Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Végre ide értem. Nem csúsztam el a jeges úton, mert a vadi új lovacskás cípőm egy csoda. Nagyon jó benne menni, és nem csúszik sehol. Meg jó meleg is,,,na, a dolgaim végére értem a mai napra.

Itt aztán melegedtem, ittam kávét, teát, olvastam az okosságokat, aztán le ültem kicsit. Enni nem ettem, meret sajna, és is olyan vagyok, mint Jutus........a tök, cékla, gyümölcs levesek nálam sem nyerők, meg a riskótot sem szeretem, de Erzsike, és Rózsa frissen sült kenyerét szívesen meg kóstolnám, azzal a libazsírral...:D

Marika! Én is csodálom a művészetet, rá tudok hangolódni a tehetségre, mert tényleg fantasztikus alkotók vannak! De azt ne mondd, hogy Te nem, mert például gyönyörű virágokat készítesz, nálam is ott van az asztalon, amit kaptam Tőled, és kedvesek nekem.
    Ezen a télen nem virágozol? Hátha előbb ide érne a tavasz......:) Valdemárhoz is be futottam, azt nem mondom, hogy annyira jól ment, de valami azért csak szaporodott. Én sem igen szeretem......

Legyen nagyon kellemes, békés, nyugodt az estétek!

brozsa, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihóóó.

Jutus, Sütike,
    igazán nagyon kedvesek és vigasztalóak vagytok.S igazatok is van, hogy mindenkiben lakozik valami csuda jó dolog, amit csak ő tud, de azt nagyon.Már csak meg kell találni, hogy mi is az és már boldog is az ember tőle.

Ma felfedező úton voltunk, mert majd megyek a gerinc központba,végre négy hónap után oda jutok én is.Igen ám, de hogy ne legyek nagyon tudatlan ma elmentünk felkeresni, kiszámitani az időt, hogy mennyi az idő oda, meg egyébbként is, valami csuda szép idő volt, s a lábam sem fájt.Jó jó az is igaz, hogy ettem egy két, három napja már a fájdalom csillapitót, hogy egy kis kedvem is legyen menni.
    Na ma volt.
    Fel is cihelődtünk az ebéd utáni pihi után.Egyébként irtóra élvezem ezeket a lehetőségeket a számitógépen, hogy előre meg tudom tervezni, sőőőt még látom is az utcát, hogy hol kell majd befordulni, meg egyébként is, hogy hol van a cél állomás.

Igy is történt amikor egy óra múlva leszálltunk a buszról, örömmel konstatáltam, hogy semmi ez a közlekedés.Igaz nem munka időben volt, negyed kettőkor indultunk, és negyed három előtt öt perccel már ott is voltunk,át utazva a várost ,persze föld alatt.
    Hazafelé, naná, hogy nem tudtam a L.... piacot kihagyni,úgy is útba esett.
    Tudtátok, hogy a Rajk László épitész tervezte?Abban az időben sokan nem is szavakat használtak rá, hanem hangutánzókat. Juhéééé, zdurr, oááááh, rutyttyutyu, srutty, purc, platty, na de erről ennyit.Nekem nem tisztem véleményt mondani, én szeretek piacozni és kész.
    A múltkoriban is, olyan fenségesen édes sütni való tököt kaptam, hogy ma is felkerestem az árúst és naná, hogy vettünk is újra egy szép, fél darab sütni való tököt.Mint a narancs olyan sárga, most már az illat is eljutott hozzám a konyhából, mindjárt megyek is és megkóstolom.

Legyetek vidámak és derűsek.

sutimami57, brozsa, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nem tört el semmim, de elkaptam valami köhögőset. Ezt is csak az ajtóból mondom, nehogy elkapjátok. [​IMG]

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  4. Pepe101966

Pepe101966 Fórumlakó

Mimi!Kezet foghatunk én már egy hete nyomom az ágyat,három napig "csak" lázam volt,hol a viz vert,hol a hideg rázott.Aztán már megérkezett a köhögés is ,ami nagyon kellemetlen.Igy a lakásból ki se mozdulok,ezért nem fenyeget a kéz-és lábtörés.Meg amugy is ebben a hidegben nincs is sok kedvem sétálgatni.Mielőbbi gyógyulást kívánok mindenkinek,akit valami nyavalya kerülget!

sutimami57 kedveli ezt.
  5. András

András Kivételes tehetség

Pepe, Mimi! Jobbulást Nektek!

