Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Erzsike,
    nagyon jó ez a projekt, igy aztán még az is plusz, hogy együtt vagytok.A festés hála égnek nagyjából készen van, már holnap csak az elszivót kell vissza tenni.Mit mondjak, elfáradtam kicsit, mert még az orvosnál is voltam, mert a tüdőgyulladásom nem akart nyomtalanul eltünni , ám a mostani tüdő röntgen már tiszta tüdőt mutatott.Még életemben nem volt sohasem tüdőgyulladásom, de most még az is elkapott, már korábban.Szerencsére túl vagyok rajta.
    A csempe tisztitás a legmacerásabb, ahogy egyenként áttisztitottam a csempéket, az ellenségemnek nem kivánom.De most a tudat is, hogy húú de szép tiszta lett a lakás, (majd holnap)olyan jó érzéssel tölt el.A fáradságot meg majd csak kipihenem.

Igazad lehet a felhőt illetően, de látod én nem gondolom át, s inkább a könyebbik felét választottam, ami látványos.Fák, állatok, szupertrágya,12 órás vendégmunkások.Csúszásveszély 7000 pontért.

További szép estét kivánok!

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ez igazán klassz kirándulás volt. Köszi a képeket, így mi is ott jártunk veled. :)

Micsoda nagy munka lehetett Marika... Ezt én most megúszom. Itt kellett volna, de az új lakásban nem kell. :)

Fatther, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be ugrottam le jelentkezni, aztán egyből a kilátóban találtam magam. Erzsike, nagyon szép kirándulás volt, igaz, én túrázni nem szeretek, de a látvány biztosan mindenért kárpótolt. Nagyon szép hely. Mi is készülünk a barátnőmmel a nyáron pár napra el szökni, de még nem tudjuk, hova mennénk. Én a júniusi levendulás napokra mennék.

Igaz, pillanatnyilag sehova....., mert nálunk nem volt festés, bár lehetne, ennek ellenére hajnali fél hat óta meg nem álltam.
    korán reggel be vásároltam, utána neki álltam el készítenia bodza szörp alapját, hogy délutánig ki hűljön, éppen 20 liter. Utána ki pakoltam az előszobát, mert a lányom hozott egy szép függöny, és ugye, fel kell tenni, de az első a takarítás, ablak mosás, egyebek. Közben ettem egy kis ebédet, utána mosogatás, pakolás, kukatöltés, közben locsolás is volt, aztán, egyszer csak be ugrott, hogy megint el felejtettem át utalni a teló számlámat, de nem találtam a mobilon az üzenetet, be kellett mennem a mail boxba, ahol közel két ezer üzenet várt. Meg lett a telefonos, átutaltam, aztán folytatás, előszoba. Szép lett a függöny. Mire végeztem, ki hűlt a szirup, bele is pakoltam, papesz meg haza ért, le szedte a bodzát, így már a két adag pihenhet pár napig, aztán jöhet a következő.

Eventet még zargatom, mert azzal kezdtem, hogy nem kell a felhő, amit akarok, ki veszem a boltból. Aztán arra jöttem rá, hogy közben csak szaporodtak a hozzávalók, így aztán ki vettem a felhőt, még ami lesz, el költöm a boltba. Nem szeretem, mikor ilyen sokáig csinálok egy eventet, a múltkor is ki hagytam egy ilyen végtelent. Nem is bántam meg.
    Hát, így vagyok...:D Kellemes, szép estét, jó pihenést!

Fatther, mimi, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Szép napot !

Erzsike aranyosak a gyerekeid, mindég el viszek valami szép helyre. Marika jó neked túl vagy a festésen már csak élvezni kell a szép konyhát. Sütike téged ember legyen a talpán, aki annyit tudna dolgozni futkározni mint te. A boltban még ki váltottam amit ki akartam, s részemről az event be fejeződőt. A kávé felszolgálva [​IMG] [​IMG]egészségetekre.

Fatther, -elzemari-, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  5. sutimami57

Sziasztok! Köszi a kávét, Rozika! Éppen jól jött....Én is be fejeztem az eventet, el fogyott a gaz, így aztán felejtve. Ma nem is tudom, merre kezdjem a futást, mert sok lenne a feladat. Még tervezgetek. Valahogy nincs sok kedvem hozzá, de azért teszem, amit kell.

Kicsit el kavarogtam a farmon, mindjárt aratok, aztán szépen mehet a növény, van mit pótolni. Azt hiszem, locsolással kezdem a műszakot, mosás megy, aztán folyt. köv. Ismertetőre be ugrom. Kellemes, szép napot kívánok!

Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt! Semmi kedvem menni, de muszáj. Eventből kiszedtem, amit akartam, szeretem ezt a játékot, különben kihagytam volna.
    Valahogy az állatokról le kellene állnom, nagyon sokat esznek, nem tudom termelni a többi növényt. :)

Rozika, köszi a kávét! :inlove:

sutimami57, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Sziasztok!!!

Imeeee.....

A kalózkirály kincse
    Munkások akciós áron!

Reggel nem volt időm többet irni, mert még a mester jött és kicserélte az elszivót, s utána még takaritási projektem volt.Jó érzés, hogy újra, a tisztasági festés megvolt. Most évekig rendben van minden, juj de nagyon jó.

Az eső nagyon kellemes föld szagot hozott be a lakásba.Szeretem ...Igaz nem volt tetemes, csak egy kicsit eltakaritotta a port.

Megyek, mert még van egy kis kapálni valóm.További szép estét kivánok!

Utoljára szerkesztett: 8.5.18
    sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  8. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A farm felét rendbe tettem, a baha vár a kezdésre. A farmon a gazdakörbe termelem az új növényeket, kell belőlük rengeteg. Egyelőre a mézkerep, ribizli és a nefelejcs van soron, de már ott a következő, a festő rekettyés is.

1892-ben ezen a napon született Zita magyar királyné.
    IV. Károly magyar király hitvese, Habsburg Ottó édesanyja. Az Osztrák–Magyar Monarchia összeomlása után előbb svájci, majd madeirai száműzetésbe kényszerült férjével és gyermekeivel. A második világháború alatt átköltözött az amerikai kontinensre, ahonnan csak élete utolsó éveiben tért vissza.
    Kilencvenedik születésnapja után a császárné és királyné egészsége hanyatlani kezdett. Mindkét szemére szürkehályog húzódott. A család 1987-ben összegyűlt megünnepelni a volt császárné 95. születésnapját. 34 unokája és 15 dédunokája vette őt körül. Ez volt az utolsó alkalom, amikor az egész család együtt volt úgy, hogy a királyné még élt. 1988-ban, mikor éppen látogatóban volt egyik leányánál, tüdőgyulladást kapott. Az életéből hátralévő közel egy esztendőt ágyban fekve, nagybetegen élte le. Az utolsó magyar királyné 1989. március 14-én hunyt el 96 éves korában, családja körében.
    Az osztrák kormány engedélyezte az uralkodó család hagyományainak megfelelő bécsi temetést, amely 1989. április 1-jén zajlott le az osztrák fővárosban.

9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok! Érdekes dátumot hoztál. 1989. március 14. Meghalt, és rendszerváltás. Hm...

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Sziasztok,
    egyszer, amikor voltam Ausztriában Bécsben, meglátogattuk a kriptát is.

Sok szép unokája és dédunokája volt.

1909-ben a cseh Franzensbadba küldték gyógykúrára, ami igen közel esett a hercegkisasszony anyai nagynénjének, Mária Terézia főhercegné otthonához. Gyakori vendég volt itt Zita is, és Habsburg-Lotharingiai Károly főherceg, akinek Mária Terézia mostoha nagyanyja volt. A fiatalok – némi szülői segítséggel természetesen – hamar egymásra találtak.
    Valódi szerelem volt . Az esküvőt 1911-ben tartották, Zita 19, Károly 23 éves volt. Rövidesen megszületett első fiuk, Ottó, majd 1922-ig még négy fiú és három lány. Házasságuk, kapcsolatuk irigylésre méltó volt.

A Tűzbogyó már a termőföldben van, én meg várom, hogy beérjen, és tudjam a malomba cipelni.

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én is raktam földbe, aztán el is felejtettem. :D Más dolgom volt. Jó hogy szólsz, ilyenkor már régen a második rend szokott beérni.

Fatther, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Látod, látod, milyen jó az öreg a háznál!!

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Azóta meg talán megúsztam ezt az újabb BP hibát. :D

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Én észre sem vettem!!Valószinűleg, akkor nem voltam gépközelben...

Utoljára szerkesztett: 10.5.18
    stadler42, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Kivették a játékot. Állítólag már jó. Még jó, hogy nem különösebben érdekel, ha a farmon lett volna, el se kezdem.

