Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Nem tanult rajzolni sehol !! Az interneten nézett utána az alapoknak !! Nagyon szereti csinálni , azt mondja , hogy teljesen kitud vele kapcsolódni !!

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.ne...=86c1a23fbcf2594f38331d93e620f1a0&oe=5B663D84

sutimami57, Anna051955, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Elképesztő, hogy lehet ezt az interneten megtanulni??Jó, jó, sok mindent meglehet, kell hozzá kitartás, szorgalom,érdeklődés, akarat, és még a csoda tudja mi minden.Minden esetre gratulálok neki!!

Utoljára szerkesztett: 21.4.18
    sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  3. biborka63

Szép jó reggelt mindenkinek !! Marika köszönöm a lányom nevében is a gratulációt . A táncolás elég vacakul megy , még csak 20 felkérésem volt !! Nagyon sok növény kell . Egy biztos ez az event nem lesz a kedvencem . Legyen szép napotok !!

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt!

Biborka gratulálok a lányodnak, nagyon szépek a rajzai. A táncikálással nagyon jó helyen vagy, én a 22 helyen járok pedig van segítségem is [​IMG] A kávét köszike finom volt. Ma nagyon szép időnek ígérkezik, a papa locsolja a muskátlikat, már van amelyik nyílik. Most neki kezdek főzni utána jön a tánctanulás.

5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szép napot minndenkinek!
    Irénke, nagyon tetszenek a rajzok, igazán jók. Főleg a tekinteteket találta el remekül, szerintem az nem könnyű. :inlove:
    Rozika! Papa is táncol veled? :)
    Én nem eventezek, elrémített a sok növény, úgyse vagyok otthon most.

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  6. stadler42

Igen ő tanítja a lépéseket. Felteszem nektek nyílnak az ebédlőmbe az orchideáim.

https://scontent.fbud5-1.fna.fbcdn....=b3907a63a3c2859a83507b4f30172ed7&oe=5B57938E

sutimami57, fraumimi, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Te Rozi, ez valami gyönyörűség. Nálam nem maradt meg, virágzás után is élénk volt a levélzet, de új hajtást már nem hozott. Odaadtam a barátnőmnek, neki más fekvése van a beépített erkélyének, és ott csudaszépen hozza a hajtásokat, virágokat.
    http://kepkezelo.com/images/wghpf7f82nj2kp01j38y.jpg

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  8. stadler42

Nálunk is csak az ebédlőbe marad meg.

sutimami57, fraumimi, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Halihó..[​IMG]
    Ne kesered el Biborka, egy jót játszottál és még táncra is perdültél.Lesz majd jobb is biztosan.

Rozika,
    igy kell ezt csinálni, jókedvvel, derűsen elkapni a papát és táncba vinni.S ezek az orchideák valami csodálatosan szépek.Nekem is van három, de most csak az egyik virágzik, de már vagy egy hónapja.Én is nagyon szeretem őket.
    Mimi kedves,
    nem az volt a baj, hogy nem beszélgettél velük?Én szoktam dicsérgetni őket,igaz akkor sem mindig sikerrel, mert az egyik gyönyörűen kinevelte a magas szárat a bimbó is ott volt a végén és mégsem nyillot ki.Vajon mi baja lehetett nem tudom.Sebaj, majd legközelebb.

Olyan gyönyörű az idő, jó nagy sétát tettünk, jól is esett utána az ebéd.Nekem még van két eltáncolatlan felkérésem.Hamarosan én is táncra perdülök, s utána irány a pajta, mert igen csak sok a restanciám.

Tudjátok a mosoly....

