Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, Szép Estét kívánok:)

Jöttem, olvastam és nemsokára megyek is...xD

pontosan...pontosabban két kanyar között kint voltam a kertben...délelőtt a gyereknek kellett ügyeket intézni...két helyen voltunk és már el is telt a délelőtt...aztán ebéd után irány a kert...mára megcéloztam a tűztöviseket...mivel azt már megnéztem, hogy mekkora tüskével rendelkeznek, ezért gondoltam, hogy én is keresek védelmet ellenük...szóval beléptem a drágám 45-ös gumicsizmájába...felvettem egy kezeslábas overált, dupla kertészkesztyűt és az ágvágóval felfegyverkezve elcuppogtam hátra...merthogy az a 8 db bokor a kert bal hátsó sarkában L alakban van elültetve...szóval odaérve felmértem a terepet és pár percig eltartott, mire eldöntöttem, hol is kezdjek neki...úgy képzeljétek, hogy olyan 1,8 magas és jó méter szélesek lettek a bokrok...itt-ott még hosszabban kilógó ágakkal...mivel a tetejét nem értem el ezért az oldalával kezdtem...igen ám, de ahogy vágtam az oldalát a tetejéről lelógó ágak már zavartak...ezért belevágtam abba is...haladtam is szépen amikor egyszer csak azt vettem észre, hogy nem tudok megmozdulni....szó szerint felakadtam két bokor között a sarokban...de annyira, hogy hiába volt nálam az ágvágó nem tudtam kiszabadítani magam...aztán amíg agyaltam, hogy hogyan tovább a szerencsémre megjelent az egyik hátsó szomszéd a kertben...udvariasan megkértem, hogyha befejezte a nevetést akkor hívja már fel az uramat és kérje meg, hogy jöjjön hátra...jött is, az ott lévő ügyféllel a sarkában és kiszabadított...miután ők is kinevették magukat megkérdezte, hogy miért nem a sövénynyíróval próbálkoztam...

Szerinted megmarad nagy virágládában? kettő meg fog üresedni, mert mocsárik voltak benne és azok most mennek majd ki földbe...azokba gondoltam a dáliákat...

ursa11, Kisvöcsök, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Élvezem a kerti összefoglalókat, mivel nekem nincs, a ti leírásotokat képzelem el. Azért ez nem lehetett kellemes, fennakadni a töviseken.
    Varrni fogok ma, egy székre huzatot, meg szegni kell pár dolgot. Csak utána [​IMG]

ursa11, Kuzdern, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Jó kis kalamajkába keverted magad a bokorral... [​IMG]
    Virágládába még nem tettem dáliát, csak ki a földbe, így erről nem tudok nyilatkozni érdemben.

Kedd lévén megint hoztam palántákat a piacról, de most már befejezem, mert lassan megtelik a kert.
    Az ebéd zöldbableves, tojásos nokedli és jégsaláta lesz.

1921-ben ezen a napon Írországból kiválik hat, többségében protestáns északír grófság, és a létrejött Észak-Írország az Egyesült Királyság része lett.
    1469-ben született Niccolò Machiavelli, olasz író, filozófus, politikus, korának egyik legnagyobb hatású gondolkodója, 1270-ben meghalt IV. Béla magyar király, az országépítő.

ursa11, mimi, bündihugi és 4 más kedveli ezt.
  4. Kisvöcsök

Kisvöcsök Utánpótlás-írogató

Szia! A törpedáliát bele lehet ültetni de a másikat nem.

ursa11, mimi, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  5. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

Meló mára letudva, itt volt a redőnyös méricskélt aztán kiválasztottuk a színt...közben megállapítottuk, hogy olyan már nincs, mint amilyen a másik utcai ablakon van, ezért cserélve lesz az is...így egyforma lesz...csütörtökön jön és megcsinálja.

Csak a kezemen lett pár karcolás...hjaj...nemsokára nekem is elő kell venni a varrógépet...egyenlőre nem vagyunk nagy barátságban...nem sok tapasztalatom van...eddig anyósom varrt meg mindent, mióta nincs azóta muszáj ezt-azt....

