Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    Áldott, Boldog Húsvétot kívánok szeretettel a szomszédból.;)

jolanda1948, Fatther, mimi és 2 más kedveli ezt.
  2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szia! Köszönjük szépen! Neked is Kellemes, békés ünnepet kívánok!

jolanda1948 és mimi kedveli ezt.
  3. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Drága Mimi!

Szivesen adok bármelyik süteményből, de nem vagyok olyan ügyes, hogy képet rakjak föl.
    Egyszerű krém van benne, ugyanaz az alapja mint az igazi krémesnek csak van benne két kanál kakaópor, pici rumaroma és végén kicsi vajat kevertem bele.
    Minél több év telik el az életemből annál inkább törekszem arra, hogy minden egyszerű legyen.
    Szép napot Mindenkinek!

4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Tudod, ez azt hiszem, mindenkivel így van. Rájövünk arra, mennyi fölösleges mozdulatot pakoltunk rá a dolgainkra. :D:D

sutimami57, jolanda1948 és brozsa kedveli ezt.
  5. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madár dalos jó reggelt és[​IMG] kívánok !

Egy gondolat bánt engemet,
    elfeledtem a versemet,
    de mit versben mondtam volna,
    elmondom most néhány szóban:
    Szabad-e locsolni?
    Ez a kedvenc versikém, pedig a ráadás:

Szilágyi György: Egy export nyúl levele Angliából, Szeged környékén élő barátjához

Kedves nyúltársam, Tapsikám!
    Te vagy az egyetlen HAPSIKÁM,
    s amíg írom e levelet,
    gondolatban együtt rágok káposztalevelet,
    te veled.

Tán olvastad a napokban a lapokban a fámát,
    hogy az angol nyulak számát
    mi szaporítjuk magyar nyúlfik,
    mivel megvénültek a brit nyúlfi úrfik.

Ötszázan értünk partot,
    s a vámvizsgálat csak addig tartott
    míg szemügyre vették fülem, s a lábam,
    meg egyéb részeim általában,
    majd egy rendőrnyúl kifaggatott szépen,
    s profilból lefotografálta a képem,
    és fülembe súgta:
    Ha munkám nem végzem és rosszat hall felőlem,
    nyúlketrecben végzem, és szalonnával spékelt,
    nyúl lesz majd belőlem….

Ezt követően reggel hatkor,
    kivitt minket a rétre egy traktor,
    hol mind az ötszázan daliás hímek,
    kézhez kaptunk vagy nyolc-tíz címet.
    Ehhez nem is fűzök rímet.
    AZ idő persze gyorsan múlik,
    csak sajnos sok még a nőstény nyúl itt.

Na de befejezem az írást mára,
    mert egy gazdag nyúl meghívott teára.
    Habár e teának drága lesz az ára,
    mivel szerelmével üldöz szegény pára.
    De mi mást tehetek, ilyen az én formám,
    vissza nem mehetek,
    kénytelen vagyok hát tartani a normám.
    Mert a nyári zápor akárhova ver be,
    máris hívogatnak:- Szép magyar nyúl jer be.
    A sorstól fene mód meg vagyok én verve.

Amellett újabb gondom gondom van,
    mert most tárgyalják Londonban
    a kérelmünket,
    hogy orvosolják sérelmünket,
    s nehéz munkánk mellett egyben
    részesüljünk abban a kegyben,
    hogy minden héten
    a réten,
    tartsanak egy nyúltalan napot.
    Az eredményről majd küldök egy lapot.

De ha mégsem írnék, mert utolért a fátum,
    sírom felett legyen majd a pontos dátum,
    s a dátum alatt virítson e szöveg:
    Nemes lelkű nyulat nyomnak itt a kövek.
    E hős nyúlra emlékezni kell,
    mert nemcsak nyulat, hanem devizát is termelt.
    Ezért akik otthon Pesten
    a devizához, amit én kerestem
    Könnyű szerrel hozzányúlnak,
    gondoljanak arra, hogy
    mennyit, mennyit kellett ezért
    - te már tudod mit csinálni? -
    egy kis magyar export nyúlnak.

Mosolygós szép napot kívánok mindenkinek.

6. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt! Végre nem fúj a szél. Ragyog a nap, bár melegét nem érzem.

Köszönöm a jókívánságokat, a zenét, a verset, a locsolást. :D

Utoljára szerkesztett: 17.4.17
    sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Napfényekkel boritott szép reggelt kivánok!

Kedves Fiúk,
    nagyon szépen köszönöm a locsolást, a kedves verseket és a köszöntést.
    A Lányoknak a finom sütiket, a sok szép gondolatot.

