Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ha tudnád, mennyire egyetértek veled!

sutimami57, -elzemari- és hangyácska77 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Elhoztam a kovakövemet, hogy jól megélezezzem a baltákat, aztán jön a gondolat a poloskákra és úgy beletalálok a rönkbe, hogy csak na.

Egy kis érdekesség....
    Brazíliában, Rio de Janeiróban található a Királyi Portugál Olvasószoba amely turisták tízezreit vonzza minden évben a városba. Az 1880 és 1887 között épült helyiség lenyűgöző látványt nyújt 350 000 kötetével és csodaszép csillárjával.
    Az egész könyvtár teljesen modernizált, az összes kötet számítógépes adatbázis része.
    A bejárat melletti szobrok nagy portugál felfedezőket és gondolkodókat ábrázolnak mint például Vasco da Gama és Pedro Álvares Cabral.

Más....
    A tapasztalt művészek többsége szép, részletes rajzokat tud elkészíteni, de amikor kitanulják a látószögek és a 3D-s tér fortélyait, egy teljesen új szintre lépnek. A megfelelő 3D-s hatás eléréséhez a művészek az anamorfozis technikáját használják. Ez azt jelenti, hogy a képet nézve csak egy bizonyos szögből érvényesül a 3 dimenziós illúzió.
    A lenti képeken pontosan láthatod, hogy milyen élethű 3 dimenziós hatást lehet elérni csupán egy papír és ceruza használatával.

Hogy mik vannak....

Aj jaj , gyorsan beszaladtam, mert kééépzeljétek el, a keréken kiforgattam egy hajókirándulást.Te jó ég, csak jó idő legyen, mert ha nagy hullámok vannak, azt nagyon nem birom.Ám remélem, hogy egy óceánjáróra kaptam a jegyet, mert ott aztán nem lehet érezni majd semmit a hullámzásból.Most gyorsan össze is irom, hogy mit viszek magammal.Te jó ég, biztos szükségem lesz egy pár új ruhára is.Húúú, mennyi izgalom lett úrrá rajtam.

Utoljára szerkesztett: 5.4.18
    sutimami57, Fatther, mimi és 2 más kedveli ezt.
  3. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Vééééégre tavasz van!!!!Napsütés,jóidő!Rendesen elhúzódott a tél...
    Az előző két eventet sikeresen befejeztem,ezt a baltásat is elkezdtem.Jutok amíg jutok alapon....Azért a pillangókat kint hagytam,szaporodjanak csak!
    Most még kis dolog,később benézek ;)

sutimami57, _Ilona49_ és mimi kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Halihó...

Asztaaaa, micsoda mázlim van,most egy helikoter kirándulás boldog birtokosa lettem.Még ilyet!!!.
    Igaz, azt szokták mondani, hogy olyan dolgokat kell akarni, amit még nem tudott megvalósitani az ember.Igazából nem volt a vágyaim netovábbja a helikopterezés.Ami igaz az igaz, kicsit szédülős vagyok, nem is tudom, hogy mi lesz majd velem.Te jó ég, micsoda lázba jöttem, ennyi csoda folytán.Hajókirándulás, helikopterezés.Megannyi csoda, ami velem fog majd megtörténni.

Pjotr,
    igazad van, már nagyon ideje volt, hogy Tavasz kisasszony beköszönjön végre,.Csak csodálkozom azon, hogy a természet felelőse milyen gyorsan kiadta a feladatokat a fáknak virágoknak, hogy gyorsan, gyorsan mindenki végezz a feladatát.Az aranyvessző sok helyen már kibontotta sárga virágait, a fák is kezdik a leveleket gyors iramban nyitogatni.A madarak énekükkel teszik szebbé a napokat is.Itt van végre!!Nem csak üzent a Tavasz, hanem meg is jött!!