Én reggel óta "figyeltem" magam... fáj a torkom -na még nem túl veszélyes- de a két fülem igen csak lüktet...
    Így gyorsan főztem egy gyömbéres, hagyma teát, kövirózsát csepegtettem a fülembe és így folytattam a takarítást.
    Remélem, reggelre már jobb lesz... a párolóba is tettem kamillát, hogy a légzés "fertőtlenítve" legyen.;):)

Marcsi! Tényleg jó a térkép...mikor mész? Holnap?

Rozika! Én sem vagyok oda a vidámparkért... Bár időnként van siker is, amikor a pót unokák itt vannak... Azok nagyon élvezik a lövöldözést, meg az erő embert... Még vitatkoznak is, hogy melyikük az "erősebb". Na akkor jön egy kis nyeremény.

Sajnos -nekem-, most Los Angelesben vannak, így nincs aki lövöldözzön.
    Brozsa!

A házi kenyér sütés nagy siker élmény... Olyan jó amikor érzed a sülő kenyér illatát...

Arról nem is beszélve, hogy ennek a házinak milyen finom ropogós a serclije!!!:D:D:)

Süti! Most jól is jön a Hóban járó csizma, cipő!!!

A munkásaim ismét dolgoznak! :) Talán megijedtek?

Gyógyulást a betegeknek, jó pihenést a többieknek..... Tatus

sutimami57, mimi, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

sutimami57 és brozsa kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    Még a romlás fázisában vagyok, egyre rosszabb. Köszi az együttérzést. Most gőzölök egyet, aztán ha lehűltem muszáj lemennem a boltba.

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  8. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt !

Nagyon hideg van, de legalább a nap süt. Sokan megbetegszenek most a gazdák közül, de hát tél van és vigyázunk magunkra. Father köszönjük, hogy gondoskodtál rólunk, hogy jó melegben jöhessünk a nyugi házban. A kávé és a tea is jól esik. A betegeknek minél hamarabbi gyógyulást, és jó egészséget kívánok.

9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Sajnálattal olvasom, hogy mennyien betegek vagytok! Remélem, hamar el múlik, és mielőbbi gyógyulást kívánok Miminek, Ildikónak, Jutusnak! Köszi a gondoskodást, a jó meleg, a tea, kávé, jól esik ilyen hidegben. Erre sincs jó idő...lassan neki állok dolgozgatni, mai terveim szerint nem viszem túlzásba.
    A farmon is csendes élet van, termelgetek. Semmi extra.....Kellemes, szép napot, vidám pénteket kívánok.

mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  10. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Fábián és Sebestyén napja van, a hagyomány szerint ez az első tavaszébresztő nap. Ekkortájt kezdenek a fák mézgásodni, nedvet szívni.

378 éve halt meg, 1639-ben I. Musztafa az Oszmán Birodalom 15. és 17. szultánja, 1617-től 1618-ig és 1622-től 1623-ig.
    Musztafa 1591-ben született III. Mehmed és Halime szultána fiaként.
    1603-ban, fivére, I. Ahmed trónraléptekor – az addigi szokással ellentétben – nem ölette meg testvérét.
    Mithogy állítólag szellemileg vissza volt maradva, soha nem volt több, mint egy játékszer a Topkapı palotabeli összeesküvésekben. Ahmed uralkodása alatt szobafogságban szenvedett 14 évig.
    1617-ben, bátyja halála után lépett trónra. 1618-ban egy kierőszakolt fetva alapján őrültnek nyilvánították, hogy unokaöccsét, II. Oszmánt emeljék szultánná.
    Oszmán megbuktatása után, 1622-ben visszavette a hatalmat és még egy évig uralkodott. Végül is Oszmán testvére, IV. Murád 1623-ban elvette tőle a hatalmat és haláláig bebörtönözve tartotta.
    Musztafa 1639. január 20-án halt meg 48 évesen.
    Ibrahim, bátyját, IV. Murádot követte a trónon, mint Oszmán szultán törzsének utolsó sarja és törzsatyjává lett az utána következő összes szultánoknak. Kegyetlen, kapzsi és költekező fejedelem volt, úgy vonult be a történelembe mint "Ibrahim az őrült". Nagyon rövid idő alatt sikerült a Birodalmat az összeomlás szélére vinnie. Az igazi uralkodó édesanyja, Köszem szultána volt, aki Murád halála után végképp átvette az irányítást.
    Ibrahimot a trónon fia, az akkor hat éves IV. Mehmed követte, de nagykorúságáig mások kormányoztak nevében.

