Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép napot mindenkinek!Kávé nagyon finom volt,és jól esik közben a beszélgetés!Nagyon elvagytok foglalva látom,jó ez a kis event mentes szünet,lehet mást csinálni!További kellemes napot!:)

sutimami57 kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Rozika a kávé jól jött, köszi. Nem bánom a hideget, csak a szürkeség múljon el. Erzsinek biztos szép ideje van, reméljük, jól is érzi magát. :)
    További szép napot!

sutimami57 kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Még mindig esik. a hó, vagy a havas eső, aztán tényleg kell a gumicsizma. Ma egész nap takarítok, mosok, aztán holnap folytatom. Hétvégére jönnek a gyerekek, így aztán nagyon futok, készülődök.
    Eventeket el olvastam, jók lesznek ezek, csak nagyon figyelni kell az időkorlátos feladatra. Jól össze lehet hozni a kettőt, nem lesz vele gond, remélem. na, szaladok is, mert le járt a mosógépem...kellemes, szép délutánt!

https://mylittlefarm-171-userpics.bpsecure.com/gp/4/57/9/45724624_1519285585.jpg

Meg próbáltam a farmfotót, talán sikerült. Csak úgy....:)

Utoljára szerkesztett: 22.2.18
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Most csak beugrottam, a kávéval [​IMG][​IMG] ha be jöttök legyen friss az asztalon. De már megyek is le ne arassak. Közben meg láttam sütike farm képét, nagyon aranyosan el rendezgettél mindent, nagyon tetszik.!

sutimami57, miklos4949 és mimi kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Fehérváron most állt el a hóesés (vagy már havaseső). Látom, Erika már nagyon várod a tavaszt. Itt a kertben két cinkecsalád, szajkó, rozsdafarkú, rigó, veréb látogatja a madáretetőt. :)

sutimami57 és miklos4949 kedveli ezt.
  6. szlyák

szlyák Törekvő

üdv! szeretném megkérdezni:

dinnyevarázslat- ot lehet készíteni,
    most hallottam róla, + 1 termést ad, 2 órán át.

töklekvárt tudok főzni.
    köszike: Marika mama

üdv!
    szeretném megkérdezni, a Bahamán az óraművirágot csak bizonyos idő alatt, pl. 6 óra alatt kell megtermelni a beadásokhoz.
    Tehát hiába ültetek, csak úgy.

Ha a gazdakörben elinditom a zöld kezdés gombot, elindul a visszaszámlálás a 6 órából, 1-es rész kéréskor.
    6 óra alatt kell megtermelni a 100 db óraművirágot, ami 6 óra alatt érik be simán, csak vizezni tudok.

és folyamatosan így tovább?
    bizony nehéznek találom, kevés a földem a Bahán, le kellene szednem az ólakat is e miatt.

====================================
    másként nincs földem már.
    Sok az ólam.

úgy érzem, csak aratóval megy, kiskockára váltva, répás almás csatnival, RACS -al.
    =========================================================
    Izgalmas lesz, csak kevés az időm, dolgozni járok, este 6- után vagyok itthon.
    Talán a hétvége jó lesz erre.

Nagyon nehéz lett ez az új event, a főfarmon is.

==============================================
    a főfarmon, erdőben éjszakára érdemes szegfüt ültetni a több felreppenő cserép érdekében?
    ===============================================
    sok-sok növény kell és felreppenő.

miből lesz még sok felreppenő? az ólak, fák is adnak?

===================================
    Szép estét kívánok: Marika mama​

Moderátor által utoljára szerkesztve: 24.2.18
    sutimami57, mimi és miklos4949 kedveli ezt.
  7. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! Szálem alejkum! [​IMG]

Az éjjel megérkeztünk, szuper volt minden, egyelőre ülepszenek a tapasztalatok, az élmények és a látottak. Az idő is tényleg csodás volt, meg úgy összességében minden...

Megyek a hivatalost tanulmányozni... (Be kell hozni a lemaradásomat.)

8. stadler42

[​IMG] Szép napot !

Erzsike örülünk, hogy meg jöttél. Biztos nagyon szép élményekben volt részed, de majd jössz és mesélsz. Na megyek mert főzzünk a papával, húsleves és rántott csirke lesz az ebéd.

9. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Még egyelőre rendezgetem a gondolataimat, de majd jövök mesélni.
    Tegnap frankfurti levest főztem és rizi-bizit rántott csirkével. Csak a húsból nem maradt maradék, így most csak azt kell sütnöm.

Mindkét event-et elkezdtem. Az etetősnél csak a kék virágot termelem, 17 etetésnél járok a 45-ből.
    Az időkorlátosnál már csak négy ablakba kell beadni a felhőig. Az első két feladatnál csak az ezüstök vannak kész, ha lesz idő rá, akkor megcsinálom azt is.

Utoljára szerkesztett: 25.2.18
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Isten hozott! Jó, hogy csupa jó élményed van, majd kérjük a beszámolót, a képeket. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

Hétfőn egy órakor indult a gépünk Marokkóba. Képeket a net-ről hozok most, mert az nekem egyszerűbb. Rengeteget fényképeztünk, majd néhányat válogatok abból is.
    Marokkó (hivatalos nevén Marokkói Királyság) arab állam Északnyugat-Afrikában. Az Atlanti-óceán partján fekszik, és a Gibraltári-szorostól kezdődően a Földközi-tengerrel is határos.
    Négy órás út után landoltunk a Marrakesh Menara reptéren. Útközben megcsodálhattuk a felhők fölött a havas hegycsúcsokat, viszont a földön már 18 fok fogadott. A szállásról autó jött értünk, amivel rögtön megtapasztalhattuk a nyüzsgő város forgalmát. A szállás a Riad dar Nael-ban volt, Marrakesh óvárosában, a medinában. Az óvárost fal választja el az új városrésztől, amin több díszes kapun lehet átmenni.
    Maga az arab “riad” szó kertet jelent, nem véletlenül nevezték így a házakat, mert az egész épület egy nyitott középső udvar köré csoportosul, amit szép kertek is díszítenek.
    A sikátorból nyíló ajtó mögött nagyon hangulatos helyen találtuk magunkat. Itt rögtön megkaptuk az első teánkat is, nagyon finom menta teájuk van. A szobánk ez volt, persze nem kaptunk szirmokat, de nélküle is szép. Miután elfoglaltuk a szállást az első utunk a főtérre vezetett, a Dzsema el Fna-ra.
    A szűk sikátorokat, a bazárt és a főteret egyszerűen nem lehet leírni, azt látni kell...
    Egy teljesen más világba, kultúrába kerül az ember, és egyik ámulatból a másikba esik.
    A vacsorát itt ettünk, természetesen jellegzetes marokkói ételeket. Nézelődtünk még egy kicsit, aztán a szállásunkra indultunk. Kaptunk ugyan egy egyszerűnek látszó térképet, de ha nem kísérnek el a szállástól a főtérig, nem tudom, hogy találtunk volna vissza. Elmondhatatlan zeg-zugos az egész, a sikátorok nekünk egyformának tűntek...

12. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Erzsi, gyönyörű, élménydús kirándulás lehetett. A sikátorokban én is elbóklásznék. Itthon szembesülnöd kellett a -10 °-kal, ami ilyenkor normális. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  13. stadler42

Jó reggelt

A jó időből megint a rossz időben, biztos nem könnyű, De ide is nem sokára jön a tavasz, és lehet dolgozgatni a kiskertekben. Szép élményekben volt részed, még több fényképet kérünk ha lehet.
    Most se szaporodott, a be nézők tábora. De azért most is hozok kávét, [​IMG] aki be téved legyen neki Erzsike jól haladsz az eventel , bár a felreppi nem jön olyan jól. Marika és Lujzáék is, jól leléptek tőlünk de egyszer majd csak be néznek. További jó játékot.

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A sikátor volt, ahol olyan keskeny volt, hogy itthon a folyosónk szélesebb, ettől függetlenül motoroztak is benne. Igen csak figyelni kellett, hogy a fal mellett menjünk, hogy el ne üssenek...

Valóban nem esett jól a hideg, de nem ért váratlanul, mert közben azért tájékozódtunk az itthoni időjárásról. A lakásban 15 fok volt úgy, hogy a sógonőm már délben begyújtott a kazánba, öt fokról sikerült ennyire felfűteni a lakást.