Utoljára szerkesztett: 5.4.18
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nekem is pakolsz? Az én hajóm még nem érkezett meg, így inkább veled megyek. ;)
    Pécsett a madarak túlkiabáltak autót, szelet, a mandulafák meg annyi kedvességet mutattak.

6. -elzemari-

Ó persze, hogy pakolok, jó kis bulit csapunk majd a hajó úton.Kiváncsi vagyok merre lesz az útirány.

7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Tahiti?

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  8. -elzemari-

Madárdalos szép reggelt kivánok!

Mimi,
    rendben van menjünk Tahitire.
    Reggel voltam egy kicsit dobálózni, sikerült is a négyből hármat,a legmérgesebben eldobni és a háromszor hatvan pontot meg is kaptam érte.Csak igy tovább mindtam magamnak.

Legyen szép a napotok és jó játékot kivánok!

sutimami57, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Aztaaa, az nagyon jó eredmény. :)

sutimami57 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  10. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai napon két hőmérsékleti rekord is megdőlt.
    1968-ban az országos minimum hőmérsékleti rekord , -8,6 fokot mértek Kékestetőn és 2003-ban a nappali hőmérsékleti rekord Mezőhegyesen 28,7 fokot mértek.
    1490-ben ezen a napon halt meg I. (Hunyadi) Mátyás magyar király.

Az event halad, a baltákat dobálom, farmpengőket gyűjtöm, hol többet, hol kevesebbet, de az előirányzott mennyiség lassan meg is lesz a titkosokra, a többit még nem számoltam össze.

sutimami57, _Ilona49_ és mimi kedveli ezt.
  11. -elzemari-

Halihó...

A mai napon nem is tudom, olyan össze vissza idő van felénk.Nem is tudom, hogy mit vegyek fel ma.Ha könynelműen öltözöm, mindig az motoszkál, hogy ha hazafelé jövök, vajon milyen idő lesz.Ha meg túl öltözöm, juj nem szeretem ha megizzadok.Szóval velem van az idősebbik Tanácstalanság rokonom.NO nem baj, majd megoldom, kitessékelni nem akarom.

Még én sem tudom eldönteni, hogy végül is mire költöm majd a temérdek pontomat.Ám azt gondolom van még időm bőven, .

12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szép napot!
    Azonnal elköltöttem a pénzecskémet, inkább a neonosodáshoz a szupertápot szedtem ki, utána jön a titkos.

13. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

529-ben ezen a napon volt az európai jogrendszerek alapját képező római jog első kodifikációjának, a Corpus Iuris Civilisnek a kihirdetése a Bizánci Birodalomban.

Én a titkosokat vettem meg, egyelőre még csak egyszer mindegyiket, a második körre gyűjtöm a pengőket. Aztán, ha lesz maradék még, akkor szemezgetek a kínálatból.
    A negyven dobáshoz a növényeket már letermeltem, a felröppenőkre vadászok még. A dobásaim általában jók, volt idő a korábbi event-eken gyakorlatozni.

sutimami57, _Ilona49_, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Sziasztok!!

Jól kifogtam ma Ingridnél.Igazán sikeresen püföltem a baltákat, bejött a poloska utálat.Na mondom magamnak, jöttök még?Puff egy szekerce.Te is erre kószáltál, dobom a másodikat.
    Egyenlőre a szupertápokat pályáztam meg.Majd a vendégmunkásikat váltottam ki, mert azok mindig jól jönnek, ha sorban állnak nálam.
    Gondolkodom a talányos tenyésztésnél, mert na a szerencse nem igazán vendég nálam.Még meglátom, hogy nem a szuperttrágyát váltsam e ki.Vagy mégis a talányos fákat.Vacilálok még.

