Nyugdíjasok | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Az időjárás itt is elég változatos. Az előbb el akartunk menni sárkányt eregetni, de mire összekaptuk magunkat elkezdett esni az eső, így maradtunk.
    A teliholdason még nem jártam, mert nem rég értünk haza egy másik rövid csavargásból.
    Megyek is, megnézem, ott mi vár rám...

2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Nagyon jó kis programot találtatok ki.A sárkányt ti készitettétek?

3. kpe59

Üdv mindenkinek!

Nem mi készítettük a sárkányt. A fiam vett egy kb két méteres paplanernyőt már régebben, azzal játszottunk volna. Szél volt, meg eső is, így ez most elmaradt. Nem én szoktam irányítani, de nézni is jó...

4. -elzemari-

Majd lesz rá alkalom legközelebb.

[​IMG] Jó reggelt.

Te jó ég, hétfőn irtam és már péntek van.Úgy megy az idő, mintha hajtanák.
    A csipős kalandtól még a kezem is csipős maradt, mert a sok paprika ültetés, majd az aratása, érződik...Én is szeretem a csipőset az ételben , de csak módjával.Például a lecsó, nah az aztán csipős nélkül elképzelhetetlen.A barátnőm teljesen bogyisz paprikából késziti, én azt még nem mertem megreszkirozni.

Kiváncsi vagyok a mai tenyésztésre, mindig tele vagyok reménnyel, hogy na most sikerülni fog nekem is, egyszer legalább valami nagy ugrást megélni.

Erre visz az út és mindig benézek, nagyon sajnálom, hogy hihalt ez a topik,pedig de jó kis élet volt itt.Jó lenne tudni, hogy vajon mi okozta ezt az érdektelenséget.Nincs rá idő?Valószinűleg sokan akik még dolgoznak nem futja rá az időből, ami értehető is.Az is lehet, hogy a névválasztás riaszt el sokakat tőle, de az is lehet, hogy már sokan abbahagyták a játékot és már nem köti le őket a sok kapálás, a sok munkával járó gazdálkodás.Na de mindegy is már.

Azt olvastam korábban,
    Nyolcszázmillió embert ér el a világon évente a patinás kerékpárverseny, a Giro d’Italia. Ezért is nagy szó, hogy a jövő évi Giro Budapestről indul, és az első három szakaszt Magyarországon rendezik..

A budapesti időfutam a Hősök teréről startol, a cél a Várban lesz.
    A második szakasz is a Hősök terétől rajtol, majd Esztergomon és Pannonhalmán át Győrben zárul.
    A harmadik pedig Székesfehérváron kezdődik, majd Balatonfüredet és a Tihanyi-félszigetet is érinti, hogy végül Nagykanizsán érjen véget.

A Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában tartott sajtótájékoztatón ismertetett útvonal alapján az első szakasz 2020. május 9-én, szombaton egy 9,5 kilométeres budapesti időfutam lesz, amely a Hősök teréről indulva az Andrássy úton halad, érinti a Parlamentet, majd a Dunán át a Clark Ádám téren keresztül a Várban zárul.
    A második etap ugyancsak a Hősök teréről rajtol, majd a Pilisen átkelve a Dunakanyarban haladva Esztergomon és Pannonhalmán át Győrben ér véget a 193 kilométeres táv.
    A harmadik, 197 kilométeres szakasz Székesfehérváron kezdődik, a Balatont Balatonfürednél éri el, aztán a Tihanyi-félszigetről Keszthelyen át halad a nagykanizsai befutóig.

Megyek én is tovább, tovább......

Kuzdern és Fatther kedveli ezt.
  5. kpe59

Üdv mindenkinek!

Azt a bogyiszlói lecsót én sem merném megkóstolni...
    A tenyésztést még pénteken megcsináltam, kisebb-nagyobb ugrásokkal. Igyekeznem kellett, mert két napos kirándulásra mentem a Mecsek aljára, Zengővárkony és környékére. Ebben a csodálatos kis faluban volt a szállásunk, ami olyan volt, mintha egy tájházba költöztünk volna be. A gyerekkoromat idéző régi, nagymamaféle bútorokkal és használati tárgyakkal volt berendezve. Mint egy múzeum, csak itt meg is lehetett fogni mindent. Még a padlást is felfedeztem, ott is mindenféle kincsekre bukkantam.
    A turistautak csodálatosak voltak, a táj gyönyörű, a hangulat leírhatatlan... A Zengővárkonyban meglátogatható Tojásmúzeumban 2500 darab különféle míves tojás van kiállítva. Alig győztük az állunkat összeszedni a padlóról némelyik tojás láttán.
    A szalma múzeumot a legközelebbi alkalomra hagytuk, attól legalább ilyen csodát várok...