Az időkorlátost befejeztem teljesen, ebben segített sokat, hogy az este kipörgettem egy 100%-os terménybónuszt.
    Az etetősnél, a növény kész van, 26/45 az állás. A szögletes gabona 40 körül adott felreppenőt területenként. Szerintem szerdáig ez is meglesz.

Írom a keddi napot, majd jövök vele...

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  15. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Erzsike!
    Biztos sok élményt gyüjtöttél be,nehéz lehet válogatni,de hogy egy örök élmény marad az biztos.
    Köszi az élménybeszámolót,igy a képek segitségével valamit m i is átélhetünk ebből a számunkra különös világból.
    Rozi mama!Kösz a jó meleg kávét,nagyon jól esett,most jöttem haza a városból és nagyon hiden van kint.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

Sziasztok! Be futottam, mindent el olvastam,a képeket meg néztem! Erzsike, gyönyörű helyeken jártatok, nekem ez egy mesevilág, a bazárokkal, nagyon el lennék én ott...várom a többi beszámolót, nagyon tetszett, amiket hoztál! Nálunk egy kis zavargás volt, de nagyon jól sikerült a hétvége, a család együtt volt, így aztán remekül éreztük magunkat. Ma gyengélkedős vagyok, mert minek kell annyit enni..:D :D Sokat készültem, de meg érte. Domika édes nagyon, persze, körülötte forgott a világ. :)
    Event megy, remélem, mindjárt be tudom fejezni a muskétásat, a szigetes tetszett, jó volt, elég hamar meg is lett, ilyenek még jöhetnek. Igaz, kicsit tartottam az idő korlátostól, de nem kellett félni, kicsit figyelni, aztán kész is. Kellemes, szép napot, vidám hetet kívánok!

17. kpe59

A kedd reggel a szálláson kapott reggelivel és menta teával kezdődött. Utána elindultunk a medina látnivalóit körbejárni.
    Sajnos a Ben Youssef mecsetet nem tudtuk megnézni, mert éppen most tatarozzák. A szállásunkhoz ez volt a legközelebb, csak pár saroknyira.
    A főtér mellet található a Koutoubia mecset. A Kouotubia mecset minaretje Marrakech leghíresebb szimbóluma. Hagyományos Almohad stílusban épült, tetején négy réz földgömb látható. 77 méteres magasságával nem tartozik a legmagasabb minaretek közé, de a helyi rendeletnek köszönhetően semmilyen más épület nem magasodhat a pálmafák fölé.
    Általában a mecsetekbe nem lehet csak a muszlimoknak belépni. Ahol látogatható a mecset, ott is szabályok vannak, tehát a cipőt le kell vetni, és megfelelő ruházat kell.
    Saadian Tombs volt a következő kihagyhatatlan látnivaló. A Saadida királyok és hozzátartozóinak pompás látványos temetkezési helye. A kézzel faragott mozaikos csempék, és az aprólékos kő- és fafaragások szintén leírhatatlanok.
    Ez után a főtérről taxival mentünk a Majorelle kertbe.
    A Jardin Majorelle, azaz a Majorelle kert a marokkói Marrákes (Marrakesh) egyik legnépszerűbb látványossága, mely első tulajdonosáról, s egyben megálmodójáról, a francia Jacques Majorelle festőről kapta nevét. A hires francia a bútortervező Louis Majorelle fia 1919-ben, a francia protektorátus idején költözött Marokkóba tuberkolózis, valamint művészi ambíciók okán, és pár év múlva, 1924-ben be is ruházott egy pálmaligetbe, melyben felépítette marokkói rezidenciáját. Eltelt újabb néhány év, mire 1931-ben Paul Sinoir tervei alapján építtetett egy műtermet is, és nekilátott a nagyszabású tervnek, hogy a pálmaligetből egy olyan botanikus kertet varázsoljon, mely művészeti alkotásként is megállja a helyét.
    A hely szellemét a keleties motívumokkal ellátott modernista építmények, a szökőkutak és csatornák, az egzotikus növények, és az azokat látogató különleges észak-afrikai madárfajok csicsergésének egyedülálló egyvelege adja. Létrehozásához az ihletet Majorelle Atlasz-hegységben és a marokkói sivatagban tett utazásai adták. A legnagyobb hatást az iszlám valamint a marokkói berber művészet gyakorolta rá, főként a berberek különleges technikája, hogy az ablakkereteket és boltíveket a kobaltkék egy misztikus árnyalatával emelik ki. Majorelle ezt a mély kobaltkék színt használta a kert szinte minden építményén, s később jó gyarmatosítóhoz méltó mentalitással Majorelle-kék néven terjesztette el.
    Szintén taxival mentünk vissza a főtérre, ahol még nézelődtünk, és miután úgy éreztük, hogy térdig lejártuk a lábunkat, és egyébként is besötétedett már, visszatértünk a szállásra, hogy kipihenjük magunkat a szerdai kirándulás előtt.