Szép lehet a kerted...én is tervezem pár magas ágyás kialakítását...de ez még a jövő zenéje...egyenlőre legyen kész a hátsó rész...annyit emlegettétek pár napja a lecsót, hogy a mai menü lecsós szelet lett bulgurral és túrófánk készült mellé.

Szia Kisvöcsök:)

Valamiért nem tudom beidézni a hozzászólásod...köszi a tanácsot, akkor keresek valami mást...nekem valami magasabb virág kellene...

Megyek is hátra...még nem tudom, hogy mit csinálok...unatkozni nem fogok, az biztos...:)

Utoljára szerkesztett: 3.5.22
    ursa11, mimi, Samborg és 2 más kedveli ezt.
  6. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szia!
    Az óriás bársonyvirág (büdöske) 70 cm magasra nő. A pókok és a szúnyogok nem állhatják a szagát. Ültess azt ládába.

jófarmerlány, ursa11, mimi és 3 más kedveli ezt.
  7. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Melódia mára letudva, szép idő van, de az időkép szerint éjjel már megérkezik az eső...az még nem is lenne baj, viszont péntekre jeget is jósol...nagyon nem örülnék neki, ha most elverné a fákat...a kajszin elég sok kis termés van...és végre a körtefánkon is találtam pár darabot...5 éves de még nem volt rajta termés...a birs pedig most van tele virággal...úgy néztem lesz cseresznye is...a meggyfák viszont gyalázatosan elfagytak...

Elolvastam a szezonos ismertetőt...nagyon jó, hogy kapunk hozzá felhőt...mondjuk kicsit mást is adhatna mint TP-t...csepp a tengerben...az eventes ismertetőt egyenlőre csak átfutottam...azt látom, hogy több játék ötvözete lesz...a táblák nyereményeit még át kell bogarásznom...viszont a mamutokra rá fogok menni...annak nagyon örülök, hogy lehetőség van a kiváltásukra...majd este számolok egyet...gondolom meg kell érte dolgozni.

Mai menü póréhagyma krémleves és natúr szelet pirított gombával és salátával...lépek, mert be kell ugranunk a barkácsba, megjött a mosdókagyló és a szekrény, amit rendeltünk...

Szia:)

Utána kell néznem ennek az óriásnak...a normál változatból van már szinte mindenféle színű...erről még nem is hallottam...köszönöm:) Egyébként megfogadtam a tavalyi tanácsodat...a futtatóknál a trombitafolyondárt kihagytam...tényleg nagyon el tud szaporodni...maradtam a golgotánál a klematiszoknál és a loncnál.

ursa11, mimi, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  8. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Én nem tudom hogy van ez, de ha kimegyek a kertbe nézelődni, mindig van valami kihúzgálni való apró gaz. Reggel is kimentem egy kicsit és kint is ragadtam majdnem délig.
    Aztán főztem a tegnapi leves mellé rakott krumplit és vegyes salátával ettem.

Nem hiányzik a jég egyáltalán, nem szeretném, ha összeverné a virágaimat.
    Nekem csak egy barack és egy cseresznye fám van, eddig szépen van rajta termés, ha eddig nem fagyott meg, eztán se kellene.
    Jó hogy lesz hova pakolni a sok szezonos kütyüt, de hogy két naponta ad 118.500 tp-t, az viszont szerintem nagyon kevéske... Mindegy, ne elégedetlenkedjünk, mert ha belegondolunk, akkor van olyan felhősor is, ami 750 tp-t ad és azt is leszedjük szorgalmasan.