További jó ünneplést kivánok!!

sutimami57 kedveli ezt.
  8. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Beugrottam mert nem venném a szívemre,ha hölgyeink elhervadnának :) Remélem szabad locsolni;)
    További szép ünnepet!

9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Köszi szépen! Válassz te is, a többi fiú is belőle! :D

sutimami57, -elzemari- és jolanda1948 kedveli ezt.
  10. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

Szép jó,locsolkodós ünnepi reggelt mindenkinek.Nagyon aktívak vagytok.nagy élvezettel olvastam mindet,a verset főleg,köszi.
    Ági 20nm konyha???Nekem akkora az egész lakrészem,fürdővel együtt,és szuperul érzem magam benne.
    https://www.flickr.com/photos/126790948@N07/33959832791/#comments Ezt készítettem reggelire.
    https://www.flickr.com/photos/126790948@N07/34089927985/ A reggeli két személyre talán elég lesz.
    Event kész. Gyönyörü napsütés.Lehet,hogy nálunk nem is lesz ebéd?????Úgy jól laktunk,hogy ételről hallani sem akarunk,lehet vacsi lesz belőőle.További szép napot,megyek segíteni a fiamnak,pénteken mentek el a festők,már előre borsózik a hátam,na mindegy túl leszünk rajta.[​IMG]

sutimami57, mimi, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép napot !

Fiúk köszönjük a locsolás, nagyon aranyosak vagytok gondoltatok ránk. Hoztam is a hímes tojásokat, kinek melyik tetszik.

**********[​IMG] Válasszatok.

sutimami57, mimi és jolanda1948 kedveli ezt.
  12. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Nagyon köszönöm én is a locsolást, így már esélyem sincs arra, hogy elhervadjak.:D:D
    Délelőtt nem értem rá, mert a lánnyal kitaláltuk, hogy a Nüne nagytesója(17 éves) fiu soha nem kap különlegeset, hát csinálunk egyet. Mivel hentesnek tanul, ezt találtuk ki:
    http://www.kepmegoszto.com/201704171322/58f4a55f21efc-img_20170417_130529.html
    Délután megyün átadni az ajándékokat, majd csinálok képeket arról is.
    Visszajöttem,mert elfelejtettem elmesélni az éjszakai kalandunkat. Úgy éjfél körül rettenetesen ugatott a háromlábú kutyánk. A kicsik meg ottbenn kontráztak neki. Hiába szóltunk rá, ő csak mondta a magáét. A vőm és a lányom kimentek az udvarra, és kiderült, hogy egy sündisznó a mérgelődés tárgya. Mivel otthagyni nem akarták, -egyrészt mert nem tudunk aludni, másrészt meg a kutya reggelre szétszedi, ezért befogták,-http://www.kepmegoszto.com/201704171354/58f4ad03d467e-sunmalac.html, majd kiballagtak vele az utca végén kezdődő rétre, és ott elengedték .
    Aztán lehetett nyugodtan aludni:):)

Utoljára szerkesztett: 17.4.17
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ügyesek vagytok, biztos örülni fog az a legény. A süni aranyos, már nekem is volt süni-mentésem.

Doki! Ebben a pillanatban láttam ezt a szörnyű reklámot. Nem hiszem el, hogy ennyire rossz "szak"-embereink vannak. Kikerülöm, ha reklám jön, de néha nem tudom kivédeni.
    Ábel pedig ennél jobb fej. :D

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  14. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Úgy nézem a tegnapi bejelentkezésem elmaradt, pedig az akarat megvolt, csak az idő hiányzott hozzá...
    Helyette hozok pár képet, hogy mit láttam többek között.
    Abalilget - csónakázó tó és strand, valamint a horgásztó.
    Fotó a Balázs-hegyi kilátóból.
    Makovecz Imre tervezte, nem működő vízátemelő szivattyúház.

Ma van a Műemléki Világnap, a Forster Gyula-díj és a Schönvisner István-emlékérem átadása és Rádióamatőr világnap.

