fagyóban?

Bonnbonn, zsani_apja és zsona416 kedveli ezt.
  17. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok:)

Végül lezavartam a játékokat, egyben a 60-at...aztán elmentem pörgetni, beesett 2 db 100-as és 1 db 200-as bónusz, meg némi +1 erre-arra...a 6 órás növény megvan, a 8 órás 10 perc múlva érik...utána megy a 4 órás...az csak sima víz+trágya...még belefér a 8 órás bónuszokba így is....a jobb oldalt még át kell néznem, ha jól emlékszem ad +1 bónuszokat...majd kitalálom, hogy tudom a legjobban hasznosítani őket....

Begyúrtam a sajtost, amíg a hűtőben pihent kivasaltam a gyereknek holnapra a fellépős cuccait...múlt héten derült ki, hogy az egyik koreográfiához a bőszárú nadrág kellene...igen ám, de az nem volt rajta már vagy 5 éve....felpróbálta és kb térdig ért neki...mondtam, hogy egész csini a csizmával...xDxDmég jó, hogy a raktáron mindig akad ilyen esetekre egy-két tartalék....alig tudtam kivasalni, annyi anyag van benne, hogy egy kétszemélyes ágyat simán eltüntetne, mint ágytakaró...no, megyek sütni.

Bonnbonn, mimi, zsani_apja és még 1 ember kedveli ezt.
  18. kpe59

Végeztem a kertészkedéssel, még egy kicsit többet is csináltam meg, mint amit terveztem. Azt nem mondom, hogy egy ideig nem lesz gond a gazakkal, mert a nagyon aprók még ott maradtak kicsit nőni...
    Most megálltam a minijátékkal a 29.-nél, majd akkor folytatom, ha már meglesz az összeshez a felreppenő. Még egyszer nem akarok magammal kiszúrni.
    A bahás felreppenő nagyon le van maradva a farmoshoz képest.

Bonnbonn, zsona416, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  19. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Sziasztok!:)
    Tudom nagyon rég jártam erre...mentésgem legyen talán az,hogy nagyon készültem a börzékre meg voltam családi húsvétolós rendezvényen ahol nálam lehetett kézműveskedni...dekorgumiból 20cm tojást lehetett kidíszíteni illetve kosárkát készíteni amibe cukorkákat lehet tenni....Húúúú vagy 20-an ültek mindíg az asztalnál + még a saját cuccaimra (ékszerek stb) is figyelnem kellett jól jött volna most a kaméleon szem eskű...Sok-sok szépség készült az asztalnál szorgalmas kicsi és felnőtt kezek készítették őket sorban öröm volt nézni:inlove::)
    Ami pedig a bokámat illeti szépen javulok...még mindíg járok kezelésekre,bioprtom lámpa és mágneságyra...sajnos az izületek vannak letapadva főleg a jobb láb nagyújjnál nehezen tudom járás közben hajlítani ( úgy képzeljétek el mikor a balett táncos megróbál pitizni vagy hogy mondják) ...na eddig iszonyúan fájt a bütykömnél ami nincs hála istennek de most a lámpa jó hatással van rá már nem megyek úgy mint a kacsa tudom hajlítgatni de még nem az igazi...ha fáj is mint ma egy kicsit tuti az idő is rátesz elől a rüsztnél bekenem sportkrémmel az még úgy ahogy hat és jobb lesz picit....aztán majd nyáron kivesznek mindent...de ez még messze van...
    Készítettem pár húsvéti apróságot mindjárt mutizom fogadjátok szeretettel:inlove:
    Vigyázzatok magatokra!!!!Szép estét kívánok mindenkinek!:inlove:
    Gyöngyi

ui: Nyuszis evőeszköztartó filcből és ajtódísz evőpálcika felhasználásával ebből több is készült...
    kézműveskedés : https://kepkuldes.com/image/LgxUf7
    https://kepkuldes.com/image/LgxxVQ
    https://kepkuldes.com/image/LgxDe5
    https://kepkuldes.com/image/LgxmlV

https://kepkuldes.com/image/LgxPDR
    itt én vagyok hátúl épp kínálom a portékáimat :inlove:

https://kepkuldes.com/image/Lgx0kF
    https://kepkuldes.com/image/Lgxepd
    https://kepkuldes.com/image/Lgx3fy

zsona416, zsani_apja, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Senki nem kér semmit?

Szia Anna!
    Visszaidézted a képeiddel az óvónői múltamat. [​IMG]
    Gondolom, az anyagköltség megtérül. A filc már csillagászati árban van.

Utoljára szerkesztett: 9.4.22
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.