-elzemari-, stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

Sziasztok! Köszi az érdekes olvasmányokat, okosodunk mindig...:) Nálam is mennek a gazak, de folyton ki dobál a rendszer. Idegesítő. Pedig az első kincskeresés annyira tetszett, hogy azt gondoltam, nem csaka gazdakörre termelek, hanem ások is, de ez már kétséges.
    Igaz, péntektől nem leszek, nem is terveztem eventezést, de azért jó lenne pár ládát össze szedni, jók az ajándékok. Majd el válik, mi lesz...szép estét!

-elzemari-, stadler42 és mimi kedveli ezt.
  17. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt !

Mimi ne haragudj de kölcsön vettem a botodat,[​IMG] mert a kincskeresésbe nagyon megfájdult a lábam. Képzeljétek az este csak blíntre rá kattintottam, a bal sarokban a legfelsőre és egyből kincset találtam. Sok mindent adott, még 1 titok ól is volt benne. Elég szépen haladok, most le főzőm a kávét és már

hozom is. [​IMG] [​IMG] egészségetekre. Szerencsés kincs vadászatot.

18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    Persze, vedd csak el, most úgyse kell nekem. :)

Köszi a kávét, igazán jó dolog ezzel indítani. És most megnézem azt a bal felső sarkot.

Fatther, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  19. -elzemari-

[​IMG] Sziasztok.

Rozika,
    de jó, hogy ilyen szerencséd volt.Én is próbálkozom, hol innét, hol onnét, de a lényeg, hoyg kincs nélkül még nem maradtam.
    Nem akarom, hogy Sopánka nálam legyen mert a múltkoriban elbeszélgettem vele, hogy vajon miért látogatott oly sokat hozámm.Tudjátok mit mondott?Azért jön, mert jól érzi magát nálam.Ha bejön a lakásba, olyan jó kis melegség fogja körül, hogy nincs is kedve nagyon elmenni.Most erre mit csináljak ki azért nem dobhattam.Ám mostanában odzkodom, ha meglátom, még a rolót is leengedem, aztán biztos azt gondolja, hogy elutaztam valamerre.

Ma nagy úton voltam, mert az én kedves festőm mondta, hogy az egyik multi árúházban van egy olyan termék, amit én már nagyon régen szeretném, ha nekem is lenne újból.Tudnillik se nem seprű, se nem partvis, hanem szivacs van a végén a botnak.Na ezt most jól megmondtam.Nekem már évek óta ez van és nagyon szeretem de a szivacs már kezdett tönkre menni.
    Nosza tegnap töltött paprika főtt a konyhámban és még mára is maradt belőle, igy aztán nem volt semmi akadálya, hogy útra keljünk.Reggeli után megnéztem, hogy az a busz járat mikor is indul, s annak megfelelően indultunk neki.S lássatok csodát, még ebben sem lehet bizni, hogy akkor jön a busz, amikorra irva vagyon.Tudniillik,még volt tiz perc az indulásig, amikor mi oda értünk, s a busz pedig berobogott.Megmondom az őszintét nagyon nem bántam, mert igy a tiz perc a miénk maradt.

Megérkeztünk a multihoz, húúú de régen jártam már itt.Felvettük a bámész üzemmódott és elkezdtünk járkálni a sorok között.Lám lám egy idő multán, meg is találtuk a keresett terméket, aminek felettébb örültem.Most aztán irányba vehettük volna a kijáratot, de ha már itt vagyunk, akkor nézzünk egy kicsit körbe.Bár ne tettem volna, mert ilyenkor ugye, csak elcsábul az ember gyereke.Na ez is jó lesz, meg az is jó lesz, ebből is jó ha van otthon meg abból is.Summa summárum, nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de bizony rá is csodálkoztam a pénztáros hölgyre, amikor kimondta a végösszeget.Az igaz, hogy nem tartottak pisztolyt a fejemhez, hogy vegyem meg a termékeket, de ha már ott vagyunk......A lényeg, hogy a szivacs örömére történt minden.Meg aztán úgy is mászkálni kellett, itt meg jó volt a levegő is, sok érdekes és új dolgot is láttam.

Persze az aratás az ugye elmaradt, nem is tudom, hogy miként lesz meg a sok kincsem, mert a felhőnek is sem leszek a tulajdonosa.Sebaj a játék azért megy.

Derű és vidámság kisérje a napotokat!!!
    "Keresd meg azt az embert,
    aki mosolyt csal az arcodra,
    mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz,
    hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.
    Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog! "
    (Paulo Coelho)

Hoztam valamit!!
    Ólválogatás - 2018. má

Utoljára szerkesztett: 10.5.18
    brozsa, Fatther, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Látod, neked mindig sikerül kicsalni a mosolyt. :)

Fatther, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.