Ezt az emlékezést azért hoztam, mert most megy egy sorozat erről a korról, A szultána címmel.

Itt -13 fok van, nem is volt kint a piacon csak pár árus. Aki nekem kellett, az kint volt, így mindent tudtam venni, amit akartam. Siettem is haza, hogy begyújtsak a kazánba.
    Most pedig megyek és játszom egyet Valdemárnál. Csak gyűjtögetem a zsetonokat, nem akarok kiváltani semmit.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Köszi Süti! De talán kivédtem egy bal "horgossal" a bacik támadását...
    A Torkom jobb, csak fülem nem az igazi..reggelre meg csipás szemekkel ébredtem.. (már unom a nyűgjeimet)
    Aloe vera, kamilla fürdetéssel most már jobb a szemem....

Mára nem is terveztem csak a kúrálást...

Délután összedobok egy sütit...talán addigra megpuhul a margarin...

Fatther! Köszi a villásreggelit! Ebéd se kell ezek után.

Rozika! Bizony végre tél van... és még februárban ilyen lesz.... március is hoz még mínuszokat...De április végétől már jön a meleg..

Erre felé kész korcsolya pálya a parkoló, a járdák jó pár része ami nem a házakhoz tartozik... Na legyünk óvatosak.... mert még a puha popónk megbánja..:D:D

Áprilisig remélem a sok baci a hátára fekszik???;);)

Kellemes napot Jutus

12. -elzemari-

Halihóóó,

Ha láttatok volna ma, hogy mentem az utcán.Szerencsére , hogy én nem láttam magamat, mert mint egy totyogi, nem mertem egyáltalán kilépni, mert irtó fagyos volt a járda.Igazából csodálkozom rajta, mert azért korábban el volt tisztitva a közterület is, de ma már.
    Tegnap nagyon finom volt a sütő tök, gondoltam a másikat majd elkészitem levesnek, aztán, miután a sikerre való tekintettel ma inkább újra a sütés mellett döntöttem.
    A szobából nézve, olyan barátságos az idő, de megjegyzem, kinn sem volt rossz, csak a csúszás veszély, ami vissza tart.

Erzsike,
    én nézem a Szulejmánt, a szerda estit, és ahogy bemutatják, nem is volt ennyire szimpatikus a Szulemán szultán.Az a sok vérengzés, amit véghez vitt.Ahogy a mai olvasmányodat nézem, a többi sem volt nagyon különb.

Ildikó, MImi, mielőbbi gyógyulást kivánok nektek.Remélhetőleg hamar eltávozik tőletek a kis virus.
    Jutus,örülök, hogy neked nem realizálódott a megfázás.
    Fatther, amig jöttem ide a házba, valahonnan olyan finom szegfűszeg illatot éreztem és amikor kinyitottam az ajtót, megvilágosodtam, hogy a forralt borban lévő szegfűszeg volt ilyen csalogató.Nagyon köszönjük a gondoskodást, jól esett, le is húztam egy bögrével.

Vidámság legyen veletek!!

13. kpe59

A Szulejmánt nem nézem, de ezt A szultánát igen. Ez a történet ott kezdődik, amikor III. Mehmed 1603-ban meghal és a fia Ahmed kerül a trónra.
    Nem tudom az I. Szulejmán története, amit te nézel, meddig a korig tart, de utána még van két szultán, II. Szelim és III. Murád, aztán jött III. Mehmed.
    Elég kegyetlen kor volt ez, nem véletlen nevezik ezt a sötét középkornak. Nem csak a szultánok, a királyok körül is voltak cselszövések és gyilkosságok, hatalmi harcok.

sutimami57, jolanda1948 és mimi kedveli ezt.
  14. stadler42

Jó reggelt !