1521-ben ezen a napon Luther Márton Wartburg várába érkezik, ahol 1522. március 1-jéig a Biblia fordításán dolgozik.
    1655-ben született Bartolomeo Cristofori olasz hangszerkészítő, neki tulajdonítják a zongora feltalálását, 304-ben halt meg Szent Flórián vértanú.

ursa11, zsona416, Samborg és 3 más kedveli ezt.
  9. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Eventet elkezdtem...reggel számoltam egyet és nagyon csúnya számok jöttek ki...de még csak nem is a mennyiséggel van bajom...ez a játék a játékban nagyon időrabló lesz...márpedig az most nekem nagyon szűkös így is...szóval egyenlőre elengedtem a dolgokat...termelek, aztán meglátom mire lesz elég...az időm...xDazért ha úgy látom, hogy lesz egy nyugodtabb napom akkor pörgetek párat...esetleg rááldozok pár Jacket is...még ingatag a vv-s menetrendem...

A felhősort kiváltottam és fel is pakoltam rá a kis édes szuvenírokat...megvolt az összes, nem kellett keresgélni egyet sem, ennyivel is kevesebb dolog maradt a raktárban.

óóóó...hát ezzel nem vagy egyedül ám...xDamikor elkezdtük hátul a kertet azért akartuk parkosítani, hogy legyen egy olyan hely, ahova munka után este kimegyünk pihenni...ez így is van, és imádunk is kint lenni...de állítom, hogy semmivel sem kevesebb munkát rakok bele, mintha konyhakertet csináltunk volna belőle...de nagyon szeretem...még a bosszúságokkal együtt is, amik idő közben adódnak...kedden például feltöltöttem a kis csobogó tartályát...még nincs benne a szívattyú, nem lett elindítva...ma megyek hátra és azt látom, hogy csak félig van...mondtam az uramnak, hogy nézzen körül, mert ha nem talál egy eltévedt tevét valamelyik bokor mögött, akkor bizony az a tartály a télen kilikadt....

Ma nem főzök, megint jön a kis csapat és az "elindulunk és majd ahol találunk egy jó kis helyet ott vacsizunk" program lesz...

ursa11, mimi, Samborg és 2 más kedveli ezt.
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én holnap már főzök. Vagy a karfiolt, vagy a kelkáposztának a felét főzeléknek. Még mindig van az ünnepi kajából egy natur szelet. :)
    Áldom is azt, aki a hűtőgépet kitalálta. :)

ursa11, zsona416, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  11. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Event-et elindítottam, majd meglátom, meddig lesz kedvem hozzá.
    A felhősorra is felpakoltam a szezonos cuccot, minden a raktárban volt.
    A virágokkal sincs kevesebb gond, mint a konyhakerttel, de szebbek.
    Jó programotok lesz...

Nálam ma volt főzelék, sült csirkével. Saláta főzelék volt, nagyon szeretem. [​IMG]

1764-ben ezen a napon Mária Terézia megalapítja a Szent István-rendet.
    1846-ban született Henryk Sienkiewicz lengyel író, 1821-ben halt meg I. (Bonaparte) Napóleon francia császár.

ursa11, mimi, zsona416 és 2 más kedveli ezt.
  12. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, Szép Estét kívánok:)

Sajnálom, hogy nem tudtam előbb jönni...így Erzsike mai érdekességei nem tudtak megjelenni...pedig nagyon szeretek utána bogarászni...mindig találsz olyat, ami vagy feledésbe merült már nekem...vagy ismeretlen...

Eventhez a növény termelés halad...még nem játszottam, de látva a tegnapi hiba kiírásokat ez nem is olyan nagy baj...

Imádom a karfiolt...kis családom körében sajnos csak én...a kelkáposztával hasonló a helyzet...ha rakott kelt szeretnék enni, akkor anyukámnál megrendelem...bár a kelbimbót köretként baconnal érdekes módon megeszik...sőt, néha a levesbe is jut egy-két darab...az ellen sincs kifogás.
    Én áldom a mosogatógép kitalálóját is...sőt, lenne még pár háztartási gép a listámon, amelyek megkönnyítik az életemet...

oh, nagyon jó kis helyet találtunk..viszonylag nincs is messze...kellemes környezet, hangulatos terasz és belső rész...ízléses étlap...modoros és nagyon jó humorú felszolgálók....és hát a lényeg...kitűnő ízvilág...felkerült a biztos, hogy visszatérünk még ide listánkra...

