Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szeretem a "tippjeit".

Ma végre az erkélyen teregettem. :)

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

gyönyörű idő van ma, Nem is kellett még kiskabát sem, olyan szépen sütött a napocska.Jó ki is melegedtem, mire hazaértünk.

Nah Ingrid begorombult rá, a boga életben sem találtam el csak az ötödikre a szekercével a dobálást.Lett belőle 32 pontom.Phűű de nem jó, a mindenit!

Mimi, ha szereted a lekész úr tippjeit, akkor itt van még egy.

"Rettenetes és édes adomány, hogy emlékezni tudunk."

Vagy amit nekem is nagyon meg kellene szivlelnem...

"Ha futunk a félelem elől, utolér, befog és ő használ minket: kihasznál és elhasznál. De ha szembefordulunk vele, akkor mi használjuk fel a félelmet, mint a sas a rázúduló vihart: szembefordul vele és fölébe emelkedik - éppen a vihar ereje segítségével. Minden legyőzött félelem felfelé emel!"

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ó ezt nekem is meg kéne fogadnom...

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Ugye, ugye!!

Jó reggelt!!

A madarak dalolnak,én meg hoztam újból egy idézetet.

"Aki el akar érni valamit, annak a célra kell szegeznie a tekintetét, nem az akadályokra."
    Gyökössy Endre

Utoljára szerkesztett: 10.4.18
    sutimami57, brozsa, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt! Hátha valaki már kertelni kezd. :D
    Ez még viszonylag megy, olyannyira, hogy "azonnal" szervezni kezdem.
    Most is a fiam azt mondta, hogy levezényli a költözést, nem kell mást csinálnom, mint bedobozolni. Erre már szerezném a tárolót, a virágelhelyezést, stb. :D (Tudod, fél évig vendég leszek barátnőmnél, tehát dobozolni is okosan kell.)

sutimami57, brozsa és Fatther kedveli ezt.
  6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Tegnap már belevetettem magam, nagy része kész van. Délelőtt ügyitéztem, mire hazaértem elkezdett csepegni az eső. Egyelőre a kertészkedés elhalasztva.

1912-ben ezen a napon szabadalmaztatja az inzulinkészítést Nicolae Paulescu román fiziológus, orvos, professzor.
    Az inzulin (a latin insula = sziget szóból) a hasnyálmirigy Langerhans-szigeteiben található béta-sejtek által termelt polipeptid hormon, amely a szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjének szabályozásában vesz részt. A szervezet sejtjei csak inzulin jelenlétében képesek felvenni a vérből a glükózt.
    Az inzulin felfedezését négy fontos esemény segítette:
    Paul Langerhans 1869-ben leírta a hasnyálmirigy később róla elnevezett szigeteit (Langerhans-szigetek).
    Josef von Mering és Oskar Minkowski 1889-ben végezték el híres kísérletüket Strasbourgban, melynek során a hasnyálmirigy kiirtása után kutyákban cukorbetegség alakult ki.
    John James McLeod, torontói orvos 1913-ban egy könyvben foglalta össze az addig megismert összes tudnivalót a cukorbetegségről.
    Nicolae Paulescu, a bukaresti Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem fiziológiaprofesszora volt az első, akinek már 1916-ban sikerült izolálni inzulint, amit ő pancreinnek nevezett.
    1921-ben két torontói orvos, Frederick Banting és Charles Herbert Best, John James Rickard Macleod laboratóriumában kísérletezett ennek kapcsán.
    1922-ben az első beteg, aki megkapta az inzulininjekciót, egy 13 éves fiú volt, aki diabéteszes kómában feküdt és már csak órái voltak hátra. Az injekció után a fiú felébredt a kómából. Ezért e felfedezésükért Banting és a laboratórium vezetője, MacLeod, 1923-ban megkapták az orvosi Nobel-díjat. Mind a ketten megosztották a díjjal járó pénzt Besttel és Collippal (habár ezt egyes források szerint csak Banting tette). Banting és Best az inzulin szabadalmát nem védte le, szabadon elérhetővé tették és nem tettek kísérletet az inzulinprodukció kisajátítására sem. Ennek az önzetlenségnek köszönhetően az inzulinkezelés gyorsan elterjedt a világon.

sutimami57, -elzemari- és mimi kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Olyan jó érzés, hogy amikor felébredek, már nagyjából világosodik.Elmúltak a korábbi sötét reggelek.

Erzsike,
    mindig csodálattal adózom azoknak az embereknek, akik ilyen jobbitó szándékú feltatálásokkal könnyitik meg az emberek életét.Szerencsére sok ilyen ember van, akik a gyógyitások előbbre haladásásnak szentelik az életüket a mai napig is.