[​IMG] Jó reggelt kivánok.
    A madarak szépen énekelnek, nagyon jó hallgatni őket.Csupa virág a környék, mi is ültetgetünk a ház elé, remélem ott is marad majd.Nagyon élvezem ezt a jó időt, remélem ti is.
    1. Kapom a kapámat és indulok a gazdaságba.juj majd elfelejtettem irni, hogy nagyon örültem a kis karibi szigetemen olyan fák bújtak elő a titkosból, amikről még nem is hallottam.Ilyen mint a Szalakkapálma,Könnyezőpálma Pomelofa, a főfarmon pedig Kecskefűzfa,Norfolk-szigeti fenyő,Vörösfenyő
    Csak tudnám, hogy miként került az az egyes a szövegem elé??
    Szalakkapálma, I
    ndonéziában őshonos, a gyümölcs a pikkelyes barna héjáról kapta a nevét. A szalakkapálmát Thaiföldön és Malajziában is termesztik.
    A szalakka az alacsony pálmafa gyökerénél nő. A gyümölcsnek vékony és erős héja van, de könnyen meg lehet hámozni. A húsa 2-3 részből áll, ami eléggé száraz, ropogós és csípős a magas tannintartalmának köszönhetően.
    Ennek a gyümölcsnek az íze változó, attól függően, hogy milyen kultúrnövényből fejlődnek ki, vannak félédes, száraz és ropogós fajták, de egyesek eléggé zamatosak, puhák és savasok. A szalakka íze eltér bármilyen más gyümölcs ízétől. Ha zárt helyiségbe tesszük a szalakkapálma gyümölcsét, akkor érezni lehet a savanykás illatát.
    Kecskefűzfa,
    3-10 méter magas, termetes bokor vagy kisebb fa. Levelei 4-10 centiméter hosszúak és 2-4 centiméter szélesek, közepükön vagy a közepük fölött a legszélesebbek, elliptikusak vagy csaknem kerekdedek, hegyesek vagy tompák, rövid hegybe végződnek; felül kopaszak vagy elszórtan szőrösek, színük fénytelen olajzöld, érhálózatuk a levéllemez széle felé kifejezetten besüllyedt, fonákuk szürkésen molyhos szőrű. A feltűnően nagy barkavirágzatok lombfakadás előtt jelennek meg, felnyílás előtt ezüstös-fehér, prémes szőrőzet burkolja őket.
    Pomelofa,
    6-13 m magas gyümölcstermő fa. Levelei a narancséihoz hasonlók, de levélnyelei szélesen szárnyasak, fonákuk és fiatal hajtásai pedig molyhosak. Virágai nagyok, fehérek, grapefruithoz hasonló, rendkívül nagy termései gömbölyűek, illetve körte alakúak. Héjuk színe éretten citromsárga, illatuk kellemesen fanyar. Az ehető terméshús halvány, sárgásfehér vagy piros, a gerezdek könnyen szétválaszthatók.A gyümölcshús színe halvány sárgától a rózsaszínen át a vörösig terjedhet, íze édes, lágy grapefruitra hasonlít. Az egészségre gyakorolt hatása, hogy serkenti a vérkeringést, és magas a C-vitamin-tartalma. A pomelo a legnagyobb citrusgyümölcs,átmérője 30 cm, tömege akár 10kg is lehet.

Utoljára szerkesztett: 22.4.18
    sutimami57, fraumimi és Fatther kedveli ezt.
  10. biborka63

Szép napot mindenkinek !! Rozika nagyon szépek a virágaid . Nálam sajnos nem szeretik a helyet . Az eventet ma remélem befejezem . Jobb lett volna , ha kihagyom . Jobban jártam volna , ha a pajtát töltögetem . Nagy drágaság van a piacon . Felénk nagyon szép idő van , így sokat vagyok kint , gyűjtöm a D vitamint .

11. stadler42

[​IMG] Szép napot.

Biborka felénk is gyönyörű idő van , biztos aki teheti a kertben van. Biborka a virágjaim csak az ebédlőbe szeretnek lenni, és ha ebéd vendégeim vannak akkor pakolással kezdünk, de megéri mert nagyon szerettem őket. Marika mit ültettél már a kertben? Már biztosan kezdtek már szépülni. Erzsike meg a többiek is a kertet rendezgetik. mivel az idő pont ahózz való, Na megyek mert ebéd idő, és a papa szolit.

12. -elzemari-

Rozika, a kert biztosan szép....szép kis csokrot hoztál!!

[​IMG] Jó reggelt kivánok!

Olyan jó volt már nyitott ablak melllett aludni, igaz néha eszembe jutnak a poloskák, hogy most akkor vigan tudnak ki be repkedni.Nincs mit tennei ellenük, itt vannak és valószinűleg már maradnak is.