Meg kell néznem ezt a saláta főzeléket...nemhogy nem ettem még soha, de nem is hallottam róla...

Kapunk Anyák napi ajándékot, vasárnap lehet majd átvenni a hírek felületén...ne felejtsétek el.

ursa11, mimi, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  13. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Én se játszottam még a minijátékkal, mert nekem másik böngészőre kell váltani, mert amin általában vagyok, ott olyan lassú, hogy elunom az életemet is. Legalábbis legutóbb így volt. Egyelőre 28 szerencsepakli van bekeverve, délutánra tervezem lejátszani. Úgy döntöttem, hogy minden táblán kiszedem a számomra értékes cuccokat és inkább a trivia pontok kellenek, mert ott vannak a titkosok és a piccolók is.
    A saláta főzeléket jégsalátából főzöm. Zsiradékon megdinsztelem a salátát, ha összeesett, megszórom liszttel, kevergetem még kicsit, hogy kicsit odaragadjon a liszt. Aztán felöntöm egy kicsi vízzel és behabarom tejföl és étkezési keményítő keverékével. Nem főzöm puhára, mert úgy szeretem, ha ropogós. Csak ételízesítőt, sót és egy kicsi ecetet teszek bele. Nekem így ízlik, valószínűleg azért, mert anyukám is így főzte.

1950-ben ezen a napon megnyitják a Ferihegyi Nemzetközi Repülőteret.
    1861-ben született Rabindranáth Tagore Nobel-díjas indiai költő, író, 1065-ben halt meg Bajorországi boldog Gizella magyar királyné, I. István király felesége.

A mai ebéd frankfurti leves, natúr szelet gombaraguval megpakolva, sajttal megszórva és ráolvasztva, mellé bulgur és vegyes saláta. Tegnap sütöttem almás sütit, az lesz a desszert.

ursa11, zsona416, Samborg és 2 más kedveli ezt.
  14. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Minijáték-lassúság, lefagyás ellen ajánlom ezt:

Az egyik ok lehet az is, hogy lassú az internetkapcsolata egy játékosnak.
    A vezetéknélküli internetkapcsolat is ludas lehet.
    Válts esetleg vezetékes netre a minijátékozáshoz.

Ezenfelül javasoljuk, kapcsoljátok ki az ingrides minijátékban az animációt a bal felső sarokban:
    Bekapcsolva: [​IMG] Kikapcsolva: [​IMG]
    Vedd ki a pipát!

A minijátékozáshoz pedig mindig javasolni szoktuk a játékbeállításokban a grafikai minőség legalacsonyabbra állítását is (böngészős és klienses verzióban is).

ursa11, zsona416, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Szia Erzsi!
    Adok még egy esélyt a saláta főzeléknek, jégsalátából biztos jó. Anno a fejes salátából főzte anyósom és olyan "taknyosnak" tűnt. Egy kanállal kóstoltam, de többet nem tudtam enni, pedig a tengeri herkentyűkön kívül mindenevő vagyok. A te recepted viszont guszta, főleg hogy nem puha.
    A gomba újabban nem tetszik a bélésemnek, pedig jó kis receptjeim vannak hozzá.

Anna! Nekem a káposztafélék mind jöhetnek, a rakottak meg pláne. Újabban bulgurral vagy kölessel készítem. Ha mégis rizzsel, akkor barna rizs kerül bele. Elég sűrűn főzöm valamelyiket, nem baj, ha három mnapig kell enni. [​IMG]

16. kpe59

Köszönöm a tanácsot! Nekem az animáció mindig ki van kapcsolva, a net-em vezetékes és csak a társasjátékos minijáték lassú. Azt viszont a firefox böngésző megoldja.
    (Most átváltottam a grafikát normálra, a helyzet változatlan. Megyek firefox-ra...)

