Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Ezt olvastam én is a tenyésztésről, hogy arányosan adja a felreppenőket a három fajtából.
    Most letermelem az összes gazt, aztán esek neki a beadásnak. Illetve a 2. fedélzeten ami kellett azt már beadtam a pajtából, a többivel várok.
    Három területen vetek, így a következő aratáskor 8500 gaz lesz, de ezért cserébe a fás felreppenővel jól állok. Az ólassal is, mert estére már meghaladja az 500 darabot az is, és még nem telt el 24 óra az event-ből. A támogató gazdaköri sokat segített ebben.

Utoljára szerkesztett: 27.9.18
    sutimami57 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Haladgatok én is, előttem papair, hátam mögött papair, oldalt papir, mert minél többet szeretnék kihozni belőle, mert lesznak olyan idők, amikor a gépet sem tudom bekapcsolni.A felhőre valő már kettő meg van és a felhő is.Innét már elég kusza az egész.Nem baj majd kikecmergem belőle, mert még azért lesz valami időm is rá.

Itt vagyok újra, végre kikecmeregtem a zavarosból.A fákból már nem kell felröpi, mert az már kész.A növényekből még kell 5000 darab és azután az is kész, az ólak majd adják a felröpit ahogy jönnek, és még a növények után is akad valami chip, a többi meg majd a hosszúból.Most már úgy tűnik látom az alagút végét.

Utoljára szerkesztett: 27.9.18
    sutimami57, Fatther, lukimi és még 1 ember kedveli ezt.
  3. kpe59

Meglátásom szerint nagyon jól állsz az event-tel. Keddig még biztos lesz annyi időd a farmra, hogy teljesen kész legyél vele. Én mindenesetre szurkolok...

sutimami57 kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Aranyos vagy, köszönöm, igaz a tenyésztéssel jutottam előre, de valamit valamiért.Bizom benne, most már én is, hogy sikerülni fog.

Jó reggelt kivánok!

Sikeres játékot kivánok!

Utoljára szerkesztett: 28.9.18
    sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Már én is látom az alagút végét...
    Az utolsó event-gazak a földben vannak, hangosbeszélőből már csak 333 hiányzik, vezeték fél óra múlva már több is lesz, mint kellene, chip még összekapkodásra vár 737 darab, de pár óra múlva vethetem a hosszú növényeket, így az is meglesz gyorsan.
    Most a malom keveri a tovább lépéshez szükséges cuccot, aztán megyek, amerre látok... Illetve amerre lehet a fedélzeteken.

Utoljára szerkesztett: 28.9.18
    sutimami57 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Erzsike,
    én még ennyit nem osztottam , szoroztam kivontam , mint ennél az eventnél.Még hátra van 4800 gaz de az raktáron van.Chipből még kell 175 darab, ami a hosszú növényemből úgy három óra múlva meg lesz.S kell még 251 hangszóró, ami a fákból kell, hogy meglegyen, de az csak holnap lesz,én meg majd vasárnap szembesülök vele, hogy jól kalkuláltam e.Nem semmi event volt legalább is nekem.
    Magyarra leforditva még hiányzik a felhőm és a Nullgrav kitehető.

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  7. kpe59

Már most jobban állsz, mint én, úgyhogy biztos meglesz minden, amit szerettél volna. Ha nem vasárnap, akkor hétfőn, akkor se lesz még későn. Még 310 hangszóróra és több mint 500 chip-re várok, de én holnap is tudok ezzel foglalkozni.
    Úgy néz ki, hogy a tönke búza és a hógolyó nagyon jól adja a chip-eket.

sutimami57 kedveli ezt.
  8. -elzemari-

Én már csak a hangszóróra várok, megkezdtem a nagy fásitást. Az már csak vasárnap lesz.Az is lehet, hogy most már túltermelésem lesz belőle, de még mindig jobb, mintha húsz darabbal kevesebb lenne.

Szerinteda Rozika hol van?