Kuzdern, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Erzsike,
    csuda jó programban volt részed.Jó látni a régi eszközöket, hiszen többségébsn nekünk is volt részünk még benne.Tojásmúzeumban én is jártam, csak azt ne kérdezd hogy hol, mert arra én biz már nem emlékszem.
    Most feltöltődve kapálhatsz majd a gazdaságodban.

7. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szerbusztok!Látom ide sem látogatnak sűrűen a lakók!Nyár van,ma esik az eső,és jó levegő van nálunk!Régen jártam én is erre felé,a sok event,és a munka na meg talán nem is igen tudom,hogy olvassátok,az írásokat?Legyen szerencsés napotok,és jó játékot kívánok!

Kuzdern, Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  8. kpe59

Üdv mindenkinek!

Nem csak itt olvasom, (illetve olvasnám, ha lenne mit) az írásokat, hanem néhány szomszédos topic-ban is...
    Írni ritkán fogok neki, magamnak minek is meséljek, hiszen tudom jól, hogy mi is történik körülöttem. Ez nem a nyárnak és a melegnek tudható be, hanem a ritka látogatottságnak.
    Az event-eket csinálom, bár nem túl nagy lelkesedéssel. Most a tenyésztős már kész van. Egyelőre sehol máshol nem szerezhetők be ezek az új ólak, de hátha egyszer még kell valamire. Összehozom belőlük a nekem megfelelő pajtakészletet, aztán mennek pihenni a menübe.
    A felreppenőket gyűjtögetem, a vízpárna egyelőre le van maradva egy kicsit, ami várható is volt, hiszen csak három területről érkezhet, szemben a fejadaggal, ami ugye hatról.
    A maratoni gyümölcsbólésnál csak a felhősor a cél, így ott lazára fogtam a termelést. Ebből az első részből még tervezek kivenni két függönyt, amihez a felhőre való kütyük kivétele után már csak 4800 növényt kell termelni, ebből fele már meg is van. Csak a tölgyesnél vetem már az üvegtálakat, a hátralévő pár napban ekkora területen is meglesz.
    Meleg és nyár van itt felénk is, de ennek most van itt az ideje...

Utoljára szerkesztett: 8.8.19
    Kuzdern és szöszi50 kedveli ezt.
  9. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szia!Jó olvasni,mert legalább valaki meg hallgat,és beszélgettek valakivel!Asok event nekem már nagyon sokkk,most nem csinálom a üvegtálcásat.Nem jönnek a röpik a másikból sem,de már nem is érdekel!Nagyon bele lehet fáradni agyilag is meg másként is,válogatni fogok!További szép napot,és játékot kívánok!

Kuzdern és -elzemari- kedveli ezt.
  10. -elzemari-

[​IMG] Sziasztooook!

Azt hittem hogy nem jól látok, bejöttetek, ó de jó.
    Látod, mindig betoppan az Erzsike, ha ir ide valaki.De jó, hogy bejöttél Szöszi.Mindig elolvasunk minden irást.

Erzsike,
    nem is akarom elhinni, hogy csökken a lelkesedésed???Miért?Sok az evenet?
    Látod én is először most nem akartam megcsinálni a bólékat, aztán ahogy olvastam, a csevegőben, hogy végül is a napi 3 aratással megvalósitható, na akkor egy nap késéssel, de belefogtam én is.S lám lám, már készen is van az első része.
    A z erdei tisztásnál én is csak a Turbó mammutfákat bontottam le, a többi mammut kinn van, mert kellenek mindig.

Képzeljétek milyen peches vagyok, nem megfájdulta fülem újra, mint tavaly.Az SZTK-ban megint bedugaszolták valami kencével egyetemben.S olyan rossz, mert szinte nem is hallok a jobb fülemre a tampon miatt, figyelnem kell, hogy mit mondanak, szájról.Még holnap is cserélik, aztán talán majd csak a fülcsepp marad.Nagyon kellemetlen, mert tegnap fájt is rendesen.Nem kellett volna a huzatban ülnöm.Remélem csak jövöre lesz újra, mert mindig elfelejtem, hogy vigyázni kellene a fülemre.