Pepe101966, mimi, linzenpolc és 2 más kedveli ezt.
  18. sutimami57

Nagyon szép! Azok a kertek, a növények, pedig nem vagyok nagy kertészkedő, de tényleg gyönyörű minden, érdekes, igazi élmény lehetett látni!

mimi kedveli ezt.
  19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ügyes vagy! Biztos sikerül elkészülni vele.
    Köszi a beszámolót! Gyönyörű színek, valóban csodás. Utazz csak sokat, szeretem a leírásaidat. ;)

sutimami57 kedveli ezt.
  20. kpe59

Szerdán kora reggel volt az ébresztő, mert nagy út előtt álltunk. Autót béreltünk sofőrrel, az úticél Aït Benhaddou egy marokkói erődített falu. A falu közvetlenül az Ounila folyó partján fekszik és valamikor a Marrakes–Timbuktu karavánútvonalat ellenőrizte. 1987 óta szerepel az UNESCO Világörökség-listáján.
    A település a Ben Haddou berber klán központja volt. Az Almorávidák idején ők ellenőrizték a Szaharán átvezető karavánutat. A kszár azonban később, a XII.-XVI. század között épült. Lakosainak számát is csak becsülni lehet, körülbelül ezren élhettek a szorosan egymás mellé épült kaszbákban. Az eredetileg ablaktalan vályogtornyok belső udvarokat vesznek körbe. A földszinten istállók és raktárak voltak, a felsőbb szinteken pedig lakóhelyiségeket rendeztek be. A településen nem volt minaret. A régi berber falvakban csak imaszobák voltak, minareteket csak a városokban emeltek.
    A falu egy domb tövébe (illetve alsó lejtőjére) épült, a domb tetején 17. sz.-i erőd romjai láthatók.
    Bár néhány család lakik még a kszárban, a fiatalok elvándorlása és az egyre fokozódó turistafolyam miatt a település valószínűleg múzeummá válik majd. Az új település is egyre inkább a turisták kiszolgálására rendezkedik be.
    Aït Benhaddou számos film díszleteként szerepelt, az épületegyüttestől kissé távolabb látható vályogfal a városkapuval is filmdíszletnek épült.
    Ahhoz, hogy ezt a csodát meglássuk át kellett autózni az Atlasz hegységen. Az út mentén nagyon sok helyen árulták a hegyi kristályokat és a fosszíliákat.
    Ilyen látványban is volt részünk és még nagyon sokfélében az úton.
    Este nyolc körül értünk vissza a riadba, tele élménnyel. Még megnéztük a napközben készített fotókat, és készültünk a másnapi, szintén egész napos kirándulásra, autóval, sofőrrel...

Most megyek ebédelek, aztán dolgozom egy kicsit és folytatom. Még két nap van...

Minden utazás nagy élmény, mert az ember olyan helyekre megy amire igazán kíváncsi. Az arab világ tőlünk tejesen idegen, de érdemes megismerkedni vele.

Szerintem ez mindenkinek mesevilág. A bazárban te, mint híres lomizó elemedben lettél volna. Mi venni nem akartunk tulajdonképpen semmit, de nézelődni érdekes volt. Minden utazásról egy hűtőmágnest szoktunk hozni emléknek.

Én meg szeretek utazni... Főleg így, hogy a gyerekeim leszerveztek mindent, csak élvezni kellett az ajándékukat. Aztán hazaérve megköszöntük egymásnak a lehetőséget.

Valaki írjon pár szót, hogy betehessem az utolsó részt is... Köszi!

Utoljára szerkesztett: 26.2.18
    sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.