Korán van még, de hoztam a kávét[​IMG] és kávézunk [​IMG] együtt. Had legyünk frissebbek, jobban megy a munka. Én is neki láttok a farmot rendbe tenni, utána vár a konyha ma egy kis rakott krumpli lesz az ebéd. Közben teszek veszek a lakásban.

15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ágnes napja van. A régiek megfigyelése szerint, ha ezen a napon derült az idő, akkor jó termés lesz az évben. E napon böjtölve, és néhány egyéb előírást követve a lányok megálmodhatják jövendőbelijüket.

224 éve, 1793-ban halt meg XVI. Lajos francia király.
    1774-től Franciaország és Navarra királya, valamint Andorra társhercege XVI. Lajos néven.
    Bár Lajos király eleinte közkedvelt volt, döntésképtelensége és maradisága miatt a francia társadalom egyes rétegei a zsarnokság jelképének tartották. Manapság a történészek becsületes, jó szándékú embernek írják le, aki azonban képtelen volt a monarchia megreformálására, a forradalmárok ezért éppen őt kiáltották ki bűnbaknak.
    Lajos erős és egészséges, bár nagyon szégyenlős ifjú volt. Tanulmányait kiváló eredménnyel végezte, tehetsége főként a latin nyelv, a történelem, a földrajz és a csillagászat terén mutatkozott meg, beszélt olaszul és angolul is. Kedvenc időtöltése a barkácsolás volt.
    1765. december 20-án édesapja, Lajos Ferdinánd herceg tuberkulózisban elhunyt, ezzel a tizenegy éves Lajos Ágost lett az új trónörökös. Nagyapjának, XV. Lajos francia királynak a halála után, 1774-ben foglalta el a francia trónt XVI. Lajos néven.
    Amikor nagyapja, XV. Lajos halála után trónra lépett, Franciaország súlyos pénzügyi válságban volt, hatalmas államadóssággal küzdött.
    Az ország vetélkedve Angliával részt vett az amerikai függetlenségi háborúban, amely további 1 milliárd livre-vel növelte az államadósságot.
    A gazdasági és társadalmi válság elindította egy ellenzéki csoportosulás szerveződését. Követelték az általános rendi gyűlés összehívását, az uralkodó végül ezt 1788 augusztusában megtette, a gyűlés 1789. május 5-én megnyílt. A harmadik rend az együttes ülésezést követelte: a nemzet képviselőinek nyilvánították magukat, létrehozták az Alkotmányozó Nemzetgyűlést, majd a szomszédos Labdaházba vonultak át, ahol esküt tettek, hogy az alkotmány elfogadásáig nem oszlanak fel. A király utasította a rendeket a külön ülésezésre, azonban a polgárok ellenszegültek.
    A hírek hallatán Párizsban nőtt a feszültség, az uralkodó növelte a város körül állomásozó csapatok létszámát, ami félelmet keltett. Párizsban falragaszokon, Versailles-ban Mirabeau márki követelték a csapatok kivonását. Lajos nem engedett, másnap, július 12-én Párizsban felkelés tört ki.
    A fegyverkező tömeg július 14-én megostromolta a Bastille-t, Párizsban a régi hatalom összeomlott. Az események hatására Lajos a következő napon bejelentette a csapatok visszavonását, majd ismét kinevezte Neckert. Július 17-én már Párizsba ment, ahol az új polgármester, Bailly és La Fayette márki fogadták. A tömeg üdvrivalgása közepette rá is feltűzték a kék-piros-fehér forradalmi kokárdát.
    A létrejövő új rendszer az alkotmányos monarchia volt, amelyben a király csak a végrehajtó hatalmat tarthatta meg korlátozva, illetve néhány kérdésben maradt vétójoga, általánosságban azonban a parlamenttel együttműködve kellett kormányoznia.
    Lajos és a Nemzetgyűlés viszonya nem javult, de az uralkodó az alkotmányos monarchistákkal sem tudott együttműködni. Egyre inkább a külső beavatkozásban bízott. Ennek érdekében titkos diplomáciai lépéseket tett.
    Lajos hosszas tépelődés után elhatározta, hogy elhagyja Párizst s a hozzá hű csapatokhoz távozik. A szökésre 1791. június 20-án került sor. A királyi család álruhában és titkon szökött, egy hintóban. A menekülést azonban rosszul szervezték meg, így a tömeg könnyen megakadályozta távozásukat. Lajos számára megdöbbentő volt az iránta tanúsított gyűlölet. Családja életét és a nagyobb megaláztatások elkerülését csak az elébük küldött nemzetgyűlési tagok jelenlétének köszönhette. Felismerésüket követően a királyi családot megalázó körülmények között visszakényszerítették Párizsba.
    A király szökése nehéz helyzetbe hozta az alkotmányos monarchia híveit, de miután Lajos felesküdött az alkotmányra, visszahelyezték méltóságába.
    Átalakultak a politikai erőviszonyok: továbbra is jelentős erőt képviseltek az alkotmányos monarchisták, de velük szemben kialakult a girondiak csoportja. Az országban fokozódott a külföldi beavatkozástól való félelem, Lajos a háború pártján állt, mivel a forradalmi erők vereségétől a királyi hatalom helyreállítását remélte. Girondiakból álló kormányt nevezett ki.
    A kommün irányítása alatt álló tömeg a girondiak támogatásával 1792. augusztus 10-én megostromolta a Tuileriákat, a királyi palotát. Lajos a Törvényhozó Nemzetgyűlésbe menekült, amely a kommün és a tömeg nyomására megfosztotta hatalmától, és őrizetbe vette.
    A királyt és családját az augusztusi napokban a Temple börtönébe zárták. Mivel a párizsi tömeg a király halálát kívánta, Robespierre és társai is a király halálát követelték.
    Az újonnan alakuló törvényhozás, a Konvent 361:360 arányban megszavazta kivégzését.
    A király halálos ítéletét 1793. január 21-én Párizsban hajtották végre.