15 éve halt meg,2002-ben Thor Heyerdahl norvég tengerbiológus, antropológus, felfedező.
    Kon-Tiki expedíciójával lett híres, melynek során egy tutajjal 8000 kilométert vitorlázott Dél-Amerikából a Tuamotu-szigetekre.
    Az expedíció megmutatta, nem volt technikailag lehetetlen, hogy Dél-Amerikából eljussanak a Polinéz szigetvilágba. Fizikai és genetikai bizonyítékokra hivatkozva sok antropológus azonban továbbra is úgy gondolja, hogy ellenkező irányból, Ázsiából települt be Polinézia őslakossága.
    Thor Heyerdahl 1914. október 6-án született Norvégiában, Larvik városában.
    Már gyermekkorában is érdekelték az állatok, házukban saját kis magánmúzeumot rendezett be, aminek gyöngyszeme egy keresztes vipera volt. Zoológiát és földrajzot tanult az Oslói Egyetemen, közben egy gazdag oslói barátja könyveit tanulmányozva beleszeretett a polinézek világába.
    Ekkor mindent hátrahagyva Polinéziába akart utazni. Az egyetem professzorai végül meggyőzték, hogy töltsön el egy évet a Marquises-szigeteken, és tanulmányozza az ott élő állatokat az Oslói Egyetem számára. Összekötötte kellemest a hasznossal, és első feleségével a Marquises-szigetekre utazott.
    Egy saját maguk építette bambuszházban laktak. Főleg rovarokat tanulmányoztak, de az érdeklődése inkább már a polinézek iránt lelkesedett.
    1938-ban megjelentette a Vadászat a paradicsomért című könyvét norvégül (På Jakt etter Paradiset) a Marquesas-szigeteken töltött évéről. Ekkor már tudta, hogy nem a zoológiával, hanem a polinézekkel fog foglalkozni.
    Mivel kitört a második világháború, ezt nem tudta megvalósítani. Észak-Norvégiában harcolt a nácik ellen. 1947-ben azonban újra elindult egy saját maga eszkábált tutajjal, amivel 101 nap alatt 8000 kilométert tettek meg. Az expedícióról beszámoló könyvét 70 nyelvre fordították le, a dokumentumfilm Oscar-díjat kapott.
    1955-ben egy barátjával járt a Húsvét-szigeten. Elszállítottak és felállítottak egy moai szobrot, ezzel bebizonyítva, hogy nem kell egy ilyen felállításához sok ember.
    1969-ben a Ra nevű papirusztutajjal szeretett volna elhajózni Marokkóból Amerikába. A tutajt a Csád-tónál dolgozó hajóépítők készítették. Négyezer mérföld után a hajó szétesett, de egy évvel később egy újabb tutajjal - a Ra II-vel - már meg tudták tenni az utat.
    1978-ban Irakból szeretett volna elhajózni Indiába a Perzsa-öblön keresztül. Dzsibutinál felégette a hajóját, a Vörös-tengernél dúló háborúk ellen tiltakozva. Ez volt az utolsó hajós expedíciója.
    Egyre inkább a skandináv népek kezdték érdekelni. Azerbajdzsánban ásatásokat végeztek, és felfedezni vélte a vikingek őseit. Ezzel azonban a tudomány sosem foglalkozott, szinte még meg sem cáfolták. 2002-ben halt meg Olaszországban; miután diagnosztizálták agytumorát, egy hónapig nem vett magához sem élelmet, sem gyógyszert. Urnája ottani villájuk kertjében nyugszik.
    Heyerdahl hitt benne, és hevesen kutatta azt a feltételezését, hogy a polinézek nem Ázsiából, hanem dél-amerikából származnak. Bár azt sikerült bebizonyítania egyik expedíciójával, hogy a dél-amerikai indiánok meg tudták volna tenni hajóval a Dél-Amerika és Polinézia közötti utat, azt már nem, hogy meg is tették. Elméletét természetesen a régészek és nyelvészek mindig is cáfolták, de expedíciója megalapozta a kísérleti régészetet, amely ma az egyik leggyorsabban fejlődő ága a régészet tudományának.

Megyek a dolgomra, majd néha azért benézek...

-elzemari-, brozsa, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    A bableves fő, mennivaló van utána. Ebéd után jövök dumálni. :)

jolanda1948, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  16. stadler42

Szép napot !

Eltelt a húsvét, de csak nincs jó idő. Még rosszabb mint tegnap volt, de majd csak el jön a jó idő.
    Nálunk nem kell főzni, annyi maradék van még vagy 2-napig elég lesz. A farmot ellepték az állatok, azoknak is szaporodni kell, valahogy igen meg csappant az állomány. További jó játékot, és jobb időt mint nálunk van.

jolanda1948, brozsa és mimi kedveli ezt.
  17. kpe59

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  18. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Érdemes volt be futnom.....Köszi a sok kedves üzit, locsolást, versikéket, beszámolókat, nagyon élveztem, különösen Lujza éjszakai meséjét..nem semmi, hogy Nálatok mindig történik valami....:) :) Nagyon édes sünike! A malacos torta még jobban tetszik! Szuper ügyesek vagytok! Kis barátomnak puszit küldök! :)

Remekül telt a húsvét, tegnap voltak a gyerekek, és a lányom is be futott, számomra meglepi volt, így aztán nagy volt az öröm. Kicsikincsem jobban van, bár még nem az igazi, de mikor be jött, és a mellény zsebből ki kapta a kis parfümöt, és meg locsolt, el is ájultam rendesen. Nagyon édes volt. :)

Az este vége az volt, amikor utoljára mosogattam este 11-kor- Reggel elég vacakul ébredtem, aztán a hidegben irány a világgá menés, mert nem tudtam délutánig várni, hogy el menjek ám autóval. Bicajjal mentem..de nem is fontos.