9. kpe59

Nem tudom, hol lehet. Remélem nincs semmi gondja...

sutimami57 kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Bizzunk benne.Persze Pjotr is nagyon hiányzik, nagyon elnyelte a való világ.Lujzáról sem hallani.Bukta Ági is ki tudja merre jár.S még sorolhatnám tovább, de nem szeretnék senkit kihagyni.

sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

Ha jobban megnézed nem olyan sokan koptatjuk itt a küszöböt. Lassan két hete, hogy csak hárman...

sutimami57 kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Jó reggelt,
    Huh de korán van, de azért még benéztem, hogy miként áll ez a fránya hangosbeszélő, de mint ahogy irtam tegnap, csak vasárnapra lesz a termő gyümölcsösből hangosbeszélő elég.Sebaj, idő mint a tenger, van még rá sok sok perc.

Igen sajnos, de azért rossz, hogy igy elfogytunk.Elkopott nagyon a varázs már, hogy itt beszélgessünk, pedig jó volt.A kapanyelet megtámasztottuk és megvitattuk, hogy mi is történt a mi kis gazdaságunkban.Itt Alsódughagymafalván is nagy a csend, igaz a sok feladat is leköti az embert, de hiszen ez a jó ebben a munkában.
    Most én is megyek, majd holnap jelentkezem, legyen szép napod, s persze jó munkát is kivánok!

13. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ha jobb idő lesz, akkor folytatom a tegnap megkezdett kert rendezést. Most még hideg van arra, meg nem is olyan sürgős. Még sok virág virágzik, azt azért nem szedem ki.

Már csak 157 hangszóróra várok és kész vagyok. Három területre fákat tettem, szerintem ezzel reggel meg is lesz.

sutimami57 kedveli ezt.
  14. -elzemari-

[​IMG] Jó reggelt kivánok!
    Sajnos tegnap elszámoltam magamat és nem ültettem elég fát, igy csak ma délelőttre lesz meg a sok terménynel együtt a hangosbeszélő.Na, nem mintha valamiről lemaradtam volna, csak azt gondoltam, mire ma reggel kinyitom a szememet és beballagok a farmomra, akkor már kész tények lesznek előttem.Tévedtem.Sebaj, a türelem hangosbeszélőt terem.

Legyen szép napotok kedves gazdák, ha erre járna az utatok.

sutimami57 és brozsa kedveli ezt.
  15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Akkor megérte a sok számolás és kalkulálás, jóval a vége előtt kész leszel te is.
    Nekem sikerült annyi fát raknom, hogy jóval túl is termeltem a hangszórókat, így befejezettnek tekintem az event-et. Csak a kígyókat nem adtam be, van ugyan belőlük közel hétszáz darab, de a 30 db Kacsa Kata máshonnan is beszerezhető. A kígyók tápozása nagyon sokba került, maradnak a pajtában, mert a pletykások azt beszélik, hogy hamarosan tenyésztjük majd őket.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Jó reggelt, illetve már szép napot kivánok!

És készen vagyok, sikerült megcsinálni ezta feladatot.Nagyon örükök neki.

sutimami57 kedveli ezt.
  17. kpe59

...és mellette kirándultál is egyet... Szuper!

Én már a bahát készítem a holnapi event-re. Ne felejtsd el, hogy csak a növények adnak felreppenőt...

sutimami57 kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Igen köszi, már be is vetettem a leghosszabbal.Remélem majd jönnek a felröpik.
    a kirándulás is jó volt, mert....

Következett itt Szabolcsban még a Mudrányi kúria.
    A Szepes megyéből áttelepült Mudrányi család borkereskedéssel foglalkozott.A család leszármazottja, Mudrányi András,lévén gyermektelen a református egyházra hagyta a javait.Azzal a kikötéssel, hogy a szegény sorban lévő gyermekeket segitség.S a szegény családoknak az egyház két kataszteri földet adjon.
    1977-ig egyházi birtok volt, majd 1987-ben műemlékké nyilvánitották.
    Az előtérből mindjárt a fogadószobába lépünk, amely egyben az ebédlő is volt.Majd egy férfi és egy női hálószobába tagolódott a ház, amely vendégszobaként is funkcionált.Vendégeskedett itt Móricz Zsigmond is, aki meg is irta egy novellájában a vendégséget.Az "Ebéd " cimmel.Többet sem hivták meg.Nagyon érdemes elolvasni.
    A fogadó teremnek a négy sarkában hun vezérek portréjait örökitették meg.
    Miután körbejártuk a kúriát, újra buszra szálltunk és következhetett Tokaj, ahol is majd egy kis sétával ismerkedünk meg a várossal.