Holnaptól újra két event egy nap. Lehet a kapa nyelét jól megfogni.....ültetni ültetni.

Hoztam egy kis szépséget mára is.
    Különleges hangulatú fotókon a világ legidősebb fái

A fák itt vannak körülöttünk. Fenséges, lenyűgöző élőlények, akiknek árnyékában különböző korok rég eltűnt emberei pihenhettek, akik végignézhették civilizációk születését, fénykorát és hanyatlását, túlélték az éghajlati változásokat.Beth Moons
    amerikai fotós 14 évet töltött azzal, hogy beutazza a világot és megkeresse ezeket a csodálatos élőlényeket. Különleges hangulatú fotói az elmúló idő mélységeibe vezetnek vissza.

Derű és vidámság és a mosoly....

[​IMG] Halihóóóó!!!!!!!!!!!!!!!Van itt valaki rajtam kivül méééég????Azért elhoztam a következő eventet..

Alkimistakert

Te jó ég, itt valami történt, az utat biztosan benőtte a gaz és nem találnak ide szegény gazdák.Most mit csináljak?Én egyedül nem tudom kigazolni, igy aztán én is halkan elmegyek. A kulcsot a lábtörlő alá tettem!!

Utoljára szerkesztett: 23.4.18
  13. biborka63

Szép napot mindenkinek !! Robot kivégezve !! Terület előkészítve a következő eventhez , igaz ez sem hoz igazán lázba , de majd kiderül !! Ismét szétszéledt a csapat !!

stadler42, sutimami57, fraumimi és 2 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

[​IMG] Jó reggelt Biborka,
    Igen ez igy van, de a kávé pont jókor jött,
    Nem is tudom, hogy ezt a temérdek felröpit miként lehet megcsinálni.Elkezdem, aztán majd kiderül meddig csinálom.A kapát megéleztem már...

Van egy kis falú, mindösszesen negyven ember a lakója.Magyarországon nagy számban fordulnak elő aprócska, gyakran száznál is kevesebb lakossal rendelkező falvak. Ezeknek a községeknek azonban egy része valóságos vidéki ékszerdoboz. A természeti vagy éppen történelmi kincsekkel rendelkező parányi települések számára éppen ezért gyakran a turizmus élénkítése jelenti a kiutat.Ezek közé a kicsike, de páratlanul gazdag falucskák közé tartozik Püspökszentlászló is, mely ráadásul nemcsak környezeti értékekkel, de történelmi emlékekkel is áldott.
    A falu a Mecsek keleti régiójában, a Zengő tövében fekszik. Noha korábban önálló volt, mára Hosszúhetény része. Lakosainak száma egy időben drámaian visszaesett, így a húszat sem haladta meg, ám azóta a turizmus élénkülésével párhuzamosan a közösség is felvirágzott, így ma már nagyjából negyvenen élnek itt, sőt, a hétvégi házak is egyre szaporodnak. Nézz szét velünk Püspökszentlászló csodái között!
    Az egyik legszebb, látogatható épület a környéken a zarándokháznak, kiállításoknak helyet adó Püspöki kastély , mely a pécsi püspök nyári rezidenciája volt. Mellette fazsindelyes templom áll.
    A kastélyt egy szépen bejárható, gondozott, értékes és ritka növényekkel teli arborétum veszi körbe, mely ősszel, amikor a lombok aranyszínre váltanak, még szebb.A faluban sorjáznak a szépen rendben tartott, hagyományos külsőt és építészeti értékeket őrző parasztházikók.

Sok látnivaló van kis hazánkban is.

Derű és vidámság azért legyen velünk.

Utoljára szerkesztett: 24.4.18
    sutimami57 és fraumimi kedveli ezt.
  15. fraumimi

fraumimi Utánpótlás-írogató

Köszi, hogy hoztad, mostanában nem igazán van időm szörfölni a neten. :)
    A könnyező pálmát úgy tudom, meg lehet venni a gazdaboltban.
    Vagyok én, csak nem mindig van mit írjak, azt a sok időrabló apró munkát meg nem érdemes. Ha tudnék olyan szépeket írni róluk, mint Mari, akkor élvezhetnétek, de én csak a prózait, azt is távirati stílusban tudom előadni. Ha a nővérem és én ugyanarról írtunk, nekem fél oldal volt a levelem, az övé 5-6-10. :D
    Köszi a kávét, jól esett. :)
    Ez valóban nagyon szép, nyaraltam itt 4-5 napot pár éve. A környéken remek kirándulóhelyek is vannak, nem sok gyaloglással.
    (A kastély képe helyett üres oldal jött be nekem.)
    Kastély1, kastély 2.