"Az élet olyan, mint a biciklizés. Ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod."
    Albert Einstein

Komolyan mondom, jó nagyokat hahotáztam, nem tudom nem hallatszott e ki.Elmondom azt is, hogy miért.
    Miután elvetettem az illatos varjúhájat, gondoltam nem megyek mindjárt hazafelé, kicsit elballagtam ide és oda is.S mit látok a kerekkeréknél kötöttem ki, sa ha már ott vagyok, löktem azon is egy párat.Most lássatok csodát, nyertem egy pónilovaglást.
    Hááát ez volt a tárgy a nevetésemnek, mert elképzeltem magamat, ahogy szegény kis pónin én hogy lovagolok.Igaz ha a szamáron ment, akkor a póni is fog menni, de elsőre jól kinevettem magamat.

Szép estét kivánok és holnapra jó szavazást!!

JÓ reggelt kivánok!

Ma valahogy nem voltam szerencsés Ingridnél, mert dobtam két 32 pontos szekercét.Úgy tünik fogyóban van a mérgem, s igy nem volt sikeres.Sebaj, van még idő a korrekcióra.

Gondoltátok volna, hogy már 187 év eltelt, mióta megszületett Levi Strauss?
    Löb Strauß Buttenheim -ben született Bajorországban, Hirsch Strauss és Rebecca (Haass) Strauss gyermekeként. 18 éves korában édesanyjával és két nővérével kihajóztak az Egyesült Államokban . 1850-től hívta magát Levi Straussnak.
    Strauss 1853-ban megkapta az amerikai állampolgárságot, aztán elköltözött San Franciscóba, itt ruházati üzletet nyitott.
    Eleinte vitorlavászonból készített nadrágokat a munkásoknak Strauss.
    Az 1870-es évek végén Jacob Davis, egy szabó elkezdett nadrágokat készíteni fém szegecsekkel, hogy jobban bírják a nadrágok. A Levi Strauss & Co. nevű cége elkezdte gyártani a Levi's márkájú farmernadrágokat.

A ma farmernadrág néven ismert ruhadarabot eredeti formájában egy favágó megrendelésére Jacob Davis szabómester készítette 1870-ben, aki az ehhez szükséges erős pamutszövetet Levi Strauss San Franciskó-i méteráru-kereskedőtől vásárolta meg. Annak érdekében, hogy a rávarrott zsebek minél erősebben tartsanak, Davis a sarkaikat szegecsekkel erősítette meg.
    A nadrágnak a munkások körében olyan nagy sikere volt, hogy egyre több megrendelést kapott rá. Készítésükhöz fehér vitorlavászon-szövetet és kék színű erős vásznat használt, ezeket mindig Strausstól szerezte be. A sikeren felbuzdulva Davis San Franciscóba költözött, társult Strauss-szal és1873 -ban szabadalmaztatták a nadrág kialakítását, különös tekintettel a zsebek szegecses megerősítésére. A kereslet főleg a kék nadrágok iránt mutatkozott, így ez terjedt el „Levi’s” néven (magyarul: Levié, Levi terméke, kiejtése helyesen: [ˈlivaɪz]). Kezdetben Straussék Európából vásárolták a szövetet, később egy amerikai gyár, az Amoskeag volt az állandó szállítójuk.

Levi Strauss 1902. szeptember 26-án halt meg 73 évesen. Sosem házasodott meg, így a négy unokaöccsére hagyta a céget (Jacob, Sigmund, Louis és Abraham Stern).

A farmer-divat hazánkat is elérte, de eleinte csak turista importból kerülhettek az országba ezek a nadrágok. Kezdetben rendkívül drágán lehetett csak hozzájutni egy-egy darabhoz.
    Emlékszem, fiatalkoromban mit nem adtam volna egy "ugynevezett eredeti"farmerért.A mai napig szeretem ezt a vászon nadrágot.

Szép napot kivánok és sikeres dobálást..