A farm nagyon ki maradt a napokban, most este azt se tudtam, hova kapjak..event event hátán..ajaja, mi lesz ebből.....na, de nem panaszos ám a dolog, majd lesz valami. Most viszont aratás, vetés, aztán szundi. Jó éjt, szép álmokat!

19. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A fokhagyma világnapja van ma.

168 éve, 1849-ben írott-nyomtatott formában is kihirdetik-közzéteszik a debreceni országgyűlés által április 14-én a Habsburg-ház trónfosztását és Magyarország szabadságharcban visszanyert szuverén államiságát kimondó Függetlenségi Nyilatkozatot.
    Kossuth Lajosnak az 1849. március 4-i megalázó olmützi alkotmányra született meg válaszként a Függetlenségi nyilatkozat. Már április 12-én előterjesztette tervét az Országos Honvédelmi Bizottmánynak, de annak tagjai nem voltak elragadtatva az ötlettől. Kossuth azonban az országgyűléstől várt jelentős támogatást, így az április 13-án tartott zárt országgyűlési ülésen indítványozta az ország függetlenségének kimondását és a Habsburg–Lotaringiai-ház trónfosztását, ám ekkor még nem sikerült meggyőznie a képviselőket.
    Az országgyűlés másnap, április 14-én nyílt ülést tartott, melynek kezdetén egy román képviselő azt javasolta: a nagy ünnepélyességre való tekintettel ne a református kollégium nagytermében, hanem a Nagytemplomban üljenek össze. Miután a ház elfogadta az indítványt, Kossuth egy inkább népgyűlésre emlékeztető országgyűlésben terjesztette elő a Magyarország függetlenségének kimondásáról és a Habsburg–Lotaringiai-ház trónfosztásáról szóló határozat tervezetét. A tömeg lelkesedése gyorsan elvette a határozat ellenzőinek bátorságát. A javaslatot végül a képviselők közfelkiáltással, s nem szavazással fogadták el. Az országgyűlés egyben kormányzóelnökké, egy ideiglenes államfővé választotta Kossuthot.
    A döntéseket megfogalmazó Függetlenségi nyilatkozatot, mely nagyrészt Kossuth munkája volt, április 19-én A' magyar nemzet függetlenségi nyilatkozata címmel tették végleges szövegezésben és nyomtatásban közzé, amelyet a magyar nemzet törvényesen egybegyűlt főrendjei és képviselői nevében báró Perényi Zsigmond, a felsőház másod-elnöke, Almásy Pál, a képviselőház elnöke, és Szacsvay Imre, mint az országgyűlés jegyzője írtak alá.
    Az 1849. április 14-i trónfosztást, illetve a Függetlenségi nyilatkozat április 19-ei közzétételét követően tértek át a címerhasználatban a köztársasági címerre, ezért kötik Kossuthhoz. Maga az úgynevezett Kossuth-címer a magyar címer azon változata, amelyben a zöld hármas halom tetején szerepel a nyitott korona, alakja pedig a szokásos egyenes oldalú pajzs helyett tetején és oldalán befelé ívelt, sajátosan magyarnak tekintett, a népi formakincsből a tarsolylemez alakjához közelítő pajzsforma (szaknyelven reneszánsz pajzs). A címer jobb oldala piros alapon zöld hármas-halmon arany koronát és a korona felett, mintegy a koronából kinőve fehér apostoli kettős keresztet ábrázol, míg a bal oldala vörössel és ezüsttel hétszer vágott úgynevezett árpádsávos.

Nálunk 3 fok van és egy órája szakad a hó. [​IMG] A betonon nem, de a kertben meg is marad.
    Az újabb event-re felkészültem, ahogy időm engedi kezdem is, ez valamikor négy után lesz...

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  20. stadler42

[​IMG] Meghoztam a kávét, bár az eső rendületlenül szakad [​IMG] Most pedig várom az eventet, nem mintha annyira tetszene, de a szokás hatalma meg csinálom. Eventre itt vagyok.

jolanda1948, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.