Tokaj a Tisza és a Bodrog találkozásánál fekszik.4500 lakósú, főleg bortermeléssel foglalkozó lakossága van.A város nézés során nagyon szép városi házakat láttunk, de a zöldövezeti kertes házaknál még a paradicsom ott piroslott a paradicsom száron.A rózsák még bőven ontották a szép virágjukat, kár, hogy az illatuk nem ért el hozzánk.Számos apró kis bolthelyiség jelzi a kézművesség is otthonra talált Tokajban.A város főterén áll a Baccus szobros kút a Hétszőlő Rt épülete előtt.Az Rt tulajdonában van az un.Rákóczi pince, ahol a hagyomány szerint a Szapolyai Jánost királlyá kiáltó országgyűlés zajlott 1527-ben.
    Tovább sétálva rálelünk az ágyúgolyós házra, ahol is az 1848-49-es szabadságharc idején keletkezett ágyúgolyót őrzi ma is a ház.Klapka Györgynek volt itt a főhadiszállása 1849 jan 1-e és 27-e között , ekkor vette át a hadsereg fővezérletét.
    Petőfi Sándor is volt Tokaj vendége, amit egy emléktábla is megőrzött.Megcsodáltuk a Tokaj Kereskedőház épületét is. Tokaj városába II.Rákóczi Ferenc költöztette a görögöket Szatmár elfoglalása után.
    A múzeumépület egykor görög kereskedőház volt. A görögök a 17. század végétől mint borkereskedők tűntek fel Tokaj-Hegyalján, és a következő század végéig meghatározó részt vállaltak a bor forgalmazásában. Főként a 18. században a Balkánról származó, vegyes etnikumú kereskedő népesség, összefoglaló néven a görögök monopolizálták a borkereskedelmet. Tokaj városába II. Rákóczi Ferenc költöztette át a görögöket Szatmár elfoglalása után, akik hamarosan fontos szerephez jutottak a város életében. Életformájukkal, öltözködésükkel, épületeikkel átformálták a várost. A görögök kompániába szerveződve különleges jogokat élvező kereskedőtársulatot hoztak létre, szorgalmas munkájukkal.Az egyemeletes épületet 1790 táján épitette a görög eredetű Karácsony család.A ház kivül belül gazdagon diszitett .

Jól elfáradtunk a tokaji sétában és újra buszra szálltunk, majd következett Bodrogkersztúr.Nekem ha ezt a nevet hallom, tulajdonképpen egy gólya jut az eszembe, ami innét nem repült el.A Fülöp. 12 év alatt minden telet Magyarországon töltött.
    Sajnos ahogy hallottuk, ma már nem él, Egy szigeteletlen vezetéknek repült neki és halálos áramütést szenvedett, elpusztult és a helyiek szeretnék ha kitömve megmaradna az emléke.Sok gólya fészek volt a villanypóznák tetején ma is.Itt is volt Mihály napi felvonulás, amit mi naná, hogy lekéstünk.Igy csak arra maradt időnk, hogy legalább egy kis pohár igazi szőlő bort megtudjunk kóstolni.
    Itt hallottam egy madárról a Csicsörkéről is, amit fel is használt egy kedves család a saját maguk készitette lekvárok elnevezésére.Sajnos nem tudtunk belőle kóstolni,illetve megkeresni,mert az idő nagy úr és készülni kellett hazafelé.

Jól sikerült nap volt, amilyen morcosan indult olyan jól végződött.

Utoljára szerkesztett: 30.9.18
    sutimami57, brozsa és Fatther kedveli ezt.
  19. kpe59

Nagyon sok látnivaló belefért egy napba. Este kellemes volt a fáradtság is gondolom...

sutimami57 kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Megmondom neked, nem kellett ringatni sem.

Szép napot kivánok!

Utoljára szerkesztett: 1.10.18
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.