Utoljára szerkesztett: 8.4.18
    sutimami57, _Ilona49_, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  15. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napsütéses tavaszi napot mindenkinek !! Tegnap is és ma is nagyon szép idő lesz , így tudtunk az udvaron tevékenykedni !! Igaz Én sokat nem tudok tenni , nem tudok hajladozni . A kerti bútorokat raktam rendbe . Papa megmetszette a pár tő szőlőt , és a sok rózsát . Holnap jön a fűnyírás !! Mi már voltunk szavazni !! Megtettük amit a haza megkövetel !! Marika , jó emlékezni a farmeres időre , nekem is volt , most is van , nagyon szeretem . Ingriddel nekem sincs szerencsém , de van még idő . A szuper tápra és a munkásokra hajtok , a titkosok a végére maradnak , mert nincs szerencsém !!

sutimami57, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Szia Biborka,

Mi is már voltunk szavazni, nagyon sok ember volt az utcán és mindenki a szavazó helyiségek felé igyekezett.Igy is van ez jól, négyévente elmondhatom én is a véleményemet a szavazással.
    Nagyon jó volt látni az utcán, hogy Tavasz kisasszony nagyon hamar nekifogott a munkájának.Sorra kinyiltak a mogyorófák szép rózsaszinű virágai.Ahogy bepillantottam a kertekbe, ott is már sok helyen virágoznak a virágok.Amikor a héten voltam a temetőben még annyi lila ibolyát amit ott láttam.Mint a pázsit, sok helyen olyan sok volt.Gyönyörűek.

Az Ingriddel meg nem hagyom magamat, mert megmutatom majd neki, hogy igen is tudok én 60-at is dobni.

Nem tudom, hogy Szél úrfi mitől ilyen heves, de felénk olyan nagy vehemenciával hajlongatja a fákat, hogy csak csodálkozva nézem.Amikor mi az utcán voltunk, még hire sem volt.Hiába egyik pillanatról a másikra jön a változás.

Vidámság és derű kisérjen utatokon.

sutimami57, _Ilona49_, mimi és 2 más kedveli ezt.
  17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én is jártam egyet, nagyon jól esett hogy nem kellett ezer göncöt felvenni. :) Bemutattam a világnak az új szandálomat. :D
    Ingridnél, talán kétszer vagy háromszor volt 60, inkább 50 és 55, de két-három 32-es is volt.
    Ma sokat cipekedtem, így most inkább pihenek kicsit.

18. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Ma úgyhiszem nem csak a Tavasz érkezett meg, hanem a Nyár is, mert hallom az időjárás jelentésben, hogy 26 fok várható.Szandálra fel.
    Mimi,
    neked van igazad, hogy már a szandáloddal kacérkodtál. Igy a kiskabát is a szekrénybe marad már .
    Havalakinek szüksége lesz majd a "Viking teszter"-re a felhőhöz,a csere napkor nagyon szivesen neki adom, mert véletlenül kétszer nyomtam meg és igy két darab van a rendelkezésemre.

Derű és vidámság legyen veletek.

"Olykor talán jobb volna, ha semmit sem mondanánk, mert ahol száz szó is kevés, ott egy szó is sok."
    Gyökössy Endre

Utoljára szerkesztett: 9.4.18
    sutimami57, mimi, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  19. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Azt csak egyszer lehetett megvenni, azért van belőle neked kettő, mert a 21 baltadobásodnál automatikusan megkaptad. Így, ha egyébként nincs szükséged rá, akkor elpazaroltad rá az érméket.

32 dobásnál tartok a felhő mindenképpen meglesz, még akkor is, ha valami oknál fogva nem tudok összesen 40-et dobni, mert akkor az utolsó kütyüt megveszem érméért. Még 256 felreppenő kell, a gaz megvan hozzá mind.

1860-ban ezen a napon Edouard-Leon Scott de Martinville fonautográfjával rögzített egy francia népdalt. A francia nyomdász a találmányával nem visszajátszhatóvá akarta tenni a hangokat, hanem a gyorsírók tevékenységét szerette volna forradalmasítani, láthatóvá tenni az elhangzottakat.

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Látod Erzsike, mit tesz a figyelmetlenséééég!!!

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.