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be futottam, sok szépet láttam, az a sivatagi csoda tényleg káprázatos! A virágok is nagyon szépek!
    Marika!Unatkozni akkor volt szerencsém, amikor néha nyaralás van, és nem csinálhatok semmit. Persze, akkor olvasok, vagy rejtvényt fejtek, de fáradtabb leszek tőle...:D
    A hétvége is kemény volt, Domika itt volt, aztán lázas lett, szegényemet ápolgattam, nem tudtam le tenni, rajtam aludt 5 perceket. Tegnap el vittük orvoshoz, gyógyszereket kapott, már jobban van. Én meg olyan fáradt vagyok, mint akin az úthenger ment keresztül.....még a fürdőt kell ki takarítanom, boltozni is kellene, az autó nyakig csupa sivatagi homok, meg mindenhol látszik. nagy eső volt éjszaka, így aztán nem kell ma ki menni dolgozni, amit nagyon nem bánok, annyival kevesebbet futok.

Ezt a táncos eventet nem csináltam, jól is tettem. Most megint kettő lesz, az egyiket talán fogom, de a kettőt biztosan nem. Mivel a mait mindenhol lehet ültetni, így el kezdem, de a röpi horror mennyiség, akkor a vonatos ki marad. Hétvégére jön a teliholdas is.
    Ez már sokkk, így szelektálok. Na, futok még pár kört ebédig....szép napot!

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  17. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Még szerencse, hogy szavazásra bocsátották, hogy hány event legyen egy hónapban. Valamit nagyon félreértett valaki,[​IMG] mert szerintem senki nem arra gondolt, hogy egyszerre hány legyen...
    Ezzel vajon mi a cél???

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  18. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!
    Egy magyarázat itt olvasható.
    Kattints a zöld feliratú szövegre, azonnal áttekintheted az indoklást:
    http://hu.bigpoint.com/farmerama/bo...on-szárnyra-kelhet.14377/page-942#post-858123

mimi kedveli ezt.
  19. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

-elzemari-, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Halihó,
    Köszönöm szépen, hogy elhoztad a kastélyról a képet, látod, kicsit slendrián vagyok, hogy nem ellenőriztem le mindegyiket.A könnyezőpálmát igazságod van a kis karibi szigetemen, ha kapom a bevásásrló kosaramat, akkor bizony van mód rá, hogy vegyek belőle.Nagyon úgy tűnik, hogy vannak hiányosságaim a gazdaságban, jó lesz ha már bepótolom.Jó hogy felhivtad a figyelmemet rá.

Sütike,
    gondolom azt az izgalmat amikor Domika belázasodott nálatok, de szerencsére a gyógyszerek hatására jobban lett.Akkor az éjszaka is nem volt valami pihentető, igy aztán a másnapodon biztosan ki is ütközött.Ám ahogy én téged megismertelek, sitty és sutty és már készen is van az elmaradott munka.

Szia Erzsike, jó látni téged is, gondolom, elszólit a kerti munka.Most meg a dupla event.Majd kiderül, hogy miként lehet véghez vinni.

Mosoly tudjátok....

Na ja, megint elfelejtettem, hogy még akartam valamit kérdezni.Képzeljétek egy bagoly nálam úgy rákapaszkodott az útjelző táblára, hogy a boga életbe nem akar onnét lejönni.Pedig körbe néztem egy fia levél nincsen a csörében,, és mégis úgy ragaszkodik az útjelző táblához.Most csak lóg rajta nekem meg kerülgetni kell, ha arrra járok.Mennyi gond van nálam........

Végül is, csak sikerült a bagolytól egy bontatlan levelet megkaparintani és lám lám, most már béke van nálam is.

Azért ha már visszajöttem nem jöttem üres kézzel.
    Teljes sebességgel előre!

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.