Jó játékot kivánok továbbra is.De jó, hogy irtatok!!!!

Kuzdern, Fatther és szöszi50 kedveli ezt.
  11. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Marika,tetszikeltelek,de nem tetszik,hogy fáj a füled!Nekem meg a szemem gyulladt be a huzattól,és a ventilátor sem tett nekik jót!Remélem hamar meg javul mert most igen csak zavar,mert homályosan látok,és égnek is!Jaj most vettem észre,hogy a sopánkáné nálam járt!xD:cry:,abba is hagyom a nyavalygást!;):)Vigyázzatok magatokra,és további jó játékot kívánok!

Kuzdern kedveli ezt.
  12. kpe59

Igen, soknak találom az event-et... Főleg az ilyen egy hónapos egymásra épülőket, ahol, ha kihagysz egyet, akkor buktad a felhősort. Na, nem lenne akkora katasztrófa, csak amit kapálgatással össze lehet szedni, azt nem szívesen hagyom bent. Már elértem magamnál azt, hogy nem kell mindent maximálisan megcsinálni...

A nyár velejárója a huzattól kapott betegség, de ha megáll a levegő a lakásban, azt még nehezebb elviselni.

Jobbulást mindkettőtöknek!

Kuzdern kedveli ezt.
  13. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!Nagyon üres a topik,merre jártok nyugdíjasok?,unokáztok,nyaraltok,remélem mindenki jól van!Ma is nagy meleg van,igaz most van itt az ideje!Legyen szép,és szerencsés napotok!:);)

Kuzdern kedveli ezt.
  14. kpe59

Üdv mindenkinek!

Miután nem kell folyamatosan gép előtt ülni míg érik a hosszú gaz, így valóban elmentem pót-unokázni...
    Most, hogy hazaértem, még mindig van két órám az első aratásig, addig elfoglalom magam némi ebéd készítésével.

Kuzdern kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Sziasztok..
    Erzsike,
    kislány vagy kisfiú a pót unoka?Mennyi idős?

Szöszi kedves,
    itt már több ember nem jön, mint mi ketten.Eltüntek, elpártoltak, elfogytak.

16. kpe59

Ők a lányom keresztlányai. A Evelin három éves lesz a jövő héten, Lili pedig kilenc hónapos.

17. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Látom én,hogy be-be néznek máshová is,a kedves nyugdíjasok.Na de nem baj,akkor legyünk mi össze tartóak!Alakulnak topikok,és ha nincs érdeklődés akkor van a csend!Ma olyan semmi kedvem nincs semmihez,de nagyon rossz állapot.Mennék,kirándulnék,strandolnák,de nincs aki elvigyen,na meg a nyugdíj kifizetés is messze van még!:cry::(.A férjem meg dolgozik még csinosítja a fürdőt,remélem,hogy jövő héten kedden még jó idő lesz,mert akkor elmegyünk Balatonföldvárra,haza hozzuk a nyaraló lányomékat.

18. -elzemari-

Erzsike,
    nagyon aranyosak lehetnek.Az egyik már cserfes, a másik még babusgatható.Igazán jó neked, nem is csodálom, hogy nem annyira érdekel a farm.Sokkal jobb foglalkozás a kislányokkal.

Szöszi,
    ebben a melegben most inkább jobb otthon, mert legalább is felénk pokoli meleg van.S azt mondják, hogy hétfőn még melegebb lesz.Nem is tudom hová lehet ezt még űberelni.
    Ó kedden biztos jó idő lesz és még fürödhettek is Balatonföldváron.Kivánom neked, hogy sikerüljön..

Kuzdern, Fatther és szöszi50 kedveli ezt.
  19. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!Nagyon nagy itt a csend,mi lehet a gond,nem érnek rá a nyugdíjasok?Sok lehet a munka,vagy a melegtől lett elege mindenkinek!Ma már nincs meleg,olyan semmi kedvem idő van,csináljátok az eventeket?Nekem már a vitorlás a felhőig kész,de jó lenne még egy pár portéka a boltból!További szép napot,és szerencsés játékot kívánok!Tudjátok(mosoly)a Marika szokta írni!na meg a derű:);)

Marika a keddi fürdés a balcsiban nem jött össze!:cry:

Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.8.19
    Kuzdern és -elzemari- kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Ó igen gondoltam rád, sajnálom, no majd legközelebb nagyobb szerencsétek lesz!!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.