Nekem a tengeri herkentyűk is jöhetnek. Kíváncsi leszek a jégsalátás kísérletedre... Ha bejön, akkor már érdemes volt a klaviatúrát koptatnom. [​IMG]

17. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok:)

Csak beköszönök, ma egész nap kerteztünk...volt mindenféle fincsiség...fűnyírás, van 5 bokor hatalmas pampafű azokat is lenyírtuk, kivágtuk az elszáradt cseresznyefát hátul és fel is daraboltuk...megritkítottuk a fűzfákat is...kikapirgáltam a medence körül lévő lapok közül az éledező gazokat is...a férfi részleg bátor volt, ők fürödtek is...

Majd én is kipróbálom, köszönöm, hogy leírtad a receptet...megmondom őszintén valahogy nem áll össze a fejemben az íze...de ez ilyen volt a Mimi által múltkorjában említett céklalevessel is...azóta annak is utánanéztem...szeretek kipróbálni új dolgokat, mert azt vettem észre, hogy szép lassan változik az ízlésünk is...van olyat étel, amit az évek alatt elhagytunk, és van olyan, amire rászoktunk:)

Nagyon sokáig a fox-al játszottam, de pár hónapja egyszerűen nem megy...állandóan leakadt és folyton frissíteni kellett...most a chrome-ot és az edge-t használom...ezeknél is előfordul, hogy néha akad a játék, de nem olyan sűrűn...reggel benéztem a kerékhez és kaptam 3 db 100-as bónuszt...növénnyel jól állok...a felröpivel gyalázatosan...még mindig nem játszottam...át kell olvasnom újra az ismertetőt, hogy dönteni tudjak...

Bahára reggel kipakoltam az előző eventből kapott titkosakat...a 29 db ólból lett 2 kakapóm...most tele van velük egy vadaskert...valahogy nem akarnak túl gyorsan szaporodni...a hozzá tartozó gazdakörbe még nagyon sok kell...

Mimi...nézted az új szezonos nyereményeket? lehet szerezni okapikarámot...

ursa11, zsani_apja, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Igen, néztem, de nem nullázom le a pajtámat. Ami kerül szezonpont, bedobálom, de a vevőket most nem elégítem ki.
    Jó sokat dolgoztatok.

zsona416, ursa11 és zsani_apja kedveli ezt.
  19. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Mára locsoláson kívül nem terveztem mást a kertben. Aztán, ha kimegyek, lehet, hogy meglátok valami fontos elintézni valót... [​IMG]

1654-ben a mai napon Regensburgban Otto von Guericke német tudós bemutatja nyolclovas kísérletét a légüres tér és a légnyomás bizonyítására.
    1926-ban született Sir David Frederick Attenborough angol zoológus, író, filmrendező, 1903-ban meghalt Paul Gauguin francia festő, van Gogh és Cézanne mellett a posztimpresszionizmus legnagyobb képviselője.

Tegnap már felpakoltam a felhőre, még termelek tovább, mert van még néhány dolog, amit a trivia pontokért ki akarok venni és a kütyükből is párat, jó lesz ezekre lecserélni a gyengébbeket. Nagyon figyelek, hogy a baltás lépéseket kihagyjam, mert a fogaskerekes boltból nem akarok semmit venni.
    A titkosokat egyelőre gyűjtögetem az event végéig, addig meg reménykedem. Elsősorban borotvapamacsban és okapiban, mert ezek még nincsenek.
    Okapi biztos, lesz a szezonból, azt nem hagyom ki. Talán az elsőt nem csináltam végig, de azóta mindet.
    Holnap jár le a varázskalapom, így holnap teszem ki az eddig összegyűlt 15 piccolo ládát. Mindig szokott lenni benne valami, aminek tudok örülni.

Terményt és állatot én se adok nekik és a 200-as szint feletti növényből is csak ritkán. Így is kényelmesen eljutok a végéig. Illetve az utolsó szinttel már nem foglalkozom, ha meglesz a kapott pontokkal, akkor jó, de ha nem az se baj.

zsona416, ursa11 és zsani_apja kedveli ezt.
  20. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Most, hogy olvastalak, én is kiraktam a titkaimat. :D

zsona416 és ursa11 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.