Ez is egy hosszú történet, de ennél jobban nem tudtam rövidíteni, hogy a lényeges események megmaradjanak.
    A mai ebéd zöldségleves és natúr csirkemell lesz káposztasalátával. A rizskoch elmarad, mert nem jönnek a gyerekeim...

Mindkét Áginknak boldog névnapot kívánok! [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 21.1.17
    sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  16. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Nem tűntem el,csak a vv elszólított.Sűrűek voltak a napok.Meglátogatott egy kis megfázás is,de szerencsére pár napig maradt csak.Azóta figyelek,hogy minden nap egyek gyümölcsöt.
    A farmon csendes pajtatöltés zajlik.A vadaskertet sikerült fullra fejleszteni.Ismét van két csibém akik kommunikálnak és pontot is küldenek,így már nem sok választ el az 5. mentorszinttől.Remélem,később sem némulnak el :)
    Ma füstölt csülök főzővizéből lett zöldséges bableves,a húst pedig Pékné módra megsütöm.
    B.Áginak és M.Áginak nagyon boldog névnapot kívánok!!

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!

http://videokedvenc.hu/attachment/0004/3717_maki.jpg

17. stadler42

Hali !

A papával megfőztünk, a rakott krumpli finom lett. Utána megittuk az ebéd utáni kávét. B. Áginak és M.Áginak nagyon boldog névnapot kívánok, és sikeres gazdálkodást. Pjotr ha ritkán is, de jó látni téged is, hogy itt vagy köztünk.

18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szép nap van, annyira csábító. Persze nem csábulhatok, lépni is alig tudok, rendesen támadott a vírus. De csak benéztem hozzátok, jó hétvégét kívánni.

Ági és Ági! :)
    [​IMG] Isten éltessen benneteket egészségesen és vidáman! :)

sutimami57 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Sziasztok,

Amit én nézek a jó öreg Szulejmán, az 1556-ban Szigetvárnál lelte a halálát.II. Szelim 1566 őszén elfoglalta trónját, hamar kiderült, hogy a kivételezett gyermek apja képességeit sajnos nem örökölte meg.

Ágikák, sok szeretettel köszöntelek én is benneteket névnapotok alkalmából.

sutimami57 kedveli ezt.
  20. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Minden Áginknak Nagyon Boldog Névnapot kívánunk!

Tatus Jutus

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.