Ingridnél csúfosan búcsúztam, mert két 25-ös dobásom volt.Nem is értem, hogy miként csúsztam le ilyen mélyre, de nincs mese ez lett.Igaz, amit lehetett kiváltottam, amit meg nem,sebaj.

Pjotr, kivánok boldog névnapo!!

Ma van a költészet napja, olvasok majd egy pár szép verset, hogy a megtépázott lekem kicsit felviduljon.Kivánok szép napos vidám napot mindenkinek.

sutimami57, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  8. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Én azon is szoktam gondolkodni, hogy vajon milyen gondolattal fog neki egy ilyen kutatásnak? Mire gondol, vajon mit fog találni, egyáltalán hogy jut eszébe, hogy valamivel kísérletezni kell, és akkor eljut majd egy új felfedezéséhez?

Én már pluszban dobálom a baltákat, talán lesz még egy dobásom, de ha nem, akkor is kivettem minden számomra hasznosat a boltból.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Gondolom, ez már valamikor egészen fiatal korban kezdődik, hogy egy érdeklődési kör felkelti a figyelmét és utána már csak könnyebb elindulni is.Mindenesetre sajnos bennem semmi szikra nem indult el soha, bááár az utazások mindig nagyon érdekeltek, volt egy kósza gondolatom az idegenvezetés, s később hamvaiban elhalt egy pár ok miatt.A mai napig az utazás a szivem csücske, hiányzik is nagyon.

A szakerce dobálászt most én is befejeztem,kiszedtem belőle számomra minden érdekeset,volt amit kétszer is, hogy miért kell nekem olyan erősen megnyomni a billentyűt a csoda tudja.Ám most már mindegy is.
    A pillangó tenyésztés, nem is tudom nekifogjak e, mert nem sok pillangó kering a gazdaságom körül.Kiballagtam a piac felé, s te jó ég, még a szám is tátva maradt, mert felénk 52 054 pengő eeeegy darab pillangó.
    A teremburáját, nos akkor én abból biz nem vásárolok, annyi lesz amennyi a gazdaságban repked.

Hoztam egy kedves kis tavaszi versikét.
    Gazdag Erzsi: Itt a tavasz

Itt a tavasz, tudod-e?
    Leheletét érzed-e?
    Virágszájjal rád nevet
    virágszagú kikelet.
    Rádfüttyent a bokorból,
    füttyös madár torokból.
    Rügyes ággal meglegyint
    S érzed, tavasz van megint.

Befutottam újra s elhoztam a holnapi pillangós event leirásást..
    Eventismertetők

Utoljára szerkesztett: 11.4.18
    sutimami57, brozsa, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  10. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

11. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Üdv!
    Ne haragudjatok,hogy nem jövök minden nap,de rohannak ezek a napok.Tényleg itt a tavasz és ez jó már nagyon.Nagyon elegem volt már a szürkeségből 8)
    Mari,köszönöm a köszöntést!:)
    kpe,lett még dobásod?
    Fatther,miért lenne baj?Hozd csak nyugodtan-én örülök neki!
    Én is pluszban dobáltam,kivettem mindent amit akartam.Sőőőt,még a matricát is!Mert az a legfontosabb xDxD
    A pillangósat emésztem még,lehet jobban járok,ha a piacon kiárusítom őket????Ti hogy csináljátok majd?
    A költészet napja van,ez alkalomból hoztam:
    Petőfi Sándor
    A XIX. SZÁZAD KÖLTŐI
    Ne fogjon senki könnyelműen
    A húrok pengetésihez!
    Nagy munkát vállal az magára,
    Ki most kezébe lantot vesz.
    Ha nem tudsz mást, mint eldalolni
    Saját fájdalmad s örömed:
    Nincs rád szüksége a világnak,
    S azért a szent fát félretedd.
    Pusztában bujdosunk, mint hajdan
    Népével Mózes bujdosott,
    S követte, melyet isten külde
    Vezérül, a lángoszlopot.
    Ujabb időkben isten ilyen
    Lángoszlopoknak rendelé
    A költőket, hogy ők vezessék
    A népet Kánaán felé.
    Előre hát mind, aki költő,
    A néppel tűzön-vízen át!
    Átok reá, ki elhajítja
    Kezéből a nép zászlaját,
    Átok reá, ki gyávaságból
    Vagy lomhaságból elmarad,
    Hogy, míg a nép küzd, fárad, izzad,
    Pihenjen ő árnyék alatt!
    Vannak hamis próféták, akik
    Azt hirdetik nagy gonoszan,
    Hogy már megállhatunk, mert itten
    Az ígéretnek földe van.
    Hazugság, szemtelen hazugság,
    Mit milliók cáfolnak meg,
    Kik nap hevében, éhen-szomjan,
    Kétségbeesve tengenek.
    Ha majd a bőség kosarából
    Mindenki egyaránt vehet,
    Ha majd a jognak asztalánál
    Mind egyaránt foglal helyet,
    Ha majd a szellem napvilága
    Ragyog minden ház ablakán:
    Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
    Mert itt van már a Kánaán!
    És addig? addig nincs megnyugvás,
    Addig folyvást küszködni kell. –
    Talán az élet, munkáinkért,
    Nem fog fizetni semmivel,
    De a halál majd szemeinket
    Szelíd, lágy csókkal zárja be,
    S virágkötéllel, selyempárnán
    Bocsát le a föld mélyibe.
    (Pest, 1847. január.)

Szép napot kívánok!

sutimami57, brozsa és Fatther kedveli ezt.
  12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Köszi a híreket. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  13. kpe59

Miután meghosszabbították az event-et, így még három dobásom lett...

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Szép napot kivánok![​IMG]

Csodáaltos idő van.Már ma csak kardigánban mentem az utcán és hazafelé még az is sok volt.
    Én teljesen elfelejtettem hogy még lett volna idő, de sebaj, igy is sok mindent kiszedtem a lehetőségekhez mérten.Csak az a két 25-ös dobásom ne lett volna.Olyan kishitű lettem, hogy miként tudtam ilyen sután dobálni ezt a szekercét.Később aztán megoldottam a problémát, mert ablakot pucoltam és naná, hogy elfáradtam s utána még azt a ménkű nekéz szekerce, .Nos itt volt a magyarázat.

Hoztam egy kis okosságot is, mert ráleltem jártambam keltemben.

Turbómalom előfizetés! Pillangótenyésztést támogató kosárvásár

A napotok legyen vidám ,s a mosoly tudjátok!!

Utoljára szerkesztett: 12.4.18
    sutimami57, mimi, lukimi és 2 más kedveli ezt.
  15. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia Erzsike.

Megint a nemesítésről kérdeznélek. Neked van vamelyik növény nemesítve amely Fa-t (deszka) ad? Azt látom, hogy van vagy 6 fajta amit lehet de mind mind 10%-ot ad azaz 10%-os esély van rá, hogy 1 fa-t találjunk aratáskor. Na most az eper a legrövidebb 3ó (vízzel kb 2:20 ó), vajh mennyi Fa-t adna aratásonként? Neked van ilyen nemesítve?

Köszi.

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  16. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Bocsi, hogy csak most válaszolok, de tegnap elmentem egy kicsit csavargyárba, és most értem haza.
    Nekem a gyöngyvirág van fára nemesítve, az is 10x-est ad, de szerintem sose próbáltam, hogy mennyit ad. Az újaknál a tárnics és a csillagfürt van fára, de azoknál is 10x-es az esély. Viszont ott brutális a hozzávaló növény.
    Nekem az érésgyorsítás minden növénynél a fő szempont.
    A újak közül, ha valamikor rászánnám magam, akkor a nefelejcs és a lóhere jöhetne számításba, mert mindkettőnél 24,5%-os érésgyorsítást lehet elérni. Egyelőre nem kezdek bele, mert sokallom a beadni való növény mennyiségét.
    A többi növényt egyelőre nem látom.

17. lukimi

Én az újakat ezután fogom meg vizsgálni, kell-e nekem valamelyik. Biztos, hogy kell ha ritkán eventezek a macskagyökeret szoktam vetni az event előestéjén de az nemigen lesz jó nemesítésre. Nincs szupertrágya imádat vagy mi, viszont van más több pl vízimádat több mint 50%.

18. kpe59

Az az 50% annyit jelent, mintha a locsolás mellé meg is trágyáznád, szerintem az nem sok. Ha éréscsökkentésre pályázol, akkor a Korán érő termés bónuszokat figyeld, azok általában 20% csökkentést adnak. Mire az megvan összejön mellé néhány apróság is.
    ---------------
    Most néztem, az újaknál a szupertrágya imádatot nagyon kevéshez tették be. Én csak a tarlórépánál és a nefelejcsnél látom. Magasabb szinteken nem tudom, mi van.

Utoljára szerkesztett: 13.4.18
  19. lukimi

De van koránérő termés 1/ 4.5% és
    koránérő temés 2/ 20%. / a hagymánál ez csak 9%!

vízimádat 7% és 50%, / ez hagymánál 7,2% és bio-imádat 8"
    ökotrágya-imádat 9%

és van még gyorsító műtrágya 60%

Nna, mindegy majd még jól át kell gondolni.

20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ó, előkerült a bringád is. :) A híreket köszi. Dolog van, megyek.
    Nincs véletlenül érésgyorsításra listád hogy melyik növény hány százalékot ad (persze nem a 3 %-ost kérdem)?
    A barkácsokra kiírtam, ha